מיעוט כותרים של 7.1

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
istarmini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17939

שליחה

מענין למה יש מיעוט כותרים של 7.1?

האם מדובר בעלויות גבוהות יותר להפקה?
האם מדובר בציוד עריכה שלא זמין תמיד באולפנים השונים?
האם האולפנים לא חושבים ששווה להשקיע, כי למרבית הצרכנים אין קונפיגורציה של 7.1 ?

כמעט כל הרסיברים/פרוססורים החדשים, מתהדרים ביכולות של 7.1 וצפונה אז למה האולפנים לא זורמים ומשחררים כותרים בקידוד מתאים?

שמתי לב שהמון כותרים מהמזרח מגיעים ב 7.1 איכותי ביותר, יש לציין, (למשל IP MAN ועוד רבים וטובים) אז למה האולפנים שם משקיעים ואילו בארה"ב פחות?

אפילו סרטים "רגועים" זוכים שם ל 7.1. למשל זה
http://www.blu-ray.com/movies/Dont-Go-B ... 75/#Review

כאילו מה הקטע?

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9327

שליחה

אכן.
מתסכל במיוחד עבור אלה שהשקיעו ברכישה והתקנה של זוג נוסף מאחורה.

שמתי לב שבמרבית הכותרים החדשים, ובעיקר אלו שיצאו בתלת מימד, דווקא יש 7.1

אולי נותן תקווה לעתיד...

lagolaspen
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 173

שליחה

אני מסכים,

אני מקווה שיהיה שיפור אפילו שר הטבעות ו STAR WARS יצאו ב 5.1
מצאתי לך איזה רשימה של סרטים שיצאו ב 7.1 מקווה שזה מנחם :
בהצלחה

וזה לינק יותר רציני
רשימת סרטים ב 7.1

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

שאלה שמסקרנת אותי:

האם בעקרון כל סרט יכול לעבור עיבוד ל-7.1?
או שהמרות כאלה יהיו מלאכותיות מדי, ולא ישמעו כמו כותרים שיצאו במקור עם שמונה ערוצים?

amir073
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 789

שליחה

אף פעם לא הבנתי אנשים שמשקיעים אלפי ש"ח בציוד שתומך בפורמטים מעוטי כותרים (כגון תלת מימד וכו'). גם משלמים את המחירים הגבוהים ביותר שיש על טכנולוגיה חדשה וגם לא נהנים מהיצע נורמלי של תכנים. לפעמים כדאי להתאזר בסבלנות. בדרך כלל כשיש הרבה כותרים גם המחיר של הציוד יורד בצורה דרסטית. מספיק שתשוו מחירי מסכי fullhd היום לעומת לפני 5 שנים.
ברור שלמי שיש כסף מיותר כל מה שכתבתי לא רלבנטי.

hm32hm
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 892

שליחה

amir073 כתב:אף פעם לא הבנתי אנשים שמשקיעים אלפי ש"ח בציוד שתומך בפורמטים מעוטי כותרים (כגון תלת מימד וכו'). גם משלמים את המחירים הגבוהים ביותר שיש על טכנולוגיה חדשה וגם לא נהנים מהיצע נורמלי של תכנים. לפעמים כדאי להתאזר בסבלנות. בדרך כלל כשיש הרבה כותרים גם המחיר של הציוד יורד בצורה דרסטית. מספיק שתשוו מחירי מסכי fullhd היום לעומת לפני 5 שנים.
...
שאלת הביצה או התרנגולת ....
אתן לך דוגמה: לפעמים מגעים לאילוץ החלפת פריט בשרשרת המערכת - ואז מכוונים למאפיינים עתידיים.

amir073
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

hm32hm כתב:
amir073 כתב:אף פעם לא הבנתי אנשים שמשקיעים אלפי ש"ח בציוד שתומך בפורמטים מעוטי כותרים (כגון תלת מימד וכו'). גם משלמים את המחירים הגבוהים ביותר שיש על טכנולוגיה חדשה וגם לא נהנים מהיצע נורמלי של תכנים. לפעמים כדאי להתאזר בסבלנות. בדרך כלל כשיש הרבה כותרים גם המחיר של הציוד יורד בצורה דרסטית. מספיק שתשוו מחירי מסכי fullhd היום לעומת לפני 5 שנים.
...
אתן לך דוגמה: לפעמים מגעים לאילוץ החלפת פריט בשרשרת המערכת - ואז מכוונים למאפיינים עתידיים.
...
נכון. אבל מצד שני מוצר של טכנולוגיה חדשה הוא גם הרבה יותר יקר וגם פחות טוב ממוצר שייצא לאחר כמה שנים.

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585

שליחה

הטיעון של החלפת מוצר לא באמת רלוונטית ל7.1 - כמעט כל מי שקנה רסיבר בשנה האחרונות קנה רסיבר 7.1, אבל בשביל שיהיה סטאפ כזה בבית צריך גם לקנות זוג רמקולים נוסף, ואת זה לא חייבים לעשות כשמחליפים רכיב.

istarmini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

amir073 כתב:
hm32hm כתב:
...
...
נכון. אבל מצד שני מוצר של טכנולוגיה חדשה הוא גם הרבה יותר יקר וגם פחות טוב ממוצר שייצא לאחר כמה שנים.
...
לעינין ה 7.1 זה לא חדש זה כבר היסטוריה.
כל רסיבר בסיסי תומך היום ב 7.1 רק שאין הרבה כותרים. :(
יש לציין שגם 5.1 שהרסיבר הופך אותו ל 7.1 נשמע אחלה .
סתם עינין אותי לדעת למה האולפנים לא מוציאים 7.1.?
האם זה ענין של עלות? אני לא בטוח.

amir073
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

אולי בגלל שזה לא שווה את ההשקעה. חוץ מאודיופילים האנשים הרגילים לא יבחינו בהבדל

hm32hm
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 892

שליחה

Malcontent כתב:הטיעון של החלפת מוצר לא באמת רלוונטית ל7.1 - כמעט כל מי שקנה רסיבר בשנה האחרונות קנה רסיבר 7.1, אבל בשביל שיהיה סטאפ כזה בבית צריך גם לקנות זוג רמקולים נוסף, ואת זה לא חייבים לעשות כשמחליפים רכיב.
...
כפי שכתבתי - מכוונים למאפיינים עתידיים ... שדרוג השרשרת לא נעשה ביום אחד .

השאלה שלי - האם יש המלצה לסרט אשר יכול להדגים את ה 7.1 בצורה טובה ?
אני זוכר את ה DVD הראשון שלי באודיו 5.1 : ב AIRFORCE ONE יש את הקטע של מטוסי הקרב עם אפקט לרמקולים אחוריים - אבל זה קרה בעבר הרחוק - במאה הקודמת...

istarmini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

hm32hm כתב:
Malcontent כתב:הטיעון של החלפת מוצר לא באמת רלוונטית ל7.1 - כמעט כל מי שקנה רסיבר בשנה האחרונות קנה רסיבר 7.1, אבל בשביל שיהיה סטאפ כזה בבית צריך גם לקנות זוג רמקולים נוסף, ואת זה לא חייבים לעשות כשמחליפים רכיב.
...
כפי שכתבתי - מכוונים למאפיינים עתידיים ... שדרוג השרשרת לא נעשה ביום אחד .

השאלה שלי - האם יש המלצה לסרט אשר יכול להדגים את ה 7.1 בצורה טובה ?
אני זוכר את ה DVD הראשון שלי באודיו 5.1 : ב AIRFORCE ONE יש את הקטע של מטוסי הקרב עם אפקט לרמקולים אחוריים - אבל זה קרה בעבר הרחוק - במאה הקודמת...
...
TRON
Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
ip man 1
ip man 2

istarmini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

amir073 כתב:אולי בגלל שזה לא שווה את ההשקעה. חוץ מאודיופילים האנשים הרגילים לא יבחינו בהבדל
...
אין מצב לא להבחין בהבדל

במידה והסרט מקודד 7.1 ומדובר בסרט עם אפקטים אתה ישר תרגיש ,במידה והטכנאי סאונד עשה את עבודתו נאמנה.

במידה והסרט 5.1 והפרוססור ממיר אותו ל 7.1 פה זה תלוי הרבה באלוגריתם ההמרה שהפרוססור משתמש.

בקיצור למי שיש מקום ואפשרות 7.1 מומלץ מאוד.
9.1 זה כבר סיפור אחר ,שעד היום לא הצלחתי להגיע להחלטה האם שווה או לא.

ashk
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 942

שליחה

זה פשוט. רוב המוחלט של בתי קולנוע בעולם הם 5.1. זאת הסיבה שאולפנים עדיין עשים MIX לזה לרוב.
לדעתי, רוב BD (של סרטים) עם 7.1 שיש היום הם UPMIX (לרוב אוטומטי) ולא RE-MIX. מה הערך של UPMIX? קרוב לוודאי זהה לUPMIX שאפשר לקבל בבית מ5.1. אז מה קבלנו?
אבל יש תזוזה - יותר ויותר סרטים עם NATIVE 7.1 מופיעים - http://www.dolby.com/consumer/product/m ... ovies.html

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

...

לגבי הרסיבר כבר ענו לך.
כאשר רוכשים מכשיר חדיש (נניח כמו LX83) ה-7.1 כבר כלול בפנים, אם תרצה בכך ואם לא.

למה החלטתי להוסיף עוד זוג רמקולים, למרות שידעתי שכרגע יש מיעוט בכותרים כאלה?
כי לפי מה שהוסבר לי, הרסיברים החדשים כוללים פיצ'רים היודעים להמיר 5.1 ל- 7.1.
ת'כלס זה נכון, אבל במבחן המציאות נוכחתי לדעת שהמרה כזו פשוט מעוותת את הסאונד.
לכן אני מעדיף שלא להשתמש בפונקציה הזו, אלא לשמוע את המקור.

חזור אל “סרטים וטלויזיה”