כדאיות יבוא אישי של - רמקולים \ TV \ מגבר

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
דרור123 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 91
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

מעוניין לקנות מערכת ק"ב ביבוא אישי.

לפי מה שקראתי כאן, אני מבין כי, במוצרים מסוימים יבוא אישי מפחית משמעותית את העלויות.

מישהו כאן יכול לעזור לי לדעת מהן העלויות לייבא את המוצרים הנ"ל לארץ.
כמה מס משלמים על רמקולים וטלבזיה? עלויות הובלה וכו"י.ביטוח? האם המס קבוע לסוג מוצר מסוים? וכו"י

תודה מראש דרור

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #2 

רמקולים כן, tv לא.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

zionc
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 555
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #3 

דרור,

השאלה שלך כללית מידי ולא ממוקדת.
באופן עקרוני ישנם מוצרים כגון רסיברים ורמקולים שיבוא אישי מאוד משתלם עבורם.
שיעור המיסים עבור רמקולים ורסיברים הוא קבוע ע"ס 34%~ מעלות הקניה.
שילוח זה כבר תלוי בגודל ומשקל החבילה... אתה יכול להכנס לאתר של USHOPS ולבדוק לבד את עלות השילוח לפי גודל ומשקל.

מנסיון, רמקולים של פולק אודיו וקליפש יכולים להגיע ביבוא אישי ל50%-60% מהמחיר בארץ.
רמקולים מתוצרת אנגליה כגון מוניטור אודיו ו B&W כמעט בלתי אפשרי למצוא ברשת.
רסיברים של ONKYO ו PIONEER גם כן המחיר מגיע ל 50%-60% מהמחיר בארץ

טלויזיות זה כבר הרבה יותר בעיתי כי פה נכנס לסיפור שיטות השידור ששונות בין ארה"ב (NTSC) ולארץ (PAL)... אם אתה קונה טלויזית NTSC אז אתה יכול לחסוך המון אבל ב PAL אין הבדל במחיר ולפעמים המחיר ביבוא אישי עובר את המחיר בארץ.

ממליץ לך להתמקד המספר דגמים מסיומים של רמקולים ורסיברים ואז לבדוק את ההבדל ביחס לארץ

ציון

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #4 

zionc כתב:דרור,

השאלה שלך כללית מידי ולא ממוקדת.
באופן עקרוני ישנם מוצרים כגון רסיברים ורמקולים שיבוא אישי מאוד משתלם עבורם.
שיעור המיסים עבור רמקולים ורסיברים הוא קבוע ע"ס 34%~ מעלות הקניה.
שילוח זה כבר תלוי בגודל ומשקל החבילה... אתה יכול להכנס לאתר של USHOPS ולבדוק לבד את עלות השילוח לפי גודל ומשקל.

מנסיון, רמקולים של פולק אודיו וקליפש יכולים להגיע ביבוא אישי ל50%-60% מהמחיר בארץ.
רמקולים מתוצרת אנגליה כגון מוניטור אודיו ו B&W כמעט בלתי אפשרי למצוא ברשת.
רסיברים של ONKYO ו PIONEER גם כן המחיר מגיע ל 50%-60% מהמחיר בארץ

טלויזיות זה כבר הרבה יותר בעיתי כי פה נכנס לסיפור שיטות השידור ששונות בין ארה"ב (NTSC) ולארץ (PAL)... אם אתה קונה טלויזית NTSC אז אתה יכול לחסוך המון אבל ב PAL אין הבדל במחיר ולפעמים המחיר ביבוא אישי עובר את המחיר בארץ.

ממליץ לך להתמקד המספר דגמים מסיומים של רמקולים ורסיברים ואז לבדוק את ההבדל ביחס לארץ

ציון
...
(Y) (Y)

דרור123 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

יבוא אישי

שליחה #5 

תודה על המידע, התמונה קצת יותר ברורה.

נכון ציון שהשאלה כללית, האמת יש כ"כ הרבה משתנים שאיני יודע מאיפה להתחיל.

מטלבזיה ירדתי עכשיו השאלה היא לגבי רסיבר ורמקולים.

מה המוצר שנותן תמורה הטובה ביותר למישהו מן המניין. עלות מול תעולת בקיצור.

אני צפוי לנסוע לארה"ב באוקטובר האם כדאי יש אפשרות להביא איתי חזרה משהו ולשלוח את המוצרים הגדולים [פיצול רמקולים] ?

הבעיה היא שמאחד אני מבין שניתן לחסוך אך איני סגור עד כמה ההבדלים במוצרים מהותיים.

ציון,

אשמח באם תוכל לשלוח את הנייד שלך להתייעצות זריזה, אם זה לא ככ מקובל אשמח אם תציין מה כדאי לייבא בסביבות 3,000 ש"ח +- ואם זה באמת הבדל מהותי מהמוצרים בדיוטי כמו ה 421 וכו"י.

תודה מראש
דרור

zionc
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

Re: יבוא אישי

שליחה #6 

דרור123 כתב:תודה על המידע, התמונה קצת יותר ברורה.

נכון ציון שהשאלה כללית, האמת יש כ"כ הרבה משתנים שאיני יודע מאיפה להתחיל.

מטלבזיה ירדתי עכשיו השאלה היא לגבי רסיבר ורמקולים.

מה המוצר שנותן תמורה הטובה ביותר למישהו מן המניין. עלות מול תעולת בקיצור.

אני צפוי לנסוע לארה"ב באוקטובר האם כדאי יש אפשרות להביא איתי חזרה משהו ולשלוח את המוצרים הגדולים [פיצול רמקולים] ?

הבעיה היא שמאחד אני מבין שניתן לחסוך אך איני סגור עד כמה ההבדלים במוצרים מהותיים.

ציון,

אשמח באם תוכל לשלוח את הנייד שלך להתייעצות זריזה, אם זה לא ככ מקובל אשמח אם תציין מה כדאי לייבא בסביבות 3,000 ש"ח +- ואם זה באמת הבדל מהותי מהמוצרים בדיוטי כמו ה 421 וכו"י.

תודה מראש
דרור
...
3000 ש"ח זה תקציב מאוד בעייתי גם במונחים של יבוא אישי....
סתם להמחיש רסיבר אונקיו 609 (שזהו רסיבר רמת ביניים) עולה בארץ בסביבות 4K וביבוא אישי בסביבות 2.5K ככה שלא נשאר הרבה תקציב עבור רמקולים.

אם אתה חושב על תקציב בסדר הגודל הזה באמת כדי לך לקנות את המוצרים בדיוטי פרי כמו 421 וסט רמקולים של JBL בעד 400$. אני לא שמעתי אותם אבל חברי הפורום טוענים שזאת עיסקה מצויינת ביחס עלות תועלת.

אם תמתח את התקציב אתה כבר יכול לנות משהו הרבה יותר רציני כגון Onkyo HT-S9400THX Home Theater Receiver
מדובר ממערכת ק"ה מושלמת מבית אונקיו שכוללת רסיבר 7 רמקולים וסאב
http://www.bhphotovideo.com/c/product/7 ... ckage.html

אתה יכול לקבל את המערכת הנ"ל עד הבית בעד 5000 ש"ח גם בלי לנסוע לארה"ב.

אם זה מעניין אותך אני אוכל להוסיף פרטים.

אם זה יקר מידי ואתה לא צריך מערכת 7.1
את יכול לקנות את המערכת Onkyo HT-S7400 Home Theater System
זאת גם כן מערכת מושלמת מבת אונקיו 5.1 שכוללת רסיבר 5 רמקולים וסאב.

וכל זב במחיר של 3,500 ש"ח עד הבית.

תחשוב מה בדיוק אתה מחפש.

ציון

דרור123 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

יבוא אישי

שליחה #7 

מה זה מערכת 7.1? למה צריך 7 רמקולים? בדרך כלל זה 2 קדמיים 2 אחוריים סנטר וסאב, מה עוד נשאר?

מבחינת התקציב אני יכול להמתח עוד, שוב חוזר לעלות מול תועלת [בטלבזיה לדוג נראה לי שלא כדאי להתפשר , השאלה האם ההבדל הוא כ"כ מהותי בין המערכות ?
המערכת של ה 3.5K טובה בהרבה מהסט מהדיוטי שציינת? אני ממש ישמע את ההבדל?

אני מתאר לעצמי שאין ביטוח, האם המוצרים האלה אמינים?

מה לגבי רמקולים קטנים סטלייט? יש לך המלצה לכאלה?

אולי כדאי שאלך לשמוע באיזה מקום את המערכות הנ"ל, יש לך המלצה למקום טוב במרכז?

מצטער על כל השאלות, פשוט קצת אובד עצות בעניין הזה.

דרור

zionc
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

דרור123 כתב:מה זה מערכת 7.1? למה צריך 7 רמקולים? בדרך כלל זה 2 קדמיים 2 אחוריים סנטר וסאב, מה עוד נשאר?

מבחינת התקציב אני יכול להמתח עוד, שוב חוזר לעלות מול תועלת [בטלבזיה לדוג נראה לי שלא כדאי להתפשר , השאלה האם ההבדל הוא כ"כ מהותי בין המערכות ?
המערכת של ה 3.5K טובה בהרבה מהסט מהדיוטי שציינת? אני ממש ישמע את ההבדל?

אני מתאר לעצמי שאין ביטוח, האם המוצרים האלה אמינים?

מה לגבי רמקולים קטנים סטלייט? יש לך המלצה לכאלה?

אולי כדאי שאלך לשמוע באיזה מקום את המערכות הנ"ל, יש לך המלצה למקום טוב במרכז?

מצטער על כל השאלות, פשוט קצת אובד עצות בעניין הזה.

דרור
...
7.1 זאת מערכת עם 7 רמקולים וסאב אחד. התצורה הנפוצה ביותר של 7.1 זה 2 קדמיים, 2 אחוריים צדדיים 2 אחוריים ואחד מרכזי. יש תצורות נוספות של 7.1 עם 4 קדמיים ויש גם 9.1, 11.1 ואין סוף... הכול שאלה של טעם תקציב ומקום !

אתה מכיר את חוק ה-90 10? ע"מ לקבל 90% איכות אתה צריך להשקיע 10% וע"מ לקבל את ה-10% איכות הנותרים אתה צריך להשקיע עוד 90%....כלומר ככול שאתה עולה ברמה אתה משלם הרבה יותר, אפילו הרבה מאוד יותר והשיפור באיכות הוא קטן ביותר... אבל יש משוגעים לדבר שמוכנים בשביל עוד אחוז אחד של איכות להשקיע עשרות ואף מאות אלפי שקלים ולדעתי אתה תשמע את ההבדל במיוחד אם תחליט לקנות אתה ה S9400.

בשורה התחתונה, אף אחד לא יכול להחליט בשבילך, המערכת הדיוטי פרי תיתן לך תמורה עבור הכסף שלא אבל גם אחת מהמערכות שהזכרתי של אונקיו יתנו לך תמורה מלאה לכספך...השאלה כמה אתה רוצה להשקיע תלויה רק בך.

יש בעיה אחת קטנה, המערכות הנ"ל לא נמכרות בארץ ולכן לא ניתן לשמוע אותם פה

ציון

ntk
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1303
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #9 

mp3lll כתב:רמקולים כן, tv לא.
...
למה נראה לך שרמקולים כן וטלוויזיות לא ? ובכלל איזו תשובה זאת מבלי לדעת על איזה דגם מדובר

דרור123 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

יבוא אישי

שליחה #10 

אני מבין שאני חייב לשמוע מה ההסדל בין רמקולים+רסיבר רמת פתיחה - דיוטי לרמקולים ברמה יותר גבוהה.
האם הציוד ביוקט עומד ב 90/10 או לא.

על מנת לבדוק את השאלה הנ"ל חייב ללכת לחנות ולחבדוק בעצמי, מישהו יכול להמליץ על חנות במרכז [עדיף בין חדרה להרצליה רעננה] עם תצוגה וכמובן אפשרות לשמוע ולראות גדולה של שמע וטלוזיה?

zionc
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

ליזר סיטי בהרצליה.

דרור123 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

יבוא אישי

שליחה #12 

תודה לכולם העדכן אותכם בקרוב

arnold
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 908
נתן תודות: 180 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #13 

תחשוב מה בדיוק אתה מחפש.

ציון
...
תודה על המידע, אני בדיוק מחפש מערכת כרגע.
אשמח להבין את התמחור שהצגת לגבי ה Onkyo HT-S7400
איך הרסיבר במערכת הזאת לעומת ה פיוניר 421 שנמכר בדיוטי?
הטיונר עובד עם התדרים בארץ? יש הרי הבדל בקפיצות תדר .

zionc
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

arnold כתב:

תחשוב מה בדיוק אתה מחפש.

ציון
...
תודה על המידע, אני בדיוק מחפש מערכת כרגע.
אשמח להבין את התמחור שהצגת לגבי ה Onkyo HT-S7400
איך הרסיבר במערכת הזאת לעומת ה פיוניר 421 שנמכר בדיוטי?
הטיונר עובד עם התדרים בארץ? יש הרי הבדל בקפיצות תדר .
...
כל הרסיברים של אונקיו תומכים בתי שיטות התדרים האירופאית ואמריקאים וניתן כל רגע נתון להחליף את השיטה ע"י תפריט ההגדרות של הרסיבר.

התמחור הוא כדלקמן:

נמכר: ב B&H בעד 500S
שילוח פנימי בארה"ב 43$ (לדעתי אפשר לפנות ל B&H ועם קצת מ"מ ניתן לקבל משלוח חינם בארה"ב)
מיסים: 185$
שילוח ימי מוזל דרך USHOPS יוצא: 217$

סה"כ (עם שילוח פנימי) 944.5$ שזה 3500 ש"ח

ציון

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #15 

השוואה טכנית על הנייר של ה-421 ויחידת ההגברה באונקיו 7400 מניבה את המסקנות הבאות:
- 4 כניסות HDMI באונקיו לעומת 3 בלבד בפיוניר
- כיול אוטומטי באונקיו שלא קיים בפיוניר
- מעבד וידאו מתקדם באונקיו שיודע לעשות Upscaling ו-Upconversion עד לרזולוציה של 4K (הדור הבא של שידורי HD), לעומת אף לא אחת מהתכונות האלה בפיוניר
- חיבור לרשת וכניסת USB באונקיו שלא קיימות בפיוניר

בקיצור, המגבר שמשולב באונקיו 7400 מזכיר מאוד את הנתונים של האונקיו 609, שהוא לפחות שתי רמות מעל הפיוניר 421!!

יתר על כן, מבחינת הרמקולים אין כלל מקום להשוות בין הסט של אונקיו לסט של JBL (שכלל לא נמצא במלאי בדיוטי פרי למיטב ידיעתי, מה שמשאיר כרגע את ההיצע בדיוטי מבחינת סט רמקולים 5.1 רק עם סט רמקולים די לא מלהיב - אפילו ביחס ל-JBL - של פיוניר)...
לצורך העניין, הסאב של האונקיו יותר גדול, יותר חזק וגם יורד יותר נמוך מה-JBL. גם טווח התדרים של שאר הרמקולים הרבה יותר טוב באונקיו מאשר ב-JBL, והאלמנטים שלהם יותר גדולים (ובד"כ ברמקולים מקובל להגיד שהגודל קובע, ועל אחת כמה וכמה כשמדובר ברמקולים יחסית קטנים...)

בשורה התחתונה, אין לדעתי התלבטות בין דיל זול בדיוטי פרי שמורכב ממוצרים מהרמה הבסיסית ביותר שיש בשוק היום, לבין מערכת שמשלבץ מוצרים ברמה הרבה יותר גבוהה, ושנותנת לעניות דעתי הרבה יותר ערך לכסף (גם אם מדובר על יותר מכפול בעלויות - הפרש שנובע בעיקר מכך שהמכשירים בדיוטי פרי מתומחרים בפחות או יותר חצי מחיר מהעלות שלהם מחוץ לדיוטי...)

דרור123 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

יבוא אישי

שליחה #16 

הגעתי למסקנה שאני רוצה ללכת על יבוא של רמקולים ורסיבר.
היית היום בחנות ושמעתי את רמקולים סטילטיםשל המוראל ו JAMO330 , אולי לסרטים הם טובים אבל למוזיקה התאכזבתי מאוד.
לעומת זאת שמעתי Harman Kardon HKTS30 שהיה ממש נחמד+

ציון ן ו EPONY נראה לי שאלך בהצעתכם על - Onkyo HT-S7400 Home Theater System, האם הסט הנ"ל ייתן תוצאה יותר טובהבהרבה מ Harman Kardon HKTS30 + 421? או כדאי לקנות את הרסיבר ולייבא רק רמקולים?

יש לכם במקרה קישור ל review על הסט.

במידה והתשובה שהסט Harman Kardon HKTS30 יותר טוב בהרבה אשמח באם מישהו מכם ייתן מספר טלפון לעזרה בכל הפרוצדורה של היבוא , מאיזה חנות ואיזה חברת משלוחים.

תודה דרור

דרור123 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

תיקון

שליחה #17 

במידה והתשובה ש Onkyo HT-S7400 Home Theater System יותר טוב בהרבה מ פיוניר 421 + HK שציינתי , אשמח באם מישהו מכם ייתן מספר טלפון לעזרה בכל הפרוצדורה של היבוא , מאיזה חנות ואיזה חברת משלוחים.

דרור

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #18 

טוב, את זה שהאונקיו משמעותית יותר טוב מה-421 אני חושב שכבר הבהרנו, אז בוא נתמקד ברמקולים...

הרמקולים הקדמיים (ימין שמאל וסנטר) של האונקיו כוללים אלמנטים של 4 אינץ' ו-1 אינץ', וטווח תדרים של 60Hz-50KHz. רמקולי הסראונד (אחוריים) של האונקיו יש אלמנט של 3.8 אינץ' וטווח תדרים של 90Hz-20KHz.
לכל הסאטליטים של HK יש אלמנטים של 3 אינץ' ו-3/4 אינץ' וטווח תדרים של 45Hz-20KHz (אבל ככל הנראה בהנחתה הרבה יותר משמעותית של הסיגנל...)
הסאב של אונקיו כולל אלמנט 10 אינץ' ויורד עד 25Hz. הסאב של HK כולל אלמנט של 8 אינץ' ויורד רק עד 45Hz (שוב, תוך הנחתה משמעותית של הסיגנל).

בקיצור, על הנייר עושה רושם שהאונקיו S7400 יותר טוב גם מה-HKTS30.

ציון יותר משופשף ממני בכל הקטע של היבוא האישי, אבל אני מניח שההמלצה שלו תהיה לקנות את ה-S7400 ב-$550 (רואים את המחיר הזה רק אחרי שמוסיפים את המוצר לעגלת הקניות) דרך הלינק הבא: http://www.bhphotovideo.com/c/product/7 ... eater.html. במקביל, כדאי ליצור קשר עם ww.ushops.co.il (או עם www.mustop.co.il או עם TNT Express - אלה שלושת המשלחים הבינ"ל המובילים עפ"י נסיון חברי הפורום), ולקבל מהם הערכת מחיר לגבי המשלוח של המערכת הזאת. כדאי גם ליצור קשר עם B&H ולהתמקח איתם על מחיר המשלוח בתוך ארה"ב - התעקשות קלה ומסירת הכתובת של USHOPS בארה"ב, ויש סיכוי לא רע שהם יתנו לך את המשלוח בחינם..!

תכל'ס, אין הרבה מה לעשות חוצמזה - קונים את המערכת, קונים בנפרד גם ממיר מתח מ-110v ל-220v (אפשר בארץ בסביבות ה-500-600 ש"ח, או בחו"ל בפחות מ-$50) מתאמים משלוח עם USHOPS (גם למערכת ובנפרד גם לממיר מתח), ומתחילים לכסוס ציפורניים עד שהכל מגיע 8)

zionc
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #19 

epony כתב:טוב, את זה שהאונקיו משמעותית יותר טוב מה-421 אני חושב שכבר הבהרנו, אז בוא נתמקד ברמקולים...

הרמקולים הקדמיים (ימין שמאל וסנטר) של האונקיו כוללים אלמנטים של 4 אינץ' ו-1 אינץ', וטווח תדרים של 60Hz-50KHz. רמקולי הסראונד (אחוריים) של האונקיו יש אלמנט של 3.8 אינץ' וטווח תדרים של 90Hz-20KHz.
לכל הסאטליטים של HK יש אלמנטים של 3 אינץ' ו-3/4 אינץ' וטווח תדרים של 45Hz-20KHz (אבל ככל הנראה בהנחתה הרבה יותר משמעותית של הסיגנל...)
הסאב של אונקיו כולל אלמנט 10 אינץ' ויורד עד 25Hz. הסאב של HK כולל אלמנט של 8 אינץ' ויורד רק עד 45Hz (שוב, תוך הנחתה משמעותית של הסיגנל).

בקיצור, על הנייר עושה רושם שהאונקיו S7400 יותר טוב גם מה-HKTS30.

ציון יותר משופשף ממני בכל הקטע של היבוא האישי, אבל אני מניח שההמלצה שלו תהיה לקנות את ה-S7400 ב-$550 (רואים את המחיר הזה רק אחרי שמוסיפים את המוצר לעגלת הקניות) דרך הלינק הבא: http://www.bhphotovideo.com/c/product/7 ... eater.html. במקביל, כדאי ליצור קשר עם ww.ushops.co.il (או עם www.mustop.co.il או עם TNT Express - אלה שלושת המשלחים הבינ"ל המובילים עפ"י נסיון חברי הפורום), ולקבל מהם הערכת מחיר לגבי המשלוח של המערכת הזאת. כדאי גם ליצור קשר עם B&H ולהתמקח איתם על מחיר המשלוח בתוך ארה"ב - התעקשות קלה ומסירת הכתובת של USHOPS בארה"ב, ויש סיכוי לא רע שהם יתנו לך את המשלוח בחינם..!

תכל'ס, אין הרבה מה לעשות חוצמזה - קונים את המערכת, קונים בנפרד גם ממיר מתח מ-110v ל-220v (אפשר בארץ בסביבות ה-500-600 ש"ח, או בחו"ל בפחות מ-$50) מתאמים משלוח עם USHOPS (גם למערכת ובנפרד גם לממיר מתח), ומתחילים לכסוס ציפורניים עד שהכל מגיע 8)
...
כתבת הכול (Y) (Y) (Y)
אין מה להוסיף

arnold
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 908
נתן תודות: 180 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #20 

אם יש מישהוא שהזמין את המערכת הזאת, אשמח לדעת את הגודל והמשקל בכוללים של כל העסק כדי לבחון מיפה כדאי לשלוח.
ב B&H ומקומות אחרים מוזכרים רק כל חלק בניפרד ולא החבילה כולה ויש הבדלים די גדולים בין המשלחים השונים.

נעול

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”