BT דיגיטלי
-
דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
שדרוג ראשון ל Quest: תרמומטר דיגיטלי לטמפרטורת פולים.
זילבר לקח 2 ברגי M8 והלחים אותם גב אל גב.
2 הברגים נקדחו לקצת יותר מקוטר הצינור של התרמומטר Taylor שכולם קונים ל E61.
בורג אחד נסגר עם אום בצורת כוס ובינו לתרמומטר יש קונוס מחורץ ובהברגה נלחץ על הצינור מתכת.
הרצתי אתמול באטש לפי ה"מתכון" הרגיל שלי.
מסקנות ביניים:
1. שעון מכני לבן נראה יותר טוב בחושך מ LCD..
2. המד הדיגיטלי הרבה יותר רגיש (כצפוי) בפתיחת ידית הדגימה הוא נפל ב 2 מעלות רק כשהוצאתי את הידית...במכני לא רואים כלום.
3. כנראה שמיקמתי את התרמוקאפל יותר מדי קרוב לזרועות שמחזיקות את התוף כי הרוח שלהם קיררה את המד לפני הכנסת הפולים כי הוא הראה טמפרטורה נמוכה יותר מהמכני בזמן הזה- קל להזיז ולסדר את זה.
4. המד המכני מתעכב ב 5 מעלות לפחות אחרי הדיגטלי ולא עוקב אחרי שינויים (כצפוי)
לפני הקלייה ניקיתי את כל החלק האחורי עם מגבונים ובסיום הקלייה לא ראיתי יותר מדי לחות ושומן פולים אז אני מסיק שהייבוש שלי טוב. בינתיים בניסיון אחד של קלייה ללא מאוורר (כמעט) לא ראיתי שינוי בדרגת טחינה.
זילבר לקח 2 ברגי M8 והלחים אותם גב אל גב.
2 הברגים נקדחו לקצת יותר מקוטר הצינור של התרמומטר Taylor שכולם קונים ל E61.
בורג אחד נסגר עם אום בצורת כוס ובינו לתרמומטר יש קונוס מחורץ ובהברגה נלחץ על הצינור מתכת.
הרצתי אתמול באטש לפי ה"מתכון" הרגיל שלי.
מסקנות ביניים:
1. שעון מכני לבן נראה יותר טוב בחושך מ LCD..
2. המד הדיגיטלי הרבה יותר רגיש (כצפוי) בפתיחת ידית הדגימה הוא נפל ב 2 מעלות רק כשהוצאתי את הידית...במכני לא רואים כלום.
3. כנראה שמיקמתי את התרמוקאפל יותר מדי קרוב לזרועות שמחזיקות את התוף כי הרוח שלהם קיררה את המד לפני הכנסת הפולים כי הוא הראה טמפרטורה נמוכה יותר מהמכני בזמן הזה- קל להזיז ולסדר את זה.
4. המד המכני מתעכב ב 5 מעלות לפחות אחרי הדיגטלי ולא עוקב אחרי שינויים (כצפוי)
לפני הקלייה ניקיתי את כל החלק האחורי עם מגבונים ובסיום הקלייה לא ראיתי יותר מדי לחות ושומן פולים אז אני מסיק שהייבוש שלי טוב. בינתיים בניסיון אחד של קלייה ללא מאוורר (כמעט) לא ראיתי שינוי בדרגת טחינה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
-
דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

טורהפטורה הוא כבר דיגיטלי לגמרי וגם הדיסקף הכי קטן TN01 הוא דיגיטלי...
שעון מכני יכול להיות מדויק אבל בטח אחד כזה יהיה גדול ויקר. במכני של הקווסט המהירות תגובה נמוכה והוא לא הכי מדויק.
אם אתה רוצה להסתמך של טמפרטורה נכונה להוצאת פולים או למעקב כללי הדיגיטלי לא מפספס.
הדיוק שם בחצאי מעלות וזה נראה יותר מדי אבל כשהתחיל פיצוץ שני ראיתי מה הטמפרטורה וככה יותר קל לדעת מתי להפסיק
שעון מכני יכול להיות מדויק אבל בטח אחד כזה יהיה גדול ויקר. במכני של הקווסט המהירות תגובה נמוכה והוא לא הכי מדויק.
אם אתה רוצה להסתמך של טמפרטורה נכונה להוצאת פולים או למעקב כללי הדיגיטלי לא מפספס.
הדיוק שם בחצאי מעלות וזה נראה יותר מדי אבל כשהתחיל פיצוץ שני ראיתי מה הטמפרטורה וככה יותר קל לדעת מתי להפסיק
עופר,דבוטאנט כתב:טורהפטורה הוא כבר דיגיטלי לגמרי וגם הדיסקף הכי קטן TN01 הוא דיגיטלי...
הדיוק שם בחצאי מעלות וזה נראה יותר מדי אבל כשהתחיל פיצוץ שני ראיתי מה הטמפרטורה וככה יותר קל לדעת מתי להפסיק...
אפשר לקבל למייל את גרסאת האקסל המעולה שלך? (אני עצלן בקטע הזה...
(שלחתי לך בפרטי בעצתו של מוטי)
תודה!
נערך לאחרונה על ידי nimitzg ב 18/09/2011 16:01, נערך פעם 1 בסך הכל.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
-
דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

למה מפגרת? שאלה נכונה.עמרי כתב:שאלה אולי קצת מפגרת אז אני מתנצל מראש...![]()
אתה ממלא את הטבלה ידנית או שיש לך חישנים מחוברים לבקר/מחשב?...
אין לי data logger והם דווקא מאוד שימושיים, יותר מזה יש כאלה שמחברים PID מבוקר מחשב ובונים פרופילי קלייה לבקרה על הקלייה ולא רק למעקב.
אני סתם כותב על נייר ומעביר אחר כך למחשב - את הקלייה הזאת אני יכול לעשות גם בלי מעקבים כי כבר פיתחתי כללי אצבע. כרגע נראה לי לחבר מחשב מוגזם וגם על הדיגטלי הזה התלבטתי...
רשמתי כדי לראות מה ההבדלים בין האנלוגי לדיגיטלי באופן כללי.
עכשיו כשאני אנסה קליות בלי אוורור כמעט אני אחזור לכתוב כל דקה מה קורה כדי לראות מה קורה תוך כדי, מה משפיע ואיזה שינוי השפיע.
אחרי זה אולי נעשה קליות עם יותר אוורור - נראה מה יהיה הכי טוב.
עופר, עדכון:דבוטאנט כתב:למה מפגרת? שאלה נכונה.עמרי כתב:שאלה אולי קצת מפגרת אז אני מתנצל מראש...![]()
אתה ממלא את הטבלה ידנית או שיש לך חישנים מחוברים לבקר/מחשב?...
אין לי data logger והם דווקא מאוד שימושיים, יותר מזה יש כאלה שמחברים PID מבוקר מחשב ובונים פרופילי קלייה לבקרה על הקלייה ולא רק למעקב.
אני סתם כותב על נייר ומעביר אחר כך למחשב - את הקלייה הזאת אני יכול לעשות גם בלי מעקבים כי כבר פיתחתי כללי אצבע. כרגע נראה לי לחבר מחשב מוגזם וגם על הדיגטלי הזה התלבטתי...
רשמתי כדי לראות מה ההבדלים בין האנלוגי לדיגיטלי באופן כללי.
עכשיו כשאני אנסה קליות בלי אוורור כמעט אני אחזור לכתוב כל דקה מה קורה כדי לראות מה קורה תוך כדי, מה משפיע ואיזה שינוי השפיע.
אחרי זה אולי נעשה קליות עם יותר אוורור - נראה מה יהיה הכי טוב....
ביצעתי מספר קליות של קולומביה כבסיס בתוספת indian monsson malaber A.
טעם הקפה השתפר מאוד לאחר 5 ימי מנוחה.מבחינת טחינה של הפולים - אני כרגע כ 7 ימים לאחר הקליה ורמת הטחינה השתנתה מעט מאוד לכוון הטחינה הדקה יותר.
לידיעתך.
(אני אבדוק קפה קנוי האם רמת הטחינה הנדרשת היא יותר לכוון הFiner.
"Cigars change thoughts into dreams."
-
דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

טוב אני די חושב שאני אלך לכיוון של אי הפעלת מאוורר.
בינתיים זה נראה שהקלייה יותר טעימה ודרגת הטחינה באמת חוזרת לגבולות שאני מכיר.
הבעייה היא שאני מנסה מההתחלה וכל פעם רק אחרי 4 ימים אני יכול לדעת אם מה שעשיתי הוא נכון...
אבל - אני בכיוון של 4.5 אמפר ו ET 200, כל 3 דקות פולס של 10 שניות על מאוורר 10 כשהפתח פולים נסגר רק לזמן הפולס.
אחרי 4 דקות יורד ל 4 אמפר ומפיצוץ ראשון מפעיל מאורר על מינימום.
זה מביא אותי לסיום קלייה באזור ה 14 דקות.
עכשיו הייתי אצל אבגי ובקולים שלו יש פולס של 6 שניות כל 2 דקות כשהקולה פתוח לכיוון הציקלון כל הזמן.
אז אני אתכנס לפרופיל אבגי ואבדוק איך לשחק עם האמפראז'
בינתיים זה נראה שהקלייה יותר טעימה ודרגת הטחינה באמת חוזרת לגבולות שאני מכיר.
הבעייה היא שאני מנסה מההתחלה וכל פעם רק אחרי 4 ימים אני יכול לדעת אם מה שעשיתי הוא נכון...
אבל - אני בכיוון של 4.5 אמפר ו ET 200, כל 3 דקות פולס של 10 שניות על מאוורר 10 כשהפתח פולים נסגר רק לזמן הפולס.
אחרי 4 דקות יורד ל 4 אמפר ומפיצוץ ראשון מפעיל מאורר על מינימום.
זה מביא אותי לסיום קלייה באזור ה 14 דקות.
עכשיו הייתי אצל אבגי ובקולים שלו יש פולס של 6 שניות כל 2 דקות כשהקולה פתוח לכיוון הציקלון כל הזמן.
אז אני אתכנס לפרופיל אבגי ואבדוק איך לשחק עם האמפראז'
- lior_a
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 556
- נתן תודות: 186 פעמים
- קיבל תודות: 18 פעמים
עופר,
גם אני בטוח שמד דיגיטאלי הכרחי. את הקליות שלי אני מבצע תוך רישום צמוד תוך כדי קלייה
כדי לעקוב בזמן אמת אחרי ההתפתחות.
יתכן שכאשר אסיים את משחקי התערובות והזנים תהיה אפשרות לעבוד ללא רישום בזמן אמת.
הקריאה של האנלוגי מתישה אותי. לא הצלחתי למצוא עדין טרמוקאפל במחיר שפוי שיכול להתחבר לתוכנה
שהחברה מ HB בנו. נראה לי שעבודה עם התוכנה יהפוך את החוויה הרבה יותר קלה והרבה יותר מדויקת.
למה לא החלפת כבר את שני המדים? דווקא ה ET נראה לי יותר חשוב לתהליך.
גם אני בטוח שמד דיגיטאלי הכרחי. את הקליות שלי אני מבצע תוך רישום צמוד תוך כדי קלייה
כדי לעקוב בזמן אמת אחרי ההתפתחות.
יתכן שכאשר אסיים את משחקי התערובות והזנים תהיה אפשרות לעבוד ללא רישום בזמן אמת.
הקריאה של האנלוגי מתישה אותי. לא הצלחתי למצוא עדין טרמוקאפל במחיר שפוי שיכול להתחבר לתוכנה
שהחברה מ HB בנו. נראה לי שעבודה עם התוכנה יהפוך את החוויה הרבה יותר קלה והרבה יותר מדויקת.
למה לא החלפת כבר את שני המדים? דווקא ה ET נראה לי יותר חשוב לתהליך.
-
דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

אני מסתכל כל הזמן על BT. רק בנקודת ההתחלה על ET.
מה ET נותן תוך כדי עבודה? אחרי פיצוץ ראשון לקראתשני ה BT כבר משיג אותו
מה ET נותן תוך כדי עבודה? אחרי פיצוץ ראשון לקראתשני ה BT כבר משיג אותו
- lior_a
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 556
- נתן תודות: 186 פעמים
- קיבל תודות: 18 פעמים
אני מסתכל בדיוק הפוך.דבוטאנט כתב:אני מסתכל כל הזמן על BT. רק בנקודת ההתחלה על ET.
מה ET נותן תוך כדי עבודה? אחרי פיצוץ ראשון לקראתשני ה BT כבר משיג אותו...
ET נותן הצצה לעתיד. זמן התגובה של הקווסט הוא איטי. קשה לצפות את התקדמות הטמפרטורה
על פי קריאה של הפולים.
אני יודע להתכונן לקראת הפיצוץ הראשון ומנסה להימנע מטיסה של הטמפרטורה מעלה לאחר שהוא מופיע
כדי לרווח זמן בים פיצוץ ראשון לשני.
עש BT משיג אותו, באמת זה כבר פחות רלוונטי.
-
דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

יפה - אני מסתכל על BT ולפי זה יודע מתי מגיע ראשון (190) ואז אפשר להוריד ל 3.5 אמפר. ככה לא מגיעים לשני עד דקה 16 כמעט (אם אתה רוצה בהיר).
אם אני מתחיל ב 4.5 אמפר אני יודע ש ET ייפול ל 180 ומפה יעלה בקצב די קבוע בין קליות.
מצד שני לא התעמקתי הרבה ב ET אז שווה לבדוק עוד פעם.
אם אני מתחיל ב 4.5 אמפר אני יודע ש ET ייפול ל 180 ומפה יעלה בקצב די קבוע בין קליות.
מצד שני לא התעמקתי הרבה ב ET אז שווה לבדוק עוד פעם.