ניסיתי לבד אבל באמת שזקוקה לעזרתכם- led לסלון

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
eliya14 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 33

שליחה

היי,

לאחר ריב עם הוט וככל הנראה התנתקות מוחלטת מכבלים זקוקה לעזרה בהחלטה על רכישת טלוויזה לסלון.
הנתונים היבשים:
מרחק צפיה - 2.5-3 מטר.- חשבתי על 40-42 אינצ'.
סוג מסך- led
ממיר- ערוצי עידן. או בממיר חיצוני או מובנה כבר בתוך הטלוויזיה.
חיבור אינטרנט- נקודה חשובה! בגלל שאני נוטשת את הכבלים, חייבת שתהיה אופציה לצפות בסרטים וסדרות באינטרנט. חשוב לציין שאין לי אפשרות לחבר את הטלוויזיה למחשב כיוון שהמחשב כבר ישן.
מה שבמביא אותי לשאלה החשובה הבאה- שווה להשקיע במחשב חדש ולחבר את הטלוויזיה למחשב או לקנות טלוויזיה עם חיבור אינטרנט?
איכות צפיה- חשוב שאיכות התמונה תהיה טובה וחדה.

עזרתם חשובה מאוד כיוון שהלכתי לאיבוד לגמרי...

המון תודה!

amird
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 67

שליחה

אני לא אתיחס להמלצה על טלוויזיה כיוון שאני ממש ירוק בנושא וודאי שיש פה מבינים ממני שיכולים לעזור לך יותר.

בכל מקרה שכחת לציין מה התקציב שלך, יהיה קשה לעזור לך ללא זה.

לגבי החיבור לאינטרנט.

טלוויזיה גם חכמה לא מחליפה מחשב, אין בה דיסק קשיח (חוץ מאולי הטלוויזיות היותר יקרות) ללא מחשב אומנם את אולי תוכלי לראות סרטים מיוטיוב, אבל לא הרבה יותר מזה.

לכן בכל מקרה רצוי שיהיה לך מחשב, המחשב לא צריך להיות חזק במיוחד, אבל רצוי שיהיה לו דיסק קשיח גדול לסרטים שאת מורידה.
אם המחשב קטן ושקט את יכולה לשים אותו בקירבת הטלוויזיה, במקרה זה את לא לא צריכה טלוויזיה חכמה כלל, את רק צריכה לדאוג שיש למחשב יציאת HDMI ולחבר אותה לטלוויזיה (יש גם פתרונות דרך מחבר DVI אבל למה להסתבך).
אם המחשב לא יכול להיות בקרבת הטלוויזיה את יכולה לקנות טלוויזיה "חכמה" ולחבר אותה לרשת הביתית (בחיבור חוטי או אלחוטי) כדי לראות תכנים מהמחשב, או לחילופין לקנות טלוויזיה "טיפשה" וסטרימר זול שיעשה אותו דבר .

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14365

שליחה

eliya14
ברוכה הבאה לפורום (f)

1. מה התקציב?
2. סלון מואר? יש מקורות אור ישירות על האזור שבו יהיה המסך?

eliya14 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

קודם כל תודה רבה על התגובות :)

התקציב הוא בסביבות 5K..
הסלון מואר אבל לא יותר מדי ואין מקור אור ישירות על הטלוויזיה.
אינני מתכוונת שהטלוויזיה תחליף לחלוטין את המחשב אבל הרעיון הוא לוותר על הכבלים (מאסתי בחרות הכבלים) ולצפות בצפיה ישירה בסרטים וסדרות (לא להוריד)... אולי דרך xbmc או דומים לו.
מה הכוונה ל "טלוויזיה חכמה"?

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי

שליחה

eliya14 כתב:קודם כל תודה רבה על התגובות :)

התקציב הוא בסביבות 5K..
הסלון מואר אבל לא יותר מדי ואין מקור אור ישירות על הטלוויזיה.
אינני מתכוונת שהטלוויזיה תחליף לחלוטין את המחשב אבל הרעיון הוא לוותר על הכבלים (מאסתי בחרות הכבלים) ולצפות בצפיה ישירה בסרטים וסדרות (לא להוריד)... אולי דרך xbmc או דומים לו.
מה הכוונה ל "טלוויזיה חכמה"?
...
טלויזיה חכמה זו טלויזיה שמחוברת לרשת הביתית ו לאינטרנט , ומסוגלת להציג תכנים ממחשב/ים ברשת הביתית (סרטים / תמונות ) תומכת בפורמטים שונים ובתרגום (עברית) ,כמו כן ניתן להתקין בה אפליקציות שונות של מזג האויר, יוטיוב , פייבסוק , משחקונים ועוד ועוד...
מנסיוני בסופו של דבר לא משתמשים בתכונות האלו ולצורך סרטים משתמשים בhtpc (מחשב) או מכשיר יעודי (סטרימר) .

בתקציב הנל ולאור הנתונים הייתי ממליץ לך על רכישת פלאזמה.

**** למרות היותי עמוק בתחום המולטימדיה /מחשבים ובכלל בעבר מסיבה פסיכולוגית לא הייתי מוכן לשמוע על רכישת פלאזמה , מאז שרכשתי טלויזיית פלאזמה (אומנם דגם עילית) אני יכול לומר בודאות שפלאזמה נותנת יותר , חווית הצפייה בה נעימה יותר לעין מ Lcd or led , התמונה פשוט יותר אמיתית ופחות "פלורוסנטית" .

ואני מדבר על השוואת טלויזות באותה רמת מחיר .

eliya14 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

מה עדיף, לקנות טלוויזיה חכמה או טלוויזיה וסטרימר?מבחינת המחיר, הביצועים ואיכות התמונה.
בנוסף, האם גלישה של 5 מגה מספיקה לצפיה רציפה ומהירה? לצערי זו התשתית המקסימלית באזור מגוריי :(

אני קראתי שהמון ממליצים על פלאזמות.. אבל כשהלתי לחנויות אהבתי את ה led.

יש המלצה לטלוויזיה led חכמה או לטלוויזיה "רגילה" וסטרימר?

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר

שליחה

היום רוב הטלויזיות מגיעות עם יכולות חכמות כאלו ואחרות (מי פחות ומי יותר) אישית הייתי ממליץ להתעלם מנתון זה ולרכוש טלוזיה + סטרימר
5 מגה יספיקו .

,
אשאיר את עניין הדגמים לטובים ממני שעוקבים בצורה יותר צמודה על דגמים ומחירים שמשתנים חדשות לבקרים.

ronen61
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4655

שליחה

מבלי להתחשב בשיקולים כמו: צריכת חשמל, נוחות תפעול ועוד.. וש הרגשה שהסטרימר המובנה שבתוך המסכים החכמים עדיין לא הכי בשל בהשוואה לסטרימרים הקיימים כיום.

אגב, שאלה לכל בעלי הSMART TV- 3D- הצלחתם להזרים תוכן תלת מימד?

eliya14 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

תוכל לפרט מדוע? בעקרון אני מעדיפה כמה שפחות מכשירים וחוטים, אבל לא אם זה בא על חשבון הביצועים

תודה :)

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר

שליחה

כפי שכתב קודמי.
יכולות הסטרימר המובנה אינם בשלים מספיק.

אם את מעוניינת לצפות בריפים מלאים של בלו ריי , בודאי שהטלויזיה לא תן מענה , אם מדובר בסרטי hd 1080/720P אז תצליחי לצפות ברוב הטלויזיות (לא בכולן ותלוי בדיוק בסוג הקידוד של הקובץ ) אך עוד פחות מכך יהיה כאלו שגם יתמכו בקבצי תרגום נפרדים בעברית .... אם מדובר על קבצים פשוטים (avi לצורך הדיון) שאינם Hd והם בעלי תרגום מובנה , אז לא תהיה בעיה ברוב (כל ) הטלויזיות .
בכל מקרה ליכולות נוספות אשר מקלות על השימוש (חלוקה לפרקים , קפיצה לכל מקום בסרט בלחיצת כפתור , סנכרון כתוביות ושינוי תזמון) ותמיכות בכל הפורמטים , טלוזיה לא תתן מענה!

ronen61
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

מבלי להשמע יותר מידי שובניסטי .כי אני לא, אני פשוט נשוי ומכיר את חשיבה ה"נשית", של כמה שפחות מכשירים= איכות חיים טובה יותר.

אני אישית מעדיף מסך עם סטרימר, בבית יש ל 3 מסכים כשלכל מסך צירפתי סטרימר. ישנם הרבה בעיות בסטרימרים המובנים למשל חוסר תמיכה בפורמטים מסויימים או בעיות של יציבות.
חוץ מזה, פה באתר יש ביקורות על מסכים חכמים, ובביקורות האלה יש התייחסות לבעיות האלה.

למשל:
http://www.hometheater.co.il/p-1.article02656

eliya14 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

סליחה על כל השאלות שאולי ישמעו לכם קצת חסרות מושג... אבל אני חדשה לנושא :)
המטרה של הטלוויזיה היא לצפות בערוצי עידן ב SD (עדיין אין HD בממירים האלה נכון?) ובסרטים בצפיה ישירה.
אני לא מתכוונת להוריד סרטים. אם אלה השימושים שלי, האם יש צורך בסטרימר?
ואם כן, יש למישהו המלצה על סטירמר טוב? ועל טלוויזיה 42 אינת' led איכותית מאוד שרואים בה טוב גם SD?

תודה רבה על כל העזרה

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר

שליחה

eliya14 כתב:סליחה על כל השאלות שאולי ישמעו לכם קצת חסרות מושג... אבל אני חדשה לנושא :)
המטרה של הטלוויזיה היא לצפות בערוצי עידן ב SD (עדיין אין HD בממירים האלה נכון?) ובסרטים בצפיה ישירה.
אני לא מתכוונת להוריד סרטים. אם אלה השימושים שלי, האם יש צורך בסטרימר?
ואם כן, יש למישהו המלצה על סטירמר טוב? ועל טלוויזיה 42 אינת' led איכותית מאוד שרואים בה טוב גם SD?

תודה רבה על כל העזרה
...
מה זא צפיה ישירה ? דרך האינטרנט ?

ronen61
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אם אלה השימושים שלך, אין לך צורך בסטרימר.

סטרימר מיועד בעיקר לאנשים שמורידים תוכן ומעוניינים לצפות פה על המסך בסלון מבלי הרבה בלאגן.

eliya14 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

כן, צפיה ישירה דרך האינטנרט.
אם כן.... מה ההמלצה שלכם בשבילי? אם אני לא צריכה סטרימר... אני חוזרת על זה שאני לא יכולה לחבר את הטלוויזיה למחשב כי המחשב שלי עגלה...

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר

שליחה

אז כיצד תצפי בצפיה ישירה ?
יש טלוזיות המאפשרות חיבור לכמה אתרים שמאפשרים זאת (לרוב לא למשתמשים מישראל) אני לא רואה דרך לבצע זאת ללא מחשב מחובר לטלויזיה . בעיקר בגלל שהמחשב ישן ולא מאפשר חיבור לטלויזיה ובגלל שאת מתנתקת מהכבלים , הייתי ממליץ על סטרימר (אם תחליטי להיורד סדרות וסרטים ובהחלט כדאי לך)אבל את יכולה לראות בשלב ראשון איך ואם את מסתדרת ללא.
למרות שגם דרך סטרימר היכולת לצפות בסרטים בצפיה ישירה היא מוגבלת אם בכלל ,לרוב בטלוזיות ובטרימרים היכולות האלו כרוכות בחשבון באתרים בחול ולעיתים סגורים רק להם ועוד לא דברנו על תמיכה בעברית שאין שם, לצורך כך מחשב הוא הפתרון הטוב ביותר.
נערך לאחרונה על ידי uris ב 19/09/2011 10:27, נערך פעם 1 בסך הכל.

ronen61
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

נכון, גיסי היה באותו מצב כמוך והוא התלבט לקנות:
1.HTPC
2.מחשב נייח
3. מחשב נייד

בסוף הלך על מחשב נייד זול

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4940

שליחה

מצטרך להמלצות החברים. מסך בשילוב סטרימר חיצוני היא האפשרות הטובה יותר.
עוד הייתי מציע לא לזנוח את אופציית הפלאזמה. מסכי ה LED אכן ייראו לעולם ״זוהרים״ יותר אך הדבר לא מעיד בהכרח על תמונה עדיפה.
רק להבהרה אציין שאין לי דבר נגד LED (למעשה רכשתי מסך כזה לחדר השינה לפני מס׳ שבועות :wink: ) אבל בסלון לא הייתי מוותר על הפלאזמה שלי :D
דגם שיכול לעניין אותך במסגרת התקציב שציינת הוא Panasonic U30 בגודל 46״
גם ל Samsung ו LG יש כמובן מסכי פלאזמה טובים.
בכל מקרה שיהיה בהצלחה (Y)
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

eliya14 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

אני חוששת ש 46" תהיה לי גדולה מדי, מרחק הצפיה הוא בסביבות ה 2.5 מטר.
האפשרות היחידה לצפיה ישירה היא דרך המחשב? אני לא מעוניינת לקנות לפטופ חדש כי אם אני קונה כבר אז אני רוצה לקנות משהו טוב ולא זול. בנוסף, אני לא מעוניינת כ"כ לחבר את המחשב כי אז בככל כל הבית יהיה מלא כבלים.
מהן יכולות הסטרימר בדיוק? אם אני מבינה נכון זה בשביל לצפות בתוכן שאני מורידה? יש עוד שימושים?

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר

שליחה

eliya14 כתב:אני חוששת ש 46" תהיה לי גדולה מדי, מרחק הצפיה הוא בסביבות ה 2.5 מטר.
האפשרות היחידה לצפיה ישירה היא דרך המחשב? אני לא מעוניינת לקנות לפטופ חדש כי אם אני קונה כבר אז אני רוצה לקנות משהו טוב ולא זול. בנוסף, אני לא מעוניינת כ"כ לחבר את המחשב כי אז בככל כל הבית יהיה מלא כבלים.
מהן יכולות הסטרימר בדיוק? אם אני מבינה נכון זה בשביל לצפות בתוכן שאני מורידה? יש עוד שימושים?
...
האפשרות היחידה הטובה לצפיה ישירה היא חיבור מחשב !
את יכולה לרכוש מחשב htpc (קטן פיזית) שישב ליד הטלויזיה וזה יהיה כל יעודו בחיים , משהו כזה
http://www.hometheater.co.il/article018 ... 7%9C%D7%90

או לרכוש מחשב נייד שישמש אותך גם לדברים אחרים (האופציה הפחות מועדפת) עניין של תקציב...
יכולות הסטרימר בעיקר זה להציג קבצי סרטים שהורדו ואז מעתיקים אותם לדיסק חיצוני שיחובר לסטרימר (או דרכים נוספות כמו הזרמה דרך רשת ביתית או דיסק פנימי בסטרימר אבל נעזוב את זה כעת)כאמור לסטרימרים היום יש פיצ'רים נוספים כמו צפיה ביוטיוב / תמונות , האזנה לשירים , פייסבוק ...בקיצור לרוב דברים זניחים שלא מתעסקים איתם.

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”