פרה-אינפיוזן באוסקר
-
yanivol
- חבר ותיק

- תגובות: 2755
- שם מלא: yanivol
- נתן תודות: 135 פעמים
- קיבל תודות: 97 פעמים
עשיתי נסיון לבצע פרה-אינפיוזן (חליטה מקדימה) באוסקר החדשה שלי.
לאחר ביצוע קולינג פלאש, טחינה, טמפור ודחיסה, הרכבתי את ידית החליטה ולחצתי על לחצן החליטה אך לא עד נעילה.
המשאבה טרטרה במשך כשתי שניות, ואז שחררתי את המתג למשך כ 2 שתי שניות. לאחר מכן המשכתי בחליטה באופן רגיל.
הזרימה היתה יותר איטית בהרבה מכרגיל - 60 שניות למנה כפולה במקום 30 וחששתי שאני שורף את הקפה.
העוגיה נשארה מעט רטובה.
תוצאה: טייגר סקין, טעמי מוקה עמוקים ונעימים ללא רמז למרירות או חמיצות.
אני פשוט מופתע מההבדל העצום.
הסבר משוער: ההרטבה המוקדמת של העוגיה ניפחה את גרגרי הקפה ויצרה אטימה טובה יותר, וכתוצאה מכך זרימה אחידה יותר וחליטה טובה יותר.
לאחר ביצוע קולינג פלאש, טחינה, טמפור ודחיסה, הרכבתי את ידית החליטה ולחצתי על לחצן החליטה אך לא עד נעילה.
המשאבה טרטרה במשך כשתי שניות, ואז שחררתי את המתג למשך כ 2 שתי שניות. לאחר מכן המשכתי בחליטה באופן רגיל.
הזרימה היתה יותר איטית בהרבה מכרגיל - 60 שניות למנה כפולה במקום 30 וחששתי שאני שורף את הקפה.
העוגיה נשארה מעט רטובה.
תוצאה: טייגר סקין, טעמי מוקה עמוקים ונעימים ללא רמז למרירות או חמיצות.
אני פשוט מופתע מההבדל העצום.
הסבר משוער: ההרטבה המוקדמת של העוגיה ניפחה את גרגרי הקפה ויצרה אטימה טובה יותר, וכתוצאה מכך זרימה אחידה יותר וחליטה טובה יותר.
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
זה לא בדיוק פרה-אינפיוז'ן אבל זה יכול להגיע לתוצאה דומה.
בפרה-אינפיוז'ן חולטים בלחץ נמוך (כ 1 באר) ואז מעלים את הלחץ ל 9.
בשיטה שלך אתה מפעיל את המשאבה ובגלל שהלחץ נבנה לאט במשאבת רטט אז אתה מסתמך על זה שההרטבה תעשה בלחץ נמוך. אחר כך אם יש לחץ הוא יתפרק מהשתום התלת ראשי ואז אתה מפעיל את החליטה.
זה נקרא פרה-אינפיוז'ן לעניים כי אין לך כל כך שליטה על הביצוע שלו אבל הוא יכול לעבוד לא רע.
בפרה-אינפיוז'ן חולטים בלחץ נמוך (כ 1 באר) ואז מעלים את הלחץ ל 9.
בשיטה שלך אתה מפעיל את המשאבה ובגלל שהלחץ נבנה לאט במשאבת רטט אז אתה מסתמך על זה שההרטבה תעשה בלחץ נמוך. אחר כך אם יש לחץ הוא יתפרק מהשתום התלת ראשי ואז אתה מפעיל את החליטה.
זה נקרא פרה-אינפיוז'ן לעניים כי אין לך כל כך שליטה על הביצוע שלו אבל הוא יכול לעבוד לא רע.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
דבוטאנט צודק לגבי המגבלות, אבל גם צודק בזה שבהפעלה נכונה זה יכול בהחלט לעבוד.
היתה לי פעם מכונת תרמובלוק של קנווד עם פיקוד אלקטרוני שעשתה את זה בצורה אוטומאטית. עם הלחיצה על כפתור החליטה היא היתה מפעילה את המשאבה לזמן קצר, ממתינה ואז ממשיכה לחליטה כרגיל.
היתה לי פעם מכונת תרמובלוק של קנווד עם פיקוד אלקטרוני שעשתה את זה בצורה אוטומאטית. עם הלחיצה על כפתור החליטה היא היתה מפעילה את המשאבה לזמן קצר, ממתינה ואז ממשיכה לחליטה כרגיל.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler