ה-"מערכת" שברשותי כרגע היא Z-5450 של לוג'יטק שרכשתי לסלון קטן כי היו חוות דעת טובות ולא היה חשק לכבלים שמתרוצצים לרמקולים האחוריים.
אני די מרוצה ממנה לסרטים אפילו בסלון הנוכחי (הבדל ניכר לטובת DTS). מה שחלש הוא תחום המוזיקה שמגיעה מקבצים שיושבים במחשב דרך אקסטרימר ולא הרגשתי הבדל בין אם סתם MP3 או FLAC, כנ"ל לגבי חיבור ישיר למערכת מהאייפון ו\או נגן אחר.
בחנות מתמחה שמעתי כמה סוגי רמקולים שחלקם היו מחוברים דרך מגבר סטריאו.
התרשמתי בעיקר מ- Focal Sib & CUB, Monitor Audio Radius , כולם עם הסאב R360 של הרדיוס.
אני מבחין בהבדל קל בין ה-FOCAL ל-Radius אבל ההבדל במחיר די גדול.
מה שחשוב לי בכלל ממערכת חדשה:
1. כל הפורמטים החדשים של סאונד (3D לא חשוב)
2. יכולת לנגן ישירות מהרשת (יש LAN,Wlan), אלא אם הזרמה מאקסטרימר לא תקלקל? או אופציות אחרות?
3. איכות מוזיקה גבוה (זו הסיבה העיקרית להחלפה), אני שומע מגוון סוגים רובם כרגע כ-MP3 שבעבר "קרעתי" מהדיסקים המקוריים ששוכבים בסטנד, פשוט מייגע להחליף דיסקים.
4. התאמה לרמת הרמקולים.
5. רמקולים סטליטים עד בערך הגדלים של R90/Focal .
6. כיול אוטומאטי, אני לא חושב שאוכל לסמוך על השמיעה שלי לצורך זה.
הומלץ לי לקחת או את Pioneer 921 או Denon 1912.
משיטוט כאן הבנתי ש-Yamaha RX-V767 עשוי לעלות עליהם? לא הצלחתי למצוא סקירה מקיפה על שלושתם.
שמתי לב שמדובר בדגמים חדשים והפרש המחיר בינם לסדרה של שנה שעברה (נניח 920) הוא בסביבות 2000 ש"ח.
האם יש דגמים פחות חדשים שיענו על התכונות הנ"ל?
האבסורד הוא שהמערכת שיש לי כרגע שעלתה 300$ בארה"ב מתומחרת כרגע ביותר מכפול (700$) באמאזון ולעומתה נראה שאם ארכוש רסיבר מהסדרות החדשות שהומלצו הוא יהיה שווה כמעט חצי בשנה הבאה
אשמח לשמוע אם יש רמקולים אחרים ששווה לשמוע ורסיברים תואמים שיתנו יותר תמורה ברמות המחיר האלה והיכן ניתן להתרשם באיזור הקריות.
תודה