La Nuova Era Cuadra
- yanivol
- חבר ותיק

- תגובות: 2755
- שם מלא: yanivol
- נתן תודות: 135 פעמים
- קיבל תודות: 97 פעמים
זאת מכונת E61 של לה-קוצינה הנקראת קואדרה. מוכרים אותה, ונדמה לי שגם מיבאים אותה באינטרפרק שבנורדיה.
גוף פלסטי וחזית נירוסטה.
http://www.interpreq.co.il/product.asp?productid=34
גוף פלסטי וחזית נירוסטה.
http://www.interpreq.co.il/product.asp?productid=34
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
היא חמודה וקומפקטית יחסית למכונת e61, יש לה דוד יחסית גדול ממה שאני זוכר והיא נחשבת למכונה דיי טובה.
אני לא מת על חיפוי הפלסטיק שמאפשר בחירת צבע ולטעמי זה מצועצע ולא הולם את הסגנון הקלאסי של מכונות מסוג זה.
אגב אם אני זוכר נכון היבואן הרשמי שלהם הוא היבואן של לה פבוני בבני ברק...
אני לא מת על חיפוי הפלסטיק שמאפשר בחירת צבע ולטעמי זה מצועצע ולא הולם את הסגנון הקלאסי של מכונות מסוג זה.
אגב אם אני זוכר נכון היבואן הרשמי שלהם הוא היבואן של לה פבוני בבני ברק...
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אני חושב שגם אינטרפרק וגם לה פבוני מייבאים אותה.
נראית קצת צעצוע
נראית קצת צעצוע
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

אתה רק צריך לבדוק שמנגנון מילוי המים של הסילביה יוכל להיכנס גם לשם וזהו...
דבוטאנט כתב:אתה רק צריך לבדוק שמנגנון מילוי המים של הסילביה יוכל להיכנס גם לשם וזהו......
עדיף למכור את שלי עם הניאגרה, כי אם לא, מה ימתג אותו מעל המתחרים האחרים מיד שניה?
בכל מקרה אם המכונה הזו מוצעת סביב מחיר מעט גבוה מ-3K ש"ח במצב מצויין, האם משתלם?
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
להיפך. זו מכונה של La Nueva Era שנקראת Cuadra, שלה-קוצ'ינה הדביקו עליה מדבקה עם השם שלהם.yanivol כתב:זאת מכונת E61 של לה-קוצינה הנקראת קואדרה...
(לה קוצ'ינה זה מותג מדבקה ישראלי, עד כמה שזה נשמע מטורף כי מדובר במותג יקר מאוד).
מעבר לעיצוב (שזה ענין של טעם וריח) מדובר במכונת E61 די סטנדרטית. אין לי מושג איך היא בנויה מבפנים, וגם אי אפשר למצוא עליה שום מידע בחו"ל.
לא הייתי מהמר עליה...
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
ושאלה לגבי בדיקת מכונת E61 לפני קניה כשסביר להניח שהמיכל שלה HX ריק לגמרי.
מה הייתם בודקים?
מה קורה אם אכן כמו שאני חושב הדוד ריק? האם יש תהליך שצריך לעשות בשביל למלא אותו בפעם הראשונה?
אני כרגע חושב על מילוי מים, חימום מינימלי,בדיקה של בניית לחץ (על פי השעון לחץ של המכונה), נסיון לחלוט (לא גאד שאט - רק לראות שהוא נותן מים ובונה לחץ), הוצאת מים מצינור המים החמים והוצאת קיטור דרך צינור המקציף.
תודה,
אבשי.
מה הייתם בודקים?
מה קורה אם אכן כמו שאני חושב הדוד ריק? האם יש תהליך שצריך לעשות בשביל למלא אותו בפעם הראשונה?
אני כרגע חושב על מילוי מים, חימום מינימלי,בדיקה של בניית לחץ (על פי השעון לחץ של המכונה), נסיון לחלוט (לא גאד שאט - רק לראות שהוא נותן מים ובונה לחץ), הוצאת מים מצינור המים החמים והוצאת קיטור דרך צינור המקציף.
תודה,
אבשי.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

יש בקר שידאג למלא מים בדוד בשבילך, זה רק לשים מים במיכל ולהפעיל.
ואם לא יעבוד - קיבלת פרויקט חדש...
ואם לא יעבוד - קיבלת פרויקט חדש...
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

הבדיקה שאתה מציע - מצויינת.
בעיה טיפוסית שיכולה להיות במכונות קפה היא אבנית, לפעמים עד מצב מאוד גרוע.
הבעיה במכונות HX היא שכמעט בלתי אפשרי לנקות אבנית מהדוד בשיטות "קונבנציונאליות". הדרך הטובה ביותר היא פירוק מלא של הדוד והשרייתו בחומר ממיס אבנית.
אם אתה מוכן לקחת את ההימור - אז לך על זה. אם לא, אז הייתי מפרק את המכונה במקום ובודק אבנית.
במידה והמחיר טוב במיוחד - אז הייתי מהמר בכל מקרה ומנקה אבנית, אם צריך.
(ניקוי במעבדה יעלה 500 ש"ח בערך).
בעיה טיפוסית שיכולה להיות במכונות קפה היא אבנית, לפעמים עד מצב מאוד גרוע.
הבעיה במכונות HX היא שכמעט בלתי אפשרי לנקות אבנית מהדוד בשיטות "קונבנציונאליות". הדרך הטובה ביותר היא פירוק מלא של הדוד והשרייתו בחומר ממיס אבנית.
אם אתה מוכן לקחת את ההימור - אז לך על זה. אם לא, אז הייתי מפרק את המכונה במקום ובודק אבנית.
במידה והמחיר טוב במיוחד - אז הייתי מהמר בכל מקרה ומנקה אבנית, אם צריך.
(ניקוי במעבדה יעלה 500 ש"ח בערך).
- yanivol
- חבר ותיק

אתה מדבר על אותה לה קוצ'ינה המייצרת תנורים ולהבות חצי מקצועיים? השם טבוע ביציקות הברזל והמחירים מטורפים. אתה בטוח שזה מוצר מדבקה?moti_r כתב:להיפך. זו מכונה של La Nueva Era שנקראת Cuadra, שלה-קוצ'ינה הדביקו עליה מדבקה עם השם שלהם.yanivol כתב:זאת מכונת E61 של לה-קוצינה הנקראת קואדרה...
(לה קוצ'ינה זה מותג מדבקה ישראלי, עד כמה שזה נשמע מטורף כי מדובר במותג יקר מאוד)....
לאחר בדיקה ב GOOGLE:
בדקתי, ואכן מוטי צודק. שברת לי פנטזיה ארוכת שנים.
מי יצרן התנורים?
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

האמת שאני לא יודע.
אבל אם אתה רוצה את הדבר האמיתי, לך על זה:
http://www.vikingrange.com/consumer/pro ... rod9060176
(אפשר להתארגן כמה חבר'ה ולקנות ביחד כפתור של התנור הזה...)
אבל אם אתה רוצה את הדבר האמיתי, לך על זה:
http://www.vikingrange.com/consumer/pro ... rod9060176
(אפשר להתארגן כמה חבר'ה ולקנות ביחד כפתור של התנור הזה...)
- yanivol
- חבר ותיק

אני דוקא חושב על אגא.
http://www.aga-ranges.com/_store/script ... p?idcat=39
או
http://www.aga-ranges.com/_store/Script ... product=80
וסליחה מראש על חטיפת השרשור
או
וסליחה מראש על חטיפת השרשור
שמתם לב כמה המפלצות האלה שוקלות?yanivol כתב:אני דוקא חושב על אגא.
או
וסליחה מראש על חטיפת השרשור...
המחיר כולל הובלה?
(חצי טון!)
התנורים תוצרת חברה איטלקית http://www.ilve.com.au/yanivol כתב:אתה מדבר על אותה לה קוצ'ינה המייצרת תנורים ולהבות חצי מקצועיים? השם טבוע ביציקות הברזל והמחירים מטורפים. אתה בטוח שזה מוצר מדבקה?moti_r כתב:להיפך. זו מכונה של La Nueva Era שנקראת Cuadra, שלה-קוצ'ינה הדביקו עליה מדבקה עם השם שלהם.yanivol כתב:זאת מכונת E61 של לה-קוצינה הנקראת קואדרה...
(לה קוצ'ינה זה מותג מדבקה ישראלי, עד כמה שזה נשמע מטורף כי מדובר במותג יקר מאוד)....
לאחר בדיקה ב GOOGLE:
בדקתי, ואכן מוטי צודק. שברת לי פנטזיה ארוכת שנים.
מי יצרן התנורים?...
מעניין למה החליט היבואן לתת לזה שם אחר ולא להשתמש בשם המקורי
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

מה עדיף למטבח? ilve או קוצ'ינה?
אני מעדיף לה קוצ'ינה - נשמע שייצא מזה אוכל יותר טעים...
אני מעדיף לה קוצ'ינה - נשמע שייצא מזה אוכל יותר טעים...
הסיבה לדעתי מאוד פשוטה.noam כתב: התנורים תוצרת חברה איטלקית http://www.ilve.com.au/
מעניין למה החליט היבואן לתת לזה שם אחר ולא להשתמש בשם המקורי...
הם מחזיקים הרבה מוצרים של חברות שונות שלכולם יש את אותו קו עיצובי (איטלקי, עתיק, מתכתי)
מה שהם רוצים לעשות זה לגרום ללקוח לחשוב שהוא קונה סט. הרי ברור שמוצרים בעיצוב כזה (ובמחיר כזה) הרגש משחק שעות נוספות ויש לאנשים את הנטייה "להשלים סט".
אם כל דבר היה ממותג לפי היצרן המקורי אז אנשים היו מתייחסים לזה כמו לחנות מוצרי חשמל ומתחילים להשוות מחירים עם חנויות אחרות.
מה שיותר מפתיע זה איך הם הצליחו לתפוס כ"כ הרבה חברות אחרות ולשכנע אותן לוותר על הלוגו שלהם בשביל חברה קטנה וישראלית...
תרשו לי לגנוב את השרשור חזרה למטרה שלטובתה הוא קם:
חברה מגיע לי מזל טוב!
לאחר טיפה יותר מחצי שנה מאז שהחלפתי את הכרומקס ES-170 לסילביה והצטרפתי לפורום עברתי לליגה של הגדולים ואני הבעלים החוקי של La Nuova Era Cuadra (או בשמה הישראלי לה-קוצ'ינה קואדרה
)
המכונה נקנתה היום במחיר של 2500 ש"ח לאחר מיקוח לא קשה במיוחד ("יש על מה לדבר ב-2500? כן? יופי, אני בא!")
כשהגעתי לשם היא כבר חיכתה לי במטבחון אחרי מילוי המים והחימום. בדקתי שאין נזילות, הרצתי מים איפה שרק אפשר (ראש, סטימר, ברז מים) ועשיתי חליטה עם קפה שהבאתי מהבית. באופן מפתיע מאוד - היתה זליגה מאוד יפה והקפה שיצא היה טעים - ראיתי את זה כאות משמיים...
הוא היה מאוד נחמד וביקש מאחד מאנשי התפעול של החברה (שאגב, אנדריי מתחזק להם שם את כל העניינים) לסחוב עבורי את המכונה על עגלה עד לאוטו (14 ק"ג + דוד מלא וגם המכונה היתה חמה...)
מדובר במכונה של אדם עשיר (כנראה) - מנכ"ל של חברה לרישום פטנטנים שבמסגרת מעבר דירה וקניה של מטבח שלם של לה קוצינה הוסיף גם את המכונה הזו כחלק מהסט (בהמשך לדיון הקודם על לה קוצ'ינה) בלי ידע כלשהו בנושא קפה. הוא ניסה להפעיל אותה 3 פעמים (לא היתה לו אפילו מטחנה) והבין שזה לא בשבילו.
הוא הביא אותה למשרד וביקש מאיש הלוגיסטקה של החברה (שאיתו הייתי בקשר) למכור אותה עבורו.
המכונה ישבה על הרצפה במשרד 3 שנים עד שבאתי לגאול אותה מייסוריה.
למי שלא מכיר - מכונת E61 HX, דוד נחושת 1.8, גוף חימום 1400W, סטימר "קר", ברז מים חמים ועיצוב חדשני יחסית למכונות מהזאנר הזה. המכונה בנויה מנירוסטה למעט הפאנלים בצדדים שעשויים מפלסטיק.
היום בערב הכנתי שוט אחרון עם סילבי. היה מדהים - נראה לי שהיא הרגישה שמשהו לא טוב הולך לקרות ורצתה קצת להתחנף. אח"כ התחלתי בפירוק ובניקוי. קצת כאב הלב. הפירקתי את הניאגרה, צינורות המים והברז החשמלי.
העברתי אותה לשיש ועשיתי לה מקלחת ומסאז.
היא עמדה שם ערומה עם חור קטן במכסה (איפה שהיתה כניסת המים) וחור גדול בלב...
(ואם נהיה עוד יותר מגעילים ונודיע שהיא עומדת למכירה לפני שהדם שלה יבש
בימים הקרובים בלוחות הפורום)
עשיתי ניקוי לכל האזור והצבתי את המכונה החדשה.
מבחינת חיבור המים - המיכל של הקואדרה לא מתאים לניאגרה. כרגע מה שעשיתי זה לחבר מתג לברז החשמלי וצינור לתוך המיכל והמילוי יהיה בלחיצת כפתור בהשגחה שלי (לא אוטומטי) אולי בהמשך אני אנסה לחבר כמו שנועם הציע לפני כמה שרשורים עם מפחית לחץ וברז חשמלי ישירות למשאבה.
עכשיו כמה שאלות בהמשך למה שדיברנו קודם על נושא האבנית
המכונה כמו שהבנתם כמעט לא היתה בשימוש ובכל מקרה היא היתה מחוברת עם פילטר רזין. השאלה אם יש למה לפתוח ולבדוק או פשוט להמשיך לרוץ עם זה ככה?
ועוד שאלה, יש אפשרות לרוקן את המים שנלכדו בתוך הדוד של הסילביה לאחר שכיביתי אותה?
טוב. זהו לבנתיים, אני מצרף תמונות של המכונה החדשה.
חברה מגיע לי מזל טוב!
לאחר טיפה יותר מחצי שנה מאז שהחלפתי את הכרומקס ES-170 לסילביה והצטרפתי לפורום עברתי לליגה של הגדולים ואני הבעלים החוקי של La Nuova Era Cuadra (או בשמה הישראלי לה-קוצ'ינה קואדרה
המכונה נקנתה היום במחיר של 2500 ש"ח לאחר מיקוח לא קשה במיוחד ("יש על מה לדבר ב-2500? כן? יופי, אני בא!")
כשהגעתי לשם היא כבר חיכתה לי במטבחון אחרי מילוי המים והחימום. בדקתי שאין נזילות, הרצתי מים איפה שרק אפשר (ראש, סטימר, ברז מים) ועשיתי חליטה עם קפה שהבאתי מהבית. באופן מפתיע מאוד - היתה זליגה מאוד יפה והקפה שיצא היה טעים - ראיתי את זה כאות משמיים...
הוא היה מאוד נחמד וביקש מאחד מאנשי התפעול של החברה (שאגב, אנדריי מתחזק להם שם את כל העניינים) לסחוב עבורי את המכונה על עגלה עד לאוטו (14 ק"ג + דוד מלא וגם המכונה היתה חמה...)
מדובר במכונה של אדם עשיר (כנראה) - מנכ"ל של חברה לרישום פטנטנים שבמסגרת מעבר דירה וקניה של מטבח שלם של לה קוצינה הוסיף גם את המכונה הזו כחלק מהסט (בהמשך לדיון הקודם על לה קוצ'ינה) בלי ידע כלשהו בנושא קפה. הוא ניסה להפעיל אותה 3 פעמים (לא היתה לו אפילו מטחנה) והבין שזה לא בשבילו.
הוא הביא אותה למשרד וביקש מאיש הלוגיסטקה של החברה (שאיתו הייתי בקשר) למכור אותה עבורו.
המכונה ישבה על הרצפה במשרד 3 שנים עד שבאתי לגאול אותה מייסוריה.
למי שלא מכיר - מכונת E61 HX, דוד נחושת 1.8, גוף חימום 1400W, סטימר "קר", ברז מים חמים ועיצוב חדשני יחסית למכונות מהזאנר הזה. המכונה בנויה מנירוסטה למעט הפאנלים בצדדים שעשויים מפלסטיק.
היום בערב הכנתי שוט אחרון עם סילבי. היה מדהים - נראה לי שהיא הרגישה שמשהו לא טוב הולך לקרות ורצתה קצת להתחנף. אח"כ התחלתי בפירוק ובניקוי. קצת כאב הלב. הפירקתי את הניאגרה, צינורות המים והברז החשמלי.
העברתי אותה לשיש ועשיתי לה מקלחת ומסאז.
היא עמדה שם ערומה עם חור קטן במכסה (איפה שהיתה כניסת המים) וחור גדול בלב...
(ואם נהיה עוד יותר מגעילים ונודיע שהיא עומדת למכירה לפני שהדם שלה יבש
עשיתי ניקוי לכל האזור והצבתי את המכונה החדשה.
מבחינת חיבור המים - המיכל של הקואדרה לא מתאים לניאגרה. כרגע מה שעשיתי זה לחבר מתג לברז החשמלי וצינור לתוך המיכל והמילוי יהיה בלחיצת כפתור בהשגחה שלי (לא אוטומטי) אולי בהמשך אני אנסה לחבר כמו שנועם הציע לפני כמה שרשורים עם מפחית לחץ וברז חשמלי ישירות למשאבה.
עכשיו כמה שאלות בהמשך למה שדיברנו קודם על נושא האבנית
המכונה כמו שהבנתם כמעט לא היתה בשימוש ובכל מקרה היא היתה מחוברת עם פילטר רזין. השאלה אם יש למה לפתוח ולבדוק או פשוט להמשיך לרוץ עם זה ככה?
ועוד שאלה, יש אפשרות לרוקן את המים שנלכדו בתוך הדוד של הסילביה לאחר שכיביתי אותה?
טוב. זהו לבנתיים, אני מצרף תמונות של המכונה החדשה.
-
- סילבי אהובתי הראשונה - מיותמת עם חור קטן במכסה וחור גדול בלב.
-
- מבט משמאל
-
- ומבט מימין