יש ברשותי כרטיס קול Creative X-FI Elite Pro(הכרטיס הטוב ביותר שהחברה יצרה אי-פעם).
בחיבורים של הכרטיס(אלה שנמצאים בפאנל האחורי של המארז), מעבר לחיבורי הרמקולים, יש בכרטיס יציאה וכניסה למגבר בחיבור אחד, כלומר IN ו-OUT בחיבור PL אחד(PL הכוונה ל-3.5 מ"מ כמו של אוזניות של אייפון).
הבעיה היא שכאשר אני מחבר את הכרטיס למגבר ומתחיל לנגן מוזיקה במחשב, אין קול שום קול ברמקולים - עושה רושם ששום מידע לא עובר בכבלים... ואילו כאשר אני מחבר לאותו חיבור PL אייפד או אייפון, אני שומע את המוזיקה שאני מנגן באחד מהמכשירים ברמקולים של המחשב, כלומר החיבור עובד אבל כנראה נמצא במצב IN ולא במצב OUT !
למעשה הבעיה נורא מעצבנת ואין לי איך לשמוע מוזיקה... אתה מבינים ? דרך אגב, כתוב שניתן לעשות פעולה זו בהוראות משתמש של הכרטיס אך לא מפרטים יותר מידי...
זו בעיה נורא פשוטה איך איני יודע איך לפתור אותה, אולי באחד מההגדרות של הכרטיס בלוח בקרה? לא יודע, ניסיתי ולא הצלחתי...
יחד עם זאת, הכרטיס מגיע עם קונסולה חיצונית שמתחברת אליו ויש בקונסולה יציאה קואקסיאלית שגם דרכה ניתן להתחבר למגבר ולשמוע מוזיקה דרך הרמקולים של המגבר וזה כן עובד לי, אך אני מעוניין בכל זאת לחבר דרך ה-PL של הכרטיס עצמו בגלל כל מיני סיבות של Sampling ו-Processing שבהזדמנות אפרט אותם וגם היציאה הזו כרגע מתחברת לי למכשיר שונה ואין לי שום אופציה אחרת...
תודה רבה רבה לעונים,
שבוע טוב ושנה טובה