כמה שאלות לפני רכישת Galaxy S2 בארץ

אפליקציות, מערכות הפעלה של גוגל אנדרויד - ginger bread, ice cream sandwich, froyo, jelly bean
gman פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 81
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

שלום,

לפני רכישת מכשיר האנדרואיד הראשון שלי (סוגר 3 שנים עם E71) קראתי הרבה שרשורים בפורום הזה וקיבלתי הרבה מידע שימושי מאוד לגבי המכשיר, אביזרים וכו'. החשש העיקרי שלי במעבר למסך מגע הוא תפעול הכתיבה שהיתה לי מאוד נוחה ב- E71...אבל כנראה שעד שלא אנסה לא אדע.

1. אני מתכוון לרכוש את המכשיר מחנות פרטית ישראלית רק לא יודע מהיכן לרכוש מאחר ויש כמה במחירים דומים. למישהו יש ניסיון טוב עם אחת החנויות הישראליות שנותנות בביטחון מכשירים חדשים ולא מחודשים? הכיוון שלי הוא eline בת"א מהם רכישת בעבר מכשיר פשוט יחסית עבור קרוב משפחה וסה"כ הם היו בסדר, השאלה איך הם במכשירים מורכבים.

2. חבילת גלישה- הקו שלי באורנג' ואני צריך המלצה לחבילת גלישה מתאימה. מדובר בקו עסקי מהעבודה כשרוב היום אני צמוד למחשב רגיל או נקודות wifi. איזו חבילת תתאים לי? ברור לי שזה תלוי מאוד בשימושים שלי אבל קחו בחשבון שאני לא משתמש הרבה ב- GPS והשימוש יהיה בעיקר הורדת מיילים וגלישה מזדמנת באינטרנט.

3. אני מתכוון בשלב הראשון להתחיל עם התמיכה בעברית ואני מאמין שלא תהיה לי בעיה עם תפריטים באנגלית. האם במצב stock של המכשיר תהיה תמיכה טובה בעברית כולל יישור לימין באנשי קשר, יומן ו- SMS?

תודה בינתיים.

gman פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #2 

שאלה נוספת- מטריד אותי מאוד שהחנויות בארץ מספקות את המכשיר עם מטען חליפי ולא עם המקורי (קראתי כאן שגם המתח שונה). מה הנתונים שאמורים להיות למטען המקורי? אני מניח שזה רשום על המכשיר אבל אני רוצה אולי להערך מראש ולרכוש אותו לפני רכישת המכשיר.

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #3 

2 ) השימוש תלוי רק בך, במקרה של אורנג (הייתי מצרף כמה כינויים בדרך אבל נשמור על פורום נקי) יש לך רק את הגיגה שתהיה נורמלית פחות מזה יש רק את ה 100 מגה שזה בדיחה
3 ) לא... כל המכשיר עם מגיע עם רום סטוק ולא רום מותאם או של יצרן התמיכה בישור לימין לא תעבוד, פותרים את זה עם צריבת רום תוך כמה דקות
4 ) לא יודע מאיפה אתה מגיע לזה, אבל הוא מגיע עם מטען מקורי, אחרת תגיד לחנות שהיא יכולה להגיד לך שלום

gman פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

iakovl כתב:2 ) השימוש תלוי רק בך, במקרה של אורנג (הייתי מצרף כמה כינויים בדרך אבל נשמור על פורום נקי) יש לך רק את הגיגה שתהיה נורמלית פחות מזה יש רק את ה 100 מגה שזה בדיחה
3 ) לא... כל המכשיר עם מגיע עם רום סטוק ולא רום מותאם או של יצרן התמיכה בישור לימין לא תעבוד, פותרים את זה עם צריבת רום תוך כמה דקות
4 ) לא יודע מאיפה אתה מגיע לזה, אבל הוא מגיע עם מטען מקורי, אחרת תגיד לחנות שהיא יכולה להגיד לך שלום
...
ברור ש- 100mb זה בדיחה עבור המכשיר הזה. איזה חבילות נוספות יש חוץ מהג'יגה? אני יודע שזה לא פורום תמיכה בחבילות אורנג' אבל אם יש פה כבר חבר'ה עם ניסיון זה יהיה נחמד.

לא הבנתי- המכשיר מגיע עם תמיכה בעברית (קריאה וכתיבה של עברית, יש פונטים במערכת ההפעלה), אני שואל לגבי היישור לימין ברום שעבר התאמה לישראל (ככה לפחות אני מבין ממפרט החנויות) אך לא עבר עיברות מלא.

אני מביא את זה מהאתר של כמה חנויות, למשל:
http://www.eline.co.il/aecommerce/c205/137439.php
אני מניח (הנחה הגיונית) שמקור המכשיר אינו מסאני אלא ממדינה אחרת בחו"ל וכדי להגיע למחיר תחרותי מוותרים על מטען מקורי שכנראה לא זול.

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #5 

גלישה סלולרית אורנג' = http://www.orange.co.il/he-il/cellular/ ... _internet/

אין ישור לימין, אם מדובר על רום מקורי שמגיע עם המכשיר מאותה המדינה שבה החנות קנתה אותם אז לא...

זה לא שהם מוותרים, הם לא טורחים פשוט לקנות מטען מקורי בנוסף לזה שמגיע איתו, אישית קניתי את המכשיר מאירופה ולכן המטען שלי מתאים לארץ
בכל מקרה לא משתמש בו אלא במטען של נוקיה

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1919
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #6 

אני קניתי את המכשיר שלי מחנות בישראל. תמך ביישור לעברית. אח"כ התקנתי את הלייטנינג רום, אבל זה כבר עניין אחר.

לי אישית יש חבילה של 2 ג'יגה גלישה דרך אורנג', עלות של 299 ש"ח כולל 1000 סמסים ועוד משהו כמו 1400 דקות לכל היעדים, אבל אל תתפוס אותי במילה. זו חבילה סטנדרטית למיטב ידיעתי.

gover
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 837
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #7 

אני קניתי בארץ, המטען היה מקורי של סמסונג אבל עם מתאם לשקע הישראלי. היה רום שנראה מקורי של סמסונג עם ישור לימין אבל תפריטים באנגלית ובלי ROOT. לאחר מכן הותכן ליטניג 4.2 ומאז אני איתו. בשביל מכשיר כזה לא פחות מ 1GB למרות שלפי מה שאתה מתאר סביר להניח שלא תגמור את החבילה. אני משתמש בלי חשבון ולא מצליח להגיע ל 1GB (למרות שאני לא עושה סטרימינג לווידאו, נראה לי מיותר עם כל הכבוד לזה שמסך יחסית גדול לסלולר). iakovl גם לי יש מטען של נוקיה עם כניסה מתאימה, אין בעיה להשתמש בו לטעינת ה SGS2? פחדתי שאולי המתחים לא מתאימים או משהו.
כל יום לומדים משהו חדש

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #8 

1. באורנג' יש חבילות של 2.5 ג'יגה באזור ה 30 ש"ח לחודש (אני משלם 33-34 ש"ח בחודש על החביל הזאת)
2. רוב החנויות הפרטיות בישראל משיגות מכשיר שנרכש על ידם באחת המדינות בעולם ושמים עליו רום כלשהו שתומך ביישור נכון של העברית. כמעט כל המכשירים שנמכרים דרכם מכילים כבר רוט
3. גם הסיפור של המטען בדר"כ פשוט. הוא סה"כ מחליפים את המטען כדי שיתאים לשקע הישראלי. את המכשיר שלי אני רכשתי דרך Clove בבריטנייה (שבטח נחשב לאתר אמין) וכשרכשתי אצלם מטען שמתאים לרשת הישראלית, הם שלחו לי מטען של מכשיר בלאקברי ולא מטען של SGSII

gman פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

osherov כתב:1. באורנג' יש חבילות של 2.5 ג'יגה באזור ה 30 ש"ח לחודש (אני משלם 33-34 ש"ח בחודש על החביל הזאת)
2. רוב החנויות הפרטיות בישראל משיגות מכשיר שנרכש על ידם באחת המדינות בעולם ושמים עליו רום כלשהו שתומך ביישור נכון של העברית. כמעט כל המכשירים שנמכרים דרכם מכילים כבר רוט
3. גם הסיפור של המטען בדר"כ פשוט. הוא סה"כ מחליפים את המטען כדי שיתאים לשקע הישראלי. את המכשיר שלי אני רכשתי דרך Clove בבריטנייה (שבטח נחשב לאתר אמין) וכשרכשתי אצלם מטען שמתאים לרשת הישראלית, הם שלחו לי מטען של מכשיר בלאקברי ולא מטען של SGSII
...
מה שאתה כותב על חבילת הגלישה מעניין מאוד, קראתי על זה בפורום נוסף (פוקט) אבל לא מצאתי משהו כתוב על זה. האם מדובר בחבילת שימור? האם מדובר בחבילת גלישה שהיא חלק מחבילה כוללת של דקות+SMS?
אני בתכנית עסקית ללא חבילת דקות והודעות ומחפש מה רלבנטי עבורי ושירות הלקוחות של פרטנר לא ממש מצטיין באחידות מידע.

מעניין מה שאתה כותב על כך שהמכשירים שנמכרים בארץ בחנויות הפרטיות כבר עברי "פריצה". הייתי מעדיף לקבל sealed box ולעשות הכל בעצמי. אגב, אם זה מה שקורה למה החנויות לא מתקינות רום עם עברית מלאה וזהו?

הבנתי כבר שכך או אחרת המכשיר יצטרך לעבור התקנת רום אחר וסה"כ התהליך הזה נראה פשוט. איזה רום הכי מומלץ היום שיש בו עברית מלאה (אם כבר מתקינים רום חדש, אז שיהיה עם עברית מלאה) ועם הכי פחות באגים ונאמנות לעיצוב המקורי? לפחות לשלב הראשון זה נראה לי הכיוון הנכון.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #10 

gman,
אין לי מושג אם זה חבילת שימור למרות שהציעו לי את החבילה הזאת בלי הצורך "לשמר" אותי (לא איימתי בעזיבה לפני כן, זה הוצע לי על ידם ולא כתוצאה מדרישה שלי). אני כן מחובר לחבילה (ללא התחייבות) של SMS-ים ודקות אוויר בחודש אחד וזה על מנת להגיע לסכום של 150 ש"ח בחודש שמאפשר לי את ההחזר החודשי על פי חוק ניתוק זיקה

בקשר ל sealed box שמאוד קשה למצוא כיום בחנויות הפרטיות, אז יש לי השערה למה החנויות לא מציעות בדר"כ כם אופציה של מכשיר אטום בקופסה, אבל מכיוון שאין לי ידע ודאי בנושא זה, אני מעדיף לא לרשום את ההשערה כאן בפורום (אני כן חושב שברוב המקרים המכשירים חדשים במקורם).

בקשר לעברית המלאה, אז גם פה זה עניין די פשוט. יש מעט מאוד רומים כיום שתומכים בעברית מלאה כולל תפריטים ל SGSII. עד לפני מספר שבועות הרומים היחידים שתמכו בתפריטי העברית היו אלה של הפעילות הסלולריות. מבחינת זכויות יוצרים, אני מניח שזאת הסיבה שהחנויות לא מתקינות את הרום הזה על המכשירים שהן מוכרים.

gman פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #11 

אריה, קודם כל הרבה תודה על העזרה שלך בשרשור "שלי", ממש מורה נבוכים.

אני מדבר על רום עם עברית מלאה גם בתפריטים לא של המפעילות הסלולריות (שמעמיסות עליו הרבה שטויות). האם יש אחד כזה מומלץ?

haim1960
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 244
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #12 

יש את קוגנישין שיצרו לו תרגום.
ויש סטוק רום שתרגמו אותן.

http://iandroid.co.il/forum/topic46335.html

זה רק התוספת תרגום, לא הרום עצמו.

וזה השני
http://iandroid.co.il/forum/topic41336.html

wallalon
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1925
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 147 פעמים

שליחה #13 

אפשר להביא את המכשיר חדש לאורנג' והם מתקינים את הגרסה שלהם

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #14 

ולמה שמישהו ירצה רום של מפעיל על המכשיר שלו?

gman פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #15 

osherov כתב:1. באורנג' יש חבילות של 2.5 ג'יגה באזור ה 30 ש"ח לחודש (אני משלם 33-34 ש"ח בחודש על החביל הזאת)
...
שיחה עם נציג של אורנג' העלה את המחירים הבאים:

1 ג'יגה- 84 ש"ח לפני מע"מ
2 ג'יגה- 101 ש"ח לפני מע"מ

לא קרוב למחיר שאתה מתאר. יכול להיות שהקו שלך הוא דרך ועד עובדים כלשהו?

בקצב הזה אני אשקיע זמן בהחזרים כספיים של ניתוק זיקה כדי לכסות על ההוצאות של חבילת הגלישה...

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #16 

הקו שלי הוא רגיל לגמרי. אני גם לא מדבר יותר מידי עם המכשיר ככה שאני לא ממש לקוח מעודף. תאמר להם שיש לך מספר חברים שמקבלים 33-34 ש"ח בחודש (אני מכיר עוד אחד שמשלם את הסכום הזה) על חבילה 2.5GB. במידה והם יגידו שזה לא יכול היות, אני אהיה מוכן לתת לך את מספר הטלפון שלי ' בפרטי על מנת שתאמת אותם מול החבילה שאני מקבל

iakovl,
זה נעשה לצורך קבלת אחריות על מכשיר שנרכש באופן פרטי

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #17 

זה ברור לי... אני מדבר באופן "כללי" אין סיבה להשתמש בו באופן שוטף

firebird
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1488
שם מלא: firebird
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #18 

gman,

יש בשימור של אורנג מחיר של 2.5 גיגה ב25 שקלים. זה מה שאשתי משלמת.
אין מסך מושלם! כן, אני יודע שפעם היה ......
:wink:

haim1960
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 244
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #19 

osherov כתב:הקו שלי הוא רגיל לגמרי. אני גם לא מדבר יותר מידי עם המכשיר ככה שאני לא ממש לקוח מעודף. תאמר להם שיש לך מספר חברים שמקבלים 33-34 ש"ח בחודש (אני מכיר עוד אחד שמשלם את הסכום הזה) על חבילה 2.5GB. במידה והם יגידו שזה לא יכול היות, אני אהיה מוכן לתת לך את מספר הטלפון שלי ' בפרטי על מנת שתאמת אותם מול החבילה שאני מקבל

iakovl,
זה נעשה לצורך קבלת אחריות על מכשיר שנרכש באופן פרטי
...
אריה

הרבה אנשים כאן ישמחו לקבל את המספר שלך בפרטי

gman פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #20 

מה ארץ היצור של ה-S2?
האם מיוצר בכמה מקומות?
אני מנסה לדעת כמה שיותר לפני הרכישה בחנות ישראלית.

שלח תגובה

חזור אל “Android - אנדרויד”