שאלות לגבי רכישת PS3

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
שלח תגובה
EliA פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 42
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

בשעה טובה הבן שלי הגיע לגיל השדרוג מה- Wii ל- PS3 (ולא שלא נהניתי מאד מה- Wii, אבל עכשיו אני ממש נרגש לקראת השדרוג :) ).
אשמח עם חכמי הפורום המנוסים יוכלו לתת סקירה מהירה:
1. האם יש דגמים שונים, ומה ההבדלים העיקריים?
2. למה משנה לי גודל ה- Hard disk? יש לי מדיה סנטר כך שאני לא מתכוון לשמור מוסיקה סרטים, תמונות וכו' על הקונסולה.
3. האם כדאי להביא מחו"ל ואם כן מאיפה (אני שבוע הבא בסינגפור)? מה המגבלות (למשל צפייה בסרטי Blu Ray שאקח מספרייה בארץ)?
4. שאלת השאלות: הבנתי שניתן לפרוץ, אבל זה הרבה פחות נפוץ מאשר ב- Wii. גם לא ראיתי שהחנויות מוכרות קונסולות פרוצות (שוב, בשונה מה- wii). איפה זה עומד? כמה מסובך (לפורצים לבד או שצריך מעבדה)? מה מפסידים בפריצה? כמה קל למצוא images להורדה?

כמובן שכל טיפ או עצה נוספת תתקבל בברכה.

הרבה תודה,
אלי

lukas
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 143
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #2 

לגבי גודל הדיסק הקשיח לדעתי הוא חסר חשיבות לחלוטין

לגבי רכישה: אני לפני כשנה רכשתי בדיוטי פרי בארץ במחיר מאוד זול שמשתווה למחירים בחול. אולי מעט יקר יותר אך כך יש לך אחריות חשובה מאוד לשנה של ישפאר

רק קח בחשבון שתצטרך להיסחב עם המכשיר ולכן כדאי להצטייד בתיק גב מתאים

Yair1984
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 20
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #3 

אז ככה
לגבי PS3 קונסולה נהדרת
תומכת בלו ריי ו 3D
הקונסולה מגיע אם 120 160 250 ו 320 ג'יגה הארד דיסק אידיאלי אם תרצה לאחסן עליו אוסף סרטי HD
תמונות ומוסיקה מחירים ל PS3 מתחילים מסביב ה 1700 שח לגרסת 120-160 ג'יגה ומגיעים עד 2500 שח
לגרסת 250-320 ג'יגה יש גם חבילות בנדל PS3 אם משחק או שתיים
תומך בלוטות לחיבור אוזניה כדי לצ'וטט עם חברים תוך כדי משחק
רשת למשחקי מולטיפלייר חינמית אבל יש לא מעט תקלות ולאגים
רשת בגרסת פרימיום עולה בסביבות 50 דולר לשנה אותה רשת פרט לכמה תוספות אקסטרא
כמו הורדת דמואים לפני כולם אווטרים מדי פעם חינם שלא שווה לשלם על פרימיום 50 דולר
מבחינת משחקים 95 אחוז מהמשחקים בנויים לשדר עד 720P ב 30 פריימים בשניה
יש אולי כמה משחקים בודדים שמשדרים ב 1080P ביניהם סדרת GTA IV GOF OF WAR 3
זה בגלל שהכרטיס מסך חלש אבל המעבד של IBM משלים את העבודה
משחקים לא ניתן להתקין על ההארד דיסק כמו באקסבוקס מקורי
( באקסבוקס מקורי אתה יכול להתקין את המשחק המקורי על ההארד דיסק ובכ זה לא שוחק את העיניית וזמני טעינה מהירים יותר )
אני היה לי PS3 מכרתי אותו כדי לקנות אקסבוקס מקורי עם רשת לייב כי ה PS3 שיעמם אותי נורא
האקסבוקס הרבה יותר מהנה והרשת שלו לא משתווה לשום רשת אחרת שיש אין בעיות של ניתוקים לאגים וכאלה
בPS3 תצטרך לפתוח פורטים לכל משחק בנפרד באקסבוקס צריך רק 4 פורטים קבועים לכל המשחקים
אני אישית היתי בודק קודם דבר ראשון מה יש לחברים של הבן שלך ובאיזה קונסולה הם משחקים
כי עם החברים של הבן שלך משחקים באקסבוקס ביניהם ותקנה לו PS3 הוא יתבאס שלא יוכל לשחק
משחקי מולטיפלייר אם חברים שלו
אם הוא יחליט ללכת על האקסבוקס אז למכשיר גרסת 250 ג'יגה עולה 1390 שח
רשת לייב לשנה עולה 170 -180 שח תלוי בשער מדבע זר
99 אחוז זה בסביבות 175 שח
אקסבוקס גם מדבר יפה מאוד אם מדיה סנטר של ווינדוס 7 או וויסטה 3 פעולות ויש לך סטימר איכותי
משחקים של האקסבוקס תומכים עד ל 1080P ב 60 פריימים בשניה פרט למשחקי ארקייד
הכרטיס מסך של האקסבוקס חזק יותר משל PS3
האקסבוקס גם תומך ב 3D
לגבי משחקים על תקנה בארץ אתה סתם תשלם מחיר מופקע רצח
בארץ מוכרים אקסבוקס שיטת שידור PAL ככה שמשחקים חייב להיות תואמים לשיטת שידור PAL
אני אישית מזמין משחקים מאתר הזה game.co.uk אתר אמין מאוד משלוחים מהירים
מוצר מגיע ארוז היטב כמו קונדום R3 :P
אם אתה קונה כבר בכל זאת PS3 תבדוק הוא בשיטת שידור PAL כי בארץ מוכרים גם NTSC וגם NTSC - J
ככה שתבדוק על האריזה שזה אכן PAL למנוע כאבי ראש למרות שה PS3 הוא מולטי סיסטם אבל עדין בישביל ראש
שקט תמיד טוב שאהיה PAL
החנות שאני ממליץ לך לקנות ממנה קונסולה זה gamestation.co.il
מחירים הכי זולים בארץ גם לציוד הקפי לכל סוגי קונסולות שירות אדיב
רק לפני שאתה מגיע לקנות תתקשר אליהם תבדוק אם יש במלאי

זהו בעקרון מזל טוב לילד ותהנו :)

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #4 

Yair1984,
ראיתי כבר מחירים זולים יותר ממה שציינת ל PS3 בארץ..
לגבי רשת, אני מסכים שהרשת של XBOX טובה יותר אבל אני לא מכיר שום לאגים ברשת של ה PS3 או פתיחת פורטים וכו'.. אצלי בכל אופן הרשת של ה PS3 עובדת מעולה, למעט שעות בהן הרשת התשתית עמוסה (בזק בינלואומי) ואז זה יכול לקרטע.
(*אין לזה קשר לרשת של סוני, אלא קשור ליציאה המעפאנה שיש לארץ שלנו לחו"ל - גם במחשב הרשת מעאפנה באותן שעות)
לגבי העניין של ה- "כרטיס מסך" - הטענות שלך חסרות בסיס. להביע דעה אישית זה לגיטימי, אבל לרשום את זה כעובדה זה כבר לא. שני המכשירים לא מסוגלים ב 99% מהמשחקים שיצאו לשדר ב 1080p אמיתי ובטח ובטח שלא ב 60 פריימים לשניה. הם כן מסוגלים לתת אות של 1080p ב60Hz אבל בין איכות האות היוצאת לטיב רנדור התמונה יש תהום. לקבל בשני המכשירים 720p ב 30 FPS זו ברכה ומחזה די נדיר.
אתה אולי מתבלבל בין יכולת אפסקייל בסיסית שיש ב X360 ל 1080p לבין יכולת רינדור התמונה באותו הפורמט. זה ממש לא אותו דבר. בשני המכשירים לצערי, התמונה המקורית של המשחק מרונדרת בהרבה מקרים גם בפחות מ 720p ורק משודרת למסך כ 720p לאחר ביצוע אפסקייל בסיסי לפני השחרור למסך.

לגבי המשחקים בארץ - מסכים אם כל מילה. אין מה לחפש בארץ. עדיף ומומלץ להזמין מחו"ל כמו מאתרים דומים למה שציינת. יש דיון ייעודי בדיוק להמלצות כאלו כאן בפורום.

ושורה תחתונה - לפותח הדיון - ממליץ לך לרכוש את המכשיר בו יש את המשחקים הבלעדיים שיותר מדברים אליך.
זה בדיוק החשבון שעשיתי ובגלל זה רכשתי PS3. מבחינתי, "הפסדתי" במשך השנים סה"כ 3 משחקים שיצאו בלעדית ל X360..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

HDF
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 189
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #5 

לפותח השרשור מעט מידע שיכול לעזור:

ההבדל בין המכשירים בין שיטות השידור הוא שלא תוכל לנגן סרטי בלוריי PAL על קונסולת NTSC במידה ותרכוש אחד כזה.. אז שים לב.

בנוגע לפריצה, אתה חייב לוודא לפני הקניה שמדובר בגירסת עדכון 3.55 בלבד!! נכון להיום לא ניתן לפרוץ גירסאות חדשות יותר, כמו 3.60 או 3.70 ...

לפרוץ את המכשיר זה פשוט מאוד יש מדריכים ברשת... אין צורך בשום פריצה פיזית בקושחה,הפריצה היא תוכנתית וניתן לבטלה בקלות.
מה שאתה מפסיד בפריצה היא היכולת לשחק אונליין ולהריץ משחקים חדשים, קרי משחקים שדורשים עדכון 3.60 ומעלה(עם דרישה ל3.56 אפשר עוד להתמודד).
יש כמובן יוצאים מן הכלל, שעם עדכון לקבצי המשחק אפשר להריץ אותם למרות שבמקור הם דורשים גירסא יותר מעודכנת.

יש רשימות ברשת של משחקים שלא ניתן לשחק בפרוץ ככה שלא תוריד אותם סתם.. (יש משחקים מעל 25 גיגה...)

גודל הדיסק הפנימי הוא דווקא משמעותי אם אתה מתכנן לפרוץ את המכשיר, כי יש אפשרות לשמור משחקים על ההארד דיסק עם תוכנה מתאימה.

בנוסף,ישנם משחקים שדורשים התקנה של קבצים על הדיסק הפנימי ואם תתחיל להוריד כאלה מהרשת בלי חשבון יתמלא הדיסק מהר משתחשוב..
לדוגמה GranTurismo5 מתקין בערך 11 גיגה של קבצים על הדיסק הפנימי על מנת שיוכל לעבוד...

ישנם כמה אתרים ברשת של משחקים לסוני כך שזה לא בעיה..
עם התפתחות תוכנות ניהול הקבצים (הפרוצים) ,עוד ועוד אופציות נפתחות, לדוגמה כיום ניתן לצרוב משחק על מדיית בלוריי והמכשיר יקרא אותה במידה ומותקנת הגירסא העדכנית.
הכי נוח זה לשמור את המשחקים על דיסק קשיח חיצוני (מפורמט FAT32) ולחבר לסוני.
כיום גם מוצע למכירה צ'יפ שמאפשר להריץ את גירסת 3.70 מבלי לעדכן את המכשיר כך שניתן להינות משני העולמות...
כלומר מעבר בין שתי הגירסאות.
העניין הוא שלא ניתן להריץ גיבויים על הגירסה החדשה אלא רק משחקים מקוריים מהדיסק המקורי.

תאמין או לא , את כל המידע הזה רכשתי בתוך יומיים ,חבר השאיר אצלי בבית סוני ישן שלו והתחלתי לשוטט ברשת ומצאתי המון מידע..
שלשום לא ידעתי כלום,היום אני כבר יודע מספיק..
הכל נמצא רק צריך לדעת לחפש ושתהיה סבלנות..

מקווה שעזרתי..בהצלחה!

ntk
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1303
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #6 

Yair1984 כתב: מחירים ל PS3 מתחילים מסביב ה 1700 שח לגרסת 120-160 ג'יגה ומגיעים עד 2500 שח
...

http://www.gamestation.co.il/Product.asp?productid=611

גירסת NTSC של הפלייסטיישן ולא PAL אפשר למצוא ב1300 בארץ

וכמו ש-jacko-il אמר, רוב המשחקים גם על הפלייסטיישן וגם על הבוקס רצים ב-720P, יש כאלה שגם פחות, שתיהן פחות או יותר באותה רמה מבחינת כח עיבוד, לפלייסטיישן כרגע יש גם יותר בלעדיים ושני הדברים שעליהם צריך לבסס את הקניה זה משחקים בלעדיים שאתה רוצה, והאם יש לך חברים שאתה מתכוון לשחק איתם, ואם כן איזה מכשיר יש להם ( למרות שמי שמתכוון לפרוץ את המכשיר אני מניח שלא ממש איכפת לו מהמולטי )

לגבי הפורטים, גם בבוקס וגם בפלייסטיישן יש מספר פורטים שצריך לפתוח ולא חייב את כולם אבל בכל מקרה מומלץ לאפשר כניסה ויציאה חופשית לשני המכשירים דרך הראוטר, לי אין בעיה עם המולטי לא של הבוקס ולא של הפלייסטיישן, מה שכן, אין ספק שבבוקס החוויה הרבה יותר טובה, ניתן לעשות PARTY של המון אנשים ( האמת שאף פעם לא בדקתי מה המגבלה, אבל אני יודע שלפחות 10 אין שום בעיה, יותר מזה כבר לא יצא לי לנסות ) וכל אחד יכול לשחק משחק אחר, שלא כמו בפלייסטיישן כולם צריכים לשחק אותו משחק בשביל לדבר, גם עם הפלייסטיישן לא מקבלים אוזניה ולכן להרבה אנשים אין אוזניה וזה גם מוריד מהחוויה, מצד שני, התשלום ללייב הוא דיי מיותר, הייתי שמח אם היו עושים כמו סוני ולפחות נותנים תמורה למנוי, רק המולטי של המשחק צריך להיות חינם, אחרת זה אומר שבעצם קנית משחק אבל בשביל להשתמש בכל מה שהוא מציע אתה צריך להוסיף עוד 45$ בשנה,

עוד יתרון של הבוקס לפי דעתי הוא מערכת ההפעלה שלו, כל התפריטים הרבה יותר נוחים, בפלייסטיישן הכל מבולגן ואי אפשר למצוא שם כלום

והבוקס לא ממש תומך ב-3D, זה בעצם שני תמונות שנדחפות לפריים אחד של 720P, מה שאומר חצי רזולוציה!, וזה נראה זוועה, בפלייסטיישן משחקי 3D נראים הרבה יותר טוב ( יש לי את שניהם ) מה גם שבבוקס יש HDMI 1.2 ובפלייסטיישן 1.3, לכן בשביל לאפשר תמיכה מלאה ב-3D כנראה שיצטרכו להריץ את המשחק רק על 24HZ ולא 60

שלח תגובה

חזור אל “קונסולות”