שאלה בענין Refresh Rate
-
kalinium
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1315
- נתן תודות: 63 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
בעיה ששיגעה אותי היתה קפיצות קטנות של התמונה בעיקר בתנועה רוחבית מהירה.
אני משתמש ב-PUREVIDEO, המחשב חזק (amd athlon 3500) וגם כרטיס המסך חזק (ATI X800 GTO).
אחרי אלף נסיונות של החלפת קודקים, הגדרות וכו', נפתרה הבעיה על ידי הורדה פשוטה של ה-REFRESH ל-60H. זה שיפר משמעותית את איכות הצפיה בכל הפורמטים, מ-LIVE TV עד סרטי HDTV.
על המוניטור של המחשב, תמיד שאפתי לריפרש גבוה, כי התמונה פחות מעייפת את העין, אבל עכשיו על ה-HTPC בסלון (LCD VIEWPIA 37) אני תוהה מה לעשות. מה אתם אומרים על זה? להתעקש על ריפרש גבוה יותר? זה בכלל משנה? אם כבר, אז צריך להוריד ל-50 כי זאת התדירות של PAL (המינימום הוא 60 לפי הגדרות הכרטיס).
בקיצור, אשמח לשמוע דעותיכם בנושא REFRESH RATE
אני משתמש ב-PUREVIDEO, המחשב חזק (amd athlon 3500) וגם כרטיס המסך חזק (ATI X800 GTO).
אחרי אלף נסיונות של החלפת קודקים, הגדרות וכו', נפתרה הבעיה על ידי הורדה פשוטה של ה-REFRESH ל-60H. זה שיפר משמעותית את איכות הצפיה בכל הפורמטים, מ-LIVE TV עד סרטי HDTV.
על המוניטור של המחשב, תמיד שאפתי לריפרש גבוה, כי התמונה פחות מעייפת את העין, אבל עכשיו על ה-HTPC בסלון (LCD VIEWPIA 37) אני תוהה מה לעשות. מה אתם אומרים על זה? להתעקש על ריפרש גבוה יותר? זה בכלל משנה? אם כבר, אז צריך להוריד ל-50 כי זאת התדירות של PAL (המינימום הוא 60 לפי הגדרות הכרטיס).
בקיצור, אשמח לשמוע דעותיכם בנושא REFRESH RATE
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78875
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים
הקטע הוא שבכלל לא בטוח שהבעיה במחשב.
הקפיצות הללו (קוראים לזה JUDDER) בד"כ קשורות למסכים ומקרנים שמיועדים לעבוד בתדר עבודה קבוע.
מעטים המסכים הגדלים המסוגלים לעבוד מחוץ ל-50HZ או 60HZ ללא JUDDER כלשהו...
באיזו רזולוציה אתה עובד מול ה-LCD?
הקפיצות הללו (קוראים לזה JUDDER) בד"כ קשורות למסכים ומקרנים שמיועדים לעבוד בתדר עבודה קבוע.
מעטים המסכים הגדלים המסוגלים לעבוד מחוץ ל-50HZ או 60HZ ללא JUDDER כלשהו...
באיזו רזולוציה אתה עובד מול ה-LCD?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78875
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים
זה בדיוק הקטע, המסך עצמו הוא זה שעושה את הקפיצות בכל תדר השונה מ60HZ (ליתר דיוק 59.94HZ).