שאלה לגבי כניסות ויציאות וידאו במגברים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
molvy פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7042
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1462 פעמים

שליחה #1 

היה לי את ה1311 שקניתי בדיוטי במאתיים דולר

שמתי לב שבדנון למרות שיש לו יציאת קומפוננט למסך, הוא מוציא ליציאת הקומפוננט רק את כניסות הקומפוננט משמע אם הכנסת וידאו מה HDMI והטלויזיה שלך מחוברת ליציאות הקומפוננט של המגבר לא תוכל לראות.

המטרה שלי היתה לחבר למגבר גם טלויזיה וגם מקרן ולהשתמש לשם כך ביציאת הקומפוננט של המגבר עבור הטלויזיה וביציאת הHDMI עבור המקרן.

כמובן שזה לא עבד ולכן לא היה לי בו שימוש כי הרסיבר הקודם שלי נותן איכות אודיו יותר טובה והסיבה היחידה שבגללה קניתי את הדנון היה למטרת החיבור הכפול אז מכרתי את הדנון במחיר שקניתי וחזרתי ל YAMAHA הישן והטוב שלי.

שאלתי היא האם בכול המגברים זה ככה? כי הייתי בטוח שכל מה שנכנס למגבר יוצא מכל היציאות שלו.

אודה לעונים

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

מגברים מתחלקים לשלוש קטגוריות:
1: ללא סקיילר
2: סקיילר חלקי - אנלוג->אנלוג
3: סקיילר מלא - אנלוגי-דיגיטלי

רסיברים ללא סקילר ניתן לראות רק מאותה כניסה שמחוברת (COMPOSITE IN - COMPOSITE OUT ONLY)
רסיברים בעלי סקיילר חלקי ניתן לראות מאותה כניסה גם ביציאה אחרת (COMPOSITE IN - COMPOSITE OUT + COMPONENT OUT)
רסיברים בעלי סקיילר מלא ניתן לראות מכל הכניסות ביציאה הגבוהה ביותר (COMPISITE IN - COMPOSITE OUT - HDMI OUT)

לרוב ברסיבר יש רק אפסקייל ולא דאוןסקייל, כלומר HDMI IN - COMPONENT OUT לא אפשרי, רק כלפי מעלה בדרגות הסטנדרט אותות וידאו.

רק רסיברים משוכללים מאוד (בעיקר מולטיזון) יש גם אופציה לדאונסקייל.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

molvy פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #3 

תודה על התשובה.

חוסר היכולת הזו די הפתיעה אותי הייתי בטוח שכל יצאה תעבוד כל הזמן.

דרך אגב בדקתי גם את האופציה של כניסת קומפוננט ואי אפשר היה לראות ביציאת ה HDMI את מה שהוכנס בקומפוננט

כך שאני מבין שהדנון 1311 הוא ללא סקיילר.

האם יש איזה נתון בספסיפיקציות של המגבר שנותן איניקציה על היכולות של המגבר בתחום הזה?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #4 

הנתון שאתה מחפש זו בעצם תכונה שנקראת Upscaling. היא קיימת ברסיברים מרמת הביניים ומעלה (רמת מחיר של בערך 3,500 ש"ח ומעלה) : באונקיו מה-579 ואילך, בימאהה מה-571 ואילך, וכיו"ב...

כדי לאפשר תכונה זו, צריך להיות במגבר מעבד וידאו המסוגל "לתרגם" אותות שונים לאות הדיגיטאלי שמועבר דרך כבל HDMI - זה לא מובן מאליו ואין את זה באף רסיבר ברמת כניסה (דנון 1311, אונקיו 309 וכיו"ב...)

דרך אגב, צריך לעלות עוד שתי דרגות ברמת המגבר (רמת מחיר של בערך 6,500 ש"ח ומעלה) כדי לקבל מכשיר שיש לו שתי יציאות HDMI (באונקיו החל מה-709, ובדנון רק החל מה-3312!) וגם אז מדובר בד"כ על שתי יציאות שמשדרות אותו הדבר (שזה מספיק לרוב השימושים), ולא שתי יציאות שאפשר להעביר דרך כל אחת מקור אחר (שני סרטים שונים לשני מקרנים בשני חדרים שונים, למשל...)

molvy פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #5 

תודה רבה

החכמתי בנושא.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”