פלזמה בחדרים מוארים מאוד

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
adig פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אני שייך לאסכולה שמעדיפה פלאזמה על led/lcd אבל אני עומד לעבור לבית שבו הסלון מואר מאוד (חלונות ענקיים שלא כולם ניתנים לכיסוי)

האם יש פלאזמות שיותר מתאימות מאחרות לסיטואציה הזאת או שכדאי לי בכל מקרה להעדיף led/lcd?

האם יש בפורום אנשים עם ניסיון טוב בסיטואציה דומה עם פלאזמה?

תודה

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

בסלון מואר עדיין תהיה לך השתקפות ובעיית צפייה בכל פלאזמה.
לחדרים מוארים מאוד משתמשים במסכי PRO עם עוצמת הארה של יותר מ 450Nit... (בדרך המסך ההתחלתי עם 700 ניטס)

דוגמה למסך המורכב בחלון ראווה באור יום:
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #3 

לא מתאים.

gimm
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #4 

איזה גודל אתה מחפש?

אם עקבת כאן בפורום אז ה-50C550 של סמסונג מצטיינת בהתמודדות עם השתקפויות באופן משמעותי לעומת פלאזמות אחרות.
זהו דגם 2010 ולפי מה שמספרים כבר קשה או בלתי אפשרי להשיג אותו בייבוא רשמי של סמליין, אבל אני מאמין שתוכל למצוא אותו במגוון חנויות אחרות (בדוק בזאפ). אם הבעיה שלך אקוטית אז אולי תרצה להתפשר על השירות והתמיכה בעברית וללכת על ייבוא מקביל.

מבחינת איכות תמונה וכל השאר אגב - לא תצטער

adig פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

gimm כתב:איזה גודל אתה מחפש?

אם עקבת כאן בפורום אז ה-50C550 של סמסונג מצטיינת בהתמודדות עם השתקפויות באופן משמעותי לעומת פלאזמות אחרות.
זהו דגם 2010 ולפי מה שמספרים כבר קשה או בלתי אפשרי להשיג אותו בייבוא רשמי של סמליין, אבל אני מאמין שתוכל למצוא אותו במגוון חנויות אחרות (בדוק בזאפ). אם הבעיה שלך אקוטית אז אולי תרצה להתפשר על השירות והתמיכה בעברית וללכת על ייבוא מקביל.

...
תודה,

חיפשתי קצת על הדגם הזה והוא באמת נראה מעניין.
בזאפ מוצגות 15 חנויות שמוכרות את הדגם הזה, נתחיל לחייג ביום ראשון...

האם יש לך את הטלויזיה הזאת? אני מתכוון להשתמש בה בעיקר ל streaming ומעניין אותי עד כמה היא מתאימה.
האם אין לה דגם המשך מ 2011?
קצת חבל שאין לה ממיר דיגיטלי אבל אני יכול לחיות בלעדיו

lukas
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 143
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #6 

מאוד מפחיד הקטע של ההשתקפות וזה פשוט משהו שאי אפשר לבדוק בתצוגה

איך אפשר לדעת אם הסלון מתאים??

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78880
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #7 

השתקפויות יש גם בפלזמה וגם ב lcd. צריך לבחון מסך לפי תכונותיו כיום ולא רק לפי טכנולוגית תצוגה.

מרבית בפלזמות לא בהירות מאוד (כנראה בגלל הרצון לשמר פוספורים ולהוריד הספקים בשביל להחשב ״ירוקים״) ולכן באיזור בהיר צריך לחפש מסך בהיר ככל הניתן.

lukas
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

אז פלזמות כאלה לא מתאימות לסלון? הרי כל סלון יש לו חלונונות
ובד"כ סלון הוא החדר הכי מואר בבית...

נמלי
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 400
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #9 

lukas כתב:אז פלזמות כאלה לא מתאימות לסלון? הרי כל סלון יש לו חלונונות
ובד"כ סלון הוא החדר הכי מואר בבית...
...
יש חשיבות גדולה לזווית שבין החלון/ות לבין המסך. ככל שהזווית קרובה יותר ל - 90 מעלות (ובהנחה שזווית הצפייה היא בערך מול המסך), כך קטנה הבעייה. כלומר: חלון ממש מול המסך = בעייה גדולה יותר.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8255
נתן תודות: 415 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #10 

השתקפויות אינן השיקול היחיד. לפלזמה עוצמת בהירות נמוכה (אם כי סמסונג השתפרו בעניין בשנה האחרונה), מה שאומר שאם יש הרבה אור בחדר התמונה לא תהיה משהו. אם יש לך פתרון לאור או שאתה צופה בעיקר בערב זו לא תהיה בעיה.

gimm
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

adig כתב:
gimm כתב:איזה גודל אתה מחפש?

...
תודה,

חיפשתי קצת על הדגם הזה והוא באמת נראה מעניין.
בזאפ מוצגות 15 חנויות שמוכרות את הדגם הזה, נתחיל לחייג ביום ראשון...

האם יש לך את הטלויזיה הזאת? אני מתכוון להשתמש בה בעיקר ל streaming ומעניין אותי עד כמה היא מתאימה.
האם אין לה דגם המשך מ 2011?
קצת חבל שאין לה ממיר דיגיטלי אבל אני יכול לחיות בלעדיו
...
אכן יש לי את המסך הזה כחודשיים, הוא מתמודד היטב עם השתקפויות וזו אחת הסיבות שבחרתי בו. אמנם אין לי חלון גדול מאחורה (לא יודע אם זה המקרה אצלך) אבל עם חלון חדול מהצד הצפייה היא יותר מסבירה גם ביום. גם אין כל השתקפות נראית לעין מתאורות מלאכותיות וכו'.
אגב במקרה של חלון גדול מאחור - אני לא יודע אם יש מסך בעולם שיוכל להתמודד בהצלחה במצב כזה (גם אם הוא מט לגמרי), העצה המעשית היחידה תהיה להתקין תריס או וילון.
יש דגם 2011, ה-D550 שגם מגיע עם תלת מימד ועוד תכונות Smart TV. אבל ההשתקפויות ממנו נוראיות - הייתה לי הזדמנות לבחון את שני המסכים זה ליד זה בחנות בזמנו, העדויות מאנשים וספים לא שונות. אי לכך הוצאתי את ה-D מאוד מהר מרשימת האופציות שלי, ממליץ זאת גם לך.

gimm
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

אגב שאלת גם על streaming, אתה מתכוון לסטרימר?

בכל מקרה ה-C550 ישמש אותך מצויין, יש לו את כל הכניסות הדרושות, איכות תמונה מעולה ועוד. בנוסף הוא מכיל יכולות סטרימר - בסיסיות אבל לא רעות בכלל - מובנות במכשיר, בין השאר תמיכה ב-MKV. אפשר גם להתחבר אליו ברשת פנימית אם מתעקשים (לא עשיתי את זה).

adig פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

עיקר הצפיה היא בתכנים דיגיטליים. הייתי שמח אם הייתי יכול לחבר את המסך ישירות לרשת ולוותר על סטרימר

כל מה שנשאר זה למצוא מסך כזה, להתרשם ממנו, לקנות אותו, לנסות לחבר אותו ולדווח כאן על התוצאות :)

gimm כתב:אגב שאלת גם על streaming, אתה מתכוון לסטרימר?

בכל מקרה ה-C550 ישמש אותך מצויין, יש לו את כל הכניסות הדרושות, איכות תמונה מעולה ועוד. בנוסף הוא מכיל יכולות סטרימר - בסיסיות אבל לא רעות בכלל - מובנות במכשיר, בין השאר תמיכה ב-MKV. אפשר גם להתחבר אליו ברשת פנימית אם מתעקשים (לא עשיתי את זה).
...

C0rnFlex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1335
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #14 

אני עברתי לסלון מואר מאוד ורכשתי את ה50C550, לאחרי שעד היום נהנתי ממסך LCD בתנאים חשוכים יחסית.
לצערי עד כמה שהפלזמה הזאת טובה בהפחתת ההשתקפויות - עדיין בשעות היום יש דיי הרבה השתקפויות, בעיקר של החלונות שנמצאים בדיוק ממול המסך.

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9455
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1140 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #15 

לגבי ה C550: יש לי את המסך בסלון מאד מואר (2 חלונות יציאה למרפסת מהצד ובנוסף חלון מטבח גדול) והוא מתמודד היטב עם השתקפויות, מקסימום במקרה חירום אני שם אותו על מצב 'דינמי'... התנאי הוא שמדובר בזווית צפייה ישרה - אם צופים מהצד אז ההשתקפויות בולטות.
בכל מקרה - אני מאמין שאת רוב התוכן האיכותי אתה תצרוך בשעות החשיכה...

לגבי סטרימינג - למסך יש נגן מדיה פנימי מבוסס USB + אפשרות חיבור לרשת הביתית אבל אין לו חיבור ישיר לאינטרנט

lukas
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

לחבל שאי אפשר להשיג את ה c550 . רק ביבוא מקביל. נראה שהסדרה של ה D פחות איכותית באספקט הזה וזה אספקט חשוב מאוד

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”