PINIC,
דווקא יש מקלטים כאלו, אך הם לא מיובאים לארץ.
גם אם תחליט להביא אותם בצורה פרטנית, סביר להניח כי ה- EPG שלהן לא יוצג כהלכה בגלל ההתאמות לעברית שיש לבצע לכל מקלט כזה בארץ.
תחום הממירים (כחלופה לyes או hot ) זה נושא רחב ויכול להיות לא פשוט.
צריך להחליט על הצרכים (תכנים) ותקציב.
התחום מתחלק לשלושה על פי ה tuner ,אנטנה ותכנים:
- dvb- c - לא מתאים לישראל - חיבור cable
- dvb- t זה מתאים לקליטת ערוצי עידן+ באנטנה פשוטה - פנימית או חיצונית ( תלוי באיזור)
- dvb- s לקליטת ערוצי לווין - אנטנת צלחת פשוטה או מתקדמת.
רוב הממירים הם תוצרת סין, היקרים יותר מקוריאה ומעט מאירופה. לרובם יש epg להצגת לוח שידורים, לחלקם אפילו יכולת לתזמן הקלטה מראש. הבעיה היא שלוח שידורים של עידן+ בעברית בלבד. שוחחתי אתם ולא נראה שישקיעו בהמרה לשפות אחרות בינתיים. לכן ברמה המעשית רצוי לרכוש ממיר בארץ ויש מבחר לא קטן.
לקליטת שידורי לווין - כמו למשל חבילת SKY ITALIA שכוללת כ 30 ערוצי HD משובחים זה תחום יקר ולמתקדמים . כרטיס שנתי עלותו כ 600€ והממירים עולים אלפי שקלים.
יש לציין שבטלוויות החדישות ( בדרך כלל יבוא מאירופה) יש תמיכה מובנית בשלושת השיטות שידור הנ״ל כולל הקלטה. ב d8000 יש גם PIP שמאפשר צפייה במקור חיצוני נוסף. .