עזרה עם Xtreamer Ultra

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
YoYo2506 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום חברים,

אני חדש בכל נושא ה-HTPC אבל ממש רוצה אחד.....אז החלטתי לפנק את עצמי ב-Xtreamer Ultra אחרי שקראתי ביקורות די טובות על המכשיר (וגם המוכר היה ממש משכנע והיה מבצע בבאג שהוריד את המחיר ל-1349 ש"ח מה שהופך את זה לזול יחסית לאופציות אחרות).

מכיוון שאני לא ממש מכיר את התחום יש לי כמה שאלות:

1) למכשיר יש מישום מה רק יציאת HDMI אחת שלדעתי זה די הזוי אבל נגיד.....בבית יש לי גם מערכת קולנוע ביתית...לאיזה יציאה כדאי לחבר אותה בUltra כדי לשמוע הכי טוב שאפשר?

2) המכשיר מגיע עם מערכת הפעלה של לינוקס...כלשהו. השאלה היא האם שווה להתקין Win 7 32-bit? יש לי רשיון פנוי וגם קניתי עם ה-Ultra דיסק פנימי ''2.5 של WD. הייתי מאוד שמח אם הייתי יכול לגלוש באינטרנט ולראות תמונות ששמורות אצלי באינטרנט....האם ניתן לעשות את זה עם מע' ההפעלה המסופקת או שעדיף להתקין Win 7.

3) המכשיר מגיע עם ממשק Boxee, (מערכת הפעלה מבוססת לינקוס)Ultra OS, ו-XBMC. ועוד כמה.... איך אני יכול לבחור מה ירוץ כשאני מפעיל את המכשיר? האם אני יכול ליצור מסך ראשי שבוא אני אבחר עם להכנס לאחת המערכות האלה כולל Win 7 במידה ואתקין?

תודה רבה על כל העזרה :) ,

YoYo

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #2 

1. מה הזוי בזה שיש לו יציאת HDMI אחת בלבד? לא תמצא הרבה מכשירים אם בכלל שבאים עם יותר מ 1
את הקולנוע הביתי אתה יכול לחבר ליציאה האופטית

2. אפשר עם הלינוקס, השאלה היא אם אתה יכול להתרגל לזה או שאתה רגיל ל7

YoYo2506 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

iakovl כתב:1. מה הזוי בזה שיש לו יציאת HDMI אחת בלבד? לא תמצא הרבה מכשירים אם בכלל שבאים עם יותר מ 1
את הקולנוע הביתי אתה יכול לחבר ליציאה האופטית

2. אפשר עם הלינוקס, השאלה היא אם אתה יכול להתרגל לזה או שאתה רגיל ל7
...

אז מה הפרוצדורה במידה ואני רוצה להתקין Win 7? ואיך אני בוחר לאיזה ממשק ללכת כאשר אני מפעיל את המערכת...

עוד שאלה קטנה, מה עושים בהפעלה הראשונה של המערכת? צריך להתקין משהו הוא שהמערכת הפעלה של לינוקס כבר נמצאת שם?

תודה

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #4 

1) איזה כניסות יש למערכת הקולנוע הביתית שלך? בהנחה שאין לה כניסות HDMI ויש לה כניסה אופטית, אז מה ש-iakovl אמר... אם כי לרוב מערכות הקולנוע הביתית אין אפילו כניסה אופטית. בדוק את זה.
2) הלינוקס שעולה מהדיסק און קי איטי לדעתי ולא מומלץ, אבל סביר להניח שלינוקס המותקן על הכונן הקשיח ירוץ מהר מאוד.
Windows 7 ייתן לך יותר אפשרויות בבחירת התוכנות, והוא קל יותר להגדרה מלינוקס. לשיקולך...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

YoYo2506 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

pixies כתב:1) איזה כניסות יש למערכת הקולנוע הביתית שלך? בהנחה שאין לה כניסות HDMI ויש לה כניסה אופטית, אז מה ש-iakovl אמר... אם כי לרוב מערכות הקולנוע הביתית אין אפילו כניסה אופטית. בדוק את זה.
2) הלינוקס שעולה מהדיסק און קי איטי לדעתי ולא מומלץ, אבל סביר להניח שלינוקס המותקן על הכונן הקשיח ירוץ מהר מאוד.
Windows 7 ייתן לך יותר אפשרויות בבחירת התוכנות, והוא קל יותר להגדרה מלינוקס. לשיקולך...
...
היי,

אוקי, ונגיד שאני רוצה להעביר את הלינוקס מהדיסק און קי לכונן הקשיח...איך אני עושה זאת? כמו כן, במידה ואני מתקין גם Win 7 איך אני אוכל לבחור בינה לבין הלינוקס?
ומה לגבי הממשקים של Boxee ו- XBMC? יש אשפרות ליצור תפריט ראשוני איך שמפעילים את המחשב שמאפשר לבחור?

תודה,

YoYo

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #6 

אני מניח שזה אפשרי. נסה לחכות למומחי הלינוקס כאן שיענו לך.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

dhead666
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2975
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 879 פעמים

שליחה #7 

לפי איך שזה נשמע הידע הטכני שלך לא רב במיוחד, לא הייתי ממליץ לך להסתבך יתר על המידה עם לינוקס, או עם מערכת ההפעלה שמגיעה עם האולטרה ולנסות לקנפג תפריטים לבוקסי, XBMC, וכו....
מכיוון שWIN7 רחוקה מלהיוות מע' הפעלה נוחה לHTPC הייתי ממליץ לך להתקין WIN7 במקביל לOPENELEC.
OPENELEC זו הפצה מיוחדת של XBMC עם מע' הפעלה משלה, היא עולה סופר מהר, כוללת כבר דרייברים לאולטרה.
כך אתה מרוויח מכל העולמות גם מקבל פשטות ונוחות של סטרימר מצד אחד ומצד שני אתה תמיד יכול לעלות למערכת הפעלה מלאה שאתה מכיר.
יש פה מדריך מפורט כיצד לבצע זאת, הידע היחיד המקדים הנדרש הוא הבנת השפה האנגלית.
http://www.openelec.tv/forum/12-guides- ... tu-install
את OPENELEC תוריד מהפורום של האולטרה ,(את הגרסה הבא RC6 תוכל להוריד הישר מהאתר של OPENELEC
http://forum.xtreamer.net/topic/23596-o ... s-updates/

YoYo2506 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

dhead2009 כתב:לפי איך שזה נשמע הידע הטכני שלך לא רב במיוחד, לא הייתי ממליץ לך להסתבך יתר על המידה עם לינוקס, או עם מערכת ההפעלה שמגיעה עם האולטרה ולנסות לקנפג תפריטים לבוקסי, XBMC, וכו....
מכיוון שWIN7 רחוקה מלהיוות מע' הפעלה נוחה לHTPC הייתי ממליץ לך להתקין WIN7 במקביל לOPENELEC.
OPENELEC זו הפצה מיוחדת של XBMC עם מע' הפעלה משלה, היא עולה סופר מהר, כוללת כבר דרייברים לאולטרה.
כך אתה מרוויח מכל העולמות גם מקבל פשטות ונוחות של סטרימר מצד אחד ומצד שני אתה תמיד יכול לעלות למערכת הפעלה מלאה שאתה מכיר.
יש פה מדריך מפורט כיצד לבצע זאת, הידע היחיד המקדים הנדרש הוא הבנת השפה האנגלית.
http://www.openelec.tv/forum/12-guides- ... tu-install
את OPENELEC תוריד מהפורום של האולטרה ,(את הגרסה הבא RC6 תוכל להוריד הישר מהאתר של OPENELEC
http://forum.xtreamer.net/topic/23596-o ... s-updates/
...
היי,

תודה על התגובה. אני רוצה לעשות זאת....אבל אם אני מתקין את ה-OPENELEC אני מאבד את שאר הדברים שמגיעים עם המערכת של ה-Ultra (כמו Boxee, X-Aiwi וכו')?

תודה

dhead666
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #9 

אני לא מבין מה אתה מפסיד ? חוץ משBOXEE תרוץ על מערכת משלה נפרדת.
אתה מקבל בסופו של דבר תפריט שנותן לך לבחור בין OPENELEC לWIN7.
על WIN7 אתה יכול להתקין מה שבא לך, BOXEE, XBMC וכו...
X-Aiwi למיטב הבנתי רץ רק על מערכת WINDOWS.
באובונטו אין לך צורך.

YoYo2506 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

dhead2009 כתב:אני לא מבין מה אתה מפסיד ? חוץ משBOXEE תרוץ על מערכת משלה נפרדת.
אתה מקבל בסופו של דבר תפריט שנותן לך לבחור בין OPENELEC לWIN7.
על WIN7 אתה יכול להתקין מה שבא לך, BOXEE, XBMC וכו...
X-Aiwi למיטב הבנתי רץ רק על מערכת WINDOWS.
באובונטו אין לך צורך.
...
שנייה....אני לא אומר שמה שאתה אומר לא נכון או לא בסדר....אני רק רוצה להבין יותר.

באתר של האקסטרימר כתוב שיש לו על ה-USB שלו מערכת הפעלה של לינוקס אבל אתה יכול לבחור בין ממשק Boxee ל- Win ל- XBMC וכו'...אפשר לראות למה אני תכוון כאן : http://www.xtreamer.net/Ultra/OS

לפי מה שאתה אומר פה, מספיק לי להתקין את ה- Win 7 כדי להינות מהשירותים הללו על המערכת הפעלה עצמה?

דבר אחרון, במידה ואני רוצה לעשות את מה שהצעת כאן....ויש לי דיסק פנימי שקניתי והכנסתי לאולטרה, איך אני מתקין את ה-OPENELEC? עדיין לא הפעלתי את האולטרה אף פעם....

תודה

dhead666
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #11 

נראה לי שלא הבנת.
כוונתי היא שתתקין שתי מערכות הפעלה, אחת WIN7 והשנייה OPENELEC, תקרא בקישור שנתתי את המדריך
תחת WIN7 אתה תוכל להתקין את BOXEE אם תרצה לעשות זאת.
את X-Aiwi אפשר להתקין רק בWIN7.

אבל בראש ובראשונה אני ממליץ שתתחיל בזה שתפעיל את האולטרה ותעבוד מעט עם הממשק שהם יצרו יכול להיות שתיהיה מרוצה ותעצור פה.
ניתן להתקין WIN7 על הכונן הקשיח ולהמשיך להשתמש במממשק של האולטרה.
במקרה כזה אז מבוצע אתחול מהכונן USB שהגיע עם האולטרה ע"מ שהתפריט יעלה ואז יש אפשרות בתפריט להעלות את WIN7 מהכונן הקשיח.
תקרא קצת בפורום של האולטרה ואת המדריכים שהם מפרסמים.

אישית לא אהבתי את הממשק שלהם, ולא את כל התוכנות המיותרות שהם דחפו, לכן התקנתי את OPENELEC שעיקר השימוש שלי וכל שאר המשתמשים בבית הוא בה, ואת WIN7 התקנתי רק ע"מ להפעיל משחקי מחשב מדי פעם.
בקונפיגורציה שלי OPENELEC עולה כברירת מחדל, ושאר המשתמשים בבית אפילו לא שמים לב שגם WIN7 מותקנת.

YoYo2506 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

dhead2009 כתב:נראה לי שלא הבנת.
כוונתי היא שתתקין שתי מערכות הפעלה, אחת WIN7 והשנייה OPENELEC, תקרא בקישור שנתתי את המדריך
תחת WIN7 אתה תוכל להתקין את BOXEE אם תרצה לעשות זאת.
את X-Aiwi אפשר להתקין רק בWIN7.

אבל בראש ובראשונה אני ממליץ שתתחיל בזה שתפעיל את האולטרה ותעבוד מעט עם הממשק שהם יצרו יכול להיות שתיהיה מרוצה ותעצור פה.
ניתן להתקין WIN7 על הכונן הקשיח ולהמשיך להשתמש במממשק של האולטרה.
במקרה כזה אז מבוצע אתחול מהכונן USB שהגיע עם האולטרה ע"מ שהתפריט יעלה ואז יש אפשרות בתפריט להעלות את WIN7 מהכונן הקשיח.
תקרא קצת בפורום של האולטרה ואת המדריכים שהם מפרסמים.

אישית לא אהבתי את הממשק שלהם, ולא את כל התוכנות המיותרות שהם דחפו, לכן התקנתי את OPENELEC שעיקר השימוש שלי וכל שאר המשתמשים בבית הוא בה, ואת WIN7 התקנתי רק ע"מ להפעיל משחקי מחשב מדי פעם.
בקונפיגורציה שלי OPENELEC עולה כברירת מחדל, ושאר המשתמשים בבית אפילו לא שמים לב שגם WIN7 מותקנת.
...
מעולה...תודה...אני קצת משחק עם הממשק שלהם בדיוק עכשיו כדי להבין מי נגד מי....בינתיים אני ב-Ultra OS מנסה להגדיר רשת אלחוטית ושאר הדברים הבסיסיים....

שאלה שעדיין אני לא מבין איך עושים זה איך מעבירים את המערכת הפעלה וכל מה שיש על הדיסק און קי שלהם לדיסק הקשיח הפנימי שלי? לא מצאתי פה הסברים על כך וגם לא ממש באתר להם....

תודה

dhead666
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #13 

אתה צוחק נכון? ניסית בכלל לחפש?
לקח לי לא יותר מ7 שניות למצוא את זה.
http://forum.xtreamer.net/topic/24186-u ... r-dummies/

YoYo2506 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

dhead2009 כתב:אתה צוחק נכון? ניסית בכלל לחפש?
...
חיפשת....לא הופיע לי הלינק הזה בגוגל...וגם, יכולתי לצפות במידע הזה רק לאחר שנרשמתי לפורום....לידיעתך

YoYo2506 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

YoYo2506 כתב:
dhead2009 כתב:אתה צוחק נכון? ניסית בכלל לחפש?
...
חיפשת....לא הופיע לי הלינק הזה בגוגל...וגם, יכולתי לצפות במידע הזה רק לאחר שנרשמתי לפורום....לידיעתך
...
אה...ועוד משהו...זה מממש ממש ממש ממש מסובך לעשות...

viko
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 18

שליחה #16 

חברי מי יכול לעזור
יש לי xtreamer ultra, קניתי אותו לפני הרבה זמן, שנתיים נראה לי
יש דיסק קשיח פנימי ומותקן windows
לאחרונה התחלתי להשתמש ב xbmc, עד לפה הכל בסדר
היום ניסיתי להתקין openelec כל הגרסאות כולל ישנות יותר ולא מצליח
עשיתי דיסק התקנה לפי המדריך הזה OpenELEC כמה וכמה פעמים, גם החלפתי כמה דיסק און קיי ולא עזר
מחשב מתחיל לעלות מדיסק און קי, מסך שחור, יש קו שמהבב למעלה בצד שמאל של המסך וזהו, ככה נשאר ולא עובר להתקנה
יש רעיון מה זה יכול להיות?

תודה

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”