*** התיעצות לגביי רכישת טלווזיה ***

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
Ranz19 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
אני רוצה בקרוב לרכוש טלווזיה לסלון, הצרכים שלי הם אך ורק לגיימינג ו- HTPC (אני מחבר פלייסטישן 3, אקס בוקס 360 ומחשב בכדי לצפות בתכני HD) שידורי טלווזיה SD לא חשובים לי כלל,
ולאחרונה אני מגלה שיש המון נתונים טכנים חדשים חוץ מסוג המסך, רזולוצייה, מהירות רענון מסך, ניגודיות וגודל מסך שמאוד מאוד מבלבלים אותי...
וחוץ מיזה אני אשמח גם להמלצות חמות מהנסיון העשיר שלכם בתחום.

מה שכן ברור לי:
1.סוג מסך- אני אבחר ב- LCD כי זה בהחלט מספק אותי, ויש הרבה מסכי LCD בשוק ברמה גבוהה מאוד, אבל אני לא פוסל את האפשרות לבחור ב- LED.
2.רזולוצייה- מן הסתם FHD כי אני רוצה להשתמש בטלווזיה לתכניי HD וגיימינג כמו שציינתי קודם.
3.ניגודיות- ברור לי שכמה שיותר זה יותר טוב, ואפילו במסכי LED זה אפילו הרבה יותר, אבל היום בכל המסכים יש ניגודיות מספקת.
4.רענון מסך- ברור לי שהיום זה נע בין 6.5-4 MS וזה ממש לא משנה לי כמה.
5.גודל מסך- אני סגור על 40-42', יותר נוטה לכיוון ה- 40' כי זה מספיק לי מבחינת מרחק.

מה שלא ברור לי:
1.מעבדי התמונה למנייהם שלא ממש ברור לי מה מומלץ ומה טוב.
2.מנגנוני החלקת התמונה למנייהם שאני אישית לא ממש אוהב אותם, אני משתמש כרגע בטלווזיה מבוססת על 60 אהרץ' וזה הכי טבעי לי לסרטים ולמשחקים, ה- 100 אהרץ' מרגיש לי לא טבעי שמוסיפים עוד תנועה לכל דבר ואני אישית לא מתחבר לזה.
3.טלווזיות שמריצות קבצי MKV שהפיצ'ר הזה לא ממש חשוב לי כי יש לי מחשב HTPC שזה תפקידו.
4.DVB-T שלא ממש חשוב לי כי אני לא ממש רואה טלווזיה.
5.יציאה אופטית שהוסיפו להמון טלווזיות היום, מה היתרונות שלה בחיבור המסך לרסיבר.

לכל מקרה חבר'ה אני אשמח להמלצות חמות מנסיונכם, ולכמה תשובות בתחום שלא ברור לי בו, ואולי אפילו להחכים בתחום שאני חושב שכן ברור לי.

לגבי תקציב 3000-4000 ש"ח.

תודה מראש לכל העוזרים.

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9455
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1140 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #2 

אני לא מומחה אבל ממה שאתה כותב נראה שאתה בהחלט יודע מה אתה רוצה (ומה אתה לא רוצה :) ) ושיש לך תקציב מוגדר - כל מה שנותר הוא לאתר את הדגמים שמתאימים לקטגוריות שהגדרת (לדעתי תוכל להתכנס על 3-4 דגמים) ואז לבקש המלצות על בסיס השוואה.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14356
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #3 

פנה לחבר INTEGRAL ...הוא המומחה לצרכים שלך... "אך ורק לגיימינג" .
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ile&u=5436

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8255
נתן תודות: 415 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #4 

הבעיה עם מערכות העיבוד המתקדמות הוא שהן יוצרות ברובן אינפוט לאג גבוה (ברוב הטלוויזיות).

לגיימינג וחיבור למחשב בתקציב המדובר ממליץ על ה LG LD460 בגלל INPUT LAG נמוך, בגלל שאפשר להשיג אותה עם פאנל IPS ובגלל אפשרויות הכוונון הרבות.

הבעיה היחידה מבחינתך היא שהיא כוללת רק שתי כניסות HDMI

את ה LG כדאי לחפש עם פאנל IPS וזה לא קשה:

על הארגז של הטלוויזיה יש מדבקה גדולה. כתוב שם בגדול את הדגם ומתחת יש כמה ברקודים. מעל הברקוד העליון השמאלי אתה תראה משהו בסגנון של

42LD460-TA.AMFWLH

ה W שסימנתי באדום זה מה שחשוב. אם במקום ה W אתה רואה למשל L או D זה אומר פאנל MVA של AUO שפחות טוב. (עקרונית גם Y, Z ו I זה IPS).

אלו שראיתי עד היום מהיבואן הרשמי ח.י. היו עם IPS.

יש טלוויזיות איכותיות יותר עם אינפוט לאג נמוך כמו למשל הפיליפס 8605 רק שהיא כמובן יקרה יותר ובאה עם מסך מאוד מבריק (לא יודע מה תנאי התאורה אצלך בסלון).

היתרון ביציאה האופטית היא שלא חשוב מאיזו כניסה/מכשיר אתה מנגן האודיו יועבר לרסיבר. אבל, למיטב הבנתי בחלק גדול מהטלוויזיות זה לא ממש PASS THROUGH ככה שלא בטוח שתקבל את האיכות הרצויה.

Ranz19 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

חבר'ה, אני אתמקד, אני מחפש מסך 40' לחיבור אקס בוקס וסוני 3 ולחבר מחשב HTPC, אני מאוד מפחד מלאגים וממנגנוני החלקות תמונה שגורמות הרגשה לא טבעית בצפייה בסרטים.

אשמח אם תמליץ לי על מספר דגמים, תקציב 3000-4000 שקלים , אשמח לדגם שניתן לבחור במצבי תמונה לפי שישמוש כמו משחקים וסרטים שבאמת עובד ומנגנוןלכיבויי הגדרות החלקת תמונה ולאגים. תודה מראש חברים!

בתודה רן.

adirbooking
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2206
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 105 פעמים

שליחה #6 

integral כתב לך את ההמלצה הכי טובה למסך בתקציב שלך..מה הסתבכת ?

LG מדגם LD460
תוודא שהמסך הוא מיבוא רישמי ושהפאנל שלו הוא IPS [הוא פירט לך איך מבדילים בפאנלים..]

בהצלחה.

Ranz19 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

אני אבדוק לגביי הדגם שהומלץ לי, השאלה שלי עם הדגם הזה גם טוב לצפייה בסרטים ולא מוסיף פריימים לתמונה שגורמים להרגשה של תזוזה לא טבעית...

adirbooking
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2206
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 105 פעמים

שליחה #8 

יש לי את המסך הזה.. רואים בו מדהים ביחס ל-LCD אחרים שבדקתי.
HD באמת שופע וצבעים יפים ומלאים
SD - כמובן שזה תלוי במרחק הצפייה אבל גם השידורי SD בארץ הם לא באיכות שאפשר לצפות ממנה ליותר מדיי.
בסה"כ טלוויזיה מצויינת.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #9 

Ranz19 כתב:אני אבדוק לגביי הדגם שהומלץ לי, השאלה שלי עם הדגם הזה גם טוב לצפייה בסרטים ולא מוסיף פריימים לתמונה שגורמים להרגשה של תזוזה לא טבעית...
...
המסך הזה אינו מוסיף פריימים. אין לו מנגנון 100 הרץ+.

Ranz19 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

טוב, אני אנסה להשיג אותו.... לבינתיים לא יודעים לענות לי עם יש לו פנל IPS או לא... וכמעט כל חנות שמצאתי שיש להם במלאי מתעצלים להסתכל על הקופסא, נראה מי יחזור אליי קודם...

Ranz19 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

זהו בשעה טובה, נכנסתי לסלון חללית וקניתי אותה, כמובן שוידאתי את כל הנתונים, אני אחבר אותה עוד כמה שעות שאחזור הביתה.

תודה מיוחדת לכולם ובמיוחד ל- integral

תודה רבה! :D

Ranz19 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

אהלן, חיברתי את הטלווזיה, אבל יש כל כך הרבה אופציות כוונון..... האם מישהו מכאן יכול לעזור לי בכיינונים או להגיד לי איך אתם כיוונתם בשביל תוצאות מאקסימליות??? תודה מראש.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #13 

יש ל LG מנגנון כוון עצמי מאוד אפקטיבי, בדיוק כמו פה (אמצע העמוד):

http://www.hometheater.co.il/p1.article ... 7%9B%D7%9D

אם זה לא מספק אותך, אתה יכול להתחיל לבדוק כל מיני כיולים שונים שמלונקקים פה:

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthre ... st19723268

תסתכל ב Q2 ב FAQ.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #14 

שים לב שבהגדרות המומחה יש לך אופציה לשחק גם עם חדות אופקית וגם עם חדות אנכית מה שיעזור לך להפוך את הפונטים למאוד ברורים (רק תכבה CLEAR TYPE בווינדוס).

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”