זה נכון שמסכי פלזמה 59" של סמסונג עובדים עם מעבד תמונה של 60"?
אתמול דיברתי עם מישהו מהתחום ואמרתי לו שאני מתכנן לקנות פלזמה 59" של סמסונג.
הוא טען שהפלזמה עשויה משאריות של פאנלים דפוקים, ושלא מייצרים מעבד תמונה ל-59"
אלא רק ל-60" ולכן ב-59" התמונה מעוותת.
מדובר במסך Samsung PS59D550
מדובר במסך Samsung PS59D550
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14356
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
בחיית, אולי ספר לנו מי אמר לך את זה?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78863
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 786 פעמים
- קיבל תודות: 5392 פעמים
נתחיל מהסבר לגבי איך מייצרים מסך פלזמה (זה בגדול דומה מאוד ב-LCD).
מתחילים מזכוכית גדולה, רובוט עובר עליה ומנסה למפות תקלות. כאשר מזהים ריבוע גדול ללא דיפקט, חותכים מתוכו את המסך ברזולוציה שנדרשת. המטרה היא בסופו של דבר לחתוך בין 2-4 מסכים מתוך חתיכת הזכוכית הזו.
הלאה, אין דבר כזה מעבד תמונה ל-59" או ל-60". יש מעבד תמונה שעובד ברזולוציה מסויימת. אם המסך הוא FULL HD, אז לא משנה לו אם זה 59", 32" או 64".
עיוות אתה תראה רק אם הרזולוציה אינה נכונה או שיש בעיה במעבד.
המסקנות שלי: מי שדיברת איתו לא רק מחרטט אלא שלא מבין מהחיים שלו.
מתחילים מזכוכית גדולה, רובוט עובר עליה ומנסה למפות תקלות. כאשר מזהים ריבוע גדול ללא דיפקט, חותכים מתוכו את המסך ברזולוציה שנדרשת. המטרה היא בסופו של דבר לחתוך בין 2-4 מסכים מתוך חתיכת הזכוכית הזו.
הלאה, אין דבר כזה מעבד תמונה ל-59" או ל-60". יש מעבד תמונה שעובד ברזולוציה מסויימת. אם המסך הוא FULL HD, אז לא משנה לו אם זה 59", 32" או 64".
עיוות אתה תראה רק אם הרזולוציה אינה נכונה או שיש בעיה במעבד.
המסקנות שלי: מי שדיברת איתו לא רק מחרטט אלא שלא מבין מהחיים שלו.
מהאופציה הזו חששתי, הבן אדם הוא אמנם בתחום אבל לא היה לו שום אינטרס... הוא מתחום מקביל (למען ההגינות לא אחשוף את שמו או את החברה בה עובד).oferlaor כתב: המסקנות שלי: מי שדיברת איתו לא רק מחרטט אלא שלא מבין מהחיים שלו....
מה שהעלה בי סימני שאלה היא דווקא העובדה שהבחור נטול אינטרסים...
- טלHD
- גורו

מה זה "תחום מקביל"?
- טלHD
- גורו

זה בכלל לא קשור....חיתוך גודל הפנל לא נעשה במקריות והגודל שיוצא יוצא...Jabo כתב:אגב, הוא הסביר בעזרת טיעון זה למה יש מסכי מחשב שנעים בגדלים רציפים מ-17" ל-25"
או פלזמות בגדלים 58" 59" 60" 61". טיעון שעד רגע זה לא מצאתי לו באמת הסבר הגיוני....
למשל סמסונג ייצרו פנלים לפלאזמות בגודל 58 עד 2010...והחל מ 2011 גודל 59.
כנל 63 והיום 64.
ובמקרה שלהם, הגדלת שטח המסך הוא בכלל על חשבון המסגרת שהוקטנה (גודל המסך ברוטו לא השתנה).
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78863
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 786 פעמים
- קיבל תודות: 5392 פעמים
- טלHD
- גורו

לא הבנתי, מה הסודיות הגדולה? במה הוא עוסק?Jabo כתב:זה אומר תחום הקולנוע הביתי, אך לא אמצעי תצוגה באופן ישיר....
מה הסיבה באמת לעשות מסכים בגדלים רצופים 58" 59" 60" 61" ?oferlaor כתב:סורי, אני לא עוקב. מה הטיעון שאין לך הסבר עבורו?...
הרי לעין אנושית קשה עד בלתי אפשרי להבדיל באמת בין 59" ל-60".
שימשיך לעשות מה שהוא עושה, הוא בין הטובים בארץ בתחומו. פשוט שיתרכז רק בזהidabari כתב:לפי ההסבר שלו, כדאי שיעבור תחום...
אני לא רוצה לפגוע לבן אדם בפרנסתו, ופרסום שלילי באתר הזה יכול בהחלט להביא למצב כזה.טלHD כתב:לא הבנתי, מה הסודיות הגדולה? במה הוא עוסק?Jabo כתב:זה אומר תחום הקולנוע הביתי, אך לא אמצעי תצוגה באופן ישיר.......
- arotman
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
- יצירת קשר:
הרבה פעמים יש אלקטרוניקה משותפת לכמה דגמים וסדרות ,כאשר נכנסים לתפריט טכנאי ב SAMSUNG ניתן לקבוע איזה פנל משמש לתצוגה טיונר להפעיל תכונות, מה שאומר שלעתים לכמה סדרות יכולים להשתמש באותו המעבד ובאותו לוח אם...
כמו כן כאשר מייצרים מסכים גדולים באמת למשל הפלזמה 103 הקודמת של פנסוניק יוצרה מכמה BAZELS
מחוברים אחד לשני אבל עדיין הזכוכית מקדימה היא יחידה אחת ומדובר בתהליך ייצור יקר מאוד שלא מתאים לייצור המוני כמו במסכים של 60 ", יצרן גם לא משאיר בד"כ פנלים SPARE אלא לצרכי שרות בלבד.
כמו כן כאשר מייצרים מסכים גדולים באמת למשל הפלזמה 103 הקודמת של פנסוניק יוצרה מכמה BAZELS
מחוברים אחד לשני אבל עדיין הזכוכית מקדימה היא יחידה אחת ומדובר בתהליך ייצור יקר מאוד שלא מתאים לייצור המוני כמו במסכים של 60 ", יצרן גם לא משאיר בד"כ פנלים SPARE אלא לצרכי שרות בלבד.
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
Jabo כתב:אתמול דיברתי עם מישהו מהתחום ואמרתי לו שאני מתכנן לקנות פלזמה 59" של סמסונג.
מדובר במסך Samsung PS59D550...
מאיזה תחום הוא הגיע בדיוק .........
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
- hm32hm
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 892
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 54 פעמים
במילים אחרות, גודל הפנל (זכוכית) לדגמי 63״ זהה לדגמי 64״טלHD כתב:זה בכלל לא קשור....חיתוך גודל הפנל לא נעשה במקריות והגודל שיוצא יוצא...Jabo כתב:אגב, הוא הסביר בעזרת טיעון זה למה יש מסכי מחשב שנעים בגדלים רציפים מ-17" ל-25"
או פלזמות בגדלים 58" 59" 60" 61". טיעון שעד רגע זה לא מצאתי לו באמת הסבר הגיוני....
למשל סמסונג ייצרו פנלים לפלאזמות בגודל 58 עד 2010...והחל מ 2011 גודל 59.
כנל 63 והיום 64.
ובמקרה שלהם, הגדלת שטח המסך הוא בכלל על חשבון המסגרת שהוקטנה (גודל המסך ברוטו לא השתנה)....
למודלים של שנת 2011 (סדרת D ) רוחב המסגרת קטנה באינצ (בערך) לכן נחשף שטח צפייה אפקטיבי גדל.
זה הכל.