מבקש ייעוץ בחיבור רשת לשני חדרים

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
y2g פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 73
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

יש לי בבית ממ"ד ובו יושב המחשב עם הראוטר , אני רוצה שיהיה לי גישה וחיבור רשת גם בסלון עם פיצול כי בסלון יש לי מחשב שמחובר לטלווזיה שדורש חיבור אחד , הטלווזיה עצמה שיש לה יכולות ואפליקציות ודורשת חיבור נוסף ורסיבר שניתן לחבר לרשת גם כן. בנוסף , הייתי רוצה גם תהיה לי רשת אלחוטית בסלון כי מהממ"ד לא קולטים טוב בכלל.

אני יכול להעביר כבל רשת מהממ"ד לאזור הסלון. השאלה היא האם ישנו מכשיר שניתן לרכוש שממנו יצא פיצול למכשירים ובנוסף יתן אות אלחוטי?

מקווה שהייתי ברור ותודה על הסיוע....

stardusty
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 445
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #2 

אתה יכול לשים בסלון ראוטר נוסף
ב MODE של BRIGDE בדרך כלל לראוטרים יש 4 יציאות וכניסה אחת והוא גם גם יכול לשמש לתיקשורת אלחוטית

y2g פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

זה משנה סוג של ראוטר? או כל ראוטר יעשה את העבודה? ולא יהיו התנגשויות בין השניים?

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4030
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 266 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

לא משנה איזה ראוטר. לכולם יש את היכולות הבסיסיות, השאלה היא האם אתה צריך משהו מעבר? 802.11N ? 1Gbps ? חיבור USB ליצירת שיתוף ברשת ?

ואין צורך להגדיר BRIDGE. פשוט לחבר את הראוטרים בממשקי הLAN שלהם ולהגדיר כתובות, SSID ואבטחה אלחוטית בהתאם למצב הקיים.

אם תבטל את הDHCP בראוטר השני או שתתן לו טווח כתובות אחר באותה רשת אין סיבה שיהיו התנגשויות.

וכדי להיות פוליטיקלי-קורקט לראוטר ולציוד תקשורת באופן כללי אין דבר כזה "כניסה" או "יציאה".
Don't Let The Facts Ruin a Good Story !
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

streamer
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 90
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #5 

מדוע לא להעביר את הראוטר לסלון, לחבר אותו ישירות לכל המכשירים ולהעביר כבל רשת לממ"ד?
זה מייתר את הצורך בראוטר נוסף ובשימוש בתקשורת אלחוטית עבור המכשירים בסלון.

אגב, WI-FI בממ"ד - לא ממליץ בכלל. מספיק לראות כמה הקליטה חלשה מחוץ לממ"ד כדי להבין את הנזק.

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

streamer כתב:מדוע לא להעביר את הראוטר לסלון, לחבר אותו ישירות לכל המכשירים ולהעביר כבל רשת לממ"ד?
זה מייתר את הצורך בראוטר נוסף ובשימוש בתקשורת אלחוטית עבור המכשירים בסלון.

אגב, WI-FI בממ"ד - לא ממליץ בכלל. מספיק לראות כמה הקליטה חלשה מחוץ לממ"ד כדי להבין את הנזק.
...
בהרבה חדרי בטחון הצינורות נסגרות עם RTV בגלל נושא העשן (הנחיות פיקוד העורף \ כיבוי אש) לא ניתן להשחיל כבלים כלל.
בשביל לגלות את המקטע צריך לחצוב הרבה בקיר ולא לכולם זה אפשרי \ כלכלי \ הכרחי... בהחלט ניתן לגשר AP ברשת אלחוטית, למקם בצורה כזו שתהיה חפיפה בין האנטנות וטווח קליטה וזה מספיק.

במידה וחייבים קשר ישיר, אין ברירה אלה להעביר כבל רשת בין הראוטר למסך\מחשב\אחר...

אם פותח בשרשור יכול להעביר כבל רשת מהראוטר החוצה ניתן לחבר לקצה של הכבל סוויץ' ובנוסף AP לקבלת רשת אלחוטית.

כל הסיפור לא אמור לעבור את ה450 ש"ח במידה ועושים לבד את העבודה.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

y2g פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

harari כתב:לא משנה איזה ראוטר. לכולם יש את היכולות הבסיסיות, השאלה היא האם אתה צריך משהו מעבר? 802.11N ? 1Gbps ? חיבור USB ליצירת שיתוף ברשת ?

ואין צורך להגדיר BRIDGE. פשוט לחבר את הראוטרים בממשקי הLAN שלהם ולהגדיר כתובות, SSID ואבטחה אלחוטית בהתאם למצב הקיים.

אם תבטל את הDHCP בראוטר השני או שתתן לו טווח כתובות אחר באותה רשת אין סיבה שיהיו התנגשויות.

וכדי להיות פוליטיקלי-קורקט לראוטר ולציוד תקשורת באופן כללי אין דבר כזה "כניסה" או "יציאה".
...
לא הבנתי איך עושים את מה שהסברת. איך עושים את כל ההגדרות הללו? בממשק של הראוטר? או פשוט מחברים אחת מהיציאות של הראוטר ומחברים אותו לכניסה של הראוטר השני וזהו?

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4030
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 266 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #8 

כן בממשק של הראוטר.
Don't Let The Facts Ruin a Good Story !
HarariProjects.com