טלוויזיה שככל הנראה יציאת הHDMI שבה הפסיקה לעבוד לפתע.. צריך עזרה בנושא

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
Pazzo פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי אנשים.. אני מאוד אשמח אם תוכלו לעזור או לייעץ לי בכל דרך שתהיה, אני יתן לכם קצת רקע בנושא.

יש לי פלזמה של pilot בת 4 שנים שמעולם לא היה שימוש ביציאת הHDMI הבודדה שבה.
לפני כחודש קניתי מכשיר PS3 יד שניה שהגיע עם כבל monster והכל עבד מעולה, בנוסף חבר שלי שיש לו מכשיר PS3 דק עם כבל ג'נרי ופשוט היה אצלי בבית וגם עם הכבל הזה הכל עבד נפלא.

ביום ראשון מכרתי את הPS3 שקניתי על מנת לרכוש חדש, דגם דק עם יותר נפח וכמובן אחריות וההבדלי המחירים לא גבוהים אז הלכתי על זה, ביום ראשון כאשר מכרתי את המכשיר הHDMI עבד מעולה יש לציין, נותק בעדינות ונמסר לקונה.
אתמול (יום שני) קניתי PS3 מאותה החנות שחבר שלי קנה בה, אותו הדגם ואותו כבל הHDMI הג'נרי שכבר עבד אצלי..

הגעתי הביתה ואין תצוגה בHDMI, רק עם כבלים של AV.. עשיתי איפוס תצוגה לסוני ועוד אינספור אפשרויות וניסיונות להתאים את הכל לHDMI, ללא הצלחה.
הנחתי שהכבל לא תקין, הלכתי לחנות הכבל נבדק ולא היה תקין והוחלף לי הכבל.
גם הכבל החדש לא עבד, גם כבל נוסף שחבר הביא לי, וגם היום הבאתי את הסוני שכבר עבד אצלי בעבר מחבר ואין בו תצוגה בHDMI, מיותר לציין ש2 המכשירים תקינים והכבלים פעילים ובחנות גם הסוני שלי עבד עם HDMI.

הבנתי שהטלוויזיה היא הבעיה, השאלה היא איך בין לילה זה קרה? ייתכן והכבל HDMI ה"דפוק" שקיבלתי מהחנות בראשונה פגע ביציאה בטלוויזיה? שיחקתי עם המגעים וניסיתי הכל עם כבלים ומכשירים שונים ופשוט כלום לא עובד.

אני יודע שזו טלוויזיה ישנה והייתי שמח לרכוש חדשה אבל אין לי את האפשרות כרגע והיא משמשת אותי בצורה מעולה לשאר הצרכים שלי.. יש תחליף שלא פוגע באיכות כמו כבל שמצד אחד HDMI ומהשני יציאה אחרת, או אפילו יהיה טוב יותר אם ישנה אופציה לתקן את יציאת הHDMI ?

מצטער על החפירה, מקווה שקראתם, תודה רבה!

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #2 

אתה מתכוון לכניסת HDMI ולא ליציאה.
על מנת לבודד משתנים, נסה לחבר מקור אחר (לא PS3) לטלוויזיה דרך כבל ה-HDMI שברשותך. תבדוק אם יש תמונה.
אם כן, כיוון הבדיקה הוא בהגדרות ה-PS3. אם לא, כיוון הבדיקה הוא לוודא שכניסת ה-HDMI במסך מוגדרת כפעילה ונבחרה כשורה (אני מניח שהכבל תקין בהתאם לבדיקות שכבר ביצעת).
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

Pazzo פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה על התגובה אחי.. לגבי כניסה\יציאה הבנת את הכוונה, אני לא ממש מבין גדול בזה בכל מקרה.

אין לי בהישג יד שום דבר שהוא לא PS3, וזה לא משנה בכלל שזה PS3, כי ניסיתי 2 מכשירים שונים, שניהם פעילים בטלוויזיות אחרות, אפילו חיברתי גם את הAV וגם את הHDMI ואז דרך התפריט של הסוני עברתי לHDMI וזה פשוט לא נתן שום תצוגה אבל תרואה שהסוני עולה ומגיב לפי השלט או כשאתה עובר לAV, רק בHDMI אין כלום, יש לי 4 כבלי HDMI שונים, עד לפני יום הכל עבד רגיל ובגלל זה ציינתי שהיה לי כבל אחד לא תקין שאני חושש שגרם לנזק לכניסה.

אני השלמתי עם זה שזו בעיה בטלוויזיה, כרגע השאלה שלי היא כמה עולה בערך לתקן את כניסת הHDMI ולמי לפנות פחות או יותר?
או האם יש כבל חלופי שהוא מקצה אחד HDMI ובצד השני יציאה אחרת שלא יגרום לנפילה משמעותית באיכות התמונה?

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2833
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שליחה #4 

עשית איפוס תצוגה לפלייסטיישן כשכבל HDMI מחובר? איך עשית אותו?

Pazzo פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

עשיתי כל דבר אפשרי.

לחיצה ארוכה כשאתה פותח תסוני ומחכה לצפצוף השני, אם אני מעביר לערוץ של הAV אני רואה שזה איפס ושואל אם אני רוצה להשתמש בHDMI וכשאני עושה אישור זה הופך למסך שחור ובHDMI אין תצוגה ואז זה מתאפס וחוזר לAV כי זה לא קולט שום אות.
נכנסתי להגדרות דיספליי דרך הערוץ AV וניסיתי לשנות דברים שיתאימו לHDMI.. כלום.

לקחתי סוני מחבר שמוגדר כבר ל720P כמו שצריך במסך שלי, אין שום תצוגה בHDMI.. כלום לא עובד זה פשוט אבוד ניסיתי הכל.
2 מכשירי PS3 , ואיזה 5 כבלים שונים.. נאדה. והמכשירים עובדים בטלוויזיות אחרות.

יש לי ניסיון עם הסוני אני יודע לזהות מתי הבעיה מהטלוויזיה.

איך כבל קומפוננט ? יכול לשמור על אותה איכות כמו HDMI ?

Pazzo פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

הבאתי כבל קומפוננט שתומך בfull hd, עבד על 576P, ברגע ששמתי 720-1080 המסך ריצד בצורה די מגעילה (ב2 הכניסות השונות של הקומפוננט שיש לי) שלא שווה את הרזולוציה הגבוהה כי זה פשוט בלתי נסבל.
עשיתי בדיקה אחרונה לראות אם זה הכבל או הסוני, הלכתי לחנות שממנה קניתי את המכשיר ועם אותו הכבל והסוני אין שום ריצוד ורואים כמו בHDMI.

החזרתי את הסוני וקיבלתי את הכסף כי אין טעם להתקע איתו כשאין לי טלוויזיה שתומכת בו..
מעניין איך תוך יום ובלי שום שימוש בטלוויזיה משהו מאוד משמעותי בה כנראה נהרס.

lukas
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 143
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #7 

לי קרה אותו דבר אבל אחרי הפסקת חשמל
מאז כניסת ה hdmi לא עובדת
לא בממיר יס ולא בסוני
באיזה חנות אמרו לי שהלך איזה בורד ועלות התיקון תהיה כ 800 שח... ויתרתי

Pazzo פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

וואלה אחי באמת אחד המבאסים זה די דפוק שזה קורה בין לילה ואתה נשאר תקוע.. ולא שווה התיקון כי אפשר להביא טלוויזיה חדשה בקצת יותר.

הקטע שגם עם הקומפוננט זה מרצד בטירוף באמת נראה לי נשרף איזה לוח או משהו כזה.

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”