מתלבט ברכישת MICROLAB SOLO 4C כרמקולים שולחניים.

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2975
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 879 פעמים

שליחה #1 

אני מתלבט על רכישת רמקולים למחשב, בתור סטודנט שגר במעונות עיקר האזנה היא מהמחשב.
כרגע יש לי לוגיטק X230 (סאב 20RMS לויינים 12W סה"כ 32W) ואני רוצה לשדרג למשהו קצת יותר איכותי.
כיום אני מרגיש שחלק רב מהמוזיקה נבלע, יש יותר מדי באס, הלוויניים נשמעים מאוד מוגבלים בתחום התדרים ורוב פלט האודיו הוא מהסאב (ההשוואה שלי מול אוזניות - לא כל כך פייר).

מצד אחד נראה לי שזוג רמקולים איכותיים יהיו יותר מוצלחים למוזיקה מכל סט של צמד לוויניים + סאב למחשב.
מצד שני יש בעיה של מקום ומיקום, הרמקולים ימוקמו על שולחן, קרוב למאזין, למרות שיוצא לי גם לשמוע מוזיקה מהרמקולים כשאני מחוץ לחדר (לא דרך מוצלחת להתיידד עם השכנים, ולא עם ביטחון המעונות).
לתלות את הרמקולים זו לא אופציה שעומדת על הפרק.

מאזין לרוק (שקט, מלודי, קליל, גותי, כבד ורועש), ומדי פעם למוזיקה קלילה יותר (פופ, רגאיי) והרצאות בפיסיקה, (בשום פנים ואופן טראנס חפירות).
חשוב לי שלא תיהיה העדפה של באס שתגרום לאיזושהי בליעה של תדרים גבוהים ובינוניים (כמו שאני מרגיש כעת).

חשבתי ללכת על חברת MICROLAB שעליה יש ביקורות טובות, מפאת מגבלות מקום העדפה לדגם 4C.
מימדים 165x205x265
הספק 56W

האם מישהו מכיר את הסט הזה?
המלצות על סטים אחרים? , (בהינתן מגבלות מימדים ומחיר עד 800 ש"ח).
נערך לאחרונה על ידי dhead666 ב 21/09/2011 12:01, נערך פעם 1 בסך הכל.

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #2 

מישהו מכיר את הרמקולים של EDIFIER? והאם ניתן להשיג בארץ? (יש דגמים מאוד פשוטים שלהם בזאפ)
www.edifier-international.com

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #3 

עדכון, רכשתי את הSOLO 4C ובמילה אחת, תענוג.

מבחינת יחס תועלת מול עלות הם לא מומלצים, רכשתי אותם במחיר של 560 ש"ח (העדפתי לרכוש מחנות שקרובה אלי), כאשר בתוספת של פחות מ200 ש"ח אפשר כבר לקבל את SOLO 6C שבאופן ניכר יותר עוצמתיים.
פרט שיש לשים לב אליו שבדף המוצר באתר של MICROLAB מצויין שההספק הוא 72W, למרות שההספק הוא 56W, במדריך למשתמש כן מצויין שההספק הוא 56W וכך גם באתר היבואן, מאחר והשיקול שלי היה בחירת רמקולים קומפקטיים העדפתי אותם.

בשורה התחתונה, לדעתי (ולאזניי שלא אודיופיליות) הרמקולים מושלמים, מבחינת איזון של תדרים אין בכלל מה להשוות לסטים הפשוטים של 2.1 כמו לוגיטק X230, מבחינת הספק/עוצמה בהחלט יתאימו לחדר 12-15 מ"ר, כן רצוי שולחן גדול להניח אותם או לחילופין לתלות או למקם על מדף.

SamIAm
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 62
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

תתחדש! (Y)

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #5 

עדכון נוסף, הSOLO 4C החליטו לעזוב את העולם המטפיזי.
לפי הדרך בהן הן התפגרו נראה לי שהמעגל האלקטרוני התפרק, ליתר דיוק הלוח החכם ששולט על המגבר, ולא ספק הכוח או המגבר עצמו.
אני חייב לציין לטובה את השירות המעולה של PcCenter (והיבואן) שמייד הזמינו לי רמקולים חדשים שהגיעו כבר למחרת.
החלטתי לנצל את ההזדמנות ולהזמין את הSOLO 6C, ע"מ להשוותם לSOLO 4C.
(חוץ מזה יד הגורל לא מתערבת סתם כך ומשמידה זוג רמקולים טובים ). :D

עם כל הזהירות הנדרשת בהתחשב בזמן הקצר שהסט ברשותי לדעתי הSOLO 6C הם OVERKILL לחדר, לא צריך יותר מה הSOLO 4C, למרות שלדעתי הם מתומחרים גבוה מדי בהשוואה לSOLO 6C (ההשוואה היא מחיר מול הספק).
הSOLO 6C ענקיים, מסיביים, ועוצמתיים (אופס, זה לא חסרון), לעומתם הSOLO 4C קומפקטיים (יחסית), לא בולטים יתר על המידה, ופחות כבדים (לסטודנט תמיד קיים השיקול האם זה יכנס למזוודה).

מבחינת איכות אין יתרון לסט אחד על השני.

עפ"י איך שזה נראה כרגע הSOLO 6C ימצאו את מקומם בסלון בית הוריי, ויתווספו בעתיד למשפחה גם הSOLO 4C.

OmriF
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 103
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #6 

dhead666, תודה רבה על העדכון! אני בדיוק נמצא התלבטות דומה כמוך וככל הנראה אלך ואקנה את ה-4C.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”