כיול סאב וופר SW150 במערכת
-
liorparente
- עוסק בתחום

- תגובות: 575
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 22 פעמים
יש לי כרגע את הפיוניר 520, בתור קידמים BX2, סנטר LCR מאותה סדרה ואחוריים 9RS.
כיצד כדאי לי להגדיר במתג שמאחורי הסאב וופר את הCROSSOVER FREQUENCY? יש קפיצות של 10 מ35 ועד 85.
בנוסף, רציתי לשאול על כמה לשים את הווליום של הסאב מ1-10 כדי לקבל תוצאה הכי טובה מבחינה טכנית?
אלו מושגים שקצת זרים לי..
אגב, את הכבל COAX איך כדאי לי לחבר לרסיבר?
http://img239.imageshack.us/img239/1411/sw150ni1.jpg
כיצד כדאי לי להגדיר במתג שמאחורי הסאב וופר את הCROSSOVER FREQUENCY? יש קפיצות של 10 מ35 ועד 85.
בנוסף, רציתי לשאול על כמה לשים את הווליום של הסאב מ1-10 כדי לקבל תוצאה הכי טובה מבחינה טכנית?
אלו מושגים שקצת זרים לי..
אגב, את הכבל COAX איך כדאי לי לחבר לרסיבר?
http://img239.imageshack.us/img239/1411/sw150ni1.jpg
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
את הסאב יש לחבר עם כבל RG59 + מפצל Y.
את בורר התדר יש לכןן ל80 הרץ ואת העוצמה יש לכוון לאמצע.
לאחר כיוון ידני יש לבצע כיול מערכת ובאלאנס בין הרמקולים, בהתאם לצורך יש לשנות את הנתונים של עוצמה וטווח חיתוך התדרים.
במידה ואתה לא מכיר את המערכת, לא יודע מה טוב ומה לא טוב אלא רק רואה מספרים, רצוי לבצע את הכיול על ידי בעל מקצוע.
במידה ואתה כן מבין בנעשה, תתחיל בכיול על פי טווח התדרים ואחר כך תשנה על פי האזנה ועל פי אקוסטיקת החדר.
את בורר התדר יש לכןן ל80 הרץ ואת העוצמה יש לכוון לאמצע.
לאחר כיוון ידני יש לבצע כיול מערכת ובאלאנס בין הרמקולים, בהתאם לצורך יש לשנות את הנתונים של עוצמה וטווח חיתוך התדרים.
במידה ואתה לא מכיר את המערכת, לא יודע מה טוב ומה לא טוב אלא רק רואה מספרים, רצוי לבצע את הכיול על ידי בעל מקצוע.
במידה ואתה כן מבין בנעשה, תתחיל בכיול על פי טווח התדרים ואחר כך תשנה על פי האזנה ועל פי אקוסטיקת החדר.
-
liorparente
- עוסק בתחום

ג'קסי אהלן, בנושא אחר כאן המליצו לי לחבר את הסאב עם הבא:http://mediagalaxy.co.il/rec/454
מהו כבל RG59, מהו מפצל Y ולאן אני מחבר את העסק ברסיבר?
לצערי, לא מבין כל כך בנושא הכיול ידני. בד"כ אני מכייל אוטומטית בעזרת המיקרופון של הרסיבר. האם יש לך המלצות למאמרים שאוכל לקרוא בנושא?
הגדרתי כפי שהמלצת לי, אחזור עם רשמים בהמשך..רק מהו תפקיד של הקרוסאובר פריקואנסי? בורר אלו תדרים (תדר=צליל?) יעבור דרך הסאבוופר?
לצערי, לא מבין כל כך בנושא הכיול ידני. בד"כ אני מכייל אוטומטית בעזרת המיקרופון של הרסיבר. האם יש לך המלצות למאמרים שאוכל לקרוא בנושא?
הגדרתי כפי שהמלצת לי, אחזור עם רשמים בהמשך..רק מהו תפקיד של הקרוסאובר פריקואנסי? בורר אלו תדרים (תדר=צליל?) יעבור דרך הסאבוופר?
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
מה שהציעו לך בסדר גמור, כבל COAX בנוי מכבל אשר עכבה חשמלית שלו היאנה 75 אוהם (יש גם 50 אוהם). כבל מתאים להעברת אודיו אנלוגי, דיגיטאלי ווידאו...liorparente כתב:ג'קסי אהלן, בנושא אחר כאן המליצו לי לחבר את הסאב עם הבא:http://mediagalaxy.co.il/rec/454
הגדרתי כפי שהמלצת לי, אחזור עם רשמים בהמשך..רק מהו תפקיד של הקרוסאובר פריקואנסי? בורר אלו תדרים (תדר=צליל?) יעבור דרך הסאבוופר?...
כבל RG59 זה אותו דבר רק שזה שם של הכבל למביני אלקטרוניקה.
מפצל Y זהו כבל אשר יש לו כניסת RCA אחת ושתי יציאות, זה מתאים לחיבור סאב בעל זוג כניסות כאשר ברסיבר יש רק יציאה אחת.
קרוסאובר פריקוונסי זהו תדר חיתוך של הסאב, כלומר מאיזה תדר עד איזה תדר הסאב "ינגן"...
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
ליאור הכבל שהמלצתי לך עליו הוא RG59 (השם הטכני של כבל קואקס בתקן של 75 אוהם...)
מפצל Y לא ממש קריטי לעניות דעתי, מספיק פשוט לחבר את יציאת הסאב בגב הרסיבר לכניסה השמאלית (הלבנה) בגב הסאב.
היציאה לסאב בגב הרסיבר זו היציאה מצד שמאל למעלה עם הרקע הלבן (SUBWOOFER PRE-OUT) בתמונה הבאה:
[imgbig]http://www.pioneer.eu/images/products/a ... k_zoom.jpg[/imgbig]
הכניסה בגב הסאב זו הכניסה הלבנה (LINE LEVEL INPUT - LEFT) מצד שמאל למעלה בתמונה הבאה:
[imgbig]http://img.donanimhaber.com/upfiles/981 ... 9C5759.jpg[/imgbig]
אם אתה מבצע כיול אוטומטי, פשוט כוון את הסאב על בערך חצי מהעוצמה בווליום, את ה-PHASE על אפס אם הסאב ממוקם בחזית החדר (בקו אחד עם הרמקולים הקדמיים), ואת הקרוסאובר על המקסימום (85 במקרה של הסאב הזה) - הכיול האוטומטי של הפיוניר כבר יעשה את השאר
מפצל Y לא ממש קריטי לעניות דעתי, מספיק פשוט לחבר את יציאת הסאב בגב הרסיבר לכניסה השמאלית (הלבנה) בגב הסאב.
היציאה לסאב בגב הרסיבר זו היציאה מצד שמאל למעלה עם הרקע הלבן (SUBWOOFER PRE-OUT) בתמונה הבאה:
[imgbig]http://www.pioneer.eu/images/products/a ... k_zoom.jpg[/imgbig]
הכניסה בגב הסאב זו הכניסה הלבנה (LINE LEVEL INPUT - LEFT) מצד שמאל למעלה בתמונה הבאה:
[imgbig]http://img.donanimhaber.com/upfiles/981 ... 9C5759.jpg[/imgbig]
אם אתה מבצע כיול אוטומטי, פשוט כוון את הסאב על בערך חצי מהעוצמה בווליום, את ה-PHASE על אפס אם הסאב ממוקם בחזית החדר (בקו אחד עם הרמקולים הקדמיים), ואת הקרוסאובר על המקסימום (85 במקרה של הסאב הזה) - הכיול האוטומטי של הפיוניר כבר יעשה את השאר
-
liorparente
- עוסק בתחום

ג'קסי ואיפוני - ראשית - רב תודות על הפירוט והמענה המהיר.
ג'קסי, האם ההגדרה של 85 בסאב וופר תגרום לו לנגן כל מה שמתחת לתדרים אלו? האם אלו תדרים שנחשבים נמוכים? עד איזה מספר כמותי התדרים מגיעים?
איפוני, למה לדעתך מפצל Y אינו הכרחי (ובעצם, מהו תפקידו?) וכיצד אני מגדיר את ה-PHASE (מה זה?) על 0? מה ההבדל בחיבור הכבל בין LEFT לRIGHT?
ג'קסי, האם ההגדרה של 85 בסאב וופר תגרום לו לנגן כל מה שמתחת לתדרים אלו? האם אלו תדרים שנחשבים נמוכים? עד איזה מספר כמותי התדרים מגיעים?
איפוני, למה לדעתך מפצל Y אינו הכרחי (ובעצם, מהו תפקידו?) וכיצד אני מגדיר את ה-PHASE (מה זה?) על 0? מה ההבדל בחיבור הכבל בין LEFT לRIGHT?
- epony
- חבר במועדון 10K

לגבי הקרוסאובר התשובה היא כן - הסאב יטפל בכל התדרים שמתחת ל-85. חשוב לכוונן זאת ידנית גם ברסיבר אחרי הכיול האוטומטי, כך שישלח לסאב את כל התדרים מתחת ל-80 הרץ (זה התקן לטיפול בתדרים נמוכים ע"י הסאב עפ"י THX...)
אין מה לדאוג מכך שזה 85 באחד ו-80 בשני - הנמוך מביניהם קובע בכל מקרה, ולא צריכה להיות התאמה מושלמת בין השניים על מנת שזה יקרה.
מפצל Y אינו הכרחי מכיוון שהאות שיוצא צהרסיבר אל הסאב אינו אות סטריאו אלא אות מונו, ולכן כל מה שהמפצל עושה זה מכפיל את האות באופן מכני לחלוטין. אין לזה שום משמעות מלבד הגברה קלה של האות המוכפל בסאב (הגברה של כ-3DB, שאפשר לכוונן באופן ידני ברסיבר בכל מקרה...)
הסטנדרט לחיבור מונו הוא לכניסה השמאלית בחיבור של LEFT ו-RIGHT. אתה יכול לראות את זה גם בגב הרסיבר שלך כאשר ליד אחת (או יותר) מהיציאות שמסומנות LEFT, כתוב בסוגריים גם (SINGLE).
המשמעות של PHASE היא סנכרון עם פעולת הרמקולים הקדמיים והסנטר, כך שהסאב יעבוד באופן מתואם איתם (מכיוון שרוב הסאונד מגיע מהם בכל מקרה...) - כאמור, אם הסאב יושב בקדמת החדר בקו אחד עם הרמקולים הקדמיים, אז אין בעיה ופשוט מכוונים את ה-PHASE לאפס. אם הוא ממוקם במקום אחר בחדר, אז כדאי לשחק עם הכוונון של ה-PHASE עד שהבאס נשמע הכי טוב לאוזניך.
אין מה לדאוג מכך שזה 85 באחד ו-80 בשני - הנמוך מביניהם קובע בכל מקרה, ולא צריכה להיות התאמה מושלמת בין השניים על מנת שזה יקרה.
מפצל Y אינו הכרחי מכיוון שהאות שיוצא צהרסיבר אל הסאב אינו אות סטריאו אלא אות מונו, ולכן כל מה שהמפצל עושה זה מכפיל את האות באופן מכני לחלוטין. אין לזה שום משמעות מלבד הגברה קלה של האות המוכפל בסאב (הגברה של כ-3DB, שאפשר לכוונן באופן ידני ברסיבר בכל מקרה...)
הסטנדרט לחיבור מונו הוא לכניסה השמאלית בחיבור של LEFT ו-RIGHT. אתה יכול לראות את זה גם בגב הרסיבר שלך כאשר ליד אחת (או יותר) מהיציאות שמסומנות LEFT, כתוב בסוגריים גם (SINGLE).
המשמעות של PHASE היא סנכרון עם פעולת הרמקולים הקדמיים והסנטר, כך שהסאב יעבוד באופן מתואם איתם (מכיוון שרוב הסאונד מגיע מהם בכל מקרה...) - כאמור, אם הסאב יושב בקדמת החדר בקו אחד עם הרמקולים הקדמיים, אז אין בעיה ופשוט מכוונים את ה-PHASE לאפס. אם הוא ממוקם במקום אחר בחדר, אז כדאי לשחק עם הכוונון של ה-PHASE עד שהבאס נשמע הכי טוב לאוזניך.
-
liorparente
- עוסק בתחום

epony, תודה תודה ותודה !
מחר אריץ כיול אוטומטי בתוספת לשינויים קלים לפי המלצתך. מבטיח לחזור עם רשמים בק"ב
בנוגע לשאר ההנחיות של THX אם אפשר פירוט או לינק למאמר בנושא.
מחר אריץ כיול אוטומטי בתוספת לשינויים קלים לפי המלצתך. מבטיח לחזור עם רשמים בק"ב
בנוגע לשאר ההנחיות של THX אם אפשר פירוט או לינק למאמר בנושא.
- epony
- חבר במועדון 10K