צריך עזרה בחיבור פטיםון

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
amitbb פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אהלן.
מצאתי בבית , פטיפון מאובק קטן שעמד בפינה לבדו. החלטתתי להחזיר אותו לימי הזוהר שלו. (בדקתי והוא עובד, כנראה)
הבעיה - אין לי שמץ של מושג איך ולאן מחברים אותו
צריך הסבר בדיוק לאן זה מתחבר? (למגבר/רמקולים/משהו אחר...)

קחו בחשבון שאני לא מבין במילימטר בדברים האלה, מה שאתם אומרים לי זה מה שאני מעביר לבחור מהחנות חשמל שאני הולך לקנות את מה שצריך...
תודה רבה מראש.

הוספתי תמונה של החיבורים, אבל הם נראים כמו שתי יציאות מאוד עבות, מסומנים באדום ושחור (אם זה משנה)
וביניהם יש עוד כבל מאוד דק, שיוצא ממנו חוט חשמל שנראה כאילו זה קרוע (נראה כמו החיבורים לרמקולים שפשוט מכניסים לבפנים חוט חשמל שנתפס)

masterfit
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 230
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #2 

בסך הכל, הנושא פשוט. אתה צריך לחבר את הפטיפון למגבר בעל כניסה מיוחדת לפטיפון.

מדובר בכניסה ייחודית לפטיפון שדורשת הגברה מתאימה של הצליל. לכן, למרות שפיזית הכבלים של הפטיפון יכולים להיכנס לכל כניסת אודיו מסוג RCA (אדום לבן או אדום שחור), ניתן יהיה לשמוע את צליל הפטיפון רק אם תחבר אותו בכניסה המתאימה, כאמור.

לא כל המגברים החדשים היום באים עם כניסה כזו, בניגוד לעבר, אז הכניסה היתה בגדר סטנדרט.

לכן, כדי לשמוע את הפטיפון אתה צריך לחבר אותו למגבר מתאים, ויש כאלו בלי סוף, חדשים ובטח ישנים (יד שניה). וכמובן, צריך רמקולים שמתחברים גם הם למגבר (מספיק שניים. פטיפון משמיע צליל סטריאופוני בלבד, פרט לתקופה קצרה שבה ייצרו תקליטי קוואדרו, שהם נדירים למדי).

וכמו שניתן לראות בתמונה, במגברים יש גם חיבור לכבל נוסף. זה חיבור ה- G, הארקה עבור הכבל הדק, שמתלפף סביב הבורג של ה- G.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”