תקתוקים של פלסטיק כנראה במסך סמסונג חדש
במסך הסמסונג c750 55 חדש שאצלי 6 ימים נשמעו אתמול בערב קולות של נקישות נשמע כמו קולות פלסטיק , האם התקלה חולפת ומה יכול לגרום לתקלה להתרחש פתאום , אני רוצה לציין שהתקלה לא היתה רק בעת הדלקת המסך והכיבוי אלא כל דקה בערך תקתוק או מספר תקתוקים , שנשמעו היטב כי הטלויזיה היתה במצב שקט תוך כדי התחברות לאינטרנט מה יש לעשות האם סם ליין אמורים להחליף את המסך , אם התקלה היא תמידית לא אוכל להשתמש במסך שמשמיע קולות נפץ כל הזמן.
מה עלי לעשות והאם זו תופעה שמתרחשת בעוד מסכים?
או שזה תקלה ספציפית במסך שלי?
מה עלי לעשות והאם זו תופעה שמתרחשת בעוד מסכים?
או שזה תקלה ספציפית במסך שלי?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
לרוב זה קורה בגלל הפרשי טמפרטורה וזה קורה במסכים ומבכלל במכשירים אלקטרוניים רבים. לרוב יש התאמה בין הטמפ' בהתחלה לבין הטמפ' של המכשיר בעת עבודה. החלקים לרוב מתרחבים כאשר הם מתחמnים ומתכווצים כאשר הם מתקררים (ההיפך ממים). מכיוון שהחלקים מחוברים זה לזה, הם מתחככים ולכן יש קולות חריקה (קליקים).
ספריי סיליקון בחיבורים לעיתים מוריד את זה, צריך רק לוודא שלא עושים נזק ולא להגזים עם זה.
ספריי סיליקון בחיבורים לעיתים מוריד את זה, צריך רק לוודא שלא עושים נזק ולא להגזים עם זה.
חוף, בטלוויזיות CRT זה נפוץ, וגם בחלק מהמזגנים. בטלוויזיות השטוחות שיש לי בבית זה לא קורה (למרות שהפאנל של אחת מהן מתחמם מאוד), לפחות לא ברמה ששמים לזה לב, ובטוח שלא בתדירות שאתה מתאר. האם יש לך מזגן ששומר את החדר קר באופן קיצוני?
לעופר ומוקי
לגבי תשובתך עופר האם התופעה מתרחשת בכל המסכים ו/או בכל מסך מהדגם שלי או שזה פגם , וכן איפה אפשר לשים סיליקון הרעש הוא פנימי.
מוקי אכן אתמול חזרנו משבת והבית היה סגור וחם מאוד ( גג שטוח ) והמזגן נפתח והוא עובד ממש מול הטלויזיה , ואז אכן היו שינויים קיצוניים בטמפרטורה.
השאלה האם זה נורמלי שהתופעה קוראת לא רק במהלך ההדלקה והסגירה , אלא כל הזמן כמו שתיארתי לעיל במקרים של שינויים בקור , או שעלי לדרוש מסך אחר.
והאם במצב כזה של קור וחום התופעה היתה מתרחשת בכל מסך מכל סוג.
מישהו יכול להגיד לי את שם התופעה באנגלית שאוכל לחפש עליה קצת.
חוף
מוקי אכן אתמול חזרנו משבת והבית היה סגור וחם מאוד ( גג שטוח ) והמזגן נפתח והוא עובד ממש מול הטלויזיה , ואז אכן היו שינויים קיצוניים בטמפרטורה.
השאלה האם זה נורמלי שהתופעה קוראת לא רק במהלך ההדלקה והסגירה , אלא כל הזמן כמו שתיארתי לעיל במקרים של שינויים בקור , או שעלי לדרוש מסך אחר.
והאם במצב כזה של קור וחום התופעה היתה מתרחשת בכל מסך מכל סוג.
מישהו יכול להגיד לי את שם התופעה באנגלית שאוכל לחפש עליה קצת.
חוף
- oferlaor
- מנהל

חוף
בישראל זה יותר קיצוני כי לרוב במדינות רבות אחרות אין הפרשי טמפ' קיצוניים כמו כאן.
זה לרוב קורה בעשר הדקות הראשונות אחרי שמדליקים או מכבים את המסך. אם זה קורה לכל אורך היום זה משונה ולא הגיוני כ"כ.
מסך אחר מאותו מודל יתנהג כנראה זהה לחלוטין, כולל הקולות, זה לרוב ההרכב של החומרים והעיצוב שגורם לתופעה. זה לא קורה בכל מסך, אבל במקרים של הפרשי טמפ' קיצוניים, זה יקרה ברבים מאוד מהמסכים שנמכרים כיום.
בישראל זה יותר קיצוני כי לרוב במדינות רבות אחרות אין הפרשי טמפ' קיצוניים כמו כאן.
זה לרוב קורה בעשר הדקות הראשונות אחרי שמדליקים או מכבים את המסך. אם זה קורה לכל אורך היום זה משונה ולא הגיוני כ"כ.
מסך אחר מאותו מודל יתנהג כנראה זהה לחלוטין, כולל הקולות, זה לרוב ההרכב של החומרים והעיצוב שגורם לתופעה. זה לא קורה בכל מסך, אבל במקרים של הפרשי טמפ' קיצוניים, זה יקרה ברבים מאוד מהמסכים שנמכרים כיום.
טוב אני יבדוק שוב את זה היום בערב
איזה מסך בארץ אמור לא להתנהג ככה , והיכן ניתן לשמן בספרי סיליקון?
חשבתי שאולי הדבר נובע כתוצאה מהתקנה קירית צמודה כך שיש פחות איורור למסך ?
האם כדאי להזמין טכנאי או שייתכן והוא יתחיל לגעת במסך לפתוח לשחרר , שזה רק יכול להרוס , ובסוף תשובתו תיהיה זה לא רעש לא תקין אין מה לעשות.
האם אני יכול לדרוש להחליף עיסקה לבטלה , ואיזה מסך לא יעשה רעשים כאלה בשינויי טמפרטורה קיצוניים.
אתמול בערב זה נמשך הרבה זמן , אבל אתמול באמת היה שינוי טמפרטורות משמעותי בחדר , היום אבדוק את מה שקורה שוב.
אני קורא בפורומים ברשת כי התופעה ידועה ומוכרת במסכי סמסונג מה לדעתכם עלי לעשות?
לדוגמא:
http://forums.cnet.com/7723-13973_102-342775.html
האם יש עוד חברים שנתקלים בתופעה.
חשבתי שאולי הדבר נובע כתוצאה מהתקנה קירית צמודה כך שיש פחות איורור למסך ?
האם כדאי להזמין טכנאי או שייתכן והוא יתחיל לגעת במסך לפתוח לשחרר , שזה רק יכול להרוס , ובסוף תשובתו תיהיה זה לא רעש לא תקין אין מה לעשות.
האם אני יכול לדרוש להחליף עיסקה לבטלה , ואיזה מסך לא יעשה רעשים כאלה בשינויי טמפרטורה קיצוניים.
אתמול בערב זה נמשך הרבה זמן , אבל אתמול באמת היה שינוי טמפרטורות משמעותי בחדר , היום אבדוק את מה שקורה שוב.
אני קורא בפורומים ברשת כי התופעה ידועה ומוכרת במסכי סמסונג מה לדעתכם עלי לעשות?
לדוגמא:
http://forums.cnet.com/7723-13973_102-342775.html
האם יש עוד חברים שנתקלים בתופעה.
דוגמאות נוספות: http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=U2ZCzmhFkbs
האם יש עוד חברים עם סמסונג שמכירים את הבעיה?
האם יש עוד חברים עם סמסונג שמכירים את הבעיה?
אני עם מסך זהה לשלך -55 c750.
שומע פיצוצים מדי פעם...לא מייחס לזה חשיבות כלל,המסך שווה כל אגורה שהושקעה בו 
הנקישות נשמעות כל הזמן הם נשמעות כמו טפטוף של ברז
ובעיקר מהצד השמאלי העליון של המסך , מה זה אומר לא להתייחס , אני רוצה לציין שכרגע אני מבחין בזה מתי שאני גולש באינטרנט או רואה טלויזיה בשקט.
- oferlaor
- מנהל

לא מכיר יצרן שזה לא קורה לחלוטין. שתי התופעות שיש כמעט בכל מסך ברמה כזו או אחרת זה זמזום ותקתוקים...
השאלה שלי עופר האם לדעתך כפי מה שתיארתי מדובר בטפטופים תקתוקים עקב שינויי טמפרטורה , וטכנאי לא יכול לסדר את העניין , אפילו שזה דבר שבינתיים קבוע מתי שהמסך על עוצמת שקט.
או שייתכן ומדובר בתקלה אחרת ועלי להתעקש על החזרת המסך והחלפתו באחר או במוצר אחר..
כנו כן האם אתה יודע להגיד לי מדוע יש תאריך שקודם לתאריך בו נפתח המסך אצלי בבית.
או שייתכן ומדובר בתקלה אחרת ועלי להתעקש על החזרת המסך והחלפתו באחר או במוצר אחר..
כנו כן האם אתה יודע להגיד לי מדוע יש תאריך שקודם לתאריך בו נפתח המסך אצלי בבית.
- oferlaor
- מנהל

חוף
הפרשי הטמפרטורה נוצרים גם כאשר מדליקים את המסך ומכבים אותו (כלומר, מבלי שבחוץ יש קור או חום עזים), פשוט בגלל שהמכשיר מתחמם לבד.
אם זה מפריע לך אז יש בעיה, אבל זו לא נחשבת תקלה.
לגבי התאריך, אין לי מושג, אני גם לא מכיר את הפונקציה של תאריך הדלקה ראשוני.
הפרשי הטמפרטורה נוצרים גם כאשר מדליקים את המסך ומכבים אותו (כלומר, מבלי שבחוץ יש קור או חום עזים), פשוט בגלל שהמכשיר מתחמם לבד.
אם זה מפריע לך אז יש בעיה, אבל זו לא נחשבת תקלה.
לגבי התאריך, אין לי מושג, אני גם לא מכיר את הפונקציה של תאריך הדלקה ראשוני.
מצאתי שאלה דומה ולפי מה שהבנתי מהתשובה אם הבנתי נכון ייתכן ומקור התקתוקים אולי בקצר חשמלי מסויים , יש לי כבל שמחובר לשקע , שיוצאים ממנו שקעים , אולי צריך לחבר את המסך ישירות לשקע?
להלן השאלה התשובה :
jvc 32 tv
Question by kyle t: I have a JVC 32″ tv. It whent black and Now the power light blinks and there is a ticking noise?
Is there a power unit that may be bad that I need to change. Or does any one know why it would be working perfectly then go blurry then black. Now it ticks when plugged in and the red power light blinks. Help please.
Best answer for I have a JVC 32″ tv. It whent black and Now the power light blinks and there is a ticking noise?:
Answer by TV TECH-man®
Blurry then black….Hmm, sounds like your Horizontal Deflection circuit died on you..the blurry-ness is the KEY to isolating your problem.
Not much in the TV set can cause blurryness….just the Horizontal Deflection circuit.
The ticking noise is your power supply trying to send a pulse of energy to your Horizontal circuitry to see if the short is removed….since it ticks, it tells me you have a shorted Horizontal output transistor or your Flyback could be shorted to ground also….
The transistor is MORE LIKELY the problem than the flyback transformer is……
And YES TECHS….I know IHVT is the proper term for the flyback….But it’s just a bunch of cryptographic letters to the general populace….Transformer is something everyone knows.
Know better? Leave your own answer in the comments!
jvc 32 tv
להלן השאלה התשובה :
jvc 32 tv
Question by kyle t: I have a JVC 32″ tv. It whent black and Now the power light blinks and there is a ticking noise?
Is there a power unit that may be bad that I need to change. Or does any one know why it would be working perfectly then go blurry then black. Now it ticks when plugged in and the red power light blinks. Help please.
Best answer for I have a JVC 32″ tv. It whent black and Now the power light blinks and there is a ticking noise?:
Answer by TV TECH-man®
Blurry then black….Hmm, sounds like your Horizontal Deflection circuit died on you..the blurry-ness is the KEY to isolating your problem.
Not much in the TV set can cause blurryness….just the Horizontal Deflection circuit.
The ticking noise is your power supply trying to send a pulse of energy to your Horizontal circuitry to see if the short is removed….since it ticks, it tells me you have a shorted Horizontal output transistor or your Flyback could be shorted to ground also….
The transistor is MORE LIKELY the problem than the flyback transformer is……
And YES TECHS….I know IHVT is the proper term for the flyback….But it’s just a bunch of cryptographic letters to the general populace….Transformer is something everyone knows.
Know better? Leave your own answer in the comments!
jvc 32 tv
- oferlaor
- מנהל

- dazzz
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 304
- נתן תודות: 54 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
גם לי יש את אותו בעיה בסמסונג 40 אינץ C650 יש רעש של טיפות מים למשך 20 דקות לאחר הדלקה וגם לאחר כיבוי (קניתי לאחרונה גם את הסמסונג C750 46 ויש את הרעש בכמות מופחתת )....זה נראה לי בעיה שיש לכול הסדרות C מסדרה 6 ומעלה...באו אלי טכנאי של מיני ליין ולא נתנו שם מענה...למרות ששמעו את הרעש ... בסך הכול אין מה להגיד על האיכות תמונה של 2 הטלויזיות אבל למי שלא רוצה רעש של ברז מים עדיף שיקנה מוצר אחר מנסיון
אז למה לא ביקשת להחליף את המסך לדגם אחר.
עופר אני מצרף עוד לינק שמדבר על הבעיה במסכי פנסוניק לפני מספר שנים והפיתרון היה החלפת "xboard" במקרה אחד.
אופציה נוספת שפתרה חלק קטן מהמתלוננים היתה ניתוק הממיר והחזרתו לאחר מספר שניות.
ואופציה שלישית שירות של משהו שכנראה יוצר הפרדה בין כיסוי המסך לחלק הפנימי שנקרא "felt kit"שניתן על ידי נותן השירות של פנסוניק שם.
אופציה רביעית להעביר את המסך בהגדרות mode to Standard .
וכנראה בכיול Set "picture" setting to +20 (had been on +30
בחור אחד דיווח שהכיולים הללו פתרו את הבעיה.
http://www.ecoustics.com/electronics/fo ... 76039.html
עופר אני מצרף עוד לינק שמדבר על הבעיה במסכי פנסוניק לפני מספר שנים והפיתרון היה החלפת "xboard" במקרה אחד.
אופציה נוספת שפתרה חלק קטן מהמתלוננים היתה ניתוק הממיר והחזרתו לאחר מספר שניות.
ואופציה שלישית שירות של משהו שכנראה יוצר הפרדה בין כיסוי המסך לחלק הפנימי שנקרא "felt kit"שניתן על ידי נותן השירות של פנסוניק שם.
אופציה רביעית להעביר את המסך בהגדרות mode to Standard .
וכנראה בכיול Set "picture" setting to +20 (had been on +30
בחור אחד דיווח שהכיולים הללו פתרו את הבעיה.