הקפה יוצא שרוף- צריך את חוות דעתכם מה השתבש
הציוד שלי:
באזרה BZ99
מטחנת נמוקס לוקס
טמפר כבד ממתכת
לאחרונה הולכת ומחמירה תופעה שהקפה יוצא שרוף. אין כמעט קרמה והיא שבירה מאוד, העוגיה רטובה וספוגה נוזל ואני רואה בה רתיחה (בועות בחלק העליון אם אני מפרק את הפורטה פילטר מייד לאחר החליטה). הקפה עצמו שחור מאוד ושרוף, ללא טעמי קפה. זרם הקפה נראה מהיר מדי ולא כזנב עכבר. אני טוחן על מצב 0 בנמוקס כלומר על המצב הדק ביותר. חשוב לציין שבעבר הפקתי קפה נהדר.
לדעתי הבעיה היא במטחנה שהדסקיות נשחקו ולכן הקפה לא טחון דק מספיק. איפה מתקנים מטחנה? חשבתי לפנות לאילן ב"גלריה למכונות קפה". יש מישהו שיודע לתקן מטחנות? האם האבחנה שלי נכונה?
באזרה BZ99
מטחנת נמוקס לוקס
טמפר כבד ממתכת
לאחרונה הולכת ומחמירה תופעה שהקפה יוצא שרוף. אין כמעט קרמה והיא שבירה מאוד, העוגיה רטובה וספוגה נוזל ואני רואה בה רתיחה (בועות בחלק העליון אם אני מפרק את הפורטה פילטר מייד לאחר החליטה). הקפה עצמו שחור מאוד ושרוף, ללא טעמי קפה. זרם הקפה נראה מהיר מדי ולא כזנב עכבר. אני טוחן על מצב 0 בנמוקס כלומר על המצב הדק ביותר. חשוב לציין שבעבר הפקתי קפה נהדר.
לדעתי הבעיה היא במטחנה שהדסקיות נשחקו ולכן הקפה לא טחון דק מספיק. איפה מתקנים מטחנה? חשבתי לפנות לאילן ב"גלריה למכונות קפה". יש מישהו שיודע לתקן מטחנות? האם האבחנה שלי נכונה?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
איזה קפה?
שינית משהו בקולינג פלאשים שלך?
אולי אתה שם פחות מדי קפה בסלסלה?
שינית משהו בקולינג פלאשים שלך?
אולי אתה שם פחות מדי קפה בסלסלה?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
הקפה לא משנה... ניסיתי עם אחד, עכת עם אחר, אותה תוצאה עלובה.
ממשיך לעשות קולינג פלאש וגם ניסיתי עם מכונה כ20 דקות אחרי ההדלקה כשלא צריך לקרר, אותה תוצאה.
לגבי הקפה, אותה כמות כמו פעם , משתמש בסלסלה הכפולה אבל ניסיתי גם בבודדת והיה עוד יותר גרוע.
זה לא נשמע כמו טחינה גסה מדי?
ממשיך לעשות קולינג פלאש וגם ניסיתי עם מכונה כ20 דקות אחרי ההדלקה כשלא צריך לקרר, אותה תוצאה.
לגבי הקפה, אותה כמות כמו פעם , משתמש בסלסלה הכפולה אבל ניסיתי גם בבודדת והיה עוד יותר גרוע.
זה לא נשמע כמו טחינה גסה מדי?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אם העוגייה בוצית כולה זה יכול לנבוע מחוסר קפה או טחינה גסה.
לא יודע אם זאת המטחנה - מה שכן בטוח אפשר לפתוח ולנקות קודם לבד.
לא צריך טכנאי כדי לפתוח ולנקות.
לא צריך טכנאי כדי לפתוח ולנקות.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
ניסיתי, עזר ליום יומיים וחזר והתופעה הולכת ומחמירה.דבוטאנט כתב:אם העוגייה בוצית כולה זה יכול לנבוע מחוסר קפה או טחינה גסה.
לא צריך טכנאי כדי לפתוח ולנקות....
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
קודם כל - כדי לוודא שהבעיה במטחנה - פשוט הבא מטחנה אחרת ובדוק איתה. קצת מאמץ, אבל ישתלם כי כך נוכל להוציא את המכונה מהמשוואה ולהבין שהבעיה אכן במטחנה.
לא כתבת בת כמה המטחנה. אם היא מאוד ותיקה ו/או אתה משתמש בה הרבה, אז אולי באמת הסכינים קהו.
לא סיפור להחליף סכינים. אני לא יודע איפה משיגים כאלו בארץ, אבל הייתי מזמין בעצמי מחו"ל ומחליף לבד.
לא כתבת בת כמה המטחנה. אם היא מאוד ותיקה ו/או אתה משתמש בה הרבה, אז אולי באמת הסכינים קהו.
לא סיפור להחליף סכינים. אני לא יודע איפה משיגים כאלו בארץ, אבל הייתי מזמין בעצמי מחו"ל ומחליף לבד.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
הימור שלי הבעיה במטחנה,המטחנות הללו -עם הסכינים הקוניות לא מתאימות למכונה שברשותך,וזאת מיכוון שהטחינה במטחנה הזאת אינה אחידה גם כשהמטחנה במצב תקין,והמכונה הזאת מאוד רגישה לטחינה לא אחידה.
ללא קשר תעשה באק פלאשינק וניקוי ידית החליטה משומנים זה עוזר פלאים.
20 שניות קולינג פלאש יותר מידי זמן למכונה בזאת,5-6 שניות עד להתאזנות המים בהחלט מספיקים.
בהצלחה.
ללא קשר תעשה באק פלאשינק וניקוי ידית החליטה משומנים זה עוזר פלאים.
20 שניות קולינג פלאש יותר מידי זמן למכונה בזאת,5-6 שניות עד להתאזנות המים בהחלט מספיקים.
בהצלחה.