בעיות רבות בהפעלת מערכת HTPC מבוססת לוח Asrock דגם H67M.

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
haim_gds פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 53
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

הרכבתי מערכת HTPC המבוססת על לוח של Asrock דגם H67M B3 עם מעבד Intel CORE i3 S1155 3.1GHz 2100 המחשב מחובר לטלוויזית פלזמה, 50" ברזולוצייה של 1920 על 1080 (תוצרת LG דגם 50PK550R) ולמגבר צליל היקפי בחיבור SPDIF חשמלי (קוואקס, לא אופטי). אני משתמש ב WIN_XP+SP3. בזמן ההתקנה השתמשתי בדרייוורים שסופקו בדיסק ההתקנה.

בשבוע האחרון נתקלתי במספר בעיות מתסכלות וחיפוש ברשת לא מצא להן תשובות:

-המחשב כולל שלוש יצואות ווידאו: יציאה אנאלוגית (D15), יציאת DVI ויציאת HDMI.
-כאשר השתמשתי בכבל תיאום מיציאת DVI שבמחשב אל כניסת HDMI בטלוויזיה לא קיבלתי כל תמונה בטלוויזיה (לטלוויזיה אין כניסת DVI).
-כאשר אני מתחבר דרך היציאה האנאלוגית שבמחשב (D15) אל הכניסה האנאלוגית שבטלוויזיה אני מקבל תמונה תקינה בכל רזולוצייה מ 800 על 600 עד 1920 על 1080.
-כאשר אני מתחבר דרך יציאת ה HDMI שבמחשב אל כניסת HDMI בטלוויזיה באמצעות כבל HDMI אני מקבל תמונה עד רזולוצייה של 1680 על 1050 (התמונה לא ממורכזת וממש לא נוחה לצפייה). כאשר אני מנסה לשנות ולעבור לרזולוצייה של 1920 על 1080 המחשב קורס ומאתחל את עצמו. התקנתי את הדרייוורים המעודכנים מאתר היצרן "VGA_XP(14.46.3.5328)" אולם הבעייה עדיין לא נפתרה.
-כאשר אני מתחבר דרך יציאת ה HDMI יציאת ה- SPDIF מפסיקה לפעול והצליל יוצא מהטלוויזיה ולא ממגבר הצליל ההיקפי.

מישהו נתקל כבר בבעיות כאלה?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

ייתכן שכבל ה-HDMI שלך לא מסוגל להעביר 1080P. לי, למשל, זה קרה עם כבל ה-HDMI שהגיע עם ממיר ה-HD של הוט.
תנסה להחליף כבל HDMI.
לגבי הסאונד, אתה צריך לקבוע ב-Playback Devices (התקני השמעה בעברית) של מערכת ההפעלה ש-SPDIF יהיה יציאת ברירת המחדל שלך (וי ירוק עליו).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

haim_gds פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

תודה, אבל לא הבנתי משהו.

-נדמה לי שכבל ה-HDMI שקניתי הוא מוורסיה 1.4 ולפי דברי המוכר הוא בעל התקן המתקדם ביותר, האם ישנו תקן מתקדם יותר? (לא נראה לי לבזבז סתם 70 ש"ח כל פעם וכבר רכשתי מספר כבלים בעבר שלא ממש עזרו)
-כיצד בעייה בכבל גורמת למחשב לקרוס ולאתחל את עצמו? חשבתי כי אם הכבל לא תקין אז פשוט לא אראה תמונה.
-אני לא מוצא את ה-Playback Devices בלוח הבקרה ולא ב Device manager. היכן הוא?

ושוב תודה

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #4 

לא אמור לגרום לקריסה, רק לכך שלא תצליח להגדיר רזולוציה גבוהה.
האם מדובר בכבל HDMI ארוך, מעל 3 מטר?
לגבי הקריסה, תנסה להוריד ולהתקין מהאתר של אינטל (ולא מדיסק ההתקנה או מעדכונים של מיקרוסופט) את הדרייבר הכי עדכני עבור כרטיס המסך מובנה המעבד שלך (צ'יפסט H67, מעבדי Sandy Bridge).
אם זה לא יעזור, אולי כדאי לשקול מעבר ל-Windows 7.

haim_gds פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

נכון, הקריסה מצביעה על בעיית חומרה או דרייור.

אורך כבל ה HDMI פחות מ 2 מטר

התקנתי מהאתר של אינטל את הדרייור הבא: IEGD_9_0_2_GOLD_1203.Exe Version: 9.0.2 (אני מקווה כי הוא המתאים). לא עזר...

התקנתי Windows 7 ואת הדרייורים מדיסק ההתקנה וללא שום עידכונים. עובד חלק. אך מרגיז אותי כל הסיפור הזה וכל ההסתבכות עם הדרייורים התקולים.

הבעייה שיציאת ה- SPDIF מפסיקה לפעול כאשר אני מחבר את יציאת ה HDMI לא נפתרה, ב Windows 7 בדקתי ב-Playback Devices וה-SPDIF לא מופיע, בתוכנה שהתקנתי מדיסק ההתקנה ה-SPDIF כן מופיע כיציאה אך רק כיציאה האופטית. האם לזה יש פיתרון?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #6 

תנסה לחפש דרייבר לכרטיס הקול המובנה לוח אם אצלך. אני לא יודע בדיוק מה יש אצלך, אבל רוב הסיכויים שזה כרטיס קול של RealTek.

haim_gds פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

הכוונה לעידכון דרייבר? (הרי קיים לי כבר דרייבר)

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”