עזרה בבחירת מערכת לק''ב+שמיעת מוזיקה ברב ערוצי

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
avivweis פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 38
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

אני בשלבי חיפוש של מערכת חדשה לבית.
התקציב שחשבתי עליו הוא באיזור 10-15אש''ח לרסיבר+קדמיים ועד קצת פחות מ-20אש''ח למערכת מלאה.
המערכת תשמש להרבה האזנה למוזיקת גלגל''צ+ MTV פחות או יותר ומדי פעם קולנוע בייתי.
אני מאוד אוהב להאזין למוזיקה דווקא לא בסטריאו אלה בכל הערוצים וכמה שיותר.
שטח הסלון אצלי הוא כ- 16 מ''ר+ פינת אוכל 9מ''ר+מטבח 5מ''ר= כ- 30מ''ר חלל פתוח.
המערכת צריכה לדעתלהתמודד גם עם שטח גדול יותר בשל האפשרות למעבר דירה בשנתיים הקרובות.
מאוד הייתי רוצה שכל האזור יהיה אקטיבי, ז''א יהיה רצף של האזנה, במידה ובעייתי נתמקד בסלון בלבד.
המערכת ששמעתי והגיע לסף הכניסה מבחינתי היא שידוך אונקיו 609 ל- קדמיים b&W cm5+אחורים 680+ סנטר HTM62+ סאב ASW610,
שמעתי גם את המורל אוקטבה סיגנצ'ר שבתור קדמיים נשמעו מעולה (יחידה עליונה) לא נבדקו מול ה- cm5,את הסאב של מורל לא אהבתי, לצערי לא ניתן היה לשמוע את הרמקולים של מורל עם המגבר שהוצע לכן קצת בעייתי.
המגבר שהוצע למורל הוא פיוניר vsx 1021.

כמה שאלות:
א. מה דעתכם באופן כללי על השידוכים שהוצעו?
ב. רסיבר מול רסיבר?
ג. האם יש המלצות נוספות מלבד אלה שהוזכרו?
ד. האם מערכת סטלייטים ברמה גבוהה יגיעו לרמת שמע קרובה לסט שהצגתי?

תודה מראש על העזרה

zionc
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 555
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #2 

לצרכים שלך הייתי הולך על רסיבר חזק יותר מאונקיו 609.....לפחות אונקיו 709 וממולץ יותר אונקיו 809 !
הבעיה היא שעבור אונקיו 809 אתה תחרוג מהתקציב !

הפתרון: יבוא אישי !!!

בתקציב של 20K אתה יכול לעשות יבוא אישי של מערכת ברמה גבוהה מאוד שבארץ תעלה לך הרבה יותר.
רק לשם המחשה אונקיו 809 עולה בארץ בין 8,500 שח ל 9,000. אותו מכשיר נמכר בארה"ב ב 700$ אתה יכול לקבל אותו עד הבית (כולל משלוח ומיסים) בסביבות 1100$ שזה בסביבות 4,000 ש"ח !

לגבי רמקולים ממליץ לך לשמוע את הקליפש.... לא כולם מתחברים לצליל שלהם...אני אישית מאוד אוהב אותם.
אני קניתי סט 7.1 של קליפש (ראה את השרשור הזה) ביבוא אישי

אני לא יודע אם אתה רוצה מערכת 5.1 או 7.1 ....אם מדובר ב 5.1 אתה יכול במחיר שאני קניתי לשדרג את משמעותי את הסאב (למרות שאני מאוד מרוצה מסאב וכמובן גם מרמקולים).

אם תיהיה מעוניין אני אוכל לעזור לך ביותר פרטים לגבי היבוא (איפה לקנות, איך לשלוח לארץ, עלויות, וכו')

ציון

avivweis פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

אין ספק שייבוא מפתה מאוד, בטח כאשר מדובר בהפרשים כאלו.
אולם על תשכח שיש את נושא האחריות שבסכומים האלו זה לא זניח, כמו כן את ההדרכה והתמיכה שנלווה לזה ואני יצטרך אותה ככל הנראה.
בכל אופן, כרגע אני בשלבי חיפוש, כשזה יהיה רלוונטי ואבחר את המערכת הרצוייה אשקול את צעדיי.

אשמח לדעת היכן ניתן לשמוע את הרמקולים שהבאת.

תודה אביב

zionc
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 555
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #4 

avivweis כתב:אין ספק שייבוא מפתה מאוד, בטח כאשר מדובר בהפרשים כאלו.
אולם על תשכח שיש את נושא האחריות שבסכומים האלו זה לא זניח, כמו כן את ההדרכה והתמיכה שנלווה לזה ואני יצטרך אותה ככל הנראה.
בכל אופן, כרגע אני בשלבי חיפוש, כשזה יהיה רלוונטי ואבחר את המערכת הרצוייה אשקול את צעדיי.

תודה אביב
...
הדרככה ותמיכה ?! :מבולבל: :מבולבל: :מבולבל: בשביל מה יש GOOGLE? את כול התשובות אפשר למצוא באינטרהט די בקלות.

אחריות - לדעתי החיסכון העצום שווה את הסיכון.

ניתן לשמוע את הקליפש ב FUTURE ובליזר סיטי...

ציון

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #5 

B&W ואונקיו נשמעים טוב ביחד לאנשים רבים.
מוזר לי שאתה מתעתד להשקיע אלפים רבים של ש"ח, ויצא לך לשמוע רק סט אחד של רמקולים בשילוב עם רסיבר אחד בלבד... אני חושב השקעה כזו מצדיקה השקעה לא פחות גדולה של זמן בבחינה אישית של רמקולים ורסיברים שונים.
עוד נושא למחשבה מעמיקה הוא האם אתה צריך מערכת קולנוע ביתי לסלון, וזוג רמקולים נפרדים שיטפלו במטבח/פינת אוכל..?

אופציות נוספות בתקציב שלך:
- מוניטור אודיו סילבר RX2 מלפנים, RX סנטר במרכז, RX1 מאחור
- פוקאל 806 מלפנים, פוקאל CC800 במרכז, פוקאל SIB מאחור
- דאלי אייקון 2 מלפנים, דאלי אייקון ווקאל סמרכז, דאלי לקטור 1 מאחור

לכל הסטים האלה הייתי מתאים סאב בנפרד, כי חבל לשלם פרמיה על סאב של מותג רמקולים, כאשר יש מותגים שמטפלים באופן ספציפי בסאבים ברמה מאוד גבוהה במחירים יותר נמוכים. שווה גם לשקול להביא סאב מארה"ב מחברות כגון: HSU, ELEMENTAL DESIGN וכיו"ב...

בתקציב שלך אין מניעה להשקיע בסט איכותי מאוד של סאטליטים כמו ה-Cabasee Eole 2, ה-B&W MT-25 (או אפילו MT-30), או המוניטור אודיו APEX, וכיו"ב...

Onlyktm
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 378
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #6 

avivweis כתב:אין ספק שייבוא מפתה מאוד, בטח כאשר מדובר בהפרשים כאלו.

תודה אביב
...
אביב לפני שאתה פורח ובורח לקנות בחול, המלצה שלי נסה לתת צאנס לחנויות בארץ,
אתה תופתע לגלות שאם אתה לוקח סט שלם כמו שאתה מתכנן מאותה החנות בארץ אתה תגיע להפרשים קטנים, ולדעתי שווים את ההפרשים.

:wink:

avivweis פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

שלום לכולם ותודה על התגובות.

אכן ההשקעה הכספית גבוה ולכן אני ממש לא ממהר בקניה.

שמעתי מס' רמקולים של b&w ומורל, בעיקר בגלל שזה מה שכיוונו אותי בחנות כתמורה הטובה ביותר לכסף.
הרמקולים שהזכרתי הם האחרונים שנשמעו לי הכי טוב.
גם אני חושב שזה באמת לא מספיק כדי לקבל החלטה, אני גם מחפש חנויות מומלצות נוספות שאוכל להקשיב למבחר רב יותר.
לגבי רסיבר, האם יש חברה מסויימת שעדיפה על פני המתחרים?

avivweis פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

עוד נושא למחשבה מעמיקה הוא האם אתה צריך מערכת קולנוע ביתי לסלון, וזוג רמקולים נפרדים שיטפלו במטבח/פינת אוכל..?
...
לא כ''כ הבנתי את השאלה?

אזור המטבח-סלון הוא אזור מאוד פעיל, לכן אני מעוניין שאיכות השמע בשניהם תהיה טובה, כאשר עיקר ההתמקדות היא כמובן בסלון.

avivweis פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

נ.ב. הסאטלייטים שהזכרת, יודעים לדעת את אותה תוצאה פחות או יותר כמו הסט של האונקיו+b&w?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #10 

מתנצל מראש על התשובה "המתחמקת", אבל לא תדע בלי לשמוע אותם בעצמך... בוא רק נאמר שאלה כמה ממערכות הסאטליטים הכי איכותיות בשוק, ובהחלט ישנם אנשים שהיו מעדיפים אותן על סט כמו זה שציינת בפתיחת השרשור.

avivweis פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

לא ציפיתי לתשובה יותר טובה ממה שרשמת, אני מתרשם ששווה בדיקה וכך אעשה.

תודה

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”