חיבור רמקולים עם אימפדנס 4 OHMS למגבר

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
nes פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
שם מלא: נסטור
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכם,
יש לי מגבר YAMAHA RX-V1400, ויש לו SETTING ליציאות של 8 ו-6 OHM בלבד.
ברצוני לקנות סט רמקולים מחב' DALI BLUE SERIES ולהם אימפדנס של 4 OHMS.
כתבתי לימהה וענו לי שלא ניתן ויכול לגרום נזק למגבר, לרמקולים או לשניהם.
כתבתי לחב' דאלי וענו לי שלא תהיה לי בעיות בגלל שהערך של אמפדנס ברמקולים שלהם נשמר כמעט קבוע והמגבר יכול לעמוד בזה.
קראתי נתונים של המגבר ונותנים נתונים של הספקי דינמיים שונים באמפדנסים של עד 2 OHMS (מה זה אומר??).
השאלה, מי צודק?? מה הבעיות שיכולות להיות?? לא יגרם נזק שבעוד שנתיים, שלוש שנים אשים לב??
בתודה בעזרתכם.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

היי nes
העיניין הוא כזה, ככל שהעכבה נמוכה יותר, הרמקול מהווה עומס גדול יותר למגבר, קרי, הוא יימשוך יותר זרם.
זה אומר שהמגבר "מתאמץ" יותר ובעקבות כך ייתחמם.
כל עוד אתה תשמע בווליומים סבירים והרמקולים באמת יציבים כמו שהיצרן טוען, אני לא חושב שתהיה לך בעיה.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Vick
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1323
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

היי
הבעיה שאתה מתאר הייתה יותר נפוצה במגברים מהדור הישן יותר, כיום רוב המגברים החדשים מצוידים במנגנון הגנה שמונע גרימת נזק למגבר עקב שימוש ברמקול עם עכבה נמוכה מהמומלץ על ידי היצרן.בכל מקרה לא הייתי מחבר רמקולים כאלה למגבר שאתה מתאר. יהיה מאוד קשה להנות מהמוסיקה אם תלווה אותה התחושה: מה יקרה למגבר שלי אם אוסיף לו עוד 5db?:)
לא לחבר!!

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #4 

יצא לי כבר להאזין תקופה מסויימת לרמקולים של 4 אום ברסיבר מרנץ שלי, והם רקדו מאד יפה בלי שום בעיות, אבל לדעתי לא היו בעיות בגלל שהם קטנים ורוב העומס מגיע בתדרים נמוכים. אם תחבר סאבוופר פאסיבי של 4 אום, זה עלול לעשות בעיות.

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”