שלום לכולם, מעולם לא היה לי מקרן, כך שאשמח לעצות.
אני מחפש מקרן שישמש אותי לסלון, בעיקר/רק לצפייה בסרטי DVD ומקבצים.
הסלון ניתן להחשכה מוחלטת כיוון שיש לי תריסים חשמליים בבית (ובכלל - אני נוטה לראות רק בלילה).
אין בכלל שידורי טלוויזיה - זה רק לDVD וקבצים.
אני מתלבט בין שני הדגמים הנ"ל של אופטומה.
אני מתכוון לקנות בחו"ל מקרן והתקציב שלי הוא עד 1000$ (אין לי בעיה לקנות בניו-יורק, ולהבנתי מקרן FHD בארץ יעלה בערך פי שתיים...).
במסגרת התקציב נכנסים גם דגמים של viewsonic pro8200 ועוד שניים של VIVITEK, אך מכיוון שאני לא מכיר אותם ועל אופטומה שמעתי רק דברים טובים, אני מתלבט בין השניים הנ"ל.
הראשון בעל 1,700 ANSI וניגודיות 1:4000
והשני 3,000 ANSI וניגודיות 1:2200
מה עדיף? והאם יש כדאי לשקול דגמים נוספים במסגרת התקציב?
תודה מראש לכל מי שיודע ומוכן לעזור.
*אה, וגודל החדר, לא בטוח אם רלוונטי - 3.7 מ' מרחק בין הקירות בסלון וגובה התקרה ממנה ייתלה המקרן, 3 מ'.
התלבטות בין מקרני אופטומה- HD20 ו TH1020
התלבטות בין מקרני אופטומה- HD20 ו TH1020
שלום לכולם, מעולם לא היה לי מקרן וזה חלום צנוע מזה זמן רב, אני מתלבט בין כל הנתונים, כך שאודה לכל מי שיודע ומוכן לסייע בבחירה.
אני מתכוון לקנות מקרן FHD בחו"ל (אין לי בעיה לקנות בניו יורק, ולהבנתי בארץ המחיר הוא כפול)
ואני מתלבט בין שני הדגמים הנ"ל.
הראשון הוא בעל 1700 ANSI וניגודיות 1:4000
השני בעל 3000 ANSI וניגודיות 1:220.
מה עדיף?
במסגרת התקציב, עד 1000$ בערך, נכנסים גם דגמים של vivitek H1081 ו - viewsonic pro8200, עם 2000 lumens וניגודיות של 1:4000/5000, אבל מכיוון שאני לא מכיר את החברות ושמעתי על אופטומה רק דברים טובים - אני נוטה לשני הדגמים הראשונים (אבל אשמח ואודה להארות והערות).
אני מתכנן להשתמש במקרן בעיקר/רק לסרטים, בין אם מ-DVD או מקבצי מחשב. אין לי כבלים/טלוויזיה בבית.
הסלון ניתן להחשכה מלאה, תודות לתריסים חשמליים. רמקול פנימי זו פונקציה מיותרת לחלוטין מבחינתי, מן הסתם (יש רמקולים חיצוניים). השאלה היא רק איכות התמונה ואמינות המכשיר.
אה, וגודל הסלון - 3.7 מ' בין הקירות וגובה התקרה ממנה ייתלה המקרן כ-3 מ'.
תודה גדולה מאוד לכל מי שמבין ומוכן לייעץ.
אני מתכוון לקנות מקרן FHD בחו"ל (אין לי בעיה לקנות בניו יורק, ולהבנתי בארץ המחיר הוא כפול)
ואני מתלבט בין שני הדגמים הנ"ל.
הראשון הוא בעל 1700 ANSI וניגודיות 1:4000
השני בעל 3000 ANSI וניגודיות 1:220.
מה עדיף?
במסגרת התקציב, עד 1000$ בערך, נכנסים גם דגמים של vivitek H1081 ו - viewsonic pro8200, עם 2000 lumens וניגודיות של 1:4000/5000, אבל מכיוון שאני לא מכיר את החברות ושמעתי על אופטומה רק דברים טובים - אני נוטה לשני הדגמים הראשונים (אבל אשמח ואודה להארות והערות).
אני מתכנן להשתמש במקרן בעיקר/רק לסרטים, בין אם מ-DVD או מקבצי מחשב. אין לי כבלים/טלוויזיה בבית.
הסלון ניתן להחשכה מלאה, תודות לתריסים חשמליים. רמקול פנימי זו פונקציה מיותרת לחלוטין מבחינתי, מן הסתם (יש רמקולים חיצוניים). השאלה היא רק איכות התמונה ואמינות המכשיר.
אה, וגודל הסלון - 3.7 מ' בין הקירות וגובה התקרה ממנה ייתלה המקרן כ-3 מ'.
תודה גדולה מאוד לכל מי שמבין ומוכן לייעץ.
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
אלי,
במקומך הייתי מתגמש קצת ורוכש את ה-8350.
להבנתי ניתן להשיגו היום ב-1,100 דולר (יכול להיות שבקרוב מחירו ירד בגלל כניסת המחליף הכולל גם 3D).
בנוסף לעובדה שהמקרן איכותי יותר מה-HD20 הוא גם פשוט הרבה יותר להתקנה (המיקום בו ניתן למקמו הרבה יותר גמיש מה-HD20, מה שלעיתים חשוב מאוד בהתקנה בסלון).
בהצלחה,
עידן
במקומך הייתי מתגמש קצת ורוכש את ה-8350.
להבנתי ניתן להשיגו היום ב-1,100 דולר (יכול להיות שבקרוב מחירו ירד בגלל כניסת המחליף הכולל גם 3D).
בנוסף לעובדה שהמקרן איכותי יותר מה-HD20 הוא גם פשוט הרבה יותר להתקנה (המיקום בו ניתן למקמו הרבה יותר גמיש מה-HD20, מה שלעיתים חשוב מאוד בהתקנה בסלון).
בהצלחה,
עידן
היי עידן, תודה רבה על התגובה.
נראה שהאפסון 8350 באמת מהווה קפיצת מדרגה ששווה את ה-200$ הפרש (רשום 1:50000 ניגודיות...) והתגובות שקראתי באינטרנט חמות במיוחד.
בהנחה שאקנה אותו כי הוא עדיף על האופטומה -
האם העובדה שהוא 3LCD צפויה להיות בעייתית בהפעלה ממושכת? במידה וארצה לראות מרתון סרטים של 6-7 שעות רצוף?
בדרך כלל לא אשתמש בו ליותר משעתיים (סרט או שני פרקים) אבל בכל זאת.
תודה רבה על ההמלצה, כנראה שאלך עליו.
אם למישהו יש/היה אותו אשמח אם יוכל לענות על השאלה
ולתת את רשמיו.
נראה שהאפסון 8350 באמת מהווה קפיצת מדרגה ששווה את ה-200$ הפרש (רשום 1:50000 ניגודיות...) והתגובות שקראתי באינטרנט חמות במיוחד.
בהנחה שאקנה אותו כי הוא עדיף על האופטומה -
האם העובדה שהוא 3LCD צפויה להיות בעייתית בהפעלה ממושכת? במידה וארצה לראות מרתון סרטים של 6-7 שעות רצוף?
בדרך כלל לא אשתמש בו ליותר משעתיים (סרט או שני פרקים) אבל בכל זאת.
תודה רבה על ההמלצה, כנראה שאלך עליו.
אם למישהו יש/היה אותו אשמח אם יוכל לענות על השאלה
ולתת את רשמיו.