התלבטות לגבי NAS חדש

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
michael100 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 288
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #1 

שלום,

הגעתי למסקנה שגם אני רוצה NAS (סליחה, צריך). מכיוון שאני לא איש מחשבים אני מעדיף לקנות מוכן כאשר התקציב הוא עד 2000 ש"ח.

אני מתלבט בין 3 אופציות:
1. HP Micro Server - אני אשמח אם מישהו יוכל להסביר את ההבדלים בין הדגמים.
2. Dlink DNS-343
3. QNAP TS-410

הדרישות:
* יכולת להזרים קבצי בלו ריי מלאים (ברשת קווית)
* שרת טורנטים עצמאי עם אפשרות לגישה מרחוק
* שרת מוזיקה Squeezebox
* שרת Audiogalaxy - להזרמת מוזיקה לאנדרואיד
* שקט - כנראה ימוקם בסלון
* שרת upnp - לצורך Yes streamer.
* יכולת להריץ עליו ZAPPITI ל DUNE

תודה לכל העוזרים

dhead666
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2975
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 879 פעמים

שליחה #2 

אין מה להשוות בכלל בין המוצרים, שונים בתכלית.
המוצר של DLINK לא יענה על ציפיותך, יקר מדי ומוגבל מדי (מבחינת תכונות, לא יודע לגבי ביצועים)
המוצר של HP זה מחשב לכל דבר, זה לא NAS מוכן, תצטרך להתקין עליו מערכת הפעלה כלשהי כמו WHS, FREENAS, UNRAID, UBUNTU.
המוצר של QNAP ככל הנראה יתאים לך, זהו NAS מוכן שכולל ממשק ניהול פשוט ונוח שמאפשר להתקין אפליקציות שונות, זהו מוצר ברמת הכניסה (כן, 2000 ש"ח זה המינימום) וכולל מעבד חלש יחסית, לא ממליץ להריץ עליו רייד.
האם אתה באמת צריך 4 כוננים? אם אתה חייב לרכוש מהארץ הייתי ממליץ לך לרכוש דגם 2 כוננים אבל קצת חזק יותר כמו TS-219P-Plus, יתן לך שקט מבחינת ביצועים.
תשקול גם מוצר של SYNOLOGY שדי זהים לQNAP אבל נחשבים מעט יותר מוצלחים מבחינת עושר תוכנות וקלות התקנה (ואני בעל מוצר QNAP).
לא הייתי ממהר לרכוש אף NAS בלי לבקר באתר היצרן, קורא קצת בפורום שלו, ובודק אם ניתן להתקין עליו את כל האפליקציות שאתה רוצה.

לגבי QNAP
Audiogalaxy אין+, יש QMOBILE שזה די דומה (אך לא בדקתי)
יש Squeezebox
לא יודע מה זה ZAPPITI, אם זו תוכנה לWINDOWS זה לא ירוץ על QNAP
שרת טורנט Transmission מאוד מוצלח עם ממשק Transmission Remote GUI שניתן להתקין על כל מחשב.

קח בחשבון שאם הידע הטכני שלך לא רב גם הגדרה ראשונית של NAS מוכן יכולה להיות לא טריויאלית.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #3 

גם לי יש qnap ואני מאוד מרוצה ממנו. ל-qnap יש torrent client מובנה, וגם (כמו שציינו לפני) ניתן להפעיל transmission. לגבי zapitti ל-dune, אם זאת אפליקציית java כמו לדוגמא yamj, אז כן תוכל להריץ, אבל זה באמת לא פשוט, במיוחד אם אמרת שאתה לא בדיוק איש מחשבים...

michael100 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

תודה על התגובות,
אין מה להשוות בכלל בין המוצרים, שונים בתכלית.
המוצר של DLINK לא יענה על ציפיותך, יקר מדי ומוגבל מדי (מבחינת תכונות, לא יודע לגבי ביצועים)
...
המחיר שלו דווקא סביר (1600 ש"ח) אבל חוסר האפשרות להתקין עליו תוכנות די פוסל אותו.

לגבי ה QNAP - נושא ה- RAID פחות חשוב לי, מה שהכי חשוב לי זה היכולת להזרים באופן חלק וללא שום גמגומים.
תשקול גם מוצר של SYNOLOGY שדי זהים לQNAP אבל נחשבים מעט יותר מוצלחים מבחינת עושר תוכנות וקלות התקנה (ואני בעל מוצר QNAP).
...
אני אשמח להמלצות למוצר דומה ל 4 דיסקים בטווח המחירים שצוין.

לגבי ה HP - אם מדובר בהתקנת תוכנה בלבד - עם זה אני יכול לחיות, איך הוא מבחנת ביצועים?

תודה,

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6317
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #5 

אתה תשתמש בדיסקים בצורה רגילה או אם יתירות.? רייד ממש ממש ממש חשוב.!

וברייד5 עם ארבעה דיסקים אתה מסודר בעלות של כונן יחיד.

לגבי ביצועים.... בשביל storage כזה שמגיע ל70 ויותר mbyte.
רשת גיגהביט מומלצת. אם רק מחשב יחיד משתמש בנאס רשת 100 תספיק, ותספיק לבלורי מלא שזה הכי הרבה.
נערך לאחרונה על ידי agent__smith ב 09/09/2011 12:50, נערך פעם 1 בסך הכל.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #6 

תראה, יש את המוצר הזה:
http://www.synology.com/products/spec.p ... #p_submenu

אבל הוא טיפה יותר יקר: http://www.plonter.com/detail.tmpl?sku=DS411j

הדגם הספציפי הזה יותר חזק מה-qnap שציינת (1.2GHz לעומת 800MHz). בדרך כלל אין בעיות של הזרמת תוכן במוצרים כאלה, שוב, מניסיון אישי, עם QNAP TS-212. אני מזרים ממנו בלו-ריי בצורה חלקה. בחתימה שלי יש לינק לאשכול, בו תיארתי בדיוק מה עשיתי עם ה-NAS שלי.

ashk
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 942
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #7 

DS411j בתקציב אם קונים, לדוגמה, בAMAZON (ראה תמונה). לא בטוח שבמקרה הספציפי הפרש שווה 2Y אחריות, אבל כל אחד ושיקולים שלו. אני קניתי NAS וEXTENSION בAMAZON, אבל מדובר בדגם אחר.

dhead666
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #8 

agent__smith כתב:אתה תשתמש בדיסקים בצורה רגילה או אם יתירות.? רייד ממש ממש ממש חשוב.!

וברייד5 עם ארבעה דיסקים אתה מסודר בעלות של כונן יחיד.

לגבי ביצועים.... בשביל storage כזה שמגיע ל70 ויותר mbyte.
רשת גיגהביט מומלצת. אם רק מחשב יחיד משתמש בנאס רשת 100 תספיק, ותספיק לבלורי מלא שזה הכי הרבה.
...
אני חושב שאתה טועה.
רייד זה ממש לא מומלץ למשתמשים ביתיים, מכיוון שאין בזה שום תועלת.
מבחינת ביצועים תקבל ביצועים הרבה יותר ירודים עם רייד מאשר ללא רייד (אם לא רכשת כרטיס רייד חומרתי במאות דולרים אם לא יותר).
רייד זה לא גיבוי, במערך רייד 5 של 4 כוננים אם שניים הלכו, הלך כל המידע.
מפסיד נפח של כונן אחד בשביל הרייד.
והשאלה מה אתה בדיוק מאחסן שאתה מרגיש שאתה צריך רייד? סרטים ושירים שהורדת מהאינטרנט? נו באמת!!!
כמה מידע מקורי יש לך במערך? כמו תמונות וסרטים ביתיים? אני בספק אם זה מגיע לטרה, פשוט יותר וכנכון יותר להחזיק מידע חשוב במדיות שונות (כוננים קשיחים ודיסיקים אופטיים) ואם אפשר במיקומים פיזיים שונים, למשל בעזרת שירות כמו CRASHPLAN.
מה קורה אם הלך לך הNAS אבל הדיסקים תקינים? צריך לרכוש NAS מאותו חברה כדי לשחזר את המידע.
ממליץ לך לקרוא פה http://www.smallnetbuilder.com/nas/nas- ... nt-do-raid

רשת גיגה מאוד מומלצת במוצרים האלה, רשת 100 תיתן לך מקסימום של 12.5 (תיאורטי) מגה בייט, היום כל המחשבים מגיעים עם כרטיס רשת גיגה, רכזת רשת פשוטה עולה בסביבות 100 ש"ח.

ואתה מטעה לגבי הביצועים, NAS 4 כוננים ברמת המחירים הזו (בארץ) לא מתקרב למספר שהבאת.
http://www.qnap.com/images/products/com ... ayNAS.html

kobid84
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 833
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #9 

michael100 אני אתעניין ואשאל, למה לא לבנות NAS ?
בנייה של NAS היום היא מאוד זולה, מה גם שבמידה והלך הלוח לא תצטרך להחליף את כל ה NAS כדי לקרוא את מערכת ההפעלה עם המידע
כמו ש dhead2009 הזכיר כאן למעלה

אתה גם לא תהיה מוגבל בהוספת דיסקים בעתיד..

dhead666
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #10 

dima_vy כתב:במוצרים כאלה, שוב, מניסיון אישי, עם QNAP TS-212. אני מזרים ממנו בלו-ריי בצורה חלקה. בחתימה שלי יש לינק לאשכול, בו תיארתי בדיוק מה עשיתי עם ה-NAS שלי.
...
נראה לי הNAS שלך הוא שילוב מוצלח בין ביצועים למחיר, בהחלט נותן תמורה לכסף.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

dhead2009 כתב:
dima_vy כתב:במוצרים כאלה, שוב, מניסיון אישי, עם QNAP TS-212. אני מזרים ממנו בלו-ריי בצורה חלקה. בחתימה שלי יש לינק לאשכול, בו תיארתי בדיוק מה עשיתי עם ה-NAS שלי.
...
נראה לי הNAS שלך הוא שילוב מוצלח בין ביצועים למחיר, בהחלט נותן תמורה לכסף.
...
וגם אחרי מיקוח קצר לקחתי אותו בחנות ליד הבית ב-1300 ש"ח

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2316 פעמים

שליחה #12 

dhead2009, למה לא ללכת על מימוש רייד בתוכנה כמו FreeNAS עם RAID-Z? ככה אתה לא תלוי בחומרת רייד ספציפית, וקונה את לוח האם החלופי הנמכר כרגע בשוק.

לא הבנתי למה אתה חושב שרייד של N+1 באופן כללי לא מתאים לשימוש ביתי. ברור שאם מתקלקלים 2 כוננים קשיחים בבת אחת ובאותו יום אז הלך כל החומר, אבל ההסתברות לזה מאוד מאוד נמוכה. הרעיון הוא שברגע שכונן אחד מת ישר הולכים ומחליפים אותו.

לגבי זה שמדובר בחומר שתמיד זמין ברשת, לא תמיד קל להשיג סדרה מסויימת או סרט מסויים. לי מת לפני כמה שבועות כונן קטן יחסית של 500GB (אין לי עדיין NAS), וזה היה עונש לא נורמלי לשחזר את המידע בו, וביזבז לי המון זמן. בעקבות החווייה המפוקפקת שעברה עלי, אני עכשיו רוצה לבנות NAS עם רייד N+1.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

shlomiassaf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1444
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 70 פעמים

שליחה #13 

תמתין קצת ובקרוב תצא כתבה מפורטת בנושא NAS-ים שקשור לאחת החברות שהזכרת, ספויילר :)

אומנם מדובר במכשיר שאינו בתקציב שלך אבל מכיוון שמדובר בממשק זהה לחלוטין תמצא שם את כל היכולות...

תקרא תפנים, תשווה למאמרים נוספים שיש על מערכות אחרות ותוכל להסיק מסקנה מושכלת.

ליקר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1084
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #14 

michael100 כתב:שלום,

הגעתי למסקנה שגם אני רוצה NAS (סליחה, צריך). מכיוון שאני לא איש מחשבים אני מעדיף לקנות מוכן כאשר התקציב הוא עד 2000 ש"ח.

אני מתלבט בין 3 אופציות:
1. HP Micro Server - אני אשמח אם מישהו יוכל להסביר את ההבדלים בין הדגמים.
2. Dlink DNS-343
3. QNAP TS-410

הדרישות:
* יכולת להזרים קבצי בלו ריי מלאים (ברשת קווית)
* שרת טורנטים עצמאי עם אפשרות לגישה מרחוק
* שרת מוזיקה Squeezebox
* שרת Audiogalaxy - להזרמת מוזיקה לאנדרואיד
* שקט - כנראה ימוקם בסלון
* שרת upnp - לצורך Yes streamer.
* יכולת להריץ עליו ZAPPITI ל DUNE

תודה לכל העוזרים
...

בוקר אור ...
תראה אני גם הייתי באותו סיטואציה כמוך רציתי כול כך NAS ולא ידעתי מה לבחור..

בניתי לבד סוג של "NAS" מחשב רגיל ושהוא בעצם השרת בבית (אמרתי כבר סוג של...)..

אחרי הרבה זמן החלטתי לבנות משהו קטן יותר ... לא הכי משתלם בעולם לבנות מחשב\NAS עם מארז קטן יוצא אותם עלויות עם תיקנה מוכן..

אני קניתי את המוצר Micro ServerHP משהו מדליק, נכון שהוא ממש כמו מחשב אבל אני חושב שזה יתרון ..

אתה יכול להתקין כל מערכות הפעלה שאתה רוצה... לינוקס\WHS\FREENAS ועוד.. ללא בעיה (מנסיו שלי הכל עובד חלק)..

אני גם חיפשתי את אותם הצריכים שלך ואחרי חודשיים + של חיפוש מצאתי את הHP Micro Server (יש כאלה שיגידו שNAS סטנדרטי עדיף )

אני אשית לא מכיר את zappiti אבל כבר מחפש בגוגל :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

בהצלחה (Y)

AudioTvGuy
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #15 

מניסיוני עם ה 410, אם אתה לא מעמיס עליו בו זמנית בצורה מוגזמת הוא מתפקד יפה מאוד ונותן תמורה מלאה לכסף.
אודיו פלוס - לראות את המוסיקה
אל'קטרוניקה בידורית עם מגע ויחס אישיים.
עופר 050-2222324

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6317
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #16 

dhead2009 - הכל מתחיל מהשאלה על איזה NAS אנחנו מדברים.

לפני כן רייד, כן אני חושב שצריך היום רייד כי כן יש לי סרטים חדשים וישנים ולא אין לי כח להתחיל לחפש אותם ברשת שוב כיוון שדברים ישנים למצוא ברשת זה בעייה, בנוסף כמובן שיש יחס עלות תועלת ואני לא אבנה GEOCLUSTER לגיבויים וכו' רייד 5 הוא הכי VALUEABLE.

לגבי מהירויות אני מדבר על NAS PC ולא על APPLIANCE, עם בקר זה מגיע למהירויות הנ"ל וזה מספיק לניגון בלוריי ב3 מחשבים בו זמנית.

היתרון של NAS בנייה עם בקר RAID הוא השרידות, למעט הכוננים עצמם שרשמתי מעל את דעתי, בNAS PC אתה מחליף את אותו חלק ספציפי ובמקרה של תקלת בקר אתה מחליף בקר, כל המידע על הרייד יושב בכוננים עצמם, החיסרון הוא העלות כמובן חלק יגידו גם גודל וחלק אחר יגידו ההתעסקות כיוון שזה לא "מכשיר"

אני מתכנן על משהוא כזה :

G41MT-S2 s775 1333Mhz, Intel G41, DDRIII 1066, PCI-E, VGA
2GB G.Skill CL9
Caviar Green 500GB IntelliPower, 32MB, SATA II WD5000AADS 1

Caviar Green 3TB IntelliPower, 64MB, SATA II WD30EZRSDTL 4
DVD±RW GH22NS x22 Black SATA
Dark Fleet DF-85 ATX Full Tower Black Case (No PSU)
Neo Eco 520C 520W Active PFC 12cm PSU

כמובן נשאר רק בקר שיהיה כנראה LSI 9240-4i

בערך 6K (חצי עולך בערך רק על הכוננים) עלות עם 9TB ברייד 5. ככה בנויים שרתים אמיתיים ששם יש צורך עסקי ברייד.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!

dhead666
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #17 

agent__smith,
אתה מדבר על רכיבים סטנדרטים, לא לזה התכוון מחבר הפוסט, לדעתי (הלא מקצועית) לא יהיה לך רווח מבקר רייד זול (מתחת ל600$ נראה לי זול), בסופו של דבר יבוצע שימוש במעבד ובזכרונות שעל לוח האם.
להשוואה דגם של QNAP המגיע לביצועים גבוהים עם מערך רייד 8 כוננים משתמש במעבד ATOM סטנדרטי ללא כל עיבוד בחומרה יעודית לרייד.
כמובן שמדובר ברמת מחירים שונה 1000$ לדגם 4 כוננים, 1500$ לדגם 8 כוננים.

עבור מחבר הפוסט,
לדעתי אם רוצים מוצר NAS הנותן יותר מפשוט כונן רשת אז הבחירה היא בין מוצרי QNAP לבין SYNOLOGY.

QNAP TS-212, דגם 2 כוננים, עפ"י המלצת המשתמש dima_vy.
Synology DS211j, דגם 2 כוננים, זהה בביצועים לQNAP TS-212.
QNAP TS-410, דגם 4 כוננים, ככל הנראה יספק משתמש ביתי להזרמת מדיה.
QNAP TS-412, דגם 4 כוננים, ביצועים עדיפים על 410, הייתי מעדיף להוסיף כסף ולרכוש אותו.
Synology DS411j, דגם 4 כוננים, מבחינת ביצועים וחומרה שווה ערך לQNAP TS-412 ומחירו מעט זול יותר.

אם אתה לא מגביל את עצמך לNAS מוכן אז השקעת הזמן בהגדרה ראשונית והתקנת מערכת הפעלה תתן לך יחס ביצועים/מחיר גבוה.
ללא ספק HP Micro Server בחירה ראויה,ניתן גם להרכיב לבד, קיימים מארזי HOT SWAP עם 2 כוננים (+כונן פנימי), 4 כוננים, ואפשר גם לקחת מארז סטנדרטי, עם שילוב של מעבד נמוך הספק ATOM, i3 או מקבילה של AMD.

קיימים באתר מספר סקירות של מוצרים יותר חזקים מהחברות הנ"ל, דוקא הייתי רוצה לראות השוואה בין כל המוצרים היותר זולים, שמחיריהם קורצים להרבה קוראים פה אך הם לא בטוחים שביצועיהם יספקו, כאשר בד"כ דרישת המשתמשים היא הזרמת מדיה ברשת הביתית ושרת הורדות.

michael100 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

קיימים באתר מספר סקירות של מוצרים יותר חזקים מהחברות הנ"ל, דוקא הייתי רוצה לראות השוואה בין כל המוצרים היותר זולים, שמחיריהם קורצים להרבה קוראים פה אך הם לא בטוחים שביצועיהם יספקו, כאשר בד"כ דרישת המשתמשים היא הזרמת מדיה ברשת הביתית ושרת הורדות.
...
(Y)

תודה לכולם,

נושא הרייד לי לא חשוב במקרה הזה וזאת מכיוון שזה אמור לאחסן בעיקר סרטים וסדרות.
תמונות ומסמכים אישיים - זה יהיה רק בתור גיבוי שני או אפילו שלישי כך שזה לא ממש קריטי.

לפי ההמלצות פה, הצרכים שלי ומגבלת התקציב, נראה לי שהבחירה הטובה ביותר תהיה ה HP.
אשמח לקבל רשמים מאנשים שיש להם את המוצר (יכולת הזרמה, שקט וכד') וכן להסבר על ההבדלים בדגמים :

http://www.plonter.co.il/products_resul ... ortitems=1

ושוב תודה,

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2316 פעמים

שליחה #19 

שקול גם את זה:
http://www.hometheater.co.il/vt144374
ייתן לך מחשב שלם בקצת פחות מ-1300 ש"ח, ובמארז קצת יותר קטן.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

michael100 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

pixies כתב:שקול גם את זה:
http://www.hometheater.co.il/vt144374
ייתן לך מחשב שלם בקצת פחות מ-1300 ש"ח, ובמארז קצת יותר קטן.
...
הוא שקט?
אני מוכן לשקול מחשב מורכב אם אני מקבל רשימת מכולת מסודרת שאיתה אני יכול לגשת לחנות ולקבל מוצר מורכב.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”