LED or LCD?
-
compman112
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2593
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 13 פעמים
שאלה - ראיתי שיש 3 סוגי טלווזיות .ו ואני רוצה לקנות טלוויזיה בגודל 37 לחדר.
LED וLCD. מה יותר טוב? מה ההבדלים??
או שכדאי פלזמה?
התכנים רובם ירוצו דרך סטרימר\מחשב והם בHD..
LED וLCD. מה יותר טוב? מה ההבדלים??
או שכדאי פלזמה?
התכנים רובם ירוצו דרך סטרימר\מחשב והם בHD..
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14356
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
מרחק צפיה? תקציב? חדר מואר/מקורות אור ישירים על המסך?
-
compman112
-
- חבר ותיק

מרחק צפייה - 2.5 מטר
חלון מצד ימין של הצופה שרוב שיהיה סגור במהלך צפייה של סרט.
רוב הסרטים יוקרנו בערב.
במידה ויוקרנו בצהריים החלון סגור ויהיו רק טיפה קרני אור שיחדרו דרך התריס.
תקציב - 37 אינץ' - עד 4K.
חלון מצד ימין של הצופה שרוב שיהיה סגור במהלך צפייה של סרט.
רוב הסרטים יוקרנו בערב.
במידה ויוקרנו בצהריים החלון סגור ויהיו רק טיפה קרני אור שיחדרו דרך התריס.
תקציב - 37 אינץ' - עד 4K.
- טלHD
- גורו

תקציב 4K לצרכים והתנאים שהצגת....
פלאזמה 43D490
http://www.hometheater.co.il/vt145287
ואם לא בא בחשבון פלאזמה, אז LCD 40D550
פלאזמה 43D490
http://www.hometheater.co.il/vt145287
ואם לא בא בחשבון פלאזמה, אז LCD 40D550
-
compman112
-
- חבר ותיק

למה פלזמה ולא LCD או LED? LEDזה לא הטכנולוגיה הכי חדשה ומומלצת?
אשמח קצת לפירוט מידע וכו', למה המלצת על זה, כדי שלא אקנה סתם ואקבל יותר חומר על הנושא.
אין לי צורך ב3D
אשמח קצת לפירוט מידע וכו', למה המלצת על זה, כדי שלא אקנה סתם ואקבל יותר חומר על הנושא.
אין לי צורך ב3D
- טלHD
- גורו

LED זה בעצם LCD עם תאורת LED ....וזו הסיבה שLCD "רגילה" עם תאורת CCFL הולכת ודועכת...
תאורת LED אפקטיבית יותר מהרבה בחינות מאשר תאורת CCFL , כולל אפשרות לעיצוב מסך דק יותר...הרבה יותר.
אבל יש לה גם כמה חסרונות כמו חוסר אחידות/עננות/זליגות אור וכד' מעצם העובדה שהיא תאורה צידית (במסכים שאינם מסכי פרימיום סופר יקרים).
לפלאזמה (עדיין ) מס' יתרונות גם על LCD עם תאורת LED כמו מחיר נמוך יחסית לגודל המסך, וללא התופעות של מסכי LED כמפורט למעלה.
כמובן, יש גם חסרונות שכולם מכירים, אפשרות לצריבות/צבירות, צריכת חשמל גבוהה וכד'.
כתוצאה מכל זה, על מנת שמסך LED יהיה איכותי, יש להשקיע סכומים גדולים...
ומצד שני, פלאזמות נותנות איכות מעולה במחיר זול יחסית.
אם נביא את המילים למספרים:
מסך LED טוב בגודל 40-42 יעלה לך כ 7-8K, וסביר 6K.
פלאזמה מקבילה באיכותה תעלה (בהתאמה) כ 40-45% פחות.
תאורת LED אפקטיבית יותר מהרבה בחינות מאשר תאורת CCFL , כולל אפשרות לעיצוב מסך דק יותר...הרבה יותר.
אבל יש לה גם כמה חסרונות כמו חוסר אחידות/עננות/זליגות אור וכד' מעצם העובדה שהיא תאורה צידית (במסכים שאינם מסכי פרימיום סופר יקרים).
לפלאזמה (עדיין ) מס' יתרונות גם על LCD עם תאורת LED כמו מחיר נמוך יחסית לגודל המסך, וללא התופעות של מסכי LED כמפורט למעלה.
כמובן, יש גם חסרונות שכולם מכירים, אפשרות לצריבות/צבירות, צריכת חשמל גבוהה וכד'.
כתוצאה מכל זה, על מנת שמסך LED יהיה איכותי, יש להשקיע סכומים גדולים...
ומצד שני, פלאזמות נותנות איכות מעולה במחיר זול יחסית.
אם נביא את המילים למספרים:
מסך LED טוב בגודל 40-42 יעלה לך כ 7-8K, וסביר 6K.
פלאזמה מקבילה באיכותה תעלה (בהתאמה) כ 40-45% פחות.
-
compman112
-
- חבר ותיק

ז''א שהשוק הולך יותר לקראת LED וLCD הולך ודועך?
אם יש את כל החסרונות האלה בLED למה קונים אותו? האם זה עד כדי כך ברור לעין?
מסך LED טוב בגודל 37-40 יעלה כלכך הרבה?
יש לך המלצות למסכים טובים כולל פנסוניק בLED בלי טכנולוגית 3D?
אני רואה שאתה נוטה לפלזמה בהמלצותיך, השאלה היא אם היא כלכך עדיפה למה רוב האנשים קונים LED ? (אני שואל כדי ללמוד לא מתמימות דעת, אלא באמת מעניין אותי הסיבה )
אני רואה שאתה נוטה לפלזמה בהמלצותיך, השאלה היא אם היא כלכך עדיפה למה רוב האנשים קונים LED ? (אני שואל כדי ללמוד לא מתמימות דעת, אלא באמת מעניין אותי הסיבה )
- טלHD
- גורו

החסרונות ב LED לא נראים בדרך כלל לרוב האנשים, רק לאנשים שרוטים כמונו.compman112 כתב:ז''א שהשוק הולך יותר לקראת LED וLCD הולך ודועך?
אני רואה שאתה נוטה לפלזמה בהמלצותיך, השאלה היא אם היא כלכך עדיפה למה רוב האנשים קונים LED ? (אני שואל כדי ללמוד לא מתמימות דעת, אלא באמת מעניין אותי הסיבה )...
את רוב האנשים דווקא מעניין עיצוב המסך הדק, המילה "LED" עושה להם את זה כי זה נשמע סקסי וחדיש...
למוכרים ברשתות ובחנויות קל למכור את זה.
יחד עם זאת, לא לשכוח שגם יש יתרונות נוספים ל LED כמו בהירות כפולה ולפעמים יותר משל פלאזמה...וזה חשוב מאוד לחדרים מוארים.
שים לב ! אני לא פוסל LED. אני פוסל מסכי LED זולים שלא עומדים באותה איכות של פלאזמות באותו תקציב.
במקרה שלך, בתקציב 4K אין לדעתי, מסכי LED איכותיים....בשילוב התנאים והצרכים שלך, פלאזמה עדיפה.
-
compman112
-
- חבר ותיק

טלHD תודה רבה על ההסבר והסובלנות.
השאלה היא למה LCD רגיל לא עומד על הפרק?
הייתי בטוח שייצור פלזמות כבר פסק.
אני חד עין לצערי, מה ההבדל בין תמונה של פלזמה לתמונה של LED בתכני HD?
אני חד עין לצערי, מה ההבדל בין תמונה של פלזמה לתמונה של LED בתכני HD?
- טלHD
- גורו

היום יש 2 יצרני פלאזמות עיקריים ומובילים. סמסונג ופנאסוניק.compman112 כתב:טלHD תודה רבה על ההסבר והסובלנות.
אני חד עין לצערי, מה ההבדל בין תמונה של פלזמה לתמונה של LED בתכני HD?...
והם ממשיכים להשקיע בדגמים חדשים ומתקדמים.
לגבי ההבדל, הכי טוב שתלך לחנויות ותראה במו עיניך.
התמונה בפלאזמה תהיה יותר "חמה" ורכה.
התמונה ה LED תהיה יותר בהירה, חדה ו"קרה".
כמובן, שאחרי כיול אפשר להשפיע ולשנות, אבל זו נקודת המוצא.
יש כאלו שאוהבים את זו ויש את השנייה.
לך ותראה בעצמיך.
צריך להיות - היום נשארו שני יצרני פלזמות מובילים.
פלזמה היא אולי ה-דבר למביני עניין, אבל צריך גם להזכיר כל מני חסרונות שלה - כמו הצטרך לבצע הרצה, וחשוב מכך - כל הצריבות למיניהן, למשל צריבות הלוגו.
מי שרוצה מאוד להנות, אבל מוכן לשלם את מחיר התחזוקה, פלזמה היא אולי בשבילו. מי שרוצה לצפות בטלוויזיה בלי שום דאגות - לא חושב שמתאים לו פלזמה.
פלזמה היא אולי ה-דבר למביני עניין, אבל צריך גם להזכיר כל מני חסרונות שלה - כמו הצטרך לבצע הרצה, וחשוב מכך - כל הצריבות למיניהן, למשל צריבות הלוגו.
מי שרוצה מאוד להנות, אבל מוכן לשלם את מחיר התחזוקה, פלזמה היא אולי בשבילו. מי שרוצה לצפות בטלוויזיה בלי שום דאגות - לא חושב שמתאים לו פלזמה.
החסרונות של פלזמה הן לא גדולות.
צריכת האנרגיה להרבה יותר גדולה. הסמסונג שלי , 42 אינצ' מלפני שנתיים, צורכת 300 ואט לשעה, וה LCD שעכשיו קניתי, גם הוא 42 אינץ', צורך 180. זה גרושים.
לרוב הערוצים היום יש לוגו שקוף שלא נצרב, ויש גם מנגנוני הגנה מפני צריבות. בסמסונג למשל יש מנגנון הזזת תמונה אוטומתי בכמה פיקסלים, בדיוק בשביל זה. כמובן, מי שגולש דרך הטלויזיה ומשאיר תמונה סטטית לכמה שעות אלול להיפגע מצריבות.
הרצה זה לא סיפור. עושים את זה פעם אחת בחיים. למסכים של סמסונג עושים את זה במפעל.
בקיצור, איכות תמונה בפלזמה תהיה יותר טובה מ LCD או LED באותו מחיר.
אגב, גם LG מייצרים פלזמות.
אגב2, אני לא מכיר פלזמות 37 אינץ'. זה מתחיל מ 42.
צריכת האנרגיה להרבה יותר גדולה. הסמסונג שלי , 42 אינצ' מלפני שנתיים, צורכת 300 ואט לשעה, וה LCD שעכשיו קניתי, גם הוא 42 אינץ', צורך 180. זה גרושים.
לרוב הערוצים היום יש לוגו שקוף שלא נצרב, ויש גם מנגנוני הגנה מפני צריבות. בסמסונג למשל יש מנגנון הזזת תמונה אוטומתי בכמה פיקסלים, בדיוק בשביל זה. כמובן, מי שגולש דרך הטלויזיה ומשאיר תמונה סטטית לכמה שעות אלול להיפגע מצריבות.
הרצה זה לא סיפור. עושים את זה פעם אחת בחיים. למסכים של סמסונג עושים את זה במפעל.
בקיצור, איכות תמונה בפלזמה תהיה יותר טובה מ LCD או LED באותו מחיר.
אגב, גם LG מייצרים פלזמות.
אגב2, אני לא מכיר פלזמות 37 אינץ'. זה מתחיל מ 42.
-
compman112
-
- חבר ותיק

חבר'ה תודה רבה על התגובות.
"התמונה בפלאזמה תהיה יותר "חמה" ורכה.
התמונה ה LED תהיה יותר בהירה, חדה ו"קרה". "
מה הכוונה חמה ורכה, ומה הכוונה קרה?
ברור שבסופו של דבר העיניין הוא כיול.
זמן להתעסקות בכל הכיול,הרצה וכו' לא כלכך יהיה לי גם אם זה עיניין של פעם אחת.
כמה שאלות:
1.מה עדיף : LCD או LED?
2. פלזמות מתחילים מ42 אינץ', האם בפלזמות החדשות יש כניסות USB וכל הטכנולוגיות החדשות שיש LED? כמו חיבור אלחוטי וכו'
3. הייתי רוצה המלצות על דגמים של פלזמות ללא 3D בגדלים 37' ובמידה ואין אז 42' שיתיאמו לHD FULL
4. הייתי רוצה המלצות על מסכי LED 37' הטובים והסבר למה דגמים שעולים פחות מאותה חברה פחות טובים
5. ראיתי באתר של סמסונג מלא דגמים חדשים של LED, ורק דגם אחת מסדרה 5 ב37 אינץ', מה ההבדל בין הסדרות ולמה אין סדרה 7 לדוגמא ב37 אינץ?
כמה שאלות:
2. פלזמות מתחילים מ42 אינץ', האם בפלזמות החדשות יש כניסות USB וכל הטכנולוגיות החדשות שיש LED? כמו חיבור אלחוטי וכו'
3. הייתי רוצה המלצות על דגמים של פלזמות ללא 3D בגדלים 37' ובמידה ואין אז 42' שיתיאמו לHD FULL
4. הייתי רוצה המלצות על מסכי LED 37' הטובים והסבר למה דגמים שעולים פחות מאותה חברה פחות טובים
5. ראיתי באתר של סמסונג מלא דגמים חדשים של LED, ורק דגם אחת מסדרה 5 ב37 אינץ', מה ההבדל בין הסדרות ולמה אין סדרה 7 לדוגמא ב37 אינץ?
לא ראיתי הרבה. הרבה הודעות נוסח "אני מפחד מצריבות" אבל לא הרבה דיווחים על צריבות בפועל.nir11 כתב:אתה מוזמן לסרוק את פורום לבעיות צריבה כתוצאה מלוגואים...
פעם זו הייתה בעיה , היום הרבה פחות. אני עם פלזמה שנתיים, עם צלחת פרטית , ואני רואה ערוצים מכל העולם , כולל מקומות נידחים כמו אלבניה, ואין לי שום צריבות. בחיים לא עשיתי הרצה או שטיפה לבנה, ולפעמים אני נשאר על אותו ערוץ למשך יותר מ 4 שעות (שני משחקי כדורגל ברצף).
יש, אבל כל דגם לגופו.. פלזמות מתחילים מ42 אינץ', האם בפלזמות החדשות יש כניסות USB וכל הטכנולוגיות החדשות שיש LED? כמו חיבור אלחוטי וכו'...
-
compman112
-
- חבר ותיק

עזרה, היום בערב אני הולך לרכוש...compman112 כתב:חבר'ה תודה רבה על התגובות.
כמה שאלות:
5. ראיתי באתר של סמסונג מלא דגמים חדשים של LED, ורק דגם אחת מסדרה 5 ב37 אינץ', מה ההבדל בין הסדרות ולמה אין סדרה 7 לדוגמא ב37 אינץ?...
- טלHD
- גורו

compman112
אתה מנסה בכח שנקבל את ההחלטה במקומך או שנחזק אותה מכוון שנשמע שהחלטת ו/או שאתה רוצה לרכוש מסך LED.
קיבלת כאן את כל האינפורמציה הרצויה.
בפעם השלישית....לך לחנויות לצפות במסכים בעצמיך !!!!!
ותראה מה עושה לך "יותר טוב" בעניים שלך.
תבדוק לדוגמא D5000 -LED למול LCD - D550 למול D550 -פלאזמה.
דווח כאן מה יותר אהבת.
ממתינים לדיווח, בהצלחה.
אתה מנסה בכח שנקבל את ההחלטה במקומך או שנחזק אותה מכוון שנשמע שהחלטת ו/או שאתה רוצה לרכוש מסך LED.
קיבלת כאן את כל האינפורמציה הרצויה.
בפעם השלישית....לך לחנויות לצפות במסכים בעצמיך !!!!!
ותראה מה עושה לך "יותר טוב" בעניים שלך.
תבדוק לדוגמא D5000 -LED למול LCD - D550 למול D550 -פלאזמה.
דווח כאן מה יותר אהבת.
ממתינים לדיווח, בהצלחה.
-
compman112
-
- חבר ותיק

טלHD, אתמול קפצתי ושהיתי 3 שעות בחנות שלפני החלטתי שאלך לבדוק רק סמסונג ופנסוניק.
אחרי כמה שעות צמצמתי את האפשרויות ל2 דגמים.
אמרתי שלפני שאחליט, אלך לשאול את המומחים. והנחתי שאתה בין הראשונים שתעזור בהתאם להשלשלות השרשור
אני מניח שראית את השרשור.
משום מה לא ראיתי LCD 550 ולא פלזמה 550, ואם ראיתי פלזמה הוא היה בגודל של 50 ומעלה. על איזה חברה מדובר?
אשמח לדעתכם וגם לדעתך המקצועית שכנראה אתה בדקת יותר לעומק ומכיר יותר. בעבר היה לי זמן יותר לבדוק ולקרוא לבד. :
כמו כן רציתי לדעת, רוב הטלווזיות החדשות באות עם תלת מימד וטלוויזיה חכמה, השאלה היא האם זה שימושי? זה מקפיץ את המחיר באלפי שקלים, ואם זה לא מעל 50 אינץ לפי מה שראיתי התלת מימד קצת מאבד מהרעיון.
והאפליקציות על הטלוויזיה? זה לא בחיתוליו ושווה לחכות עוד כמה שנים?
האם עשיתי בשכל, שתעדפתי את סמסונג ופנסוניק , או שהיה שווה להסתכל על פיליפס טושיבה שארפ וLG?
אחרי כמה שעות צמצמתי את האפשרויות ל2 דגמים.
אמרתי שלפני שאחליט, אלך לשאול את המומחים. והנחתי שאתה בין הראשונים שתעזור בהתאם להשלשלות השרשור
אני מניח שראית את השרשור.
משום מה לא ראיתי LCD 550 ולא פלזמה 550, ואם ראיתי פלזמה הוא היה בגודל של 50 ומעלה. על איזה חברה מדובר?
אשמח לדעתכם וגם לדעתך המקצועית שכנראה אתה בדקת יותר לעומק ומכיר יותר. בעבר היה לי זמן יותר לבדוק ולקרוא לבד. :
כמו כן רציתי לדעת, רוב הטלווזיות החדשות באות עם תלת מימד וטלוויזיה חכמה, השאלה היא האם זה שימושי? זה מקפיץ את המחיר באלפי שקלים, ואם זה לא מעל 50 אינץ לפי מה שראיתי התלת מימד קצת מאבד מהרעיון.
והאפליקציות על הטלוויזיה? זה לא בחיתוליו ושווה לחכות עוד כמה שנים?
האם עשיתי בשכל, שתעדפתי את סמסונג ופנסוניק , או שהיה שווה להסתכל על פיליפס טושיבה שארפ וLG?