IFA 2011. מקרנים. חלק ג' ואחרון. מקרני JVC החדשים.

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
RanMoyal פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #1 

הקדמה

JVC נחשבת במהלך השנים האחרונות כחברה מובילה, חדשנית ומאוד איכותית במקרנים שהם מוציאים. שנה שעברה (דגמי השנה הנוכחית) התבררו כפיאסקו בכל האמור לאמינות המוצרים. מספיק לרפרף על עשרות או מאות הפוסטים ב-AVS ממשתמשים שונים המתלונננים על בעיות שונות ומשונות הנוגעות לעוצמת הארה שנחלשת דרמטית לאחר מספר שעות, פינות מוארות, מקרנים שלא עובדים, בעיות convergence למינהן, בקיצור חגיגה. עם זאת אין חולק כי מקרן שעובד כשורה מוציא תמונה טובה עד מאוד.

למעשה, למרות שהייתי מודע לכל הבעיות, החלטתי "לקחת סיכון" ולקנות לפני כ-3 חודשים את ה-X3 אשר תמונתו מאוד הרשימה אותי. בעיני הוא היה עדיף על ה-X7 שהתגלה עם עוצמת הארה מאוד בעייתית.

ואומנם המקרן הגיע לביתי , נפתח ו...קפא. כלום. לא עבד. הייתי צריך להוציא אותו מהחשמל ולחברו מחדש ואז הפלא ופלא הכל עבד. לצערי לאחר כ-שעתיים הבעיה חזרה על עצמה. הבחור ממנו רכשתי את המקרן הציע לשלוח חדש ב-UPS תוך 3 ימים או לחילופין להחזיר את כספי. חשבתי שזה אות משמים והחלטתי לעשות רברס על העיסקה ולהמתין למודלים החדשים.

אוופס אין מקרנים של JVC בתערוכה.

אני מניח שמי שראה את הבעת הפנים שלי שהגעתי לביתן של JVC (אשר הציגו ביחד עם KENWOOD) חשב בוודאי שמשהו מאוד דרמטי קרה לי באותו רגע. הבנתי בהגיעי לביתן שמעבר למספר מצלמות ורדיו טייפים לרכב לא אראה כאן יותר מדיי. ממש לפני שעשיתי אחורה פנה, קלטתי שבחלל הפגישות של JVC יש מספר אנשים שנכנסים ויוצאים מחדר צדדי.
ניגשתי לאחד הפרזנטריות ולאחר דין ודברים קצר הבנתי שיש תצוגה כלשהי של המקרנים אך מדובר לדילרים בלבד. היא כמובן נאלצה לקרוא לאחראי שלה לאחר שהבינה שאני לא מתכוון ללכת לשום מקום והוא הבין לאחר 5 דק' שגם לו אין ממש ברירה והוא צריך להכניס אותי לשם....:) לא לפני שהוא החתים אותי על NDA אשר כאמור פקע היום.

שווה את כל הבלאגן?
ברור. חשבתם אחרת?

חשוב להדגיש שמבחינת הדגמה נטו זו הייתה ההדגמה הכי מקצועית שבוצעה בתערוכה והיא לוותה במצגת Power Point לא קצרה אשר מטרתה הייתה להדגיש את ההבדלים בין הדור הנוכחי לדור הקודם.

הדור הנוכחי מורכב מ-3 דגמים ה- X30,X70, X90.

ההבדלים בין שני המודלים המתקדמים למודל הנמוך:

1. רזולוציה של K4. בשלב הזה היית יכול לשמוע את הרחש של היושבים באולם.
2. קונטרסט גבוה יותר, 50,000, לעומת 80,000, 120,000 ללא שימוש ב-IRIS.
3. שליטה טובה יותר ב-CONVERGENCE

הבדלים נוספים בין המודלים של השנה הנוכחית לשלושת המודלים החדשים:

1. עוצמת הארה גבוהה יותר. עלייה של כ- 50% לטענתם.
2. משקפיים חדשים. קלים יותר. מעבירים אור טוב יותר.
3. Lens Memory מעבר בין מצב 16:9 ל- 2.35:1. שוב הפיצ'ר הכל כך מוצלח הזה.
4. תמונה חדה יותר

ההדגמה.

בהדגמה היו 3 מקרנים שהוצגו על ידי אנשי JVC יפן (שאגב ידעו על מה הם מדברים) . המציגים עברו בלחיצת כפתור מאחד לשני על מנת שננסה לעמוד על ההבדלים.
המקרנים שלמעשה הוצגו היו ה-X30 וה- X90 החדשים ולשם ההשוואה הוצג ה-X7 של השנה הנוכחית.
תחילה הוצגו ההבדלים בין ה-X7 ל-30X בכל האמור לתלת מימד.

הקליפ שהוקרן (סרט התלת מימד עם הינשופים...איך קוראים לשטות הזו...?) הראה בבירור יתרון של המודל הנוכחי על המודל הקודם. התמונה הייתה קונטרסטית ופאנצ'ית יותר, חדה ועשירה יותר. עוצמת הארה בבירור גבוהה יותר.לא ממש תחרות.
היות ואנחנו ישראלים שרגילים לחשוב שתמיד עובדים עלינו, רציתי לשאול מה מצב המנורה והכיוונים של ה-X7......כמובן שנמנעתי.
בהנחה שזה היה Fair Game ואין לי שום סיבה לחשוב אחרת, הרי ההבדלים בין ה-X30 ל-X7 אינם מבוטלים ויש לי מזל שחיכיתי קצת....וה-X3 שרכשתי היה מקולקל....

באשר לתמונת התלת מימד. לא הרגשתי את הנוחות שהרגשתי לדוגמא עם הפנסוניק, אך התמונה הייתה בהחלט טובה מאוד, לא הצלחתי להבחין בבעיה של Ghosting או כל בעיה מטרידה אחרת. קשה לומר שמדובר בתותח הארה אך בהחלט יש שיפור משמעותי ביחס לדור הקודם. התרשמתי מאוד גם מהחדות בתמונה. פשוט הכאיב כמה שהתמונה הייתה חדה. חידוש מאוד גדול במקרני JVC שתמיד נחשבו "לקולנועיים" שהיא למעשה מילה אחרת ל- מטושטשים.
מעניין אם מדובר במוצר שנבחר מאוד בקפידה או שגם כך יראה המוצר הסופי.

שלב הבא היתה הדגמה של ה-K4.

לפני שעברו להדגמה המציג הסביר שאין מדובר בפאנל חדש עם רזולוציה טבעית של 4K אלא סוג של משחק אלקטרוני עם פיקסלים ((pixel shifting , הם קראו לזה E.Shift והמתקן שאחראי על זה יושב בין העדשה למקרן עצמו. ייצור מדומה של פיקסלים.

כאן ההדגמה הייתה בין ה-X7 "הישן" ל-top of the line החדש ה-X90.
לשם ההדגמה השתמשו בשני קטעים :1. קליפ שצולם במצלמת JVC ברזולוציה של 4K אך התוכן עבר המרה לבלו ריי רגיל. 2. סצינת הפתיחה מתוך "האביר האפל", אותה אני מכיר מצוין.

המטרה הייתה להמחיש את ההבדלים בחדות בעיקר. בהדגמה הראשונה ישבתי בשורה השלישית (כן. הייתי בעוד 2 הדגמות בשלב מאוחר יותר) וקשה לומר שראיתי הבדל בחדות. מאוד קשה לומר. בשלב מסוים הפרזנטור ביקש מאיתנו לגשת למסך, הוא עצר את התמונה וכל אחד קירב את העיניים למסך. במצב כזה ניתן היה לראות את הפיקסלים ב-X7 ולא היה ניתן לראות בכלל את ה-GRID במקרן החדש ה-X90. ניתן היה להבחין שהאחרון מציג תמונה חדה יותר.

מעבר לחדות ניתן היה להבחין בקלות ביתרון של מקרן עם קונטרסט מובנה מאוד גבוה. התמונה עמוקה מאוד, השחורים עשירים, עוצמת הארה טובה, צבעים מאוד מדויקים וטבעיים, תמונה עם אופי קריסטלי (המצאה וידאופילית חדשה). ה-ג'וקר וגות'הם סיטי נראו מרהיב בהדגמה.
מעבר לכך הייתה לי הרגשה בהדגמה הראשונה שדווקא ב-X90 יש בעיה של Scaling ולכן בהדגמה השנייה שנכחתי בה (אני+אדם נוסף אחד בלבד. הדגמה פרטית) שאלתי אם קיימת אפשרות לנטרל את מצב ה-K4 והתשובה היתה שלילית. כולי תקווה שהמוצר יהיה יציב.

בהדגמה השנייה שנכחתי ישבתי בשורה הראשונה, המסך אגב היה בגודל של 100" ובשלב הזה כאשר עצרו את התמונה והעבירו בין שני המקרנים, הצלחתי לראות הבדלים בחדות. מעניין איך זה נראה על מסך גדול כמו אצלי לדוגמא. יתכן ובמקרה כזה ה-4K יבוא הרבה יותר לידי ביטוי.

בהדגמה השנייה הרשיתי לעצמי להיות חופשי יותר ולכל אורך ההדגמה הטרדתי את היפני המסכן בשאלות ולקינוח אפילו ביקשתי ממנו לחרוג מההדגמה הרגילה ולהקרין קליפ דו מימד ב- X30 החדש.
הוא בחר להראות את ה-trailer של cowboys and aliens אשר הרשים אותי. מאוד. שוב, אין כל אפשרות להעריך איך זה לדוגמא מול הסוני, אך באופן אבסולוטי התמונה הייתה קונטרסטית, צבעים טבעיים, פאנצ'ית, שחורים מופלאים, חדה מאוד, התנועה הייתה חלקה והקונטרסט הטבעי בא לידי ביטוי כמעט בכל פריים. מי צריך יותר?!

אני זוכר ששוחחתי עם אשתי לאחר שיצאתי מההדגמה הראשונה והסברתי לה שכרגע ראיתי את המקרן הבא שלנו, אך מאז אותה שיחה נכחתי בעוד שני סבבים של כל המקרנים בתערוכה (סוני, אפסון, פנסוניק) וחלק מההדגמות החוזרות גרמו לי לחשוב שיש כאן עוד מתחרים ראויים.

תם אך בוודאי לא נשלם עד להחלטה על המחליף.

רן

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6606
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

רן, דיברו על מחיר? סיבכו אותנו לגמרי השנה :lol: :lol:

RanMoyal פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

4,000 $ על ה-X30.
ה-90 אם אני זוכר נגון היה 10,000 והאמצעי, ה-X70 או 6,000 או 7,000. כמובן שהכל זה list price.

דבר נוסף שהם הוסיפו השנה לכל הדגמים זו המרה מ-2D ל-3D. לא ראיתי את זה עובד.

אגב, כל נושא ה- 4K עובד רק על חומר ב-דו מימד.

רן

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #4 

רן,

קודם כל המון תודה.
מאוד נהניתי לקרוא.

1. האם לא היתה בתצוגה אפשרות להתרשם ממקרני מיצובישי (דגם אירופאי מקביל ל-HC7800D) ואופטומה (HD3300)
ע"ב הכתוב דווקא מקרנים אלה שמבוססים על DLP יכולים לתת תמונה איכותית מאוד ב-3D.
2. בשורה התחתונה, לאחד כמוני, שלא מוכן להוציא על מקרן מעבר ל-15,000 ש"ח גם אם התמונה תהיה מושלמת נראה שהאופציות יהיו:
1. AE7000 - המקביל האמריקאי של ה-5000
2. אפסון 5010 - המקביל האמריאקאי של ה-9000
3. מיצובישי HC7800D

ממה שאני מבין ממה שכתבת, אם לא יהיו הפתעות ב-2D, המקרן המועדף (לפחות משני הראשונים) הוא הפנה.

עידן

RanMoyal פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

עידן,

אופטומה ומיצובישי הציגו אחד ליד השני.
אופטומה הציגו פיסית את המקרנים, אך הם לא עבדו.

המיצובישי הדגימו את ה-9000 החדש שכולל CMS חדש וצבע חדש: לבן , שמאוד החמיא לו. לא טרחתי לראות אותו.

עניין אותי דווקא ה-7800 בדיוק מהסיבה שמדובר ב-DLP שהיא טכנוטלוגיה שאני מאוד אוהב בדו-מימד וגם הטכנולוגיה הכי מוצלחת עבור תלת -מימד.
לצערי הוא הוצג בחלל הפתוח ומולו היו מוטות טלסקופיים עם משקפי 3D. הסתכלתי למשך מספר שניות, אך זה היה חסר טעם.

רן

shmliagdol1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 153
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שלום רן. ישר כוח על הדיווח. מעורר קנאות. אבל....

שליחה #6 

אני חוזר להסתייגויות שלך בתחילת הסקירה שלך בכל הנוגע לבעייתיות ההשוואה של מקרנים שלא בדרך השוואת sbs (מקרן ליד מקרן בו זמנית).
חומרים שונים
מקורות שונים
מסכים שונים
אולמות שונים
זמנים שונים (בעיית עייפות של עיני אדם)

וכל אלו מוסיפים לקושי שבהשוואה בין מקרנים, בנוסף לכך שלא ניתן לסמוך על הזכרון המתעתע שלנו וגם שלך כמובן.
חלק מהמבקרים טוענים שבמידה והתנאים שווים לחלוטין ומדובר במקרנים זהים לחלוטין מבחינת יכולות , אזי ינתן על ידנו יתרון מסוים למקרן הראשון בגלל אפקט הוואוו .....
חלק טוענים בדיוק הפוך שהנטיה היא דווקא לתת יתרון לציוד האחרון שבדקנו....

בדו מימד, הבנתי, כי עולם המקרנים הגיע לרמות גבוהות מאוד. האדם הסביר (ללא בעיות ראייה מיוחדות) יתקשה להבחין בין מקרן א ל ב - (מי כבר יכול להבחין בין קונטרס של 200,000 ל 300,000 למיליון...??.)

אי לכך, תתקן אותי עם אני טועה, קשה מאוד מאוד (כמעט בלתי ניתן) לקבל החלטה מי מהמקרנים הוא מנצח או לקבוע דירוג של המקרנים בתערוכה. זאת בתנאים ובאופן שצפית בהם. כל נטיה שלך למקרן מסוים תהיה סובייקטיבית לחלוטין - קריסטלית חחחחחח ויכולה להיות מוטעית ומטעה לחלוטין.

אפילו בתנאים זהים על אותו מקרן (סוני) התרשמותך מהמקרן היו שונות באופן קיצוני , זאת לאחר שכוונו את המקרן בפעם השניה שצפית בו.

המסקנה היחידה שאתה יכול לקבל (ולא באופן וודאי) היא איזה מקרן לא לבחור , זאת במידה ונוכחת לראות בעיות מסורתיות חוזרות ונשנות במקרן ומאוד אופייניות לדגמים הקודמים - הארה זרחנית בצדדים ועוד......

שיטת האלנימציה.......

רק להזכירך ולהזכיר גם לחברי הפורום מה שאתה משתדל גם להזכיר, כי בתערוכת cedia בשנת 2004 נכנסת לדוכן של חברת סוני , צפית במקרן HS50/51 והתלהבת מהמקרן החדש שהם הציגו , התלהבות יוצאת דופן שגרמה לך לחזור כמה וכמה פעמים במשך מספר ימי התערוכה לדוכן ולצפות בפה כמעט פעור במקרן.
התלהבות זו הצטננה עם הגיעך לארץ ולאחר שקיבלת את המקרן לביתך. התרשמותך ממנו כאן בישראל היתה מאופקת מאוד ומלווה בלא מעט בקורות על ידך. אפילו אתה לא הבנת בדיוק ממה כל כך התלהבת שם מהמקרן. יתכן מאוד כי מה שרואים מכאן מארצנו הקדושה לא ניתן לראות בארצות ניכר ולהיפך. יתכן כי האוויר המזוהם, הלח והמאובק כאן מפריעה לראות הנקייה לחדות וליכולות האבחנה שלנו בהבדלי קונטראס........

בכל אופן תודה רבה על הסקירה והשיתוף של חוויותך בתערוכה. לפחות גרמת לנו להריח \ לחוש את טעם התערוכה.

RanMoyal פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

shmliagdol1
מצחיק שאתה כותב את זה.
לפני שכתבתי את ההקדמה (שמופיעה בחלק א') רציתי לציין את הסיפור שאיזכרת מ-CEDIA 2004 איך שחשבתי שהסוני 50 טוב יותר מהשרפ 12 או 10 שהיה אז ברשותי. העניין שההקדמה כבר התחילה להיות כל כך ארוכה שפשוט מחקתי את זה ועוד כל מיני אנקדוטות מהתערוכה.

אכן ב-2004 שנכנסתי לראות את הסוני 50 חשבתי שהוא טוב יותר ממה שהיה לי בבית דאז ורק לאחר האפשרות לראות אותו "עם השלט" נוכחתי שהוא משמעותית פחות טוב.

אני מסכים עם כל מה שכתבת ולכן גם הערתי לעפר שהאפסון 4000 לא לוקח אף אחד בהליכה עד שנשים אותו מול המקרן שהוא אמור "לקחת" אותו.
.
אין כל דרך להבין מי היה טוב יותר. האפסון או הפנסוניק, ה-JVC או הסוני.

המטרה לא הייתה לבחור מנצח, אחרי הרבה תערוכות אני יודע שזה בלתי אפשרי ונסיון חסר טעם,

המטרה הייתה "להרגיש" או לפסול מוצרים שיהיה לי קשה לעשות זאת בארץ כדוגמת ה-סוני VPL-VW95. לך תדע מתי ישפאר יביאו אותו אם בכלל. לך תדע מתי ס.ג יביאו את המקרנים החדשים שרק לא מזמן הם התחילו להביא את הדור הנוכחי..ועוד דוג' שונות.

חבר אמריקאי שאל אותי באיזה מקרן הייתי בוחר כאשר כל המקרנים הם חינם אין כסף ובאיזה מקרן הייתי בוחר אך הפעם אני צריך לשלם עליו.
גם לו כולם היו בחינם אני לא משוכנע שהייתי בוחר ב-JVC 90 אם לא היו נותנים לי הזדמנות לבחון אותו קודם וזאת לאור בעיה ב- Scaling שראיתי שאין לי מושג לגביי היקפה.
לכאורה הוא היה יושב לי בבית ללא עלות אך אם קיימת בו אכן בעיה, זה היה מטריף אותי.

כמובן שזה הרבה יותר מסובך שאני צריך לשלם כסף.

אין כל אפשרות להעמיד את הסוני וה-JVC והפנסוניק והאפסון ראש בראש. צריך לקחת החלטה ולהתקדם.

פעם, לא מזמן, היה את הסוני רובי ללא מתחרים וללא שאלות. היום זה הרבה יותר קשה.

רן.

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #8 

ורדיו טייפים לרכב
...
הייתי בטוח שהפסיקו לייצר כאלה :wink:

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

תודה רן על הדיווחים המפורטים!
אם יש לך קצת ויז׳ואלים מהביתנים ומהמקרנים, וברשותך, נשמח לעשות מזה סידרת מאמרים.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

RanMoyal פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

היי מרטין.

עשיתי את זה בשמחה רבה.

הייתי מעדיף שזה ישאר ברמת הודעות בפורום ולא ברמה של מאמר.

נמצא הזדמנויות עוד למאמרים.

אין לי תמונות בכלל.

רן

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”