JVC נחשבת במהלך השנים האחרונות כחברה מובילה, חדשנית ומאוד איכותית במקרנים שהם מוציאים. שנה שעברה (דגמי השנה הנוכחית) התבררו כפיאסקו בכל האמור לאמינות המוצרים. מספיק לרפרף על עשרות או מאות הפוסטים ב-AVS ממשתמשים שונים המתלונננים על בעיות שונות ומשונות הנוגעות לעוצמת הארה שנחלשת דרמטית לאחר מספר שעות, פינות מוארות, מקרנים שלא עובדים, בעיות convergence למינהן, בקיצור חגיגה. עם זאת אין חולק כי מקרן שעובד כשורה מוציא תמונה טובה עד מאוד.
למעשה, למרות שהייתי מודע לכל הבעיות, החלטתי "לקחת סיכון" ולקנות לפני כ-3 חודשים את ה-X3 אשר תמונתו מאוד הרשימה אותי. בעיני הוא היה עדיף על ה-X7 שהתגלה עם עוצמת הארה מאוד בעייתית.
ואומנם המקרן הגיע לביתי , נפתח ו...קפא. כלום. לא עבד. הייתי צריך להוציא אותו מהחשמל ולחברו מחדש ואז הפלא ופלא הכל עבד. לצערי לאחר כ-שעתיים הבעיה חזרה על עצמה. הבחור ממנו רכשתי את המקרן הציע לשלוח חדש ב-UPS תוך 3 ימים או לחילופין להחזיר את כספי. חשבתי שזה אות משמים והחלטתי לעשות רברס על העיסקה ולהמתין למודלים החדשים.
אוופס אין מקרנים של JVC בתערוכה.
אני מניח שמי שראה את הבעת הפנים שלי שהגעתי לביתן של JVC (אשר הציגו ביחד עם KENWOOD) חשב בוודאי שמשהו מאוד דרמטי קרה לי באותו רגע. הבנתי בהגיעי לביתן שמעבר למספר מצלמות ורדיו טייפים לרכב לא אראה כאן יותר מדיי. ממש לפני שעשיתי אחורה פנה, קלטתי שבחלל הפגישות של JVC יש מספר אנשים שנכנסים ויוצאים מחדר צדדי.
ניגשתי לאחד הפרזנטריות ולאחר דין ודברים קצר הבנתי שיש תצוגה כלשהי של המקרנים אך מדובר לדילרים בלבד. היא כמובן נאלצה לקרוא לאחראי שלה לאחר שהבינה שאני לא מתכוון ללכת לשום מקום והוא הבין לאחר 5 דק' שגם לו אין ממש ברירה והוא צריך להכניס אותי לשם....
שווה את כל הבלאגן?
ברור. חשבתם אחרת?
חשוב להדגיש שמבחינת הדגמה נטו זו הייתה ההדגמה הכי מקצועית שבוצעה בתערוכה והיא לוותה במצגת Power Point לא קצרה אשר מטרתה הייתה להדגיש את ההבדלים בין הדור הנוכחי לדור הקודם.
הדור הנוכחי מורכב מ-3 דגמים ה- X30,X70, X90.
ההבדלים בין שני המודלים המתקדמים למודל הנמוך:
1. רזולוציה של K4. בשלב הזה היית יכול לשמוע את הרחש של היושבים באולם.
2. קונטרסט גבוה יותר, 50,000, לעומת 80,000, 120,000 ללא שימוש ב-IRIS.
3. שליטה טובה יותר ב-CONVERGENCE
הבדלים נוספים בין המודלים של השנה הנוכחית לשלושת המודלים החדשים:
1. עוצמת הארה גבוהה יותר. עלייה של כ- 50% לטענתם.
2. משקפיים חדשים. קלים יותר. מעבירים אור טוב יותר.
3. Lens Memory מעבר בין מצב 16:9 ל- 2.35:1. שוב הפיצ'ר הכל כך מוצלח הזה.
4. תמונה חדה יותר
ההדגמה.
בהדגמה היו 3 מקרנים שהוצגו על ידי אנשי JVC יפן (שאגב ידעו על מה הם מדברים) . המציגים עברו בלחיצת כפתור מאחד לשני על מנת שננסה לעמוד על ההבדלים.
המקרנים שלמעשה הוצגו היו ה-X30 וה- X90 החדשים ולשם ההשוואה הוצג ה-X7 של השנה הנוכחית.
תחילה הוצגו ההבדלים בין ה-X7 ל-30X בכל האמור לתלת מימד.
הקליפ שהוקרן (סרט התלת מימד עם הינשופים...איך קוראים לשטות הזו...?) הראה בבירור יתרון של המודל הנוכחי על המודל הקודם. התמונה הייתה קונטרסטית ופאנצ'ית יותר, חדה ועשירה יותר. עוצמת הארה בבירור גבוהה יותר.לא ממש תחרות.
היות ואנחנו ישראלים שרגילים לחשוב שתמיד עובדים עלינו, רציתי לשאול מה מצב המנורה והכיוונים של ה-X7......כמובן שנמנעתי.
בהנחה שזה היה Fair Game ואין לי שום סיבה לחשוב אחרת, הרי ההבדלים בין ה-X30 ל-X7 אינם מבוטלים ויש לי מזל שחיכיתי קצת....וה-X3 שרכשתי היה מקולקל....
באשר לתמונת התלת מימד. לא הרגשתי את הנוחות שהרגשתי לדוגמא עם הפנסוניק, אך התמונה הייתה בהחלט טובה מאוד, לא הצלחתי להבחין בבעיה של Ghosting או כל בעיה מטרידה אחרת. קשה לומר שמדובר בתותח הארה אך בהחלט יש שיפור משמעותי ביחס לדור הקודם. התרשמתי מאוד גם מהחדות בתמונה. פשוט הכאיב כמה שהתמונה הייתה חדה. חידוש מאוד גדול במקרני JVC שתמיד נחשבו "לקולנועיים" שהיא למעשה מילה אחרת ל- מטושטשים.
מעניין אם מדובר במוצר שנבחר מאוד בקפידה או שגם כך יראה המוצר הסופי.
שלב הבא היתה הדגמה של ה-K4.
לפני שעברו להדגמה המציג הסביר שאין מדובר בפאנל חדש עם רזולוציה טבעית של 4K אלא סוג של משחק אלקטרוני עם פיקסלים ((pixel shifting , הם קראו לזה E.Shift והמתקן שאחראי על זה יושב בין העדשה למקרן עצמו. ייצור מדומה של פיקסלים.
כאן ההדגמה הייתה בין ה-X7 "הישן" ל-top of the line החדש ה-X90.
לשם ההדגמה השתמשו בשני קטעים :1. קליפ שצולם במצלמת JVC ברזולוציה של 4K אך התוכן עבר המרה לבלו ריי רגיל. 2. סצינת הפתיחה מתוך "האביר האפל", אותה אני מכיר מצוין.
המטרה הייתה להמחיש את ההבדלים בחדות בעיקר. בהדגמה הראשונה ישבתי בשורה השלישית (כן. הייתי בעוד 2 הדגמות בשלב מאוחר יותר) וקשה לומר שראיתי הבדל בחדות. מאוד קשה לומר. בשלב מסוים הפרזנטור ביקש מאיתנו לגשת למסך, הוא עצר את התמונה וכל אחד קירב את העיניים למסך. במצב כזה ניתן היה לראות את הפיקסלים ב-X7 ולא היה ניתן לראות בכלל את ה-GRID במקרן החדש ה-X90. ניתן היה להבחין שהאחרון מציג תמונה חדה יותר.
מעבר לחדות ניתן היה להבחין בקלות ביתרון של מקרן עם קונטרסט מובנה מאוד גבוה. התמונה עמוקה מאוד, השחורים עשירים, עוצמת הארה טובה, צבעים מאוד מדויקים וטבעיים, תמונה עם אופי קריסטלי (המצאה וידאופילית חדשה). ה-ג'וקר וגות'הם סיטי נראו מרהיב בהדגמה.
מעבר לכך הייתה לי הרגשה בהדגמה הראשונה שדווקא ב-X90 יש בעיה של Scaling ולכן בהדגמה השנייה שנכחתי בה (אני+אדם נוסף אחד בלבד. הדגמה פרטית) שאלתי אם קיימת אפשרות לנטרל את מצב ה-K4 והתשובה היתה שלילית. כולי תקווה שהמוצר יהיה יציב.
בהדגמה השנייה שנכחתי ישבתי בשורה הראשונה, המסך אגב היה בגודל של 100" ובשלב הזה כאשר עצרו את התמונה והעבירו בין שני המקרנים, הצלחתי לראות הבדלים בחדות. מעניין איך זה נראה על מסך גדול כמו אצלי לדוגמא. יתכן ובמקרה כזה ה-4K יבוא הרבה יותר לידי ביטוי.
בהדגמה השנייה הרשיתי לעצמי להיות חופשי יותר ולכל אורך ההדגמה הטרדתי את היפני המסכן בשאלות ולקינוח אפילו ביקשתי ממנו לחרוג מההדגמה הרגילה ולהקרין קליפ דו מימד ב- X30 החדש.
הוא בחר להראות את ה-trailer של cowboys and aliens אשר הרשים אותי. מאוד. שוב, אין כל אפשרות להעריך איך זה לדוגמא מול הסוני, אך באופן אבסולוטי התמונה הייתה קונטרסטית, צבעים טבעיים, פאנצ'ית, שחורים מופלאים, חדה מאוד, התנועה הייתה חלקה והקונטרסט הטבעי בא לידי ביטוי כמעט בכל פריים. מי צריך יותר?!
אני זוכר ששוחחתי עם אשתי לאחר שיצאתי מההדגמה הראשונה והסברתי לה שכרגע ראיתי את המקרן הבא שלנו, אך מאז אותה שיחה נכחתי בעוד שני סבבים של כל המקרנים בתערוכה (סוני, אפסון, פנסוניק) וחלק מההדגמות החוזרות גרמו לי לחשוב שיש כאן עוד מתחרים ראויים.
תם אך בוודאי לא נשלם עד להחלטה על המחליף.
רן