IFA 2011. מקרנים. חלק ב'. אפסון, פנסוניק, ACER

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
RanMoyal פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #1 

הקדמה:

בחרתי לשלב את אפסון ופנסוניק בהודעה אחת לא מהטעם שהם לא ראויים להודעות נפרדות, אלא מהסיבה שיש בין שני המקרנים האלה לא מעט נקודות דמיון, הן ביכולות והן במחירי הצרכן.

אפסון TW9000 ו- אפסון R4000

חייבים לפתוח דווקא בהתייחסות לאנשים שאיכלסו את הביתן של אפסון וזאת עוד לפני המוצרים עצמם. אפסון ישראל שוחחו איתי עוד לפני הגעתי וביקשו ממני ליצור עמם קשר כאשר אני מגיע לביתן וזאת במטרה להפגיש אותי עם מספר אנשים באפסון אירופה. נפגשתי עם 2 אנשי מפתח בתחום הקולנוע הביתי באפסון אירופה ושניהם הרשימו אותי באדיבות והמקצועיות שלהם. כל שאלותיי נענו.

לאחר שהבנתי משיחות שערכתי ששני המקרנים המאוזכרים צפויים להגיע לארץ ממש בשבועות הקרובים וזאת לטובת אירועים שונים, חשבתי להשקיע פחות זמן בצפייה במוצרים עצמם ויותר בשיחה עם אנשי המקצוע. למותר לציין שההחלטה הזו לא ממש החזיקה מים, כי מייד בתום השיחות לא התאפקתי והתבוננתי בקפידה, ככל הניתן, בשני המוצרים.

ה-9000 הוא מקרן התלת מימד החדש של אפסון.

העיצוב שלו יחסית שגרתי, הוא נראה מרשים יותר מהמבנה השבלוני והמלבני של ה-5500 אבל עדיין לא משדר את היוקרה העיצובית של הסוני או המיצובישי 9000 (יפיפה בלבן) .

בחדר ההדגמה של האפסון 9000 הקרינו תלת מימד בלבד.
זו הייתה אכזבה עבורי כי מאוד קשה לבחון יכולות אמיתיות של מקרן בהצגה של חומר כזה. ברוב המקרים המקרן עובר ל-mode אחר הכולל כיוונים שונים מה-mode המיועד ל-דו-מימד ולכן קשה לקבל אינדיקציה אמיתית לגביי היכולות האמיתיות שלו.

עם זאת, ההדגמה הייתה בהחלט טובה. בהחלט עושה הרושם שפאנלי ה-LCD החדשים לחלוטין שמורכבים במקרן תורמים בקצב הריענון שלהם להסרת הבעיות הכל כך אופיניות של הטכנולוגיה. עוצמת הארה הייתה טובה, למרות שגם במקרה הזה קיים אובדן לא מבוטל של עוצמת הארה ברגע שמרכיבים את המשקפיים.

אני מתקשה להאמין שבכל המקרנים שראיתי בתערוכה יש למעלה מ-200 אנסי (כן. 200) ברגע שמרכיבים משקפיים. יש צורך במסכים עם החזר מאוד גבוה על מנת להנות מתלת המימד.

בחזרה לאפסון. מצאתי את עצמי מבקר שלוש פעמים בביתן ובכל פעם ה-תלת מימד הרשים אותי מחדש. קשה לקבוע מסמרות בכל הקשור להתפתחות של מקרן זה ביחס לדור הקודם (5500) אך מההתרשמות שלי (וזה לא שווה הרבה בתנאים הנוכחיים) הייתי אומר (בזהירות רבה) שה-9000 הוא מעין 5500 מעט משופר ביכולותיו הבסיסיות (עוצמת הארה גבוהה יותר וקונטרסט מעט טובים יותר. יתכן.) עם תוספת של תלת מימד.

שיחות עם הנציגים כאמור גרמו לי להבין שאני לא לגמרי טועה בהערכתי זו.

4000R את ה-4000 ראיתי כבר בארץ, כך שהוא לא היווה חידוש עבורי.
הקרינו עליו סרט מצויר עובדה שמאוד הקשתה עליי להתרשם ממנו כראוי, אך ניתן היה להבחין שמדובר במוצר מצוין, בעל תמונה מאוד נעימה (תכונה אופיינית ל- LCOS ודומיו) חדה, קונטרסטית, אם כי ספק לגביי הנתון המוצהר ביחס הקונטרסט (1,000,000:1) צבעים טבעיים, shadow detail טוב.

אפסון לוקחים כאן סיכון לא מבוטל כלכלית בהצגת מוצר שאין לו יכולות תלת-מימד. כאשר כל ס"מ בתערוכה זועק מתלת מימד, להציג מוצר כאמור דורש העזה לא מבוטלת והשאיפה שלהם למצוינות מעוררת הערכה.

בעולם מושלם, היה לי את האפסון 4000 לדו-מימד ואת ה- ACER (על כך בהמשך) לתלת מימד.

פנסוניק 5000

הביתן של פנסוניק היה אחד הגדולים והמרשימים בתערוכה. טלויזיות, מצלמות, מקרנים , הכל גדול, מגוון ומרשים.
הפנסוניק 5000 הוצג פיסית גם מחוץ לחדר ההקרנה וניתן היה להתרשם כי בדומה לאפסון 9000 גם הם סטו מהייצור המלבני של ה-4000 וייצרו מוצר גדול ומעוגל יותר. ללא ספק אפסון ופנסוניק עיצבו מוצרים שנראים משמעותית טוב יותר מקודמיהם.
צפיתי בפנסוניק 3 פעמים.

פנסוניק, בניגוד להרבה חברות אחרות שבחרו להראות קטעי וידאו בתלת מימד, בחרו להראות את Avatar ובמיוחד את הסצינה בה ג'ק ושאר חברי השבט עפים באמצעות אותן ציפורים גדולות. זו סצינה מצוינת לבדוק תנועה ועומק של מקרן, צבעוניות ובכלל את אפקט התלת מימד.

ראשית לפרטים היבשים.
לאחר חקירה בעינויים של בחור יפני מסכן שישב בפינה והופתע שבכלל ניגשתי אליו, התברר לי שהמקרן על מצב מנורה "גבוה" מקרין על מסך עם Gain של 1.0 בגודל של 100". לא מסך גדול. הצלחתי גם לאחוז את השלט למשך 6 שניות עד שמישהי נתנה בי כזה מבט שהבנתי שאני צריך להעלם משם. מהר. ב-6 שניות האלה וידאתי שה-Iris עבד והמקרן היה על מצב cinemaכך שזה בהחלט "נותן" אפשרות לעוצמת אור גבוהה יותר, אך מן הסתם תהיה פגיעה בקונטרסט ובאיכות הצבעים.

באשר לתמונה.
מבחינת ההרגשה שליוותה אותה, קרי עייפות, משקפיים, נוחות, הייתי אומר שזה המקרן שהיה הכי מוצלח מבחינתי האישית. התמונה והתחושה היו טבעיים לגמרי. המשקפיים נוחים, קלים ואפקט התלת מימד היה מאוד מאוד מרשים בלי שום עדות לבעיות הכל כך מוכרות של הטכנולוגיה. תמונה מצוינת.

חשוב גם לציין כי כל נושא התנועה עובד בצורה מעוררת התפעלות. בכלל עושה רושם שפנסוניק החליטו להכניס למקרן כל פיצ'ר אפשרי לרבות זכרון העדשה לסרטי 16:9 ו- 2.35:1, כדוגמת הדור הקודם שלהם והסוני 95 החדש.
בל נטעה. גם במקרה הנוכחי הרכבת המשקפיים פוגעת בעוצמת ההארה באופן לא מבוטל.

הערה כללית בעניין הזה של "אובדן אור" . בכל הקרנות התלת מימד שראיתי "נעלם" לנו אפקט הסצינה המאוד מוארת. סצינות של אור יום מלא תמיד נראות לי בתלת מימד כמו שעות הצהריים המאוחרות. העין מתרגלת אומנם,אבל ברגע שמסירים לשנייה את המשקפים אתה מבין את ההבדל וחמור מכך מגלה שהסצינה שלכאורה אמורה להיות ב- 11:00 בבוקר נראית לך עם המשקפיים כאילו מתרחשת בשעות אחה"צ המאוחרים.

חזרה לפנסוניק. לאחר ההדגמה הראשונה חשבתי כי בכך מיציתי את העניין היות ואני לא חובב מושבע של תלת מימד והעובדה שהם לא הציגו דו-מימד איכזבה אותי. למרות זאת, מצאתי את עצמי חוזר לשם פעמיים נוספות בגלל התחושה הטובה שליוותה אותי בהדגמה הראשונה שנכחתי בה.

שתי ההדגמות הנוספות שראיתי לא שינו את דעתי לגביי יכולותיו של המקרן בתלת מימד בלבד. פשוט נהניתי לראות עליו תלת מימד. היה לי נוח. הרגיש לי טוב.

לומר לכם שיש להם מוצר מנצח?

קשה לומר את זה, במיוחד שלא ראיתי אותו בדו-מימד. יתכן והדיעה שלי תשתנה מקצה לקצה לאחר 5 דק' איתו בדו-מימד, אבל אם זה מוצר שבכלל לא שקלתי לפני הנסיעה, עכשיו זה משהו שלא הייתי פוסל אותו על הסף.

זה לא יהיה מופרך לומר שהפנסוניק והאפסון יהפכו להיות הימהה 3067 והפיוניר LX83, קרי שני מחנות קולניים שכל אחד יטען לבכורה. העניין שבניגוד למקבליהם מתחום השמע כאן ההשוואה תהיה קונקלוסיבית יותר, קרי ניתן יהיה לראות למי יש עוצמת הארה, קונטרסט, תנועה, חדות, צבעים טובים או נכונים יותר.

עם זאת תמיד יש את ההעדפה האישית לפעמים לפיצ'ר מסוים וכמובן שאלת המחיר, למרות ששניהם מתומחרים באירופה כמעט באופן זהה.

ACER 9500BD

מאיפה זה הגיע?

מחיר : 2,000 אירו. קונטרסט 50,000:1

הגעתי לשם בטעות לאחר שנקלעתי שלא מרצון לאגף של חברות המחשבים. פתאום ראיתי מקרן DLP אשר פיסית נראה בהחלט טוב, לבן ומסיבי מקרין על מסך שהיה עשוי מעץ צבוע בלבן (נכון. עץ.) ובגודל של כ- 100".

אחד המציגים נתן לי משקפיים ומצאתי את עצמי עומד ומסתכל על הדבר הזה כמעט 30 דק'. הם הציגו קטע וידאו בתלת מימד שנראה מצוין. פשוט מצוין. התנועה הייתה חלקה, ברורה, ללא שום תופעות לוואי, אך כמובן שהיה קשה לבחון אותו לעומק רק על פי הסצינה שהם הציגו.

על פניו עושה לי רושם ועל סמך מה שראיתי בעבר ש-DLP היא טכנולוגיה מצוינת בכל הקשור לתלת מימד. לא לחינם כל כך הרבה אנשים התלהבו מיכולות תלת המימד של השרפ 17000. לצערי לא היו אנשים ב- ACER שאפשר היה לחלוב מהם אינפורמציה.

בדירת 12 החדרים שלכם, אם בא לכם לשים באחד מהם מקרן רק עבור תלת מימד. ACER הוא פתרון מדהים.

חלק ג' ואחרון. JVC לוקחים את הכל צעד אחד קדימה. מקרני K4. קונטרסט של 120,000:1 ללא כל IRIS. ה-NDA סוף כל סוף פג.

רן

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17929
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #2 

ככל שאתה מתקדם בסקירות ככה אני מבין שעשיתי מאוד אבל מאוד בשכל, שלא רצתי לשדרג לתלת מימד.

יש לי הרגשה שלמרות שהתלהבת מהאיסר וגם מהפנסוניק המתנה של שנה נוספת תעשה לכולנו יותר טוב, כלומר מחירים ירדו, טכנולוגית התלת תתקדם עוד קצת (אולי תפתר בעיית עוצמת האור בשימוש במשקפים, בצורה כזו או אחרת ,נניח מוד נפרד לתלת, שמאפשר מצב נורה חזק יותר או כל פטנט אחר) וכולנו נרוויח.

הדו מימד, במחירים הגיוניים ,כבר הגיע לדעתי למיצוי אבל מי שרוצה מקרן, שתומך גם בתלת וגם בדו ושנותן ביצועים ,מעבר לטובים ,טוב יעשה ,לדעתי ,במידה וימתין עוד שנה.
בתכלס זה לא הרבה זמן יענו, ממש מעבר לפינה.

תודה על השיתוף (Y)

RanMoyal פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

יואב,

אני חושב שחלה קפיצה בעוצמת ההארה ביחס לשנה שעברה ראיתי את זה בבירור עם ה-JVC וגם בסוני (לאפסון ופנסוניק זה היה דור ראשון).
לומר לך שזה משביע רצון...קשה לומר את זה...אבל לשבת ולחכות זה גם לא פתרון....

פתרון נכון יותר לדעתי זה מסך עם החזר גבוה ולהנות כבר היום מהטכנולוגיה.

שנה הבאה כבר יהיו יותר מקרני 4K ואז נאמר שאין צורך בזה כי אין מספיק סרטים......ואז שכבר נחליף.... נגלה שחייבים להחליף שוב בגלל HDMI 1.9...

כדיי להשאר "בתחרות", צריך "לדמם".

מי אמר שזה הכל רק הנאה....:)

רן

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17929
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #4 

רן

לא ממש מסכים עם הגישה הזו לגבי התלת מימד.

אני בטוח שאתה (ואני יכול להעיד גם על עצמי) לא סובל בדו מיימד עם מה שיש לך עכשיו , קרי זה מספק עבורך את הדרישות אפילו שהן סופר דרישות.

התלת, ממה שאני מבין מדבריך, לוקה בחסר בגלל עוצמת הארה נמוכה (לבד כתבת שתמונות של בוקר נראות כאילו צולמו אחר הצהרים). אני בטוח שאילו בדו מיימד היית רואה את התופעה הזו לא היית חי איתה בשלום.

מאחר והדו מיימד הגיע לרמה מכובדת ומאחר ומספר כותרי התלת עדין לא הסטרי ומאחר ואתה אומר שיש שיפור משנה שעברה אני חושב, שלהמתין שנה לצורך הנאה מהתלת (בהנחה שהעוצמה תשופר ומספר הכותרים יגדל ואולי גם המשקפים ישתפרו) זה "מחיר" קטן.

מה תרוויח ממקרן תלת עכשיו אני לא ממש מבין?
דו איכותי מאוד יש לך כבר עכשיו? - יש :)
אין הרבה כותרי תלת?-אין :(
תקבל מקרן של היפוך בין הבוקר לאחר הצהרים בתלת?-תקבל :( :(

מה יצא מזה?-כלום

לא יודע אני בתחושה ,ששווה להמתין עוד קצת על מנת לקבל מוצר איכותי בשני המימדים.
אבל כאמור זה רק אני. :)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78885
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #5 

אגב, בדו מימד לדעתי מי שלקח בהליכה שם זה היה ה-R4000 שלמעט בעיית כיול קלה של השחורים ממש התלהבתי מיחס הניגודיות שלו. בתקווה שהוא ישוחרר לפני סוף השנה כפי שאפסון הבטיחו.

saar156
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 966
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 73 פעמים

שליחה #6 

תודה על הדיווח (Y)

מעניין מה ביצועי הפנסוניק בדו מימד.

RanMoyal פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

ה- R4000 טוב מאוד.

אי אפשר לומר שהוא לוקח בהליכה אף אחד עד שאתה לא שם את מי שהוא אמור "לקחת" ממש לידו באותם תנאים.

לא הייתי מהמר נגד הסוני 95 ובוודאי לא נגד ה- top of the line החדש של JVC ה- X90 עם 120,000:1 NATIVE קונטרסט.

צריך סוג מאוד מסוים של לקוח ל-4000.
כזה שלא ממש איכפת לו מתלת מימד (כרגע נוספתי לרשימה) בנוסף מישהו שיודע שה- resale value שלו יהיה נמוך לאור העובדה שאין לו תלת מימד .

רן

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6606
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #8 

רן, האם היו איזה בעיות סנכרון של המשקפיים עם הפנסוניק או האפסון ? ידוע כבר שבאפסון הסנכרון הוא IR (ואנשים ממש סבלו מזה בבדיקות של מקרני pre production) , האם הוא כזה גם בפנסוניק ?

RanMoyal פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

יניב,

האפסון איבד לי סנכרון פעמיים בהדגמה הראשונה. התמונה גם הפכה להיות כהה ופתאום בהירה ופתאום שוב כהה, כנראה גם סוג של איבוד סנכרון.
לא נתקלתי בבעיה בהדגמה השנייה והשלישית באפסון.

לגביי הפנסוניק. אין לי מושג באיזו שיטה הם משתמשים אך ב-3 פעמים שהייתי שם , המשקפיים לא איבדו סינכרון.

רן

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #10 

הדגם של הפנסוניק הוא לא 7000? או ש-5000 הוא דגם נמוך יותר?
PT-AE7000 זה הדגם.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6606
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים