מחשב וטלוויזיה במיקום שונה, יש למישהו פיתרון?

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
lerman פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 25
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לכולם,
טוב את הבעיה שלי אני יצליח להסביר רק בציור, אז ככה זה החדר שלי :
[img2=550x403]http://up352.siz.co.il/up3/ezmmwy3kyqzf.jpg[/img2]
טוב אז ככה הנקודות האדומות זה הרמקולים שתלויים אצלי בחדר,
עכשיו העניין הוא שאם אתם שמים לב שאני רואה טלוויזיה כל הרמקולים מסודרים בדיוק כמו שצריך, אבל ברגע שאני יושב על המחשב הרמקול שנמצא מולי (שאמור להיות הCenter) זה בכלל הרמקול Surround Left ,
עכשיו מין הסתם שכל פעם שאני יעבור מהמחשב לטלווזיה אני לא יתחיל לשנות את החיבורים...
רציתי לדעת אם יש איזשהו פיתרון יצירתי או משהו קיים שאני לא חשבתי עליו שיכול לעזור לי.

תודה רבה לכל העוזרים,

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

ממתג...
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

MartinHSabag כתב:ממתג...
...
ממתג לא יעזור, כי הוא צריך בורר בין יציאות שונות, זה אומר עוד כבלים...

מטריצת אודיו אמורה לעזור אבל מה שקיים בארץ זה מאוד יקר (מיועד לציוד PRO).

מציע לחבר את המחשב למסך TV ובכך עדיין לשמוע בתצורה כמו שיש עכשיו.

אגב, הרמקולים הם אותם רמקולים כולם? כי יש שוני בין רמקולי FRONT לרמקולי BACK...
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2833
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שליחה #4 

המממ.. סטרימר?
..

lerman פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

אוקיי תודה לכולם על תגובה קודם כל,

MartinHSabag - מה זה ממתג?

JEXY - לא הבנתי, המחשב שלי כבר מחובר למסך הTV אבל אז אני צריך להיות על המיטה ולא מול המחשב ואי אפשר להיות עם מקלדת ועכבר ככה, ולגבי השאלה שלך כל הרמקולים אותו הדבר חוץ מהסנטר, הסנטר טיפה יותר גדול אבל לא אכפת לי שהוא יהיה הרמקול הקטן והSur B יהיה הרמקול הגדול רק שאני על המחשב, עדיף מכלום.
זה הרסיבר : http://www.yamaha.co.jp/english/product ... xv450.html
זה הרמקולים : http://www.getit.co.il/Prod/27192/

ZiggyMan - לא נראה לי הבנת את הבעיה, אני רוצה שברגע שאני יושב על המחשב כל תפקיד של רמקול יהיה שונה , שהSur L יהיה Center , הSur B יהיה Left וכך הלאה....לא הבנתי איך סטרימר עוזר פה.

Hertz33
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2910
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שליחה #6 

לרכוש סט רמקולים למחשב?
"על החתום...."

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2833
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שליחה #7 

גם אני וגם JEXY הבנו היטב את הבעיה שלך, זה אתה שלא הבנת אותנו.
מערכת של 5.1 יש לה תפקיד די מוגדר וברור - סאונד הקפי למטרת צפיה בסרטים וסדרות התומכים בשיטה. כיוון שאנו מניחים שאתה תעדיף לצפות בסרטים וסדרות מעל מסך הטלוויזיה הגדול, ולא במסך המחשב הקטן, הצענו לך שתי שיטות לבצע זאת. JEXY הציע לחבר הטלוויזיה למחשב ולצפות (ואז יש לך את בעיית המקלדת) ואני הצעתי לחבר את הטלוויזיה לסטרימר שינגן את המדיה שלך מהמחשב בטלוויזה. שימוש בשלט הסטרימר כמובן פותר את בעיית המקלדת.
לדעתי מיתוג הרמקולים לא יהיה יעיל (מבחינת מיקומים, מחיר ויעוד רמקולים) ואם תתעקש על 5.1 בשביל המחשב, באמת יהיה יותר זול לקנות לו מערכת נוספת. אם אתה בקטע של DIY, אפשר לבנות קופסת מיתוג פשוטה שתעשה את זה.

עכשיו תסביר לנו את מה שאנו לא יודעים.

shayf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1162
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 80 פעמים

שליחה #8 

שים את הטלוויזיה מעל מסך המחשב:
- תראה תמונה גדולה יותר.
- כבלים קצרים שלא עוברים בכל הבית.
- הרמקולים יתאימו לשניהם.
I am not young enough to know everything
Oscar Wilde

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4030
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 266 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

shayf כתב:שים את הטלוויזיה מעל מסך המחשב:
- תראה תמונה גדולה יותר.
...
ואז איך יראה טלויזיה מהמיטה? עם צוואר תפוס?

להפוך את תפקידי הרמקולים לא יעבוד כ"כ כי בזמן שהרמקולים הצידיים הקדמיים והצידיים האחרויים זהים, הסנטר והרמקול שמולו אינם זהים כלל ולא יתאימו אחד לתפקיד של השני.

אילו תכנים אתה מתכוון להשמיע מהמחשב? אם מדובר בסטריאו אז אין בעיה, כוון את הרסיבר ל7CH STEREO או איך שלא קוראים לזה ברסיבר שלך והפוך את ערוצים ימין ושמאל במחשב, ע"י ממתג או ע"י הגדרה ברסיבר אם קיימת כזו.

אם מדובר בתכני סראונד, זה בעיה כי הכל הפוך. האופציה ההגיונית היחידה היא העברת וידאו לטלויזה ושימוש ברמקולים בתצורתם המקורית.

lerman פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

ZiggyMan כתב:גם אני וגם JEXY הבנו היטב את הבעיה שלך, זה אתה שלא הבנת אותנו.
מערכת של 5.1 יש לה תפקיד די מוגדר וברור - סאונד הקפי למטרת צפיה בסרטים וסדרות התומכים בשיטה. כיוון שאנו מניחים שאתה תעדיף לצפות בסרטים וסדרות מעל מסך הטלוויזיה הגדול, ולא במסך המחשב הקטן, הצענו לך שתי שיטות לבצע זאת. JEXY הציע לחבר הטלוויזיה למחשב ולצפות (ואז יש לך את בעיית המקלדת) ואני הצעתי לחבר את הטלוויזיה לסטרימר שינגן את המדיה שלך מהמחשב בטלוויזה. שימוש בשלט הסטרימר כמובן פותר את בעיית המקלדת.
לדעתי מיתוג הרמקולים לא יהיה יעיל (מבחינת מיקומים, מחיר ויעוד רמקולים) ואם תתעקש על 5.1 בשביל המחשב, באמת יהיה יותר זול לקנות לו מערכת נוספת. אם אתה בקטע של DIY, אפשר לבנות קופסת מיתוג פשוטה שתעשה את זה.

עכשיו תסביר לנו את מה שאנו לא יודעים.
...
אוקיי אז ככה, קודם כל זה 6.1 אבל לא קריטי, המחשב כבר מחובר למסך טלווזייה אני רואה את כל הסרטים שלי בטלוויזיה הכל פה בסדר אני לא צריך סטרימר, מבחינת הסרטים הכל בסדר אני רואה דרך הטלוויזיה והכל טוב, העניין הוא שאני על המחשב אני מתכוון למשחקי מחשב ומוזיקה... ברגע שאני משחק משחק כלשהו ודמות כלשהי במשחק מדברת מולי אני שומע את זה מאוחרי.. זאת הבעיה... ולקנות מערכת נוספת שכבר יש לי מערכת כזאת.. סתם בזבוז כסף לא?
שים את הטלוויזיה מעל מסך המחשב:
- תראה תמונה גדולה יותר.
...
כמו שאמרו כבר, איך אני יראה סרטים מהמיטה... ומבחינת כבלים הכל מסודר כבר , הכל אצלי בקירות.
להפוך את תפקידי הרמקולים לא יעבוד כ"כ כי בזמן שהרמקולים הצידיים הקדמיים והצידיים האחרויים זהים, הסנטר והרמקול שמולו אינם זהים כלל ולא יתאימו אחד לתפקיד של השני.
...
אני לא חושב, אבל בכל אופן אני יכול לבדוק את זה... ההבדל בין הסנטר לרמקול רגיל הוא לא כזה משמעותי..וכמו שאמרתי.. עדיף מכלום
אילו תכנים אתה מתכוון להשמיע מהמחשב? אם מדובר בסטריאו אז אין בעיה, כוון את הרסיבר ל7CH STEREO או איך שלא קוראים לזה ברסיבר שלך והפוך את ערוצים ימין ושמאל במחשב, ע"י ממתג או ע"י הגדרה ברסיבר אם קיימת כזו.
אם מדובר בתכני סראונד, זה בעיה כי הכל הפוך. האופציה ההגיונית היחידה היא העברת וידאו לטלויזה ושימוש ברמקולים בתצורתם המקורית.
...
כן אתה צודק לגבי הסטריאו, אבל אם הייתי שומע תכני סטריאו לא הייתי מעלה בכלל את הבעיה, כמו שאמרתי בהודעה למעלה אני משחק משחקים שהם על 5.1.
וכן חשבתי באמת על להשתמש פשוט בטלוויזיה למשחקי מחשב, אבל פה שוב נוצרת הבעיה של המקלדת והעכבר, יש לך אולי פתרון נוח בשביל זה?

Hertz33
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2910
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שליחה #11 

אתה לא חייב לקנות מערכת רמקולים ב4000 אלף שקל. יש מערכות 5.1 ב200-300 שקל שבהחלט יספקו אותך למשחקי מחשב.
"על החתום...."

lerman פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

Hertz33 כתב:אתה לא חייב לקנות מערכת רמקולים ב4000 אלף שקל. יש מערכות 5.1 ב200-300 שקל שבהחלט יספקו אותך למשחקי מחשב.
...
כן צודק, העניין שאני לא רוצה להפוך את החדר שלי לחדר רמקולים, וגם חוץ מזה זה קצת מבאס, זה כמו שיהיה לך בבית פרארי ותסע עם סובארו ישנה.. לא חבל...

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”