בעיה מוזרה מאוד ב FREENAS
שלום.
התקנתי FREENAS לפני כמספר ימים על DOK
הכל עובד סבבה, רק יש בעיה קטנה..
כשאני מעתיק קבצים בין הדיסקים המקומיים בשרת המהירות היא נמוכה מאוד! 20 מגה לשניה
וכשאני מעתיק מהשרת החוצה למחשב שלי למשל המהירות היא גבוהה 70 מגה לשניה
מכירים את התופעה הזו ?
כשהיה מותקן לי WHS על השרת המהירות היתה זהה 70-90 מגה גם בתוך השרת וגם מחוצה לו
יכול להיות שה DOK מהווה צוואר בקבוק בין הדיסקים המקומיים ?..
התקנתי FREENAS לפני כמספר ימים על DOK
הכל עובד סבבה, רק יש בעיה קטנה..
כשאני מעתיק קבצים בין הדיסקים המקומיים בשרת המהירות היא נמוכה מאוד! 20 מגה לשניה
וכשאני מעתיק מהשרת החוצה למחשב שלי למשל המהירות היא גבוהה 70 מגה לשניה
מכירים את התופעה הזו ?
כשהיה מותקן לי WHS על השרת המהירות היתה זהה 70-90 מגה גם בתוך השרת וגם מחוצה לו
יכול להיות שה DOK מהווה צוואר בקבוק בין הדיסקים המקומיים ?..
כשאתה מעתיק מהשרת לעצמו אז המידע עובר דרך המחשב שבו אתה מריץ את ההעתקה - אז יש לך תעבורה הלוך וחזור - כבר אבדת חצי מרוחב הפס.
בנוסף הכתיבה לשרת במקרה הראשון מאיטה את ההעתקה בשל חישוב ה- PARITY.
במקרה השני אתה מעתיק מהשרת למחשב (WINDOWS) אין תעבורה כפולה ואין חישוב PARITY בקריאה מהשרת.
במקרה השני אתה מעתיק מהשרת למחשב (WINDOWS) אין תעבורה כפולה ואין חישוב PARITY בקריאה מהשרת.
עם איזה S.W אתה משתמש ?singera כתב:החיים שלך דבש כי אצלי הוא מעתי על 10MB/S מתחנה לשרת, לי מותקן כרטיס רשת ג'יגה של אינטל בשרת שמבוסס פנטיום 4 3000...
גם אצלי היה מעבד כזה עד לפני חודש בערך, והוא עבד באותן מהירויות
עם איזו מערכת הפעלה אתה עובד ?
שוב, איך להסביר זאת שעם WHS זה עבד תקין ללא כל איטיות בהעברה ?theone כתב:כשאתה מעתיק מהשרת לעצמו אז המידע עובר דרך המחשב שבו אתה מריץ את ההעתקה - אז יש לך תעבורה הלוך וחזור - כבר אבדת חצי מרוחב הפס.
במקרה השני אתה מעתיק מהשרת למחשב (WINDOWS) אין תעבורה כפולה ואין חישוב PARITY בקריאה מהשרת....
כשעבדת עם WHS אז בכתיבה לשרת אין חישוב PARITY ולכן אין איטיות בכתיבה (ב- WHS אין דבר כזה PARITY).kobid84 כתב:בדיוק, זה מה שמוזר... אם היתה לי את אותה התקלה עם WHS הייתי גם חושב כך
אבל מאז שעברתי ל FREENAS זה התחיל לצוץ...
בנוסף, וזאת הנחה פרועה שלי, מאחר וזה של MICROSOFT וגם תחנת ה- WINDOWS שלך היא MICROSOFT, אז אולי בהעתקה מה- WHS ול- WHS עצמו הוא יודע לא להעביר את זה דרך הרשת הלוך וחזור ומבצע העתקה פנימית ברקע.
נראה לי מוזר שלא משתמשים ב PARITY
הריי ההעתקה חייבת לעבור בדרך איפשהו, חייב להיות דיסק של מערכת הפעלה שמעבד את ההעברה...
נראה לי שאחזור ל WHS
אחד החסרונות ב FREENAS הוא שאין אפשרות ל UPLOAD של קבצים דרך הרשת..
מס' פעמים מצאתי את עצמי אצל חבר או בקורס או בכל מקום אחר, שאני רוצה להעלות קבצים אליי לשרת ולהתחיל לעבוד עם FTP קצת מסורבל...
הריי ההעתקה חייבת לעבור בדרך איפשהו, חייב להיות דיסק של מערכת הפעלה שמעבד את ההעברה...
נראה לי שאחזור ל WHS
אחד החסרונות ב FREENAS הוא שאין אפשרות ל UPLOAD של קבצים דרך הרשת..
מס' פעמים מצאתי את עצמי אצל חבר או בקורס או בכל מקום אחר, שאני רוצה להעלות קבצים אליי לשרת ולהתחיל לעבוד עם FTP קצת מסורבל...
Kobi D
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4886
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
אתה תצטרך להסביר את הרציונל שבדקות המבדיל בין קלות העלאה לבין פשטות תוכנה.
דרך הבראוזר -
אינטרנט אקספלורר אתה יכול לעבור מתצוגת IE לתצוגת אקספלורר ובעצם להעלות קבצים כמו בהעתקה מספרייה לספרייה.
פיירפוקס - יש תוסף שנקרא FireFTP שזה מאפשר תצוגה זהה לזה של ה- FileZilla רק דרך הבראוזר.
אם ממש תרצה ללכת לקצה הגבול של ה"נוחות" תגדיר את השרת שאליו אתה רוצה להעלות קבצים ככונן רשת, על FTP.
בכל מקרה שלא תבחר - תצטרך להגדיר את שרת ה- FTP על... ובכן... השרת, לפני הכל.
דרך הבראוזר -
אינטרנט אקספלורר אתה יכול לעבור מתצוגת IE לתצוגת אקספלורר ובעצם להעלות קבצים כמו בהעתקה מספרייה לספרייה.
פיירפוקס - יש תוסף שנקרא FireFTP שזה מאפשר תצוגה זהה לזה של ה- FileZilla רק דרך הבראוזר.
אם ממש תרצה ללכת לקצה הגבול של ה"נוחות" תגדיר את השרת שאליו אתה רוצה להעלות קבצים ככונן רשת, על FTP.
בכל מקרה שלא תבחר - תצטרך להגדיר את שרת ה- FTP על... ובכן... השרת, לפני הכל.