העברת אודיו רב ערוצי לרסיבר באמצעות HDMI
- Andrey13
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 718
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 33 פעמים
ניתן גם ב spdif וגם ב HDMI.
מצ"ב מאמר שמסביר באופן מפורט איך לחבר מחשב לרסיבר קולנוע ביתי:
http://www.hometheater.co.il/article1366
מצ"ב מאמר שמסביר באופן מפורט איך לחבר מחשב לרסיבר קולנוע ביתי:
http://www.hometheater.co.il/article1366
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
רק פורמטי אודיו חדשים כמו DTSHD או DDHD לא ניתן עם SPDIF , כן ניתן עם HDMI.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
היום הרסיבר שלי (בן יותר מ 10 שנים) יודע לפענח רק DD ויש לו רק כניסה spdif, כלומר אם אני רוצה לשמוע DTS, אני נדרש לפענח את האודיו במחשב ורק אז להעביר אותו לרסיבר. אך בצורת החיבור הנוכחית, אני מאבד את כל הערוצים ונשאר רק עם סטריאו.
אני בשלב של להחליף את הרסיבר ורוצה לחשוב על העתיד. כלומר שבעוד 10 שנים כאשר ימציאו פורמט חדש, אני עדיין אוכל לשמוע אותו ברב ערוצי.
לכן שאלתי, האם ניתן להעביר דרך חיבור HDMI אודיו רב ערוצי מפוענח?
אני בשלב של להחליף את הרסיבר ורוצה לחשוב על העתיד. כלומר שבעוד 10 שנים כאשר ימציאו פורמט חדש, אני עדיין אוכל לשמוע אותו ברב ערוצי.
לכן שאלתי, האם ניתן להעביר דרך חיבור HDMI אודיו רב ערוצי מפוענח?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46389
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5079 פעמים
חיובי.
מצד שני, עוד 10 שנים ייתכן שמחבר ה- HDMI לא יהיה איתנו.
מצד שני, עוד 10 שנים ייתכן שמחבר ה- HDMI לא יהיה איתנו.
- Andrey13
- חבר פעיל במיוחד

לדעתי, התשובה היא לא.aladin_7 כתב:היום הרסיבר שלי (בן יותר מ 10 שנים) יודע לפענח רק DD ויש לו רק כניסה spdif, כלומר אם אני רוצה לשמוע DTS, אני נדרש לפענח את האודיו במחשב ורק אז להעביר אותו לרסיבר. אך בצורת החיבור הנוכחית, אני מאבד את כל הערוצים ונשאר רק עם סטריאו.
לכן שאלתי, האם ניתן להעביר דרך חיבור HDMI אודיו רב ערוצי מפוענח?...
ניתן להעביר אות לא מפוענח דרך HDMI לרסיבר.
אות שכבר פוענח במחשב ניתן להעביר לרסיבר דרך כניסות אנלוגיות עבור ערוצי הרמקולים המתאימים
(אם קיימים ברסיבר ובכרטיס קול בהתאמה).
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14357
- נתן תודות: 991 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
אני בטוח שציפית לשאלה אחרי שזרקת הצהרה כזו לאוויר.....ziv_r כתב:חיובי.
מצד שני, עוד 10 שנים ייתכן שמחבר ה- HDMI לא יהיה איתנו....
אז קדימה, מאיפה זה בא...ההצהרה הזו?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46389
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5079 פעמים
Andrey13,
בהחלט ניתן להעביר אות אודיו מפוענח מעל HDMI.
טלHD,
יש כל כך הרבה בעיות עם מחבר ה- HDMI, החל מגרסאות שונות ובעיות של CI, שאני לא רואה כיצד הוא מאריך חיים. אתר Audioholics פרסם מאמר בנושא, אומנם מ- 2007, אך בהחלט רלוונטי להיום.
טלHD,
יש כל כך הרבה בעיות עם מחבר ה- HDMI, החל מגרסאות שונות ובעיות של CI, שאני לא רואה כיצד הוא מאריך חיים. אתר Audioholics פרסם מאמר בנושא, אומנם מ- 2007, אך בהחלט רלוונטי להיום.
- Andrey13
- חבר פעיל במיוחד

זיו, אתה יכול להסביר איך זה עובד טכנית?
כלומר, איך הרסיבר יודע לשלוח לכל רמקול את האות האנלוגי הרלוונטי?
כשניסיתי בעבר להעביר אות מפוענח על גבי HDMI, הרסיבר שלי פשוט לא ידע "איך לאכול את זה"
כלומר, איך הרסיבר יודע לשלוח לכל רמקול את האות האנלוגי הרלוונטי?
כשניסיתי בעבר להעביר אות מפוענח על גבי HDMI, הרסיבר שלי פשוט לא ידע "איך לאכול את זה"
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14357
- נתן תודות: 991 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
לא קראתי, אעשה זאת בהזדמנות ראשונה...ziv_r כתב:Andrey13,
טלHD,
יש כל כך הרבה בעיות עם מחבר ה- HDMI, החל מגרסאות שונות ובעיות של CI, שאני לא רואה כיצד הוא מאריך חיים. אתר Audioholics פרסם מאמר בנושא, אומנם מ- 2007, אך בהחלט רלוונטי להיום....
מה לדעתך יחליף את ה HDMI בעתיד? סוג של סיב אופטי? או בכלל פתרון אלחוטי כל שהוא?
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
Andrey13,
יש פורמט הנקרא LPCM 7.1.
חבל להרחיב בכתיבה, אחרי ש Pixies ידידנו עשה עבודה כ"כ טובה פה - http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... c&p=746227
יש פורמט הנקרא LPCM 7.1.
חבל להרחיב בכתיבה, אחרי ש Pixies ידידנו עשה עבודה כ"כ טובה פה - http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... c&p=746227
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
אני לא רואה פתרון אלחוטי בזמן הקרוב לקצבים של כמה וכמה ג'יגה-ביט כמו ש-HDMI נותן באמינות (Fidelity) שנדרשת מאותות סאונד ברמות האלה... מצד שני, יש סטארט-אפ ישראלי מאוד מרשים שנקרא AMIMON שמפתח טכנולוגיה של העברת אותות וידאו HD באופן אלחוטי (WHDI או Wireless Home Digital Interaface...), אבל הטכנולוגיה שלהם מגיעה כרגע רק ל-3GBPS, בעוד ש-HDMI מגיע ללמעלה מ-10GBPS..!טלHD כתב:לא קראתי, אעשה זאת בהזדמנות ראשונה...ziv_r כתב:Andrey13,
טלHD,
יש כל כך הרבה בעיות עם מחבר ה- HDMI, החל מגרסאות שונות ובעיות של CI, שאני לא רואה כיצד הוא מאריך חיים. אתר Audioholics פרסם מאמר בנושא, אומנם מ- 2007, אך בהחלט רלוונטי להיום....
מה לדעתך יחליף את ה HDMI בעתיד? סוג של סיב אופטי? או בכלל פתרון אלחוטי כל שהוא?...
מה שכן, אין ספק שתקן ה-HDMI במצבו הנוכחי הוא פשוט ביזיון, וזאת בעיקר בגלל הפאראנויות המטופשות של היצרנים שגרמו להם להכניס את הקללה הזאת שנקראת HDCP ושנועדה "לאבטח" את המידע שעובר מעל HDMI...
נראה לי שהיצרנם שומרים בכיס את שדרוג המחברים הבא למקרה שה-3D ייכשל, או שלא יימצאו פיצ'רים חדשים לדחוף לטלוויזיות שהופכות יותר גדולות ויותר זולות בקצב פשוט פנומנלי (עבור הצרכנים בכל אופן - מהר באופן מדאיג בצורה בלתי רגילה עבור היצרנים...)
בקיצור, בלאגן