שאלה חשמלית בקשר לשנאי ממיר מתח
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9066
- נתן תודות: 1585 פעמים
- קיבל תודות: 1354 פעמים
הי,
יש לי שנאי ממיר מתח 220V ל- 110V עם הספק של 500W במקסימום ו- 2 יציאות AC.
כרגע מחובר אליו רסיבר עם הספק של 400W. אני רוצה לחבר אליו בנוסף עוד סאב שההספק שלו הוא 200W דינמי ו- 100W מתמשך (לפי מה שכתוב באתר היצרן).
לשנאי יש פיוז הגנה.
עכשיו השאלה מה ייקרה אם יבוצע החיבור הנ"ל כי הוא שההספקים יהיו שווים להספק מקסימום של השנאי או שיהיה "חסר" לי 100W. לא יודע להגיד מה ההבדל החשמלי בין דינמי למתמשך.
בכל מקרה במידה והנ"ל יחובר (רסיבר + סאב לשנאי אחד) מה יכול לקרות לכל אחד מהרכיבים בצריכת הספק מקסימאלית ?
האם הרסיבר והסא יכולים להידפק או שפשוט הם יכבו ? לשנאי אני מניח שלא יקרה כלום מקסימום יישרף הפיוז, לא ?
יש לי שנאי ממיר מתח 220V ל- 110V עם הספק של 500W במקסימום ו- 2 יציאות AC.
כרגע מחובר אליו רסיבר עם הספק של 400W. אני רוצה לחבר אליו בנוסף עוד סאב שההספק שלו הוא 200W דינמי ו- 100W מתמשך (לפי מה שכתוב באתר היצרן).
לשנאי יש פיוז הגנה.
עכשיו השאלה מה ייקרה אם יבוצע החיבור הנ"ל כי הוא שההספקים יהיו שווים להספק מקסימום של השנאי או שיהיה "חסר" לי 100W. לא יודע להגיד מה ההבדל החשמלי בין דינמי למתמשך.
בכל מקרה במידה והנ"ל יחובר (רסיבר + סאב לשנאי אחד) מה יכול לקרות לכל אחד מהרכיבים בצריכת הספק מקסימאלית ?
האם הרסיבר והסא יכולים להידפק או שפשוט הם יכבו ? לשנאי אני מניח שלא יקרה כלום מקסימום יישרף הפיוז, לא ?
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

תודה. מה זה אומר יתקלקלו ?
האם השנאי יכול להישרף ? הפיוז לא אמור למנוע את זה ?
האם אין מנגנוני הגנה בריסבר / סאב למקרים כאלו ? (כמו לדוגמא שיש חוטים חשופים של הרמקולים שיוצרים קצר. הרסיבר מציין זאת אבל הוא לא מתקלקל...
האם אין מנגנוני הגנה בריסבר / סאב למקרים כאלו ? (כמו לדוגמא שיש חוטים חשופים של הרמקולים שיוצרים קצר. הרסיבר מציין זאת אבל הוא לא מתקלקל...
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

לא הבנתי מה התכוונת בחלק השני של המשפט, כנראה חסרה איזה אות איפשהו..ntk כתב:אם יש פיוז לא יקרה לשנאי כלום, אבל בכל זאת יותר לעשות את זה...
מניח שהפיוז יישרף ולשאר הרכיבים המחוברים אליו, לא ייקרה כלום - נכון ?
פיוז מיועד להגנה מקצר, או צריכת הספק גבוה מאוד. פיוז לא מגן על השנאי בצריכת הספק גבוה לאורך זמן. אם נניח תצרוך מהשנאי 500W כל הזמן (שזה בתחום המותר) השנאי יתחמם וישרף בשלב מסויים. תוצאה של שנאים שמיוצרים בסין ולא ממש עומדים ב100% מהדרישות.avihuli כתב:תודה. מה זה אומר יתקלקלו ?
האם אין מנגנוני הגנה בריסבר / סאב למקרים כאלו ? (כמו לדוגמא שיש חוטים חשופים של הרמקולים שיוצרים קצר. הרסיבר מציין זאת אבל הוא לא מתקלקל......
לגבי הרסיבר והסאב, ההגנות (במידה וישנן) מיועדות למצבי קיצון. אתה לא אמור לספק למגבר של 110V מתח נמוך ברמה של יותר מ10% לאורך זמן, ולצפות שהוא יפעל בצורה תקינה.
חוץ מזה, ariekarp די צודק, אם כי יש בעיתיות בתיאוריה. הבעיתייות היא שהסאב והמגבר מגיעים למצבי מקסימום הספק באותו זמן בדיוק (באסים כבדים לאורך זמן) מה שעלול לגרום לקריסה של השנאי.
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

השנאי הוא של חברת Conair שמייצרת המון רכיבים לתחום החשמל (ואגב היום כמעט כל העולם מייצר בסין...
)
זה השנאי: http://www.bhphotovideo.com/c/product/3 ... erter.html
לא הבנתי את האמירה של: "אתה לא אמור לספק למגבר של 110V מתח נמוך ברמה של יותר מ10% לאורך זמן, ולצפות שהוא יפעל בצורה תקינה. "
מה זה אומר מתח נמוך של יותר מ 10% לאורך זמן ?
את הרסיבר ייבאתי מארה"ב ולכן יש צורך בשנאי שיוריד את המתח מ 220 ל- 110 (אין אפשרות לעבודה עם 220 לצערי).
כנ"ל גם לגבי הסאב שאמור להגיע במהלך הימים הקרובים.
זה השנאי: http://www.bhphotovideo.com/c/product/3 ... erter.html
לא הבנתי את האמירה של: "אתה לא אמור לספק למגבר של 110V מתח נמוך ברמה של יותר מ10% לאורך זמן, ולצפות שהוא יפעל בצורה תקינה. "
מה זה אומר מתח נמוך של יותר מ 10% לאורך זמן ?
את הרסיבר ייבאתי מארה"ב ולכן יש צורך בשנאי שיוריד את המתח מ 220 ל- 110 (אין אפשרות לעבודה עם 220 לצערי).
כנ"ל גם לגבי הסאב שאמור להגיע במהלך הימים הקרובים.
אוקיי, אז יש לך 500VA "אמיתיים".
האמירה הנ"ל, מתייחסת לעובדה שככל שההספק שאתה לוקח עולה, המתח מהשנאי יורד. אם במצב נורמלי בצריכה של 300W אתה מקבל 110V מהשנאי, ב500W אתה כבר תרד ל105V. ככל שתתקרב לגבול הצריכה, מתח היציאה ירד בגלל נצילות השנאי, והציוד שלך יקבל מתח נמוך מדי.
האמירה הנ"ל, מתייחסת לעובדה שככל שההספק שאתה לוקח עולה, המתח מהשנאי יורד. אם במצב נורמלי בצריכה של 300W אתה מקבל 110V מהשנאי, ב500W אתה כבר תרד ל105V. ככל שתתקרב לגבול הצריכה, מתח היציאה ירד בגלל נצילות השנאי, והציוד שלך יקבל מתח נמוך מדי.
..
בדקתי. מגבר/רסיבר ממוצע צורך בין 50 ל70 וואט במצב פעולה ללא השמעה, או בווליום נמוך. זה יכול להגיע ל 200W בציוד ביתי סטנדרטי בעוצמה גבוהה (יחסית) בקטעי באס מתמשכים. (בלי סאבוופר) ועדיין, אני לא יודע מה פותח האשכול מחבר לשנאי...
..
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

את הרסיבר הזה: http://usa.yamaha.com/products/audio-vi ... mode=modelZiggyMan כתב:בדקתי. מגבר/רסיבר ממוצע צורך בין 50 ל70 וואט במצב פעולה ללא השמעה, או בווליום נמוך. זה יכול להגיע ל 200W בציוד ביתי סטנדרטי בעוצמה גבוהה (יחסית) בקטעי באס מתמשכים. (בלי סאבוופר) ועדיין, אני לא יודע מה פותח האשכול מחבר לשנאי......
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14364
- נתן תודות: 992 פעמים
- קיבל תודות: 1222 פעמים
עזוב אותך מהשטויות...למה ללכת על הקצה ולקחת סיכון עם ציוד חדש ויוקרתי?avihuli כתב:את הרסיבר הזה: http://usa.yamaha.com/products/audio-vi ... mode=modelZiggyMan כתב:בדקתי. מגבר/רסיבר ממוצע צורך בין 50 ל70 וואט במצב פעולה ללא השמעה, או בווליום נמוך. זה יכול להגיע ל 200W בציוד ביתי סטנדרטי בעוצמה גבוהה (יחסית) בקטעי באס מתמשכים. (בלי סאבוופר) ועדיין, אני לא יודע מה פותח האשכול מחבר לשנאי.........
תן את הכבוד לרסיבר עם השנאי שברשותך רק עבורו.
תרכוש שנאי קטן (250W-300W) עבור הסאב וזהו....
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

טוב, נראה לי אתה צודק - עוד 200 שקל זה לא מה שיעשו את ההבדל...טלHD כתב:עזוב אותך מהשטויות...למה ללכת על הקצה ולקחת סיכון עם ציוד חדש ויוקרתי?avihuli כתב:את הרסיבר הזה: http://usa.yamaha.com/products/audio-vi ... mode=modelZiggyMan כתב:בדקתי. מגבר/רסיבר ממוצע צורך בין 50 ל70 וואט במצב פעולה ללא השמעה, או בווליום נמוך. זה יכול להגיע ל 200W בציוד ביתי סטנדרטי בעוצמה גבוהה (יחסית) בקטעי באס מתמשכים. (בלי סאבוופר) ועדיין, אני לא יודע מה פותח האשכול מחבר לשנאי.........
תן את הכבוד לרסיבר עם השנאי שברשותך רק עבורו.
תרכוש שנאי קטן (250W-300W) עבור הסאב וזהו.......
אני לא יודע אם באמת אני אצטרך שנאי כי את הסאב רציתי לקנות דרך newegg אבל נגמר המלאי לפני שהספקתי להזמין אז קניתי מאמזון (פעמיים כי ספק אחד אחרי שהזמנתי חזר אליי אחרי יומיים ואמר לי שגם לו נגמר המלאי).
ב newegg רואים בצילומים של הסאב שהוא תומך ב 110-220 (וכך אגב בהמון חנויות אחרות), אבל ראיתי (די מעט למען האמת) גם תמונות של 110 רק. נראה מה יגיע מחו"ל ואז נדע אם צריך או לא, בתקווה שלא...
נערך לאחרונה על ידי avihuli ב 23/09/2011 8:38, נערך פעם 1 בסך הכל.