שאלה חשמלית בקשר לשנאי ממיר מתח

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9066
נתן תודות: 1585 פעמים
קיבל תודות: 1354 פעמים

שליחה #1 

הי,
יש לי שנאי ממיר מתח 220V ל- 110V עם הספק של 500W במקסימום ו- 2 יציאות AC.
כרגע מחובר אליו רסיבר עם הספק של 400W. אני רוצה לחבר אליו בנוסף עוד סאב שההספק שלו הוא 200W דינמי ו- 100W מתמשך (לפי מה שכתוב באתר היצרן).
לשנאי יש פיוז הגנה.
עכשיו השאלה מה ייקרה אם יבוצע החיבור הנ"ל כי הוא שההספקים יהיו שווים להספק מקסימום של השנאי או שיהיה "חסר" לי 100W. לא יודע להגיד מה ההבדל החשמלי בין דינמי למתמשך.
בכל מקרה במידה והנ"ל יחובר (רסיבר + סאב לשנאי אחד) מה יכול לקרות לכל אחד מהרכיבים בצריכת הספק מקסימאלית ?
האם הרסיבר והסא יכולים להידפק או שפשוט הם יכבו ? לשנאי אני מניח שלא יקרה כלום מקסימום יישרף הפיוז, לא ?
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

במידה ושני הצרכנים ידרשו מהספק את ההספק המירבי הספק יתקלקל ו\או המכשירים יתקלקלו.

רצוי לרכוש שנאי גדול יותר בשביל מרווח אחוזי הסטייה (800W עדיף)
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4030
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 266 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

או פשוט עוד ספק נפרד לסאב (כי יש כבר אחד שמתאים לרסיבר)
Don't Let The Facts Ruin a Good Story !
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #4 

תודה. מה זה אומר יתקלקלו ?
האם השנאי יכול להישרף ? הפיוז לא אמור למנוע את זה ?
האם אין מנגנוני הגנה בריסבר / סאב למקרים כאלו ? (כמו לדוגמא שיש חוטים חשופים של הרמקולים שיוצרים קצר. הרסיבר מציין זאת אבל הוא לא מתקלקל...
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

ntk
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1303
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #5 

אם יש פיוז לא יקרה לשנאי כלום, אבל בכל זאת יותר לעשות את זה

ariekarp
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 596
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #6 

ההספקים הנקובים של המכשירים שלך 400 ו 200 וואט הם הספקים מקסימליים ריגעיים שהם יכולים להגיע אליהם אם תפוצץ בווליום אדיר.
אתה יכול לחבר את שניהם בשקט לשנאי של 500 וולט אמפר.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #7 

ntk כתב:אם יש פיוז לא יקרה לשנאי כלום, אבל בכל זאת יותר לעשות את זה
...
לא הבנתי מה התכוונת בחלק השני של המשפט, כנראה חסרה איזה אות איפשהו..
מניח שהפיוז יישרף ולשאר הרכיבים המחוברים אליו, לא ייקרה כלום - נכון ?

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2833
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שליחה #8 

avihuli כתב:תודה. מה זה אומר יתקלקלו ?
האם השנאי יכול להישרף ? הפיוז לא אמור למנוע את זה ?
האם אין מנגנוני הגנה בריסבר / סאב למקרים כאלו ? (כמו לדוגמא שיש חוטים חשופים של הרמקולים שיוצרים קצר. הרסיבר מציין זאת אבל הוא לא מתקלקל...
...
פיוז מיועד להגנה מקצר, או צריכת הספק גבוה מאוד. פיוז לא מגן על השנאי בצריכת הספק גבוה לאורך זמן. אם נניח תצרוך מהשנאי 500W כל הזמן (שזה בתחום המותר) השנאי יתחמם וישרף בשלב מסויים. תוצאה של שנאים שמיוצרים בסין ולא ממש עומדים ב100% מהדרישות.

לגבי הרסיבר והסאב, ההגנות (במידה וישנן) מיועדות למצבי קיצון. אתה לא אמור לספק למגבר של 110V מתח נמוך ברמה של יותר מ10% לאורך זמן, ולצפות שהוא יפעל בצורה תקינה.

חוץ מזה, ariekarp די צודק, אם כי יש בעיתיות בתיאוריה. הבעיתייות היא שהסאב והמגבר מגיעים למצבי מקסימום הספק באותו זמן בדיוק (באסים כבדים לאורך זמן) מה שעלול לגרום לקריסה של השנאי.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #9 

השנאי הוא של חברת Conair שמייצרת המון רכיבים לתחום החשמל (ואגב היום כמעט כל העולם מייצר בסין... :) )
זה השנאי: http://www.bhphotovideo.com/c/product/3 ... erter.html

לא הבנתי את האמירה של: "אתה לא אמור לספק למגבר של 110V מתח נמוך ברמה של יותר מ10% לאורך זמן, ולצפות שהוא יפעל בצורה תקינה. "
מה זה אומר מתח נמוך של יותר מ 10% לאורך זמן ?

את הרסיבר ייבאתי מארה"ב ולכן יש צורך בשנאי שיוריד את המתח מ 220 ל- 110 (אין אפשרות לעבודה עם 220 לצערי).
כנ"ל גם לגבי הסאב שאמור להגיע במהלך הימים הקרובים.

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

אוקיי, אז יש לך 500VA "אמיתיים".
האמירה הנ"ל, מתייחסת לעובדה שככל שההספק שאתה לוקח עולה, המתח מהשנאי יורד. אם במצב נורמלי בצריכה של 300W אתה מקבל 110V מהשנאי, ב500W אתה כבר תרד ל105V. ככל שתתקרב לגבול הצריכה, מתח היציאה ירד בגלל נצילות השנאי, והציוד שלך יקבל מתח נמוך מדי.
..

ariekarp
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 596
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #11 

חברים, בדקתם פעם כמה באמת צורך ציוד טרנסיסטורי (לא שפופרתי CLASS A ) לעומת ההספק הנקוב על המכשיר?
אין כאן שום בעיה עם שנאי 500 VA ושני מכשירים בהספק נקוב 400 ו 200 וואט.

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

בדקתי. מגבר/רסיבר ממוצע צורך בין 50 ל70 וואט במצב פעולה ללא השמעה, או בווליום נמוך. זה יכול להגיע ל 200W בציוד ביתי סטנדרטי בעוצמה גבוהה (יחסית) בקטעי באס מתמשכים. (בלי סאבוופר) ועדיין, אני לא יודע מה פותח האשכול מחבר לשנאי...
..

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #13 

ZiggyMan כתב:בדקתי. מגבר/רסיבר ממוצע צורך בין 50 ל70 וואט במצב פעולה ללא השמעה, או בווליום נמוך. זה יכול להגיע ל 200W בציוד ביתי סטנדרטי בעוצמה גבוהה (יחסית) בקטעי באס מתמשכים. (בלי סאבוופר) ועדיין, אני לא יודע מה פותח האשכול מחבר לשנאי...
...
את הרסיבר הזה: http://usa.yamaha.com/products/audio-vi ... mode=model

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14364
נתן תודות: 992 פעמים
קיבל תודות: 1222 פעמים

שליחה #14 

avihuli כתב:
ZiggyMan כתב:בדקתי. מגבר/רסיבר ממוצע צורך בין 50 ל70 וואט במצב פעולה ללא השמעה, או בווליום נמוך. זה יכול להגיע ל 200W בציוד ביתי סטנדרטי בעוצמה גבוהה (יחסית) בקטעי באס מתמשכים. (בלי סאבוופר) ועדיין, אני לא יודע מה פותח האשכול מחבר לשנאי...
...
...
עזוב אותך מהשטויות...למה ללכת על הקצה ולקחת סיכון עם ציוד חדש ויוקרתי?
תן את הכבוד לרסיבר עם השנאי שברשותך רק עבורו.
תרכוש שנאי קטן (250W-300W) עבור הסאב וזהו.... (f)

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #15 

טלHD כתב:
avihuli כתב:
...
...
עזוב אותך מהשטויות...למה ללכת על הקצה ולקחת סיכון עם ציוד חדש ויוקרתי?
תן את הכבוד לרסיבר עם השנאי שברשותך רק עבורו.
תרכוש שנאי קטן (250W-300W) עבור הסאב וזהו.... (f)
...
טוב, נראה לי אתה צודק - עוד 200 שקל זה לא מה שיעשו את ההבדל...
אני לא יודע אם באמת אני אצטרך שנאי כי את הסאב רציתי לקנות דרך newegg אבל נגמר המלאי לפני שהספקתי להזמין אז קניתי מאמזון (פעמיים כי ספק אחד אחרי שהזמנתי חזר אליי אחרי יומיים ואמר לי שגם לו נגמר המלאי).
ב newegg רואים בצילומים של הסאב שהוא תומך ב 110-220 (וכך אגב בהמון חנויות אחרות), אבל ראיתי (די מעט למען האמת) גם תמונות של 110 רק. נראה מה יגיע מחו"ל ואז נדע אם צריך או לא, בתקווה שלא... :)
נערך לאחרונה על ידי avihuli ב 23/09/2011 8:38, נערך פעם 1 בסך הכל.

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4030
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 266 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #16 

נמחק :oops:
Don't Let The Facts Ruin a Good Story !
HarariProjects.com