חברת Seagate היינה הראשונה אשר יוצאת לשוק עם כונן קשיח מסחרי בנפח 4TB. הכונן מגיע כסטנדרט עם מחבר USB 3.0 ובתוספת תשלום ניתן לרכוש מתאמי FireWire או Thunderbolt. בנתיים הכונן נמכר רק כמלווה עם מארז חיצוני ונכנס לסדרת GoFlex Desk.
שלכם תמורת $250

5 פלטות זה אומר חום עצום .... מצד שני היטאצי הציגו לראשונה פלטות יחידות של 1TB, שאומר שטכנית ניתן לייצר כונן 4TB עם 4 פלטות.[left]The drive inside features five 800GB platters spinning at 7200RPM with a 64MB buffer. Just like before, it's a SATA Barracuda XT inside of a GoFlex Desk chassis[/left]...

נכון להיום, 2 של 2T קומפקטיים יותר כמו סמסונג M3 החדש במחיר דומה (כ500 ש"ח ליח'), יהיו עדיפים.yaacubo כתב:בשביל מה לקנות גודל שכזה?? רק לחשוב שמידע בנפח הזה נופל.
לא עדיף לרכוש כבר 4 דיסקים של 1 טרה?...

אצלי כמעט כל התוכנות לא הצליחו לשחזר.Batnun כתב:מצטער להסיט קמעה את נושא השרשור, אבל בדיוק הגיע אלי הדיסק הקשיח של אחותי - Seagate Barracuda 200GB.
הדיסק (כצפוי?) שבק חיים, ואני אמור לנסות להציל קבצים מתוכו...
יש למישהו טיפים או המלצות לתוכנות שחזור טובות?
Batnun
....
AviBiton כתב:אצלי כמעט כל התוכנות לא הצליחו לשחזר.Batnun כתב:מצטער להסיט קמעה את נושא השרשור, אבל בדיוק הגיע אלי הדיסק הקשיח של אחותי - Seagate Barracuda 200GB.
Batnun
....
בסוף, לפי עצתם של כמה חברים מהפורום, הורדתי את ה-Live CD של אובונטו (ככה לא צריך להתקין, הוא עולה ישירות מה-CD) , ודרכו הצלחתי לראות את רוב הקבצים ולהעתיק אותם לכונן אחר....

GPT לא מחליפה את ה- NTFS או כל מערכת קבצים אחרת, אלא את הגדרת המחיצות, שימיו כימי הדוס.Sexter כתב:
ולנושא השרשור, עד כמה שידוע לי מעל 2T צריך לפרמט בשיטה אחרת מ NTFS כמו GPT לא? אגב גם אני מנפגעי SHITGATE. כונן חיצוני מת לאחר חודשיים של שימוש. למזלי הוא היה רק עם עותקי גיבוי של 1T של סרטים. הם יותר גרועים מ MAXTOR (או שהם קנו אותם?)...

הם אכן קנו את MAXTOR.Sexter כתב:AviBiton כתב:אצלי כמעט כל התוכנות לא הצליחו לשחזר.Batnun כתב:מצטער להסיט קמעה את נושא השרשור, אבל בדיוק הגיע אלי הדיסק הקשיח של אחותי - Seagate Barracuda 200GB.
Batnun
....
בסוף, לפי עצתם של כמה חברים מהפורום, הורדתי את ה-Live CD של אובונטו (ככה לא צריך להתקין, הוא עולה ישירות מה-CD) , ודרכו הצלחתי לראות את רוב הקבצים ולהעתיק אותם לכונן אחר....
תוכנות שחזור יעילות הן RSTUDIO או ACTIVE FILE RECOVER ו ACTIVE PARTITION RECOVERY. ברוב המקרים ניתן להציל את רוב הדיסק. אלו תוכנות לא חינמיות, אבל ברשת מסתובבים להם LIVE CD שכולים את התוכנות שעובדות ללא צורך בהתקנה על המחשב.
ולנושא השרשור, עד כמה שידוע לי מעל 2T צריך לפרמט בשיטה אחרת מ NTFS כמו GPT לא? אגב גם אני מנפגעי SHITGATE. כונן חיצוני מת לאחר חודשיים של שימוש. למזלי הוא היה רק עם עותקי גיבוי של 1T של סרטים. הם יותר גרועים מ MAXTOR (או שהם קנו אותם?)...

איך זה בדיוק יותר כסף ? דיסק של 2TB עולה בארצות הברית 60$, על ה-4TB הם רוצים 250$! ( ועוד ב-60$ אפשר לקנות סמסונג או WD )Lior_M כתב:לא שמים את כל הביצים באותו הסל.
4T כדיסק יחיד מסוכן מדי, עדיף לרכוש שני דיסקים של 2T או שלושה של 1.5T.
אמנם יותר כסף אבל כשאחד הדיסקים יקרוס, תצטרכו לשחזר רק 1.5T.
ליאור...