כותר בלו-ריי מקורי ברזולוציה של 720P

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
gilos פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 758

שליחה

שלום לכולם,

אני רוצה להעלות כאן נושא שאני נחבט בו כבר שבוע ימים, ואשמח לשמוע גם את דעתכם המקצועית.

כידוע, כותרי בלו-ריי הם הסופר איכות שניתן למצוא היום בכל הקשור לסרטים ושות'.
לא אחת נתקלתי בקובץ יחסית קטן לכותר מקורי (17-25 ג'יגה) וכשלחצתי על 'מאפיינים' הופתעתי לגלות שהקובץ (המקורי כאמור) הוא בכלל ברזולוציה של 720P. (רוחב מסגרת: 720; גובה מסגרת: 480), ולא כמו שאני רגיל ומכיר - 1080P (רוחב מסגרת: 1920; גובה מסגרת: 1080).
פרט לעובדה שהייתי מאוד מופתע, שאלתי את עצמי כמה שאלות שהייתי שמח לקבל עליהן תשובה חד משמעית. (למרות שכבר קיבלתי הסבר הגון מאחד החברים הטובים שלי כאן בפורום - עדיין הייתי שמח לשמוע גם את דעתכם המקצועית).

1. איך ייתכן שקובץ המקור הוא ב-720P וקיימים ברשת גרסאות ריפ של קבוצות שונות לאותו סרט ב-1080P?

2. האם כאשר הקובץ עבר 'המרה' מ-720P ל-1080P זה 'מזריק' לו משהו מבחינת איכות הקובץ? שהרי הקובץ המקורי הוא ב-720P אז איך אפשר לעשות מהמקור יותר איכותי מהמקור? מה שלא מעורר תהייה כאשר הדבר הפוך, שהרי מ-1080P לכווץ ל-720P נשמע הגיוני לחלוטין.

3. האם במקרים מהסוג הזה, אם נחפש טוב טוב טוב טוב טוב, האם נוכל למצוא ברשת 'ריפ' של קבוצה כזו או אחרת שהינו קובץ איכותי יותר מקובץ הבלו-ריי המקורי שבידינו?

בכל המקרים אני מדבר על איכות תמונה ולא סאונד.

השאלה השלישית והפחות חשובה, אך מעניינת - איך 'משחררים' כותר בלו-ריי לקניה במחיר שנע בן 160-220 ש"ח ואף יותר ועדיין לא מגישים לנו את איכות התמונה המקסימלית?

תודה מראש על הכל,
גילוס.

ashk
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 942

שליחה

720P זה לא "רוחב מסגרת: 720; גובה מסגרת: 480"

gilos פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

ashk כתב:720P זה לא "רוחב מסגרת: 720; גובה מסגרת: 480"
...
זה כל מה שיש לך לומר אחרי כל המונולוג הארוך שלי? זה מה שהיה חשוב?!?!

ashk
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

gilos כתב:
ashk כתב:720P זה לא "רוחב מסגרת: 720; גובה מסגרת: 480"
...
זה כל מה שיש לך לומר אחרי כל המונולוג הארוך שלי? זה מה שהיה חשוב?!?!
...
צודק! אז על המונולוג שלך יש לי רק שאלות:

?WTF you're talking about
איזה קובץ? מה מקורי? למה "השאלה השלישית" בא כי רביעית? האם היא מבטלת אחת מהקודמות? איזו מהם?

מוקי27
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 630

שליחה

רזולוציה של 720x480 אינה 720p, כפי שציין קודמי. במקרה הטוב מדובר ב 480p, שלא מוגדר בכלל כתוכן HD.
יכול להיות שהנתון של הרזולוציה שהבאת אינו נכון, והכותר שלך ברזולוציה יותר גבוהה.
יכול להיות שהנתון נכון, ואז אין לך את המקור עם "הסופר איכות" כפי שאתה רוצה לחשוב.

gilos פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

מוקי27 כתב:רזולוציה של 720x480 אינה 720p, כפי שציין קודמי. במקרה הטוב מדובר ב 480p, שלא מוגדר בכלל כתוכן HD.
יכול להיות שהנתון של הרזולוציה שהבאת אינו נכון, והכותר שלך ברזולוציה יותר גבוהה.
יכול להיות שהנתון נכון, ואז אין לך את המקור עם "הסופר איכות" כפי שאתה רוצה לחשוב.
...
מוקי,
לא ייתכן שאין לי את המקור, מדובר בכותר מלא של בלוריי השוקל כ-45 דנגה והוא בפורמט m2ts.
אפילו מבנה הקובץ בנוי כמו בלוריי. כך שאני קצת יודע על מה אני מדבר - אין לכם עסק עם מפגר.
עכשיו, הנתונים שהבאתי הם לא מהראש אלא לחיצה על ׳מאפיינים׳ גילתה לי את הנתונים שכתבתי למעלה. כתוב בעברית: רוחב מסגרת וכו׳ וזה בדיוק מה שכתבתי.
אז הנתון הוא נכון ואמיתי. ובגלל זה פתחתי את השרשור הזה.

ashk
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

דרך הנכונה להסתכל על HD היא MEDIAINFO או BDINFO, ולא "לחיצה על ׳מאפיינים׳". רב הסיכויים ש׳מאפיינים׳ מראה STREAM ראשון שיש שם.

gilos פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

ashk כתב:דרך הנכונה להסתכל על HD היא MEDIAINFO או BDINFO, ולא "לחיצה על ׳מאפיינים׳". רב הסיכויים ש׳מאפיינים׳ מראה STREAM ראשון שיש שם.
...
נו כן! אחרי שזיהיתי את המיין טייטל (הסרט עצמו) לחצתי מאפיינים ושם ראיתי את הנתונים שכתבתי.
אז יש הסבר?!

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8139

שליחה

gilos כתב:
ashk כתב:דרך הנכונה להסתכל על HD היא MEDIAINFO או BDINFO, ולא "לחיצה על ׳מאפיינים׳". רב הסיכויים ש׳מאפיינים׳ מראה STREAM ראשון שיש שם.
...
נו כן! אחרי שזיהיתי את המיין טייטל (הסרט עצמו) לחצתי מאפיינים ושם ראיתי את הנתונים שכתבתי.
אז יש הסבר?!
...
אתה מוכן בכל זאת לבדוק עם media info ?

http://mediainfo.sourceforge.net/en
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

מוקי27
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 630

שליחה

gilos כתב:
מוקי27 כתב:רזולוציה של 720x480 אינה 720p, כפי שציין קודמי. במקרה הטוב מדובר ב 480p, שלא מוגדר בכלל כתוכן HD.
...
מוקי,
לא ייתכן שאין לי את המקור, מדובר בכותר מלא של בלוריי השוקל כ-45 דנגה והוא בפורמט m2ts.
אפילו מבנה הקובץ בנוי כמו בלוריי. כך שאני קצת יודע על מה אני מדבר - אין לכם עסק עם מפגר.
עכשיו, הנתונים שהבאתי הם לא מהראש אלא לחיצה על ׳מאפיינים׳ גילתה לי את הנתונים שכתבתי למעלה. כתוב בעברית: רוחב מסגרת וכו׳ וזה בדיוק מה שכתבתי.
...
בתשובתי אליך לא היה זלזול וסיפקתי לך הסברים סבירים לשאלותיך. לא ברור לי מדוע אתה מגיב בצורה כזו.

אגב, רשמת בהודעה הראשונה שמדובר על קבצים קטנים מהרגיל, של 17-25 ג'יגה.
בנוסף, הגודל אינו מעיד בהכרח על האיכות. אם רוצים, אפשר גם לקחת קסטת וידאו ביתית מלפני 20 שנה ולקודד אותה באופן שתתפוס בלו-ריי שלם...

gilos פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

מוקי27 כתב:
gilos כתב:
...
מוקי,
...
בתשובתי אליך לא היה זלזול וסיפקתי לך הסברים סבירים לשאלותיך. לא ברור לי מדוע אתה מגיב בצורה כזו.

אגב, רשמת בהודעה הראשונה שמדובר על קבצים קטנים מהרגיל, של 17-25 ג'יגה.
בנוסף, הגודל אינו מעיד בהכרח על האיכות. אם רוצים, אפשר גם לקחת קסטת וידאו ביתית מלפני 20 שנה ולקודד אותה באופן שתתפוס בלו-ריי שלם...
...
גם אני לא זלזלתי בך לרגע. עניתי לך על מה שכתבת.

gilos פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

Lior_M כתב:
gilos כתב:
...
אז יש הסבר?!
...
אתה מוכן בכל זאת לבדוק עם media info ?

http://mediainfo.sourceforge.net/en
...
אבדוק מחר. אם תוכל להסביר קצת איך להשתמש ואם לא - אסתדר לבד ואעדכן.

חזור אל “סרטים וטלויזיה”