אוהב דו ערוצי אבל רוצה גם שילוב של קולנוע בייתי...
את צעדי הראשונים בתחום התחלתי דווקא דרך רסיבר קולנוע בייתי. עם הזמן (כפי שקורה לרבים) התעדן הטעם וכיום אני נהנה יותר לשמוע דווקא מוזיקה בסטריאו.
בהתאם לכך השתנה גם הציוד בו אני משתמש - הרסיבר עדיין קיים אבל הרמקולים הקדמיים (שהוחלפו ושודרגו) מחוברים למגבר סטיריאו שהוא בתורו מחובר ל-DAC חיצוני.
וכעת לשאלת מיליון הדולר!
אני מעוניין להוציא מהרסיבר (או ממכשיר אחר לא משנה) כשאני מנגן חומר מקודד ל-5.1 את שני הערוצים הקדמיים ביציאת SPDIF או קואקסיאלי כסטיריאו בעוד ששאר הערוצים יטופלו על ידי הרסיבר.
כדי להסביר אני מחפש את אחת מהחלופות הבאות:
אות ה-DTS יגיע מהמחשב שלי דרך SPDIF לרסיבר שאליו מחוברים הרמקולים האחוריים, הסנטר והסב ומתוך הרסיבר אוכל להוציא (דרך SPDIF OUT) אות סטיריאו דיגיטלי שיכנס אל תוך ה-DAC ומשם למגבר הסטריאו ולרמקולים הקדמיים.
אפשרות אחרת היא אולי להוציא את ה-DTS בHDMI לרסיבר ובמקביל להוציא סטיריאו דרך SPDIF ל-DAC (שתי היציאות נמצאות במחשב HTPC שלי).
מה דעתכם - יש פיתרון לנושא הזה או שהדרך היחידה שלי זה לעבוד עם ה-DAC של הרסיבר ולהוציא דרך PRE OUT - דבר שמאוד מוריד את האיכות במקרה שלי.
במידה וזו האפשרות היחידה - איזה רסיבר אתם ממליצים עם יציאת ה-PRE OUT הכי איכותית?
בתודה.
בהתאם לכך השתנה גם הציוד בו אני משתמש - הרסיבר עדיין קיים אבל הרמקולים הקדמיים (שהוחלפו ושודרגו) מחוברים למגבר סטיריאו שהוא בתורו מחובר ל-DAC חיצוני.
וכעת לשאלת מיליון הדולר!
אני מעוניין להוציא מהרסיבר (או ממכשיר אחר לא משנה) כשאני מנגן חומר מקודד ל-5.1 את שני הערוצים הקדמיים ביציאת SPDIF או קואקסיאלי כסטיריאו בעוד ששאר הערוצים יטופלו על ידי הרסיבר.
כדי להסביר אני מחפש את אחת מהחלופות הבאות:
אות ה-DTS יגיע מהמחשב שלי דרך SPDIF לרסיבר שאליו מחוברים הרמקולים האחוריים, הסנטר והסב ומתוך הרסיבר אוכל להוציא (דרך SPDIF OUT) אות סטיריאו דיגיטלי שיכנס אל תוך ה-DAC ומשם למגבר הסטריאו ולרמקולים הקדמיים.
אפשרות אחרת היא אולי להוציא את ה-DTS בHDMI לרסיבר ובמקביל להוציא סטיריאו דרך SPDIF ל-DAC (שתי היציאות נמצאות במחשב HTPC שלי).
מה דעתכם - יש פיתרון לנושא הזה או שהדרך היחידה שלי זה לעבוד עם ה-DAC של הרסיבר ולהוציא דרך PRE OUT - דבר שמאוד מוריד את האיכות במקרה שלי.
במידה וזו האפשרות היחידה - איזה רסיבר אתם ממליצים עם יציאת ה-PRE OUT הכי איכותית?
בתודה.
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
לגבי מחשב... זה תוכל לעשות. להגדיר יציאות פרטנית לפי סוג התוכן.
אולם מעבר לזה זה בעייתי.
אולם מעבר לזה זה בעייתי.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
נראה לי שקצת הסתבכת עם עצמך
הDAC החיצוני משמש אותך רק לסטריאו לא?
אז ממנו תכנס לכניסה אנלוגית ברסיבר - ככה הרסיבר לא משפיע על האות.
כשאתה מנגן סרט בDTS או DD - גם ככה צריך את המפענח של הרסיבר - והDAC לא יודע להתעסק עם זה.
אז יהיו לך כביכול שני חיבורים מהמחשב למערכת - אחד דיגיטלי - לסראונד ואחד אנלוגי למוזיקה.
תבחר רסיבר עם יציאת PRE OUT תשרשר למגבר סטריאו ואתה מסודר.
הDAC החיצוני משמש אותך רק לסטריאו לא?
אז ממנו תכנס לכניסה אנלוגית ברסיבר - ככה הרסיבר לא משפיע על האות.
כשאתה מנגן סרט בDTS או DD - גם ככה צריך את המפענח של הרסיבר - והDAC לא יודע להתעסק עם זה.
אז יהיו לך כביכול שני חיבורים מהמחשב למערכת - אחד דיגיטלי - לסראונד ואחד אנלוגי למוזיקה.
תבחר רסיבר עם יציאת PRE OUT תשרשר למגבר סטריאו ואתה מסודר.
איתי שלום!
מה שאני יכול לעשות זה לחבר אופטית מהמחשב לרסיבר - לצאת אופטית מהרסיבר ל-DAC ולמערכת הסטיריאו - במידה ואני שומע סטיריאו
או אם אני שומע DTS - לצאת מהרסיבר דרך הפרה OUT למגבר סטריאו (כניסה אחרת).
זה מה שאני עושה עכשיו.
הבעיה היא שהDAC ברסיבר גרוע מהDAC החיצוני ולכן אם אני שומע הופעה אני מעדיף להעביר את המחשב להוציא סטריאו ולהקשיב כך ...
השאלה שלי אליך היא:
האם כל רסיבר - הכי פשוט שיהיה יכול לתת לי פרה אוט סביר? כלומר אם יש לי מגבר סטיריאו טוב האם אני יכול להרשות לעצמי להסתפק ברסיבר מהדגמים הנמוכים יותר של ימאהה כי גם כך במוזיקה אני משתמש רק ב-PRE OUT?
מה שאני יכול לעשות זה לחבר אופטית מהמחשב לרסיבר - לצאת אופטית מהרסיבר ל-DAC ולמערכת הסטיריאו - במידה ואני שומע סטיריאו
או אם אני שומע DTS - לצאת מהרסיבר דרך הפרה OUT למגבר סטריאו (כניסה אחרת).
זה מה שאני עושה עכשיו.
הבעיה היא שהDAC ברסיבר גרוע מהDAC החיצוני ולכן אם אני שומע הופעה אני מעדיף להעביר את המחשב להוציא סטריאו ולהקשיב כך ...
השאלה שלי אליך היא:
האם כל רסיבר - הכי פשוט שיהיה יכול לתת לי פרה אוט סביר? כלומר אם יש לי מגבר סטיריאו טוב האם אני יכול להרשות לעצמי להסתפק ברסיבר מהדגמים הנמוכים יותר של ימאהה כי גם כך במוזיקה אני משתמש רק ב-PRE OUT?
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
מגברי ק"ב חדשים שכוללים יציאות PRE-OUT לסטריאו עולים מעל 5,000 ש"ח... המחיר הכי תחרותי לדעתי שתמצא על רסיבר ק"ב שנותן את האופציה הזאת זה הימאהה 667, שנמצא כרגע במכירת חיסול לקראת הגעת מחליפו ה-671.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

הDAC שלך - כולל כניסה אופטית? או דיגיטלית אחרת (לא USB) ויודע לעשות PASSTHROUGH לפורמטים מתקדמים יותר?
איתי!
ה-DAC שלי הוא מאוד פשוט NOS והוא כולל שתי כניסות (אופטי וקואקסיאלי) עם בורר ויציאה רגילה (בננות). הוא לא יודע לעשות שום PASS THROUGH וכשאני משמיע דרכו DTS אני שומע רעש נורא ברמקולים.
הדבר שעצבן אותי שלעיתים אני לא יודע עם הופעה מסויימת היא ב-DTS או בסטיריאו ולכן אני שוכח לעבור במגבר ליציאה של הפרה של הרסיבר ומקלקל את הרמקולים. זו הסיבה שניתקתי לחלוטין את הרסיבר.
ה-DAC שלי הוא מאוד פשוט NOS והוא כולל שתי כניסות (אופטי וקואקסיאלי) עם בורר ויציאה רגילה (בננות). הוא לא יודע לעשות שום PASS THROUGH וכשאני משמיע דרכו DTS אני שומע רעש נורא ברמקולים.
הדבר שעצבן אותי שלעיתים אני לא יודע עם הופעה מסויימת היא ב-DTS או בסטיריאו ולכן אני שוכח לעבור במגבר ליציאה של הפרה של הרסיבר ומקלקל את הרמקולים. זו הסיבה שניתקתי לחלוטין את הרסיבר.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

אני הייתי לוקח איזה סטרימר מוזיקה - ואותו מחבר לDAC.
ואת המחשב מחבר ישירות לרסיבר.
נראה לי הכי הגיוני לתפעול.
ואת המחשב מחבר ישירות לרסיבר.
נראה לי הכי הגיוני לתפעול.