עשה-זאת-בעצמך - עוגת חלבונים
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46419
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5084 פעמים
קצת קשה להגיע לצריכת חלבונים מספקת ביום, לכן אני הכנתי גם לטובת גיוון עוגה בה המרכיב המרכזי הוא חלבונים.
יש כמובן הרבה מתכונים ברחבי הרשת, אך באתר HT עדיין לא עלה מתכון כזה והנה המתכון שלי.
מרכיבים:
245 גרם אבקת חלבון - לטובת חלבונים.
400 מ"ל חלב - עדיף 1%.
400 גרם בננה מרוסקת - מקור לסיבים תזונתיים, פחמימות.
100 גרם שיבולת שועל - מקור נוסף של חלבונים מן הצומח, פחמימות וסיבים תזונתיים.
200 גרם חמוציות - מקור פחמימות וממתיק טבעי.
30 מ"ל מיץ לימון - לתוספת טעם וויטמין C.
תמצית וניל - לטעם.
קנמון - לטעם וריח.
25 גרם שומשום - פחמימות ומקור חלבונים נוסף מן הצומח.
הוראות הכנה:
1. מערבבים הכל עד לקבלת עיסה אחידה.
2. תנור ל- 20 דקות על מנת להעניק קליפה קשה.
3. לצנן למשך מספר שעות.
במידה ומכינים את זה בתבנית שטוחה ולא גבוהה כמו שאני השתמשתי, ניתן לחתוך בצורה חטיפי חלבון, מכיוון שאז בתנור החלב יתאדה יותר מהר ויעניק תוצר יותר יבש וקל לאחיזה.
ניתן להשתמש בעוד המון מרכיבים כמו: סובין חיטה, צימוקים, גרנולה, שקדים, קוקוס, דבש, חמאת בוטנים, סירופ מייפל, ממתיקים שונים, חלבוני ביצה, אינסטנט פודינג ועוד, אך מכיוון שאני מעדיף לא להכניס יותר מידי סוכרים, השארתי אותם בחוץ.
זוהי פעם ראשונה שאני מכין את זה ויצא די טוב. שיפורים לפעם הבאה: שימוש בתבנית שטוחה על מנת ליצור חטיפים קשים אשר יוכלו להיות גם ניידים.
יש כמובן הרבה מתכונים ברחבי הרשת, אך באתר HT עדיין לא עלה מתכון כזה והנה המתכון שלי.
מרכיבים:
245 גרם אבקת חלבון - לטובת חלבונים.
400 מ"ל חלב - עדיף 1%.
400 גרם בננה מרוסקת - מקור לסיבים תזונתיים, פחמימות.
100 גרם שיבולת שועל - מקור נוסף של חלבונים מן הצומח, פחמימות וסיבים תזונתיים.
200 גרם חמוציות - מקור פחמימות וממתיק טבעי.
30 מ"ל מיץ לימון - לתוספת טעם וויטמין C.
תמצית וניל - לטעם.
קנמון - לטעם וריח.
25 גרם שומשום - פחמימות ומקור חלבונים נוסף מן הצומח.
הוראות הכנה:
1. מערבבים הכל עד לקבלת עיסה אחידה.
2. תנור ל- 20 דקות על מנת להעניק קליפה קשה.
3. לצנן למשך מספר שעות.
במידה ומכינים את זה בתבנית שטוחה ולא גבוהה כמו שאני השתמשתי, ניתן לחתוך בצורה חטיפי חלבון, מכיוון שאז בתנור החלב יתאדה יותר מהר ויעניק תוצר יותר יבש וקל לאחיזה.
ניתן להשתמש בעוד המון מרכיבים כמו: סובין חיטה, צימוקים, גרנולה, שקדים, קוקוס, דבש, חמאת בוטנים, סירופ מייפל, ממתיקים שונים, חלבוני ביצה, אינסטנט פודינג ועוד, אך מכיוון שאני מעדיף לא להכניס יותר מידי סוכרים, השארתי אותם בחוץ.
זוהי פעם ראשונה שאני מכין את זה ויצא די טוב. שיפורים לפעם הבאה: שימוש בתבנית שטוחה על מנת ליצור חטיפים קשים אשר יוכלו להיות גם ניידים.
-
- חלק מהמרכיבים לפני ההכנה
-
- התוצר המוגמר
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
זה טעים? איזה טעם יש לזה? למה זה דומה?
יש לי מתכונים מעולים לבראוניס ופאי פקאן, אבל הם בעיקר עתירי סוכר וחמאה...
יש לי מתכונים מעולים לבראוניס ופאי פקאן, אבל הם בעיקר עתירי סוכר וחמאה...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4889
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
סתם שתדע -
ויטמין C מהפרי מתפרק מיד עם חשיפה לחמצן (שבירה של הפרי/מיץ),
ובטח ובטח אחרי חימום.
כך שטכנית - אין כמעט בכלל ויטמין C עד נקודת האכילה.
בקפסולות זה סיפור קצת שונה.
ויטמין C מהפרי מתפרק מיד עם חשיפה לחמצן (שבירה של הפרי/מיץ),
ובטח ובטח אחרי חימום.
כך שטכנית - אין כמעט בכלל ויטמין C עד נקודת האכילה.
בקפסולות זה סיפור קצת שונה.
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46419
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5084 פעמים
pixies,
בדיוק, כל המתכונים שמצאתי ברשת עתירי שומנים וסוכרים, לכן עשיתי משהו בעצמי. הטעם? תדמיין לך את כל המרכיבים יחדיו, זה בדיוק הטעם
את הקינמון ותמצית הוניל לא ממש מרגישים, כנראה שמתי קצת מידי. המרכיב הדומיננטי בעוגה זה אבקת החלבון ומכיוון שלא שמתי יותר מידי ממתיקים מלבד החמוציות אשר לא מתערבבות עם נוזל העיסה, ממש מרגישים את טעם האבקה ואז טעם העוגה תלוי בטעם של האבקה שלך. אצלי זה חלבון ללא שום טעם ואין לי בעיה עם זה.
אישתי שבדיוק הייתה במטבח (איזה מפתיע
), אמרה שהטעם מעט תפל מכיוון שהיא מעדיפה מתוק, אז עבורי זה בדיוק, זה גם מרגיש יותר בריא מכיוון שהמתוק מגיע רק מהחמוציות.
כמובן שכל העיסה יכולה לקבל שדרוג רציני לטעם במידה ומשתמשים בכל התוספות שציינתי בסוף ההודעה אשר פותחת את השרשור, אבל עבורי זה טוב דיו.
ufffnick,
לא ממש חשוב לי העוגה כמקור לויטמין C, ציינתי זאת מכיוון שזהו אחד המרכיבים העיקריים במיץ לימון.
בדיוק, כל המתכונים שמצאתי ברשת עתירי שומנים וסוכרים, לכן עשיתי משהו בעצמי. הטעם? תדמיין לך את כל המרכיבים יחדיו, זה בדיוק הטעם
את הקינמון ותמצית הוניל לא ממש מרגישים, כנראה שמתי קצת מידי. המרכיב הדומיננטי בעוגה זה אבקת החלבון ומכיוון שלא שמתי יותר מידי ממתיקים מלבד החמוציות אשר לא מתערבבות עם נוזל העיסה, ממש מרגישים את טעם האבקה ואז טעם העוגה תלוי בטעם של האבקה שלך. אצלי זה חלבון ללא שום טעם ואין לי בעיה עם זה.
אישתי שבדיוק הייתה במטבח (איזה מפתיע
כמובן שכל העיסה יכולה לקבל שדרוג רציני לטעם במידה ומשתמשים בכל התוספות שציינתי בסוף ההודעה אשר פותחת את השרשור, אבל עבורי זה טוב דיו.
ufffnick,
לא ממש חשוב לי העוגה כמקור לויטמין C, ציינתי זאת מכיוון שזהו אחד המרכיבים העיקריים במיץ לימון.
מצוין, אולי נעשה זאת בקרוב. כרגע יש לי חטיפי חלבון קנויים, אבל בזמנו גם הכנתי חטיפי חלבון בעצמי.
פעם ראשונה לא יצא משהו, פעם שניה עם שיפורים כבר יצא טוב יותר ולא הכנתי פעם שלישית אבל היו לי רעיונות נוספים לשיפור..אולי אני גם אמצא את המתכון, אם זה מעניין.
פעם ראשונה לא יצא משהו, פעם שניה עם שיפורים כבר יצא טוב יותר ולא הכנתי פעם שלישית אבל היו לי רעיונות נוספים לשיפור..אולי אני גם אמצא את המתכון, אם זה מעניין.