האם ניתן לחבר אנטנת DTT ואנטנה FM לאותו כבל?

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
saharony פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 60
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

במידה ויש לי שתי אנטנות חיצוניות, האחת לרדיו FM והאחת לטלויזיה DTT, האם יש לי אפשרות להוביל את השידור לנקודה אחת בסלון? (ושם להתקין מפצל כלשהו ולחבר לטלויזיה ולרדיו (שנמצא ברסיבר) )

אם כן, איזה ציוד אני צריך חוץ מהאנטנות כבל והקונקטורים? (מה מאחד לי את השידור של שתי האנטנות לכבל אחד, ומה מפצל לי את השידור לכבלים לטלויזיה/רדיו)

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

saharony כתב:במידה ויש לי שתי אנטנות חיצוניות, האחת לרדיו FM והאחת לטלויזיה DTT, האם יש לי אפשרות להוביל את השידור לנקודה אחת בסלון? (ושם להתקין מפצל כלשהו ולחבר לטלויזיה ולרדיו (שנמצא ברסיבר) )

אם כן, איזה ציוד אני צריך חוץ מהאנטנות כבל והקונקטורים? (מה מאחד לי את השידור של שתי האנטנות לכבל אחד, ומה מפצל לי את השידור לכבלים לטלויזיה/רדיו)
...
כן
http://www.thm.co.il/%D7%9E%D7%99%D7%A7 ... V/p-59.htm
ובבית לחבר לשקע טלביזיה למשל:
http://www.thm.co.il/%D7%A9%D7%A7%D7%A2 ... 9/p-84.htm
ויתכן שתאלץ להוסיף מגבר
http://www.thm.co.il/%D7%9E%D7%92%D7%91 ... /p-209.htm

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

מחזק את מה שרשמו מעלי ומוסיף:
במידה ואתה גר בבית קומות, סביר להניח שיש לך כבר מתאם כזה בקומות, פשוט תבדוק את הכבלים שלך ואת הכבלים שיורדים מהגג.
מאנטנה יורדים שלושה כבלים, תראה אם הם מתחברים למתאם וממנו למגבר קומתי.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

saharony פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

תודה על התגובות, אני אכן גר בקומות, אבל אני לא מעוניין להשתמש בתשתית של הבנין (תשתית ישנה והכבלים נראים קצת מפוררים)
כרגע יש לי כבל שיוצא מהקיר בסלון ומקום אחד פנוי בקופסת גוויס, לכן אני כנראה אתקין "שקע" גויס (ניפל) ואת השקע טלויזיה/רדיו אני כנראה אתקין כקומבינה בשידה עתידית ואתחבר אליו באמצעות כבל מהגויס.
יש סיכוי סביר שאני לא אצטרך מגבר? אם כן, זה ידרוש ממני עוד הרבה למידה :) (אין לי מושג ירוק במגברים, מה הם דורשים, מה ההגבלות, מה אני צריך לוודא, מה מותר ומה אסור לעשות וכו'.)

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

הכל טוב ויפה שיש לך כבל בסלון... הצד השני של הכבל הינו בארון תקשורת בדירה או קומתי.
בארון יש לך תשתית מהגג ותשתית מהרצפה (הוט). היכן אתה מתכוון להרכיב את האנטנות? וכיצד אתה חושב להתחבר לכבל שמוביל לסלון?

לא מזמן הרכבתי אנטנה בבית של מישהו ששם את האנטנה מחוץ לחלון בחדר שינה, עם קידוח החוצה מהשקע בקיר, הכבל מהאנטנה מחובר למפצל, צד אחד למסך מקומי, צד שני לארון תקשורת. בארון שינוי מיקום הכבלים וחיבור מחדש עם ספלייס חיבר גם את הסלון לאנטנה. הקליטה לרוב כ85 אחוז... (לא יודע עם זה בגלל המפצלים והמרחק או שככה זה...)

מה מותר ומה אסור??
דירה שלך, תעשה מה שאתה רוצה...
מה אסור? תלוי מה אתה מתכוון לעשות, בהרבה דברים יש איסורים...
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

saharony פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

הארון תקשורת אצלי בדירה. יש כבל מגשר בין הארון מחוץ לדירה (בזק/HOT) לבין הארון שלי. מיקום האנטנות יהיה על הגג, מרחק של כ-15 מטר כבל מהארון תקשורת שלי. אני שוקל להעביר 2 כבלים לתוך הארון תקשורת (אחד מכל אנטנה) ולחבר את המיקסר בארון התקשורת ולצאת איתו לכבל שבסלון. אם אחבר את המיקסר קרוב לאנטנות ואז אוציא כבל אחד לארון, אני חושש שאז יהיו לי סיבוכים כשארצה בעתיד לחבר את יתר השקעים בדירה לאנטנות.
מה שמוביל אותי לשאלות הבאות:
אם אני מחבר כבל רדיו/טלויזיה (אני אקרא כך לכבל שיוצא ממיקסר של שני כבלים שהגיעו מאנטנת הרדיו ומאנטנת הטלויזיה) ובאמצעות ניפל אחבר אותו ישירות לממיר טלויזיה, האם האיכות תהיה פחות טובה מאשר אני אחבר כבל טלויזיה נקי? (כבל שלא התמקסס לו עם אנטנת הרדיו)

ה85% שהתקבלו במקרה שצינת נחשבים תוצאה טובה לשיטת חיבור הזו? האם הוא השתמש במגבר? האם השידור יהיה חלק באיכות זו?

בקשר למה מותר מה אסור, התכוונתי לחיבור מגברים וכד'. האם יש חשיבות למיקום המגבר ביחס לכבלי טלויזיה/לוין/אינטרנט/טלפון, היכן למקם ספקי מתח, וכו', אני פשוט מעריך שחיבור מגבר לא אמור להיות סתם חיבורי ברגים. אחרי הכל, אתה צריך לדעת מה אתה עושה כשאתה מחבר מוצרים שממירים מתחים וממוקמים במקום רגיש כמו ארון תקשורת.

רב תודות!

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
יצירת קשר:

שליחה #7 

saharony
ככלל עדיף לשים את המיקסר כמה שיותר קרוב לאנטנות לשם הוא מיועד.
לגבי עוצמות זה תלוי עם איזה אנטנות אתה משתמש ומה עוצמת האות המיתקבלת בהם,לכל מטר כבל אנטנה,מחבר ושקע יש הפסדים קטנים בהעברה לכן יתכן שתאלץ לשים גם מגבר בדרך רצוי שיהיה כמה שיותר קרוב לאנטנות בד"כ בארון התקשורת הקומתי של הקומה האחרונה ודורש כמובן חיבור לשקע חשמל או בארון הקומתי או בהזנה פנטומית באמצעות כבל האנטנה שמחובר לספק כוח שיושב אצליך בדירה, מכיוון שאתה גר בבניין אתה אמור לפנות לועד הבית שמחובתו לתחזק את מערך האנטנות בבניין, במקרה כזה מערכת לבניין כולל התקנה אמורה לעלות לכם בין 1500 ל 2500 ש"ח.
אני במקרה ועד הבית בבנין שלי ומיכיוון שהבנין חדש והיה לי תורן תקין ומחוזק התקנתי בעצמי את כל המערכת.
כהובי עבורי, אם אתה לא בטוח שתרצה להתעסק עם העבודה לבד אני מציע להזמין איש אנטנות מנוסה ולסכם זאת עם ועד הבית.

saharony פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

אין שום סיכוי שוועד הבית יוציא על העסק הזה כסף, זו הבעיה. ואם כבר מזכירים את זה, יש סיכוי שאתמנה בעצמי לוועד הבית ואין סיכוי שאני אבקש כסף מאנשים בשביל זה (הגג דולף, זה נראה לי חשוב יותר)
יש לי תורן מחוזק, רק שאין לי מושג איך מגיעים לראש שלו, ובטח שאני לא הולך לעשות שטויות שעלולות לסכן את בטחוני. אין לי בעיה לסדר מקום למגבר. גם בתוך ארון התקשורת אצלי בתוך הבית, גם בתוך ארון שנמצא בקרבת האנטנות (על הגג). זו לא הבעיה. השאלה היא מה אני צריך כדי להגיע לתוצאה אופטימאלית. אם אני מחבר את המיקסר ואת המגבר צמוד אליו, האם יכולה להיווצר בעיה?
באופן כללי, האם מגבר יכול לגרום להפרעות בכבלים סמוכים?
אלו בערך המרחקים:

אנטנות --10 מ' - ארון על הגג - 7 מ' - ארון תקשורת בתוך הבית שלי - 20 מ' - סלון - 2 מ' - טלויזיה

רב תודות למצילי נפשי :)

עריכה:
כמה הנחתה יש למטר כבל? אני יכול לקצר את המרחק ב10 מ' ולוותר על עוד כמה מטרים גובה. השאלה כמה זה יחסוך לי מבחינת ההנחתה.

עריכה נוספת:
בנוגע למגבר שהמלצת בתחילת השרשור, כתוב שצריך ספק כוח בנפרד לא עדיף המגבר הזה? :
http://www.thm.co.il/%D7%9E%D7%92%D7%91 ... 5/p-58.htm
נערך לאחרונה על ידי saharony ב 06/09/2011 17:06, נערך פעם 1 בסך הכל.

beller
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 519
שם מלא: beller
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #9 

saharony, לפני 15 שנה קניתי את צלחת הלווין הראשונה שלי, 3.2 מטר, שהייתה על גג הבניין. לי יש פחד גבהים נוראי. פעם בחצי שנה הייתי עולה לעשות לה תחזוקה. בקיץ זה עוד היה בסדר, בחורף עם רוחות, הדבר הכי מפחיד זה לעמוד ולהחליף לה LNB ל-CBAND ואז בא משב רוח ואתה עומד בין שמים וארץ. פסגת הפחד.
דני בלר

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
יצירת קשר:

שליחה #10 

saharony כתב:אין שום סיכוי שוועד הבית יוציא על העסק הזה כסף, זו הבעיה. ואם כבר מזכירים את זה, יש סיכוי שאתמנה בעצמי לוועד הבית ואין סיכוי שאני אבקש כסף מאנשים בשביל זה (הגג דולף, זה נראה לי חשוב יותר)
יש לי תורן מחוזק, רק שאין לי מושג איך מגיעים לראש שלו, ובטח שאני לא הולך לעשות שטויות שעלולות לסכן את בטחוני. אין לי בעיה לסדר מקום למגבר. גם בתוך ארון התקשורת אצלי בתוך הבית, גם בתוך ארון שנמצא בקרבת האנטנות (על הגג). זו לא הבעיה. השאלה היא מה אני צריך כדי להגיע לתוצאה אופטימאלית. אם אני מחבר את המיקסר ואת המגבר צמוד אליו, האם יכולה להיווצר בעיה?
באופן כללי, האם מגבר יכול לגרום להפרעות בכבלים סמוכים?
אלו בערך המרחקים:

אנטנות --10 מ' - ארון על הגג - 7 מ' - ארון תקשורת בתוך הבית שלי - 20 מ' - סלון - 2 מ' - טלויזיה

רב תודות למצילי נפשי :)
...
2 אנטנות טובות דבר ראשון, מיקסר על התורן ומגבר בארון התקשורת של הקומה האחרונה, דוגמה לציוד:
http://www.thm.co.il/%D7%90%D7%A0%D7%98%D7%A0%D7%AA-UHF-%D7%93%D7%99%D7%92%D7%99%D7%98%D7%9C%D7%99%D7%AA-%D7%A7%D7%95%D7%9E%D7%A4%D7%A7%D7%98%D7%99%D7%AA-%D7%9E%D7%A7%D7%A6%D7%95%D7%A2%D7%99%D7%AA-%D7%9C%D7%98%D7%9C%D7%95%D7%95%D7%99%D7%96%D7%99%D7%94/p-218.htm

http://www.thm.co.il/%D7%90%D7%A0%D7%98%D7%A0%D7%AA-%D7%A8%D7%93%D7%99%D7%95-FM/p-49.htm

http://www.thm.co.il/%D7%9E%D7%99%D7%A7%D7%A1%D7%A8-UV/p-59.htm

http://www.thm.co.il/%D7%9E%D7%92%D7%91%D7%A8-%D7%9C%D7%90%D7%A0%D7%98%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%98%D7%9C%D7%95%D7%95%D7%99%D7%96%D7%99%D7%94-%D7%95%D7%A8%D7%93%D7%99%D7%95/p-58.htm

http://www.thm.co.il/%D7%96%D7%95%D7%92-%D7%9E%D7%97%D7%91%D7%A8%D7%99-%D7%94%D7%91%D7%A8%D7%92%D7%94-%D7%9C%D7%9B%D7%91%D7%9C-RG-6/p-68.htm

http://www.thm.co.il/%D7%9B%D7%91%D7%9C-%D7%A7%D7%95%D7%90%D7%A7%D7%A1-%28RG6%29-%D7%9C%D7%91%D7%9F-%D7%9C%D7%98%D7%9C%D7%95%D7%95%D7%99%D7%96%D7%99%D7%94-%D7%9C%D7%95%D7%95%D7%99%D7%9F-%D7%95%D7%A8%D7%93%D7%99%D7%95/p-60.htm

http://www.thm.co.il/%D7%A9%D7%A7%D7%A2-%D7%98%D7%9C%D7%95%D7%95%D7%99%D7%96%D7%99%D7%94-%D7%A1%D7%95%D7%A4%D7%A8-%D7%90%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%99/p-84.htm

מפצל אם צריך

http://www.thm.co.il/%D7%9E%D7%A4%D7%A6%D7%9C-%D7%9B%D7%91%D7%9C%D7%99%D7%9D-1%3A3/p-177.htm
אם אתה משתמש בכבל מאיכות טובה RG-6 ומחברים אין שום הפרעה לאף כבל אחר.
כמו כן אם אתה רוצה להיות ממש יקה אתה יכול לרכוש נגד סיומת שעולה כ 1.5 ש"ח ולחבר ביציאה של המגבר שאתה לא משתמש בה, כמו כן אתה יכול להשתמש במחברים מסוג דחיסה ולרכוש עבורם דוחס.
אני מאוד ממליץ לך להיעזר לפחות בחבר נוסף כאשר אתה עולה על הגג, נסה לסיים את העבודה לפני האיטום של הגג.
ולעבוד בשעות הבוקר שיש אור ופחות חם , את האנטנה של ה FM לא צריך לכוון את האנטנה של ה UHF מומלץ
לכוון לכיוון המשדר הקרוב אליך, כמו כן להשתמש בסטריפים לקיבוע של הכבלים רק אחרי כיוון של האנטנה תוך כדי שיש מישהו בבית שבודק את עוצמת ואיכות הקליטה, אם אתה עובד עם המגבר נסה להתחיל בעוצה הנמוכה ביותר ולהעלות אם יש צורך, אם הקליטה ממש טובה יתכן שיהיה שווה לך לחבר כבר כעת את המפצל בבית כדי להוריד את עוצמת הסיגנל מהמגבר, אם יתחברו אליך אנשים נוספים בבנין תצטרך כנראה לשנות את עוצמת המגבר,
תאמין לי זה יקרה באיזה שהוא שלב.

saharony פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #11 

ממש תודה על התגובה המושקעת.
סתם שאלה, איך בעקרון מחליפים אנטנה בתורן ? מורידים את התורן או מטפסים איכשהו ?

beller
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 519
שם מלא: beller
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #12 

saharony

לא ממליץ לך לטפס איכשהו. הדרך למטה ארוכה. בכלל, חברים, בגגות ובהתקנות - הקפדה על כללי הבטיחות, קלים כחמורים. זה כולל גם חיזוקים, ארקות, הברגות, בידוד, איטומים מפני מים/אבק.
אם יש לכם ספק, עדיף להזמין מתקין מקצועי. פה בבאר שבע ,למשל, הם לא כאלה יקרנים ורובם חבר'ה שאוהבים את הנושא בדיוק כמונו.
דני בלר

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
יצירת קשר:

שליחה #13 

saharony כתב:ממש תודה על התגובה המושקעת.
סתם שאלה, איך בעקרון מחליפים אנטנה בתורן ? מורידים את התורן או מטפסים איכשהו ?
...
כמו שאמר beller
זה כבר מתחיל להיות מסוכן, בד"כ צריך לשחרר את העיגון של התורן בבסיס ואת המיתרים המייצבים אותו,
יש לוודא גם קיומה של הארקה אל התורן, זו עבודה לשניים שיודעים מה הם עושים, יתכן שיהיה מספיק להתקין את האנטנות בגובה נמוך יותר מאשר האנטנות הקיימות ואז מסתכנים הרבה פחות, אני מניח שמדובר בגג שטוח ולא בגג משופע אחרת זה גם כבר מסוכן. בכל מקרה עצתי לך , הזמן איש אנטנות שיעשה את העבודה , המלצתי לך על הציוד הטוב ביותר שאני מכיר במחירים סבירים.

saharony פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #14 

אחלה, תודה. (אני לא מהמשוגעים, אם אגיע למצב שבו אעשה עבודות בגובה, אני ארתום את עצמי ואשתמש בכל כללי הזהירות. גם כאלו שרוב אנשי האנטנות לא שמעו עליהם :) )

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”