כשהייתי צעיר נורא רציתי שעון עם המון פונקציות ויכולות. עכשיו שהכל עבר לטלפון הסלולרי, כל מה שאני בעצם צריך זה רק מכשיר שיגיד לי את הזמן בדיוק סביר לכל היותר (כי על כל שטות יש לי ממילא תזכורת בסלולר).
לכן עברתי לשעונים אנלוגיים, רצוי מכאניים. בהתחלה התעצלתי אז הלכתי על אוטומטיים (כאלה שיש להם מטוטלת שמותחת את השעון כשמזיזים את הידיים) אבל בינינו, אני כל היום על המחשב, כמה הזזות ידיים אני עושה. אז עברתי לשעונים עם מתיחה, רצוי skeletons.
מה זה skeletons, זה כאלה שבמקום להחביא את המכאניקה הסבוכה שלהם, חושפת אותם והופכת אותם לחלק מהעיצוב, מן הסתם עם קדימה (ולרוב גם אחורה) מזכוכית או ספיר.
גם בז'אנר הזה יש תת ז'אנרים, כגון טורבילון ושעונים מינימליסטיים ועוד מני המצאות (כגון השעון השקוף לחלוטין).
אז זה השעון האחרון שרכשתי. אני לא מחפש מוצרים סופר יקרים, לא מעניין אותי זהב, או סדרת אספנים מיוחדת. לא רק שאין לי תקציב לזה (שעון סביר מהסוגים הללו יתחיל בסביבות 10,000$ ויגיע בקלות גם לכמה מאות אלפי דולרים).

אבל אם אנחנו כבר מדברים על חלומות, אז חשבתי שאצרף את כמה המודלים שמאוד הייתי רוצה, אם (וכאשר) היה לי את הכסף לדברים כאלה...
Quinting - שטוענים שהם עושים את השעון השקוף המלא הראשון בעולם (זה לא האחד הזה), זכור לי שראיתי מוצלחים יותר בז'אנר השקוף, אבל זה בהחלט מהיפים:

גם לואי ויטון תכנן אחד מהז'אנר השקוף. לא רע בכלל:

טורבילון ורטיקלי של ווינץ'

אבל טורבילון דו צירי זה אחד הדברים הכי יפים בעיני: