אפרט יותר, לאחרונה מכרתי מערכת של פולק שקניתי בהמלצתכם לפני שנה, רצפתיים סאב רסיבר וכו', עלתה לי כמעט 7000 ש"ח, מכרתי אותה בעצב רב, מאוד אהבתי אותה אבל הייתי חייב למכור כי אני עובר דירה למרתף בוילה, ולא לעניין להכניס סאב ענק ורמקולים רצפתיים שיחפרו להם בראש כל היום, ובווליום נמוך האיכות של הרמקולים לא כל כך באה לידי ביטוי בעיני לפחות,
אז היום אני מחפש להשקיע עד 2000 שקלים (אם ממש שווה אז אפשר 2500) במערכת של רמקולים קטנים (מפאת צפיפות במרתף) וודאי אקבל תגובות כמו לפני שנה, אבל אני חושב שמהסאטליטים שבדקתי הסאונד של bose הכי נעם לאוזניי, לכן ארצה המלצה לסט כלשהו שלהם, אם אפשר סט שלא מחייב חיבור לרסיבר (מגיע עם סאב כלשהו שמתפקד על תקן מגבר?! יש דבר כזה?)
חשוב לי שבווליום נמוך יחסית האיכות לא תתפוגג והסאונד ישאר נקי וברור, וכששמעתי את הבוס הם עשו את זה על הצד הטוב ביותר מבחינתי, אין לי בעיה ליד שנייה שיהיו חדשים יחסית.
כמו כן חשוב לציין שאם לא קיים סט כזה שלא דורש רסיבר אצטרך להוסיף 200 דולר לרסיבר של הרמן קרדון שיש בדיוטי במבצע ולכן התקציב מצטמצם ב700 שקלים.
תודה רבה מראש...
מבקש המלצה לסאטליטים, והאם מערכות כאלו מחייבות רסיבר?
בעזרתכם הרבה (ציניות מוחלטת..) הלכתי וקניתי סט של Bose am6, מדובר בחמישה רמקולים קטנים, סאב חביב מאוד, מתלים מקוריים וחבילת אחריות ל-5 שנים של ניופאן, המחיר הבסיסי לרמקולים היה 2500 (הכי זול בארץ, ובדקתי) הוספתי מתלים ב110 לאחד, וחבילת אחריות ל5 שנים במקום שנה ב350 שקלים נוספים, הכל נקנה מ Top Cinema חנות מצויינת ברמת השרון, מומלץ.
עכשיו אני כותב פה לא כי אני רוצה לפתוח מונולוג ולספר את סיפור הקנייה לעצמי, אלא כי לא עזרו לי עם הרמקולים אז לפחות פנקו אותי בעצה או שתיים לגבי ההגדרה של הרסיבר, קניתי היום HK142 ממחסני חשמל ב1000 שקלים, איזו הגדרות מומלצות עם רמקולים כאלו? מה יכול להיות שימושי עבורי ברסיבר הזה? (מתחבר לפלזמה 50 של פנסוניק) ומה עליי לעשות בחיבור הראשון של כל המערכת על מנת לשמוע בצורה הטובה ביותר?
תודה
עכשיו אני כותב פה לא כי אני רוצה לפתוח מונולוג ולספר את סיפור הקנייה לעצמי, אלא כי לא עזרו לי עם הרמקולים אז לפחות פנקו אותי בעצה או שתיים לגבי ההגדרה של הרסיבר, קניתי היום HK142 ממחסני חשמל ב1000 שקלים, איזו הגדרות מומלצות עם רמקולים כאלו? מה יכול להיות שימושי עבורי ברסיבר הזה? (מתחבר לפלזמה 50 של פנסוניק) ומה עליי לעשות בחיבור הראשון של כל המערכת על מנת לשמוע בצורה הטובה ביותר?
תודה
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9047
- נתן תודות: 1583 פעמים
- קיבל תודות: 1353 פעמים
בסוף שילמת יותר יקר ממה שתיכננת אבל העיקר שאתה מרוצה.
אני יכול להגיד לך שגם אני רציתי לקנות את הרמקולים של Bose אבל את הדגם עם הקוביות הכפולות (ראה פה: http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 76#1471176).
שמעתי את ה am6 ולכן הנחתי שה am10 יהיו יותר טובים. אכן הסאונד שלהם נשמע ממש טוב וגם הבאס יחסית מהודק אבל הם היו לי קצת עם צליל מתכתי אז אמרתי אני אקזז את זה עם רמקולים מדפיים. מפה לשם בסוף ירדתי מהסט כי הכי נמוך שהצלחתי להוציא אותו היה 4500 ש"ח וזה היה לי גבוה מדיי.
מפה לשם ייבאתי מחו"ל מגבר מסדרת העילית של ימהה במחיר ממש זול ואחרי כל מיני בדיקות הזמנתי גם מחו"ל את הסט של פולק אודיו RM85 כסט סטליטים. סאב פולק PSW110 ובנוסף קניתי גם זוג קוביות Bose כי משם כל הסיפור התחיל. אני מאמין שאזמין עוד מדפיים או רצפתיים בהמשך אם האישה תאשר כך שבסוף נסגור את כל ה 7.1 ערוצים + עוד סט של קדמיים.
לשאלתך, אני לא מכיר את הדגם המדוייק שקנית (כי אני חסיד של ימהה) אבל יש פה המון שרשורים על הרסיבר שלך. תריץ חיפוש ותראה.
בכל מקרה בחיבור של Bose כמובן אתה מחבר את יציאות הרמקולים מהרסיבר ישירות לסאב ואת הקוביות לסאב.
ברסיבר צריך להגדיר את הרמקולים כ small וזהו בגדול. תכוון את הבוררים בסאב לפי מה שנעים לך לאוזן ותתחדש
אני יכול להגיד לך שגם אני רציתי לקנות את הרמקולים של Bose אבל את הדגם עם הקוביות הכפולות (ראה פה: http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 76#1471176).
שמעתי את ה am6 ולכן הנחתי שה am10 יהיו יותר טובים. אכן הסאונד שלהם נשמע ממש טוב וגם הבאס יחסית מהודק אבל הם היו לי קצת עם צליל מתכתי אז אמרתי אני אקזז את זה עם רמקולים מדפיים. מפה לשם בסוף ירדתי מהסט כי הכי נמוך שהצלחתי להוציא אותו היה 4500 ש"ח וזה היה לי גבוה מדיי.
מפה לשם ייבאתי מחו"ל מגבר מסדרת העילית של ימהה במחיר ממש זול ואחרי כל מיני בדיקות הזמנתי גם מחו"ל את הסט של פולק אודיו RM85 כסט סטליטים. סאב פולק PSW110 ובנוסף קניתי גם זוג קוביות Bose כי משם כל הסיפור התחיל. אני מאמין שאזמין עוד מדפיים או רצפתיים בהמשך אם האישה תאשר כך שבסוף נסגור את כל ה 7.1 ערוצים + עוד סט של קדמיים.
לשאלתך, אני לא מכיר את הדגם המדוייק שקנית (כי אני חסיד של ימהה) אבל יש פה המון שרשורים על הרסיבר שלך. תריץ חיפוש ותראה.
בכל מקרה בחיבור של Bose כמובן אתה מחבר את יציאות הרמקולים מהרסיבר ישירות לסאב ואת הקוביות לסאב.
ברסיבר צריך להגדיר את הרמקולים כ small וזהו בגדול. תכוון את הבוררים בסאב לפי מה שנעים לך לאוזן ותתחדש