שאלה לגבי חיבורים של רסיבר

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
karras פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 23
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

אני מעוניין לרכוש רסיבר חדש והבנתי שיש הרבה דברים לשקול לפני שקונים אחד.

אני צריך לחבר אליו מחשב, PS3 ו XBOX ב HDMI מה שאומר שאני כבר צריך 3 כניסות HDMI.
מה שמעניין אותי באמת זה העניין של העברת אודיו ווידאו ב HDMI.
קראתי לא מעט בפורום ובאתרים אחרים ולא הצלחתי להבין ב 100% את כל התכונות שיש לרסיברים כגון:
HDMI Pass Through
HDMI Return Channel

ואולי יש עוד כמה...
מה שאני רוצה לדעת זה.. מה צריך להיות לרסיבר כדי שאוכל לחבר אליו רק HDMI ולשמוע 5.1.

עוד שאלה היא לגבי חיבור אופטי של כרטיס קול (Soundblaster X-FI Titanium). במה הרסיבר צריך לתמוך כדי להשמיע 5.1 כמו שצריך ולא "לזייף" את חילוק הצלילים שנובעים מכל רמקול.

תודה.

shmuela1
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 962
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 44 פעמים

שליחה #2 

HDMI Pass Through זו התכונה שמאפשרת העברת אודיו \ וידיאו כאשר המגבר במצב StandBy
זוהי תכונה מאוד חשובה לך מפני שלא תצטרך להדליק את המגבר בכל פעם שתרצה לראות רק טלוויזיה.

karras פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

אוקיי,
תודה על התגובה

מה בקשר ל ARC?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #4 

כמעט כל רסיבר מהרמה הכי נמוכה ומעלה מהשנתיים האחרונות (מלבד בערך ההרמן קרדון 142) תומך בכל התכונות שציינת...

ARC דורשת תמיכה גם ברמת ה-TV, ומאפשרת להעביר סאונד מה-TV לרסיבר, למשל במקרים שבהם יש מקלט עידן+ מובנה ב-TV ורוצים להעביר את הסאונד שנקלט בממיר זה שבתוך ה-TV לרסיבר ודרכו לרמקולים. כדאי לציין שכמעט בכל סיטואציה אחרת, הסאונד והתמונה מגיעים ממקור אחר (ממיר של הוט/יס, DVD, בלו-ריי, סטרימר, מחשב וכיו"ב...) לרסיבר, ורק אז עוברת התמונה מהרסיבר ל-TV והסאונד לרמקולים.

karras פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

זהו, הבנתי שבמקרה הזה גם הטלויזיה צריכה לתמוך.

אז רגע, זה רק במידה ואני רוצה להוציא סאונד שנובע ישירות מהטלויזיה ולא ממכשיר שמחובר אליה כמו למשל PS3?
אני לא בטוח שהבנתי, הנושא הזה די מבלבל... איך אני יודע אם הטלויזיה שלי תומכת בזה?

מה שאני צריך לדעת בעצם זה האם אני יכול לחבר את ה PS3 בכבל HDMI אחד לרסיבר וממנו וטלויזיה ולשמוע בכל הרמקולים ובמה הוא צריך לתמוך בשביל לעשות את זה?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #6 

עקרונית, לא צריכה להיות בעיה לחבר את ה-PS3 לרסיבר בכבל HDMI ולהעביר על הכבל הזה גם אודיו וגם וידאו.

לגבי תמיכה של ה-TV ב-ARC, זה נורא תלוי בדגם הספציפי, וזה צריך להיות מצויין במדריך למשתמש שבא עם המכשיר. הדרך הכי פשוטה לוודא היא לבדוק האם ה-TV תומכת ב-HDMI 1.4...

karras פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

עקרונית? :)

אני צריך לדעת איזה רסיבר לקנות... למרות שראיתי שבטווח המחירים שאני מחפש אפשר למצוא רק כאלה עם 2 כניסות אופטיות (שזה גם לא מספיק).
אם אפשר להעביר 5.1 ב HDMI אז האופטי לא צריך כל כך לעניין אותי חוץ מכניסה אחת בשביל הכרטיס קול של המחשב.

עשיתי ניסיון וחיברתי את PS3 לטלויזיה ב HDMI והוצאתי ממנה אופטי ישירות לרסיבר. 5.1 עובד כמו שצריך, זה אומר משהו על הטלויזיה שלי?
היא ממש פשוטה אבל אני קונה את הרסיבר הזה בהנחה שהוא יתאים לי לטלויזיה יותר איכותית אבל מן הסתם צריך שהכל יעבוד כמו שצריך גם עכשיו.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #8 

אמרתי "עקרונית" כי זה תופס ל-99% מהמכשירי PS3 בשוק, אבל אם במקרה קנית את שלך ביפן ב-2006, אז אולי זה לא יעבוד לך. בקיצור, אין סיבה שלא תוכל להעביר גם אודיו וגם וידאו על HDMI מה-PS3 לרסיבר, אבל אם זה לא עובד, אל תאשים אותי (בכל מקרה זו כנראה תהיה בעיה של ה-PS3 ולא של הרסיבר... ;) )

אם הצלחת לחבר את ה-PS3 ל-TV ב-HDMI בלבד וקיבלת סאונד, אז לא תהיה לך בעיה גם עם הרסיבר.

אם תחפש במדריך למשתמש של ה-TV, או באינטרנט לצורך העניין, אני בטוח שתוכל למצוא באיזה תקן HDMI היא תומכת...

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #9 

לא נראה לי שהיה PS3 בלי אודיו בHDMI.
ARC נועד בעיקר ואתה עושה שימוש באחד הפיצ'רים של הטלויזיה שיוצרים אודיו (סטרימר, ממיר פנימי, יוטיוב וכד'), ואז במקום להשתמש ביציאה האנלוגית/דיגיטלית של המסך עושים שימוש בHDMI שגם ככה מחובר.

בעיקרון כמעט כל רסיבר ברמת הכניסה יתאים לך.
השאלה היא מכיוון שאתה כבר הולך למלא את כל הכניסות - האם לא עדיף לך להשאיר מקום פנוי?

בנוסף, כתבת מצד אחד שהמחשב יחובר בHDMI, מצד השני, אתה מדבר על יציאה אופטית
האם המחשב שלך לא יודע להוציא אודיו דרך הHDMI?
ברמת העיקרון HDMI יודע להעביר 5.1 יותר איכותי מאשר כבל אופטי. (זה על רגל אחת התשובה כמובן).

karras פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

טוב אז ככה,

ה PS3 די חדש (SLIM) אז לא נראה לי שתהיה בעיה.
תמיד עדיף שישאר מקום פנוי... אבל לפי מה שראיתי, יותר חיבורים = יותר כסף :)
נראה לי שיספיקו לי 3 כניסות HDMI ו 2 אופטי ליתר ביטחון.
בקשר למחשב, אני יכול להעביר אודיו ב HDMI מכרטיס המסך אבל יש לי כרטיס PCI של Creative ויש לו רק יציאה אופטית ויציאות אנלוגיות אז אופטי זו האופציה היחידה.

אז אין סיכוי שפתאום אחבר PS3 ב HDMI לרסיבר ואשמע רק סטריאו נכון? לא רוצה להתקע עם סטריאו ובלי מספיק כניסות אופטיות ברסיבר לכל המכשירים...

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #11 

במשחקים שהם סראונד תשמע סראונד בשאר לא

karras פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

אוקיי, זה מה שהייתי צריך לדעת

טוב, אז על מה אתם ממליצים?
כבר ראיתי כמה דגמים באתרים של החברות המוכרות אבל הבנתי שרסיבר סביר עולה בסביבות ה 2000 ש"ח
שזה המקסימוןם שאני מוכן להוציא והאמת קצת יותר ממה שחשבתי.

אז אמרנו לפחות 3 כניסות HDMI
לפחות 2 כניסות אופטיות
HDMI Pass Through
עדיפות ל ARC
עדיפות לכניסות אנלוגיות ל 5.1 (היום זה נדיר, אני יודע)
תמיכה בכל הפורמטים הקיימים (לא רוצה להגיע למצב שמשהו לא יעבוד)
הספק נורמלי כמובן...
תמיכה ב iPhone לא מעניינת אותי

מה עוד צריך לשקול?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #13 

1. לא תמצא רסיבר חדש עם כניסות אנאלוגיות ברמת הכניסה...
2. תמיכה בתקן HDMI 1.4 תיתן לך גם Passthrough וגם ARC.
3.

הייתי בודק אם אפשר להשיג בחנויות העודפים של ניופאן את הדנון 1311 בפחות מ-1,300 ש"ח - יש לו ארבע כניסות HDMI 1.4, ושתי כניסות דיגיטליות (אבל רק אחת מהן אופטית, והשנייה היא קואקס...)

במחיר קצת יותר גבוה (אבל עדיין פחות מ-2,000 ש"ח), אתה יכול גם להשיג את הימאהה ה-371 (או את ה-467 הוותיק יותר אם הוא עוד במלאי, אבל אין הרבה הבדל בין השניים...) שיש לו 4 כניסות HDMI 1.4 ושתי כניסות אופטיות.

אופציה מעניינת מאוד יכולה להיות האונקיו 508 (שוב, בהנחה שהוא עוד קיים במלאי כי זה מודל 2010) - כי הוא לפחות ברמה מעל כל מה שציינתי עד עכשיו והוא גם מתומחר באיזור ה-2,000 ש"ח, עם 4 כניסות HDMI 1.4 ושתי כניסות אופטיות!

karras פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

בדקתי כבר לגבי ב 371, נראה אחלה והמחיר בסדר.

אני אבדוק גם לגבי האחרים שהצעת למרות שאני מעדיף דגם חדש

הבעיה היא שיש המון נתונים על כל רסיבר וקשה להשוות בין רסיברים בצורה כזו, חוץ מהדברים שהזכרנו, יש עוד חסרונות\יתרונות רציניים?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #15 

בשביל לעשות השוואה מסודרת, הכי טוב פשוט ללכת לחנות מתמחה שמחזיקה את הדגמים האלה עם כמה קטעי מוזיקה וסרטים שאתה אוהב ומכיר היטב, לחבר אותם לרמקולים זהים או דומים לשלך ולתת לאוזניים שלך להחליט מה הדגם שהכי מתאים לך!

karras פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

כן, זה השלב הסופי.

אני מתכוון לגבי דברים כמו שדיברנו, כניסות יציאות וטכנולוגיה בכלל.
אגב, גם לא נראה לי חכם כל כך להקשיב לאיש מכירות...

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #17 

אל תקשיב לאיש המכירות, תקשיב לסאונד של הרסיברים :wink:

karras פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #18 

ברור ברור, זה מה שאני אומר.

אבל שוב... לא בא לי לשגע והאמת שעזרתם לי מאוד עד עכשיו אבל אילו נתונים נוספים חוץ מאלה שכבר עברנו עליהם אני צריך לקחת בחשבון?

karras פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #19 

חבר'ה, ללכת על ה YAMAHA 371?

DonkeyKong
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 173
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #20 

אני רוצה להצטרף פה לדיון למרות שאני חדש בעולם הרסיברים. חבר שלי קנה את VSX420 של פיוניר, שהוא גם רסיבר רמת כניסה, ולפי אחד השרשורים כאן, הוא מעביר רק וידאו ולא אודיו בכניסות ה HDMI שלו. רציתי לדעת איך אפשר לבדוק או מה המינוח המקובל לרסיברים שמעבירים אודיו + וידאו בחיבורי ה HDMI שלהם.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”