תמי 4 או אלקטרה בר? מה אתם ממליצים?

פורום המתעסק בכל מוצר אלקטרוני אחר שלא בהכרח קשור לאודיו וקולנוע ביתי.
מקררים, שואבי אבק, תנורים וכו'
שלח תגובה
yoav4x4 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 2611
שם מלא: יואב בן חורין
נתן תודות: 233 פעמים
קיבל תודות: 131 פעמים

שליחה #1 

אני לפני רכישה של אחד מן השניים, ומעוניין לשמוע את דעתכם על המכשירים.
במיוחד על האלקטרה שחדש בשוק.

נשים לרגע בצד את העלות של המכשירים כי את שנייהם אני יכול להשיג במחיר די קרוב.

תודה לעוזרים.

barbos
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 38
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

לנו יש תמי 4 דגם family , קבלתנו אותו מתנה לפני 4 חודשים ואני חייב להגיד שאני קצת מאוכזב.
הבעיה העיקרית לדעתי היא מנגנון "חסכון באנרגיה" או ליתר דיוק חוסר המנגנון. גם כשהמכשיר נמצא במוד חסכון באנרגיה הוא עדיין מרתיח את עצמו כל כמה זמן. תקופה מסוימת נהגנו לכבות אותו כל בוקר לפני יציא לעבודה במפסק שיש בגב המכשיר (לא נוח במיוחד) ולהדליק בערב. אבל עדיין כל פעם שאני שומע אותו מרתיח מים בלי קשר לכלום באמצע הלילה אני מקבל עצבים. בקיצור, לא יודע מה המצב במכשירים האחרים, אבל במקרה של תמי 4 מישהו הפיל את הכדור בכל הקשור לחסכון באנרגיה. אגב, נדמה לי שבאתר של תמי 4 הם מדברים על עלות צריכת חשמל של 30 שקל לחודש, אני בספק שזה המצב. אני מתכנן לבדוק את הנושא בקרוב (יש לי את הידע והכלים).

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35091
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #3 

לי יש תמי 4 והוא לא מרתיח את עצמו לבד בכלל.

noam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1425
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #4 

בטוח שהוא מרתיח כל כמה זמן אחרת איך היה לך מים חמים מתי שתרצה...
אם זה לא היה ככה יותר פשוט היה לשים קומקום ולחכות את אותו הזמן

barbos
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 38

שליחה #5 

noam כתב:בטוח שהוא מרתיח כל כמה זמן אחרת איך היה לך מים חמים מתי שתרצה...
...
אז זהו שאין מים חמים (רותחים) כל הזמן...במצב של חסכון באנרגיה ברגע שהמים בתוך התמי בר יורדים מתחת ל-60 מעלות מופעלת הרתחה ואז שוב פעם ברגע שהמים מתקררים ל-60 מעלות....וזה קורה כל היום.
הטכנאי שהתקין את המכשיר הסביר לי שהדרך היחידה לחסוך בחשמל, וציין שזה מה שהרבה אנשים עושים, זה לכבות את גוף החימום על ידי המתג בגב המכשיר. לא נשמע כמה הנדסת אנוש טובה במיוחד, נכון?

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #6 

noam כתב:בטוח שהוא מרתיח כל כמה זמן אחרת איך היה לך מים חמים מתי שתרצה...
...
אין מים חמים כל הזמן.
אם אני רוצה תה, בלחיצה הראשונה הוא עושה חימום, מחכים דקה-שתיים ורק אח"כ אפשר למזוג

yoav4x4 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #7 

תודה על התשובות,
לגבי מנגנון חיסכון באנרגיה,
מהאתר של אלקטרה מצויין שיש "מנגנון כיבוי ויקיצה אוטומטי".
אני מניח שזה פותר את הבעיה של צרתיחה בזמנים לא רצויים, כגון בלילה ובזמן שאנחנו בעבודה.

למישהו יש את הבר של אלקטרה ויכול לשתף את דעתו?
ככל שאני לומד יותר אני מבין שאני יודע פחות...

אשרף
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3

אתמול התקנתי אלקטרה בר

שליחה #8 

שלום,
אתמול התקנתי אלקטרה בר חדש, עד היום יש לי טעם במים מוזר (טעם של חדש) אומרים שזה יעבור - למרות שרוקנתי איזה 30 ליטר זה עדיין מרכיש טעם אחר - דבר נוסף אשר מאוד מפריע לי זה הרעש שהוא עושה , ברגע שהוא מקרר את המים הוא מאוד מאוד מרעיש ומציק - וגם אם אתה מוזג כוס או שניים אז זה חוזר ומקרר את המים.
לי זה מאוד מפריע ואני שוקל להחזיר את הבר ולהתקין תמי 4 שאמרו לי שהוא לא מרעיש בכלל (רק כשאתה מחמם את המים).
אם למישהו נוסף יש את אלקטרה בר אשמח לדעת אם זה מרעיש אצלו גם.

skypeme
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 22

Re: אתמול התקנתי אלקטרה בר

שליחה #9 

אשרף כתב:שלום,
אתמול התקנתי אלקטרה בר חדש, עד היום יש לי טעם במים מוזר (טעם של חדש) אומרים שזה יעבור - למרות שרוקנתי איזה 30 ליטר זה עדיין מרכיש טעם אחר - דבר נוסף אשר מאוד מפריע לי זה הרעש שהוא עושה , ברגע שהוא מקרר את המים הוא מאוד מאוד מרעיש ומציק - וגם אם אתה מוזג כוס או שניים אז זה חוזר ומקרר את המים.
לי זה מאוד מפריע ואני שוקל להחזיר את הבר ולהתקין תמי 4 שאמרו לי שהוא לא מרעיש בכלל (רק כשאתה מחמם את המים).
...
גם לנו יש אלקטרה בר בבית וגם לנו היה טעם מוזר במים בהתחלה אבל אחרי יומיים שלושה זה כבר עבר ועכשיו המים דווקא מאוד טעימים. התקנת את הבר רק אתמול... שווה שתחכה עוד יום יומיים ותראה אם יעבור... לגבי הרעש, לא יודע לתת חוות דעת כי אני לא חווה שום רעש... רק כשאני לוחץ על לחצן הרתחה יש רעש כמו קומקום (אבל זה הגיוני לא?)... :roll:

אשרף
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

skypeme כתב:
...
גם לנו יש אלקטרה בר בבית וגם לנו היה טעם מוזר במים בהתחלה אבל אחרי יומיים שלושה זה כבר עבר ועכשיו המים דווקא מאוד טעימים. התקנת את הבר רק אתמול... שווה שתחכה עוד יום יומיים ותראה אם יעבור... לגבי הרעש, לא יודע לתת חוות דעת כי אני לא חווה שום רעש... רק כשאני לוחץ על לחצן הרתחה יש רעש כמו קומקום (אבל זה הגיוני לא?)... :roll:
...
לגבי טעם המיים נכון... אך מבחינת רכש הוא ממש ממש מרעיש... בקירור לא בחימום...לכן זה מציק לי מאוד.
דיברתי עם שירות הלקוחות אמרו שזה אמור לעבור תוך שבוע

yoav4x4 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #11 

...
אשרף שלום, אני מאוד מודה לך על התשובה.
יחד עם זאת מכיוון שמסתובבים בפורום הרבה בעלי עניין, וזה עוד יותר מחשיד כאשר הצטרפת היום ושתי התגובות שלך הן נגד אלקטרה ובעד תמי 4.
אני נאלץ לבקש מחברי הוותיקים את חוות דעתם.

תודה.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #12 

אם אני מבין, הטעם במים זה מהפלסטיקים החדשים, אמור לעבור תוך כמה ימים.

אשרף
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

אני לא בעד תמי 4 כי אני לא מספיק. מכיר אותם בכל אופן ההחלטה שלך

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #14 

אנחנו עם אלקטרה בר, מאד מרוצים. טעם הפלסטיק נעלם תוך יום.
יש אפשרות להגדיר עד שלושה חלונות זמן יקיצה->כיבוי, מה שמאפשר לכבות אותו בלילה, בבוקר אחרי שיוצאים מהבית וכד'.
בנוסף, אם לא נוגעים בו שעה הוא עובר למצב חיסכון.
גם כשהוא כבוי, נגיעה אחת והוא מתעורר. בגדול מיכלי המים מבודדים, כך שבד"כ בתוך דקות בודדות יש מים קרים/חמים גם ממצב כבוי.
ניתן לכבות לחלוטין את המים החמים ע"י מפסק ייעודי בגב המכשיר.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

nimrodg
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1299
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #15 

יש לי בבית תמי 4 דגם נראה לי פמיליי חוץ מהבעיה של מילוי מים קרים בבקבוקים או ואזה מה שמהווה קצת בעיה.
לפעמים אני מתעצבן וממלא דרך הברז. מה גם מאוד חשוב לא לשתות הרבה מים מסוננים [לגברים].
נוחות זה מאוד משהו גמיש לכל אחד. חוץ מלגשת לחנות לבחון את המכשיר אין לי יותר מה להציע לך.

guyellen
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 130
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #16 

nimrodg,

אתה יכול להסביר למה?. "מאוד חשוב לא לשתות הרבה מים מסוננים [לגברים]."

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14358
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #17 

nimrodg כתב:מה גם מאוד חשוב לא לשתות הרבה מים מסוננים [לגברים].
.
...
:roll:

ben666
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1

שליחה #18 

היי יואב,

אני לא יודע להגיד לך בנושא הבר של אלקטרה, אני אישית לא מכיר את המכשיר. יש לנו בבית כבר שנתיים בר של תמי 4 ואנחנו מאוד מרוצים. במידה ויש לך ילדים זה מאוד מקל כל הנושא של מים קרים חמים וכו'. הייתה לנו פעם אחת בעיה והם טיפלו בה די מהר. אני מציע לך לשאול חברים בעבודה או משפחה, הברים האלה די נפוצים.

בהצלחה

Itsik_G
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #19 

לנו יש בבית תמי 4 בר (Family) בערך 3 שנים ואנחנו סה"כ מרוצים מאוד מהמכשיר, פחות מרוצים מהעלויות השוטפות.
אני חושב שמאחר ואלקטרה לא נמצאים הרבה זמן בשוק, מן הסתם יהיה קשה לך למצוא אנשים עם הרבה נסיון איתם.
בעיית הטעם ה"פלסטיקי" קיימת גם בתמי 4 ביום-יומיים הראשונים לאחר התקנת המכשיר.

אישית, אני חושב שאלקטרה די פספסו כאן עם המוצר שלהם. הם נכנסו לשוק שנשלט על ידי סוג של מונופול כבר הרבה זמן ואני אפילו זוכר שקראתי איפשהו התבטאות של מנכ"ל אלקטרה על כמה תמי 4 עושקת את הצרכנים ומוכרת מכשיר שעולה כמה מאות שקלים לייצר באלפי שקלים לצרכן ואיך הם הולכים להיות יותר זולים.
בסוף, במקום לתת להם בראש עם מחירים זולים, מה שבסופו של דבר יגרור גם את תמי 4 להורדת מחירים (כמו שסלקום עשתה לפלאפון כשנכנסה), הם פשוט התיישרו עם אותם המחירים של תמי 4.

אז בסופו של דבר, למה שמישהו ייקח מוצר של חברה חדשה בתחום אם מוצר זהה מחברה ותיקה ומנוסה עולה כמעט אותו דבר?

hrox
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 816
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #20 

יש לציין שהמגיבים בתשלום של היום הרבה יותר מקצועיים מפעם. נזהרים לא להיראות שקופים :lol: . מזל שיש מונה הודעות וציון תאריך הרשמה. צריך להוסיף לוגו "פרופיל מאומת של מגיב בתשלום".

שלח תגובה

חזור אל “מוצרי חשמל לבית”