כיוון רסיבר וסט רמקולים בצורה אופטימלית
שלום לכולם יש לי רסיבר של denon 1311 ומערכת רמקולים של הרמן קרדון hkts-20 משום מה כששמעתי אותם בחנות הוקסמתי מהצלילים והאפקטים אבל כשהגעתי לבית והרכבתי את המערכת זה לא נשמע כמו בחנות והפעלתי את זה על אותו סרט שהציגו שם משום מה זה לא נשמע כמו בחנות ., אולי לא כיילתי את זה בצורה נכונה?
גם משהו יכול להסביר לי מזה ההגדרה של רמקול small & large על מה זה צריך להיות מוגדר?
ועל כמה צריך להגדיר את khz אצלי זה על 120 זה בסדר?
גם משהו יכול להסביר לי מזה ההגדרה של רמקול small & large על מה זה צריך להיות מוגדר?
ועל כמה צריך להגדיר את khz אצלי זה על 120 זה בסדר?
- Hertz33
- חבר ותיק

- תגובות: 2910
- נתן תודות: 35 פעמים
- קיבל תודות: 138 פעמים
תראה זה תלוי בהרבה גורמים. קודם כל אם זה חנות יעודית שמכבדת את עצמה אני בטוח שבחדר הדגמה יש להם אקוסטיקה מעולה עם מלכודות באס וכו'. אני מניח שלך אין חיפוי עץ בסלון /חדר אלא קירות בטון חשופים. שנית אני בטוח שהדגמה בוצעה עם נגן בלוריי עם פורמט סאונד מתקדם ואתה בדקת עם MKV, שוב אני רק מנחש. תגדיר קודם כל את המרחקים של הרמקולים מנקודת צפיה בהגדרות הרסיבר, תמדוד עם מטר אם יש צורך.
לאחר מכן תשחק עם הגדרות הווליום של כל רמקול עד שתגיע לרמה הרצויה. קח בחשבון שבכל סרט יש מיקס אחר בהבדלי ווליום כך שאתה לא יכול להסתמך על סרט מסויים ובכל סרט זה יישמע אחר. לכן תנסה להגיע לנקודה אופטימלית ולא לשבור את הראש יותר מדיי למה בסרט אחד שומעים ככה ובאחר ככה.הסט שלך הוא לוויני לכן תגדיר את הרמקולים כקטנים וזה אוטומטית יפעיל לך את הסאב. לגבי הCROSSOVER אני לא יכול ליעץ לך בטח יש יותר מבינים ממני, אבל ראיתי לא מעט שירשורים שקשורים בנושא ובכלל לנושא העזרה שאתה מבקש אז תעשה חיפוש.
ובכלל כיול הרמקולים הוא משהו שנעשה מתוך שמע וטעם אישי אז קצת קשה לעשות זאת דרך דפי הפורום.
בהצלחה.
לאחר מכן תשחק עם הגדרות הווליום של כל רמקול עד שתגיע לרמה הרצויה. קח בחשבון שבכל סרט יש מיקס אחר בהבדלי ווליום כך שאתה לא יכול להסתמך על סרט מסויים ובכל סרט זה יישמע אחר. לכן תנסה להגיע לנקודה אופטימלית ולא לשבור את הראש יותר מדיי למה בסרט אחד שומעים ככה ובאחר ככה.הסט שלך הוא לוויני לכן תגדיר את הרמקולים כקטנים וזה אוטומטית יפעיל לך את הסאב. לגבי הCROSSOVER אני לא יכול ליעץ לך בטח יש יותר מבינים ממני, אבל ראיתי לא מעט שירשורים שקשורים בנושא ובכלל לנושא העזרה שאתה מבקש אז תעשה חיפוש.
ובכלל כיול הרמקולים הוא משהו שנעשה מתוך שמע וטעם אישי אז קצת קשה לעשות זאת דרך דפי הפורום.
בהצלחה.
"על החתום...."
הוא ניגן את הסרט מתוך סטרימר ודיסק חיצוני.
וכן זה קיר בטון חשוף:
הדבר הזה יעזור במקרה הנ"ל?
http://www.audiovideo.co.il/%D7%A1%D7%9 ... /p-324.htm
וכן זה קיר בטון חשוף:
הדבר הזה יעזור במקרה הנ"ל?
http://www.audiovideo.co.il/%D7%A1%D7%9 ... /p-324.htm
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
האם אתה מקבל ברסיבר חיווי DTS/DD כשאתה מנגן את הסרט?
- Hertz33
- חבר ותיק

- תגובות: 2910
- נתן תודות: 35 פעמים
- קיבל תודות: 138 פעמים
והגדרות הסאונד בסטרימר מוגדרות כPASSTROUGH או PCM?
הבנתי משירשורים קודמים שיש לך A210 והוא בטוח תומך בDTS ואף בפורמטים חדשים יותר.
אתה צריך להגדיר את הסאונד כPASSTROUGH שיעביר אותו כמו שהוא ולא יעשה DOWNMIX.
הבנתי משירשורים קודמים שיש לך A210 והוא בטוח תומך בDTS ואף בפורמטים חדשים יותר.
אתה צריך להגדיר את הסאונד כPASSTROUGH שיעביר אותו כמו שהוא ולא יעשה DOWNMIX.
"על החתום...."