מעבר חזרה מהוט לבזק. NGN או לא?
טוב אז הסיפור הוא כזה.
המודם לא מצליח להתחבר בפעם המי יודע מה ואין לי כוח לשטויות האלה.
אני רוצה לחזור לבזק, חשבתי על NGN אבל זה יהיה כרוך בקניית מודם חדש מהם
כי יש לי את SPEED TOUCH HOME השחור האגדי של אלקטל (אני נשבע שזה מכשיר החשמל הכי אמין שהיה לי אי פעם, עבד 10 שנים ברציפות 24/7.)
למיטב הבנתי אני לא אוכל להתחבר איתו לקצבים הגבוהים של NGN.
מישהו יודע מה הקצב הכי גבוה שאוכל להתחבר איתו?
אני כרגע על 10 מגה ולמען האמת בקושי מרגיש אותם בגלל כל החסימות מצד בזק בינ"ל ושאר הצרות מצד הוט.
האם המודם הזה יוכל לעבוד בקצב של 8MB? אני כרגע על 12 ומתלבט אם ירידה ל8 היא דרמטית או לא...
בנוסף, כמה אמור לעלות מודם חדש שיתמוך בNGN? והאם ניתן להשיג אותו ללא עלות אחרי התמקחות?
המודם לא מצליח להתחבר בפעם המי יודע מה ואין לי כוח לשטויות האלה.
אני רוצה לחזור לבזק, חשבתי על NGN אבל זה יהיה כרוך בקניית מודם חדש מהם
כי יש לי את SPEED TOUCH HOME השחור האגדי של אלקטל (אני נשבע שזה מכשיר החשמל הכי אמין שהיה לי אי פעם, עבד 10 שנים ברציפות 24/7.)
למיטב הבנתי אני לא אוכל להתחבר איתו לקצבים הגבוהים של NGN.
מישהו יודע מה הקצב הכי גבוה שאוכל להתחבר איתו?
אני כרגע על 10 מגה ולמען האמת בקושי מרגיש אותם בגלל כל החסימות מצד בזק בינ"ל ושאר הצרות מצד הוט.
האם המודם הזה יוכל לעבוד בקצב של 8MB? אני כרגע על 12 ומתלבט אם ירידה ל8 היא דרמטית או לא...
בנוסף, כמה אמור לעלות מודם חדש שיתמוך בNGN? והאם ניתן להשיג אותו ללא עלות אחרי התמקחות?
- kaplaey2
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2338
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 204 פעמים
(אני נשבע שזה מכשיר החשמל הכי אמין שהיה לי אי פעם, עבד 10 שנים ברציפות 24/7.)...
אני מבין אותך! לצערי אתה תצטרך החלפה, גם אני נפרדתי ממנו בצער רב כשעברתי ל 10 מגה.
בקשר למודם אני חושב שבזק מסבסדים אותו אם אתה מתחייב למסלול...
- Class889
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4081
- נתן תודות: 77 פעמים
- קיבל תודות: 283 פעמים
אם אתה רוצה מהירות של עד 15 מגה אתה יכול לקחת מבזק את הTNN AZTECH 600E שהוא ללא התחייבות בכלל. הוא פשוט מושאל.
אגב המודם שיש לך תומך עד 8 מגה. בכל אופן הייתי ממליץ על הTNN 600E אחלה מודם קטן ומעולה.
אבל אם אתה רוצה מהירות של יותר מ15 אתה תיהיה חייב בנתב+מודם משולב של VDSL, לבזק אין מודם בלבד של VDSL.
ואז אתה תיהיה חייב לקחת את אחד הנתבים או NETGEAR או DLINK אני ממליץ רק את הDLINK הNETGEAR עושה המון בעיות לעומת הDLINK.
אגב המודם שיש לך תומך עד 8 מגה. בכל אופן הייתי ממליץ על הTNN 600E אחלה מודם קטן ומעולה.
אבל אם אתה רוצה מהירות של יותר מ15 אתה תיהיה חייב בנתב+מודם משולב של VDSL, לבזק אין מודם בלבד של VDSL.
ואז אתה תיהיה חייב לקחת את אחד הנתבים או NETGEAR או DLINK אני ממליץ רק את הDLINK הNETGEAR עושה המון בעיות לעומת הDLINK.
- l33cher
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1895
- נתן תודות: 25 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
אכן האלקטל היה אחד ה-מודמים אם לא ה-מודם הכי טוב שהיה להם 
גם אני אז בזמנו בגלל ריב מטופש התנתקתי מבזק והתחברתי לחולירע של הכלבים,איזו טעות איומה
שהביאה עימה שנת יסורים.
נו שוין,כל החיים זה ביצפר אחד גדול
נ.ב - בזמנו היה לי מבזק ראוטר B-FOCUS 312 של ECI,מה שגם התברר כחיית עבודה לא קטנה,אבל הוחזר כששודרגתי מ5מגה ל8מגה.
לדעתי תתחבר עם המודם ותנסה,אולי תופתע.
אם בסופו של דבר תחליף תיקח רק D-LINK!!! שום דבר אחר.
גם אני אז בזמנו בגלל ריב מטופש התנתקתי מבזק והתחברתי לחולירע של הכלבים,איזו טעות איומה
נו שוין,כל החיים זה ביצפר אחד גדול
נ.ב - בזמנו היה לי מבזק ראוטר B-FOCUS 312 של ECI,מה שגם התברר כחיית עבודה לא קטנה,אבל הוחזר כששודרגתי מ5מגה ל8מגה.
לדעתי תתחבר עם המודם ותנסה,אולי תופתע.
אם בסופו של דבר תחליף תיקח רק D-LINK!!! שום דבר אחר.
th1s 1s my d1st0rt3d r34l1ty
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5918
- נתן תודות: 142 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
אם אתה לוקח TNN 600E, כמו שהמליץ Class889, רוב הסיכויים שתצטרך נתב, כי המודם הזה, אומנם בעל יכולות של נתב, אך לדעתי חלש מדי, במיוחד לאור הניסיון שלך עם אלקטל. קיים גם דגם של speedtouch שעובד גם על adsl2+, אבל הוא לא משווק ללקוחות הפרטיים.
תודה רבה לכם על העזרה.
עכשיו עוד סוגיה. מכל הראוטרים של אדימקס נפלתי על הראוטר היחיד שלא יודע לעבוד עם הL2TP המחורבן הזה.
למיטב זכרוני כשהיה לי את האלקטל הייתי על 2.5 מגה בחיבור PPPoE
שאלתי היא אם אני חוזר לבזק, עם אותו אלקטל על 8 מגה (שלדעתכם הוא אמור להחזיק) הוא יעבוד על אותו פרוטוקול או שאצטרך לעבור לL2TP
כי מבחינתי זה אומר גם החלפת הראוטר. (יש לי D-LINK DI-524 לגיבוי).
עכשיו עוד סוגיה. מכל הראוטרים של אדימקס נפלתי על הראוטר היחיד שלא יודע לעבוד עם הL2TP המחורבן הזה.
למיטב זכרוני כשהיה לי את האלקטל הייתי על 2.5 מגה בחיבור PPPoE
שאלתי היא אם אני חוזר לבזק, עם אותו אלקטל על 8 מגה (שלדעתכם הוא אמור להחזיק) הוא יעבוד על אותו פרוטוקול או שאצטרך לעבור לL2TP
כי מבחינתי זה אומר גם החלפת הראוטר. (יש לי D-LINK DI-524 לגיבוי).
- Class889
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4081
- נתן תודות: 77 פעמים
- קיבל תודות: 283 פעמים
בבזק אתה מתחבר בPPPOE , רוב הנתבים הבייתים אין להם בעייה לספק מהירות של 50 מגה בחיבור שכזה. לעומת L2TP שאכן כמעט כל הנתבים מתקשים.
בכל אופן לא הייתי ממליץ להשתמש באלקטל, הוא ממש ישן ומסורבל ולא חזק כמו הנתבים/מודמים של היום. המלצה שלי זה להשתמש ב600E בתור מודם ולהשתמש בנתב יעודי שהוא יהיה הנתב שלך.
רק שתדע שאת ה600E אתה לא רוכש אלא רק מסכיר.
ודבר נוסף, מהירות של 8 מגה אפשרי רק אם אתה קרוב לארון תקשורת, לעומת זאת 10 ו15 אם יש לך באיזור NGN הסיכויים לקבל אותם הם סיכויים גבוהים יותר וגם העלות שלהם זולה יותר מ8 מגה.
איזה נתב של EDIMAX יש לך כרגע?
בכל אופן לא הייתי ממליץ להשתמש באלקטל, הוא ממש ישן ומסורבל ולא חזק כמו הנתבים/מודמים של היום. המלצה שלי זה להשתמש ב600E בתור מודם ולהשתמש בנתב יעודי שהוא יהיה הנתב שלך.
רק שתדע שאת ה600E אתה לא רוכש אלא רק מסכיר.
ודבר נוסף, מהירות של 8 מגה אפשרי רק אם אתה קרוב לארון תקשורת, לעומת זאת 10 ו15 אם יש לך באיזור NGN הסיכויים לקבל אותם הם סיכויים גבוהים יותר וגם העלות שלהם זולה יותר מ8 מגה.
איזה נתב של EDIMAX יש לך כרגע?
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5918
- נתן תודות: 142 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
שים לב לעוד פרט, מהירות של 8 מס"ש תעלה לך יותר יקר מ-10 מס"ש, וגם נראה לי יותר מ-15. אז זה גם לא כל כך משתלם להתעקש על 8. ואם יש לך נתב, אז אין לך סיבה להתעקש על אלקטל כמודם כי בצורה כזאת (כאשר אלקטל מוגדר כ-bridge) אתה לא תרגיש שום יתרון שלו לעומת ה-TNN.
לדעתי אתה יכול כבר לוותר על אלקטל ולהזמין מהירות יתר גדולה מ-8 מס"ש
לדעתי אתה יכול כבר לוותר על אלקטל ולהזמין מהירות יתר גדולה מ-8 מס"ש