מישהו באמת חשב שנראה משהו אחר?
כמו שנאמר, מקמפיין לקמפיין כוחנו יורד.
אני חושב שהבעיטה היחידה למסגרת הייתה הבעיטה החופשית לידיים של השוער היווני שאפילו לא קפץ.
גם ליוונים נראה לי שהייתה בעיטה אחת למסגרת, הבעיה שהיא נכנסה.
עצוב,לא תהיה עילה לטוס ליורו בלי האישה
לא הבנתי איך,כל הפרשנים שייכו את המצב החברתי והכלכלי ביוון ליכולת של הנבחרת שלהם,
אין את הווינריות לנבחרת כמו שייש לקבוצות המקומיות כנראה.
שעתים של שלפשטונדה הלכו.
אתה באמת חושב שאי אפשר להוציא יותר מחומר השחקנים שיש לנו?
אני בטוח שכן. רק לוזון החליט להביא מאמן זר ולא משנה מי. לא מצאת מאמן זר איכותי בתקציב? תביא ממה שיש בארץ, יותר גרוע לא יהיה.
גיא,
היו לנו מאמנים ישראלים, מאמן זר, עוד מאמן זר שהיה אלוף אירופה, דאבל מאמנים, היה לנו הכל ולא הצלחנו לעשות ולהגיע לשום מקום.....
41 שנה לא עשינו אפילו הישג אחד ויחיד בכדורגל הלאומי (גם אז בהפעלה ההיא ב 1970 למונדיאל, זה סאתם חארטה שפשוט לא אוהבים לדבר על זה). זה נראה לי מספיק זמן כדי להבין שהבעייה אף פעם לא הייתה מאמן, אף פעם לא הייתה יו"ר, אף פעם לא הייתה הקהל, או המגרש ברמת גן, כמעט אף פעם לא הייתה הקבוצות ששיחקנו נגדן בשלבי הבתים, אף פעם לא היתה אשמת השופטים. זה סתאם שהכדורגל הישראלי והשחקן הישראלי אף פעם לא היו טובים וגם כנראה לא יהיו טובים לרמה כזאת שתהפוך את הנבחרת לכזאת שמגיע לה להעלות לאליפות אירופה שלא לדבר על מונדיאל....זה כל הסיפור....לא רביבו, לא ברקוביץ, לא בניון, לא שכטר, לא רוזנטל, לא סיני, לא אוחנה, לא מלמילאן לא טובים מספיק....זה הכל זריעת חול של התקשורת במשך 40 שנה וזה רק כדי לפמפם סיכויים, כדי להשיג רייטיניג, כדי לגרום לנו להאמין שהנה הפעם יש לנו צוות שחקנים, ליגיונרים שבאמת איכותי, שהנה הפעם קיבלנו בית סופר קל....כמו שאמרתי, זה מה יש וצריך לדעת לקבל את זה
חברה נבחרת חלשה מאוד .נבחרת שאין בה תנועה במגרש בלי שום אופציה של מסירה לא יכולה להגיע אפילו למצב אחד תשאלו את אייל ברקוביץ רק כך מנצחים משחקים .תראו את ברצלונה כול הזמן בתנועה כול שחקן יש לו אופציה מסירה לשלושה שחקנים כול הזמן תנועה בלי כדור.,
זה שאנחנו לא טובים, זו עובדה.
אבל זו לא גזירה. אפשר היה לשנות את המצב הזה.
אני שיחקתי כדורגל בהפועל תל אביב מגיל 8, כולל שנתיים בבוגרים.
במבט לאחור, אני יכול להגיד לך שכל מחלקות הנוער זו שכונה אחת גדולה.
אמנם היום כבר אפשר לראות שינוי, במועדונים כמו מכבי תל אביב ומכבי חיפה,
אבל אני במועדון כמו הפועל תל אביב, שיחקתי והתאמנתי 10 שנים בתוך ארגזי חול,
ועם מאמנים שביום עובדים בחברת חשמל, בזק או כל דבר אחר, ואחה"צ מחלטרים איזה שעה וחצי ב"מגרש האדום" בגבול יפו בת ים, בשביל 3500-4000 ש"ח.
כמו שאתה מבין, אין מקצוענות. לצערי, זה המצב בהפועל תל אביב גם היום, וברוב המקומות.
אין מתקנים, אין מאמנים, אין תכניות אימונים, אין כלום..
בנו לי את בית הנבחרות, אבל לא מבינים שכשילד מגיע לגיל 18, זה כבר אבוד. היה צריך להתחיל לעבוד איתו מגיל 8, ורק אז אולי היה לו סיכוי.
שוב, אני אומר את הדברים לגבי הספורט, אבל זה נכון לגבי כל דבר במדינה המזורגגת הזו.
לגבי הנבחרת, כבר כתבתי, זה לא עניין של מאמן. מישהו פה חושב שאם נביא את פרגוסון או חוס הידינק, המצב ישתנה..?
אם רוצים לתקוף את הבעיה מהזוית של "איכות החומר" בקבוצות הספורט השונות אז כדאי לשים לב לדבר אחד אחד בולט והוא שלרוב מה שעושים שם זה לעבוד על שיפור המיומנות של הספורטאי.
הבעיה בשיטה הזאתי היא ש-skill practicing צריך להיות במקביל לאימון (training), והאימון - זה מה שאין פה. ואז התוצאה היא שיכולים להיות לנו ספורטאים מאוד מיומנים אבל חסרות להם היכולות הפיזיות.
איזה מזל שלקמפיין הזה לא עשיתי מנוי, ועוד יותר מזל שלא הפסדתי את השנ"צ של יום שישי בשביל המשחק.
זה לא רק בנבחרת ככה, זה גם בקבוצות, כבר כתבנו בשירשור הספורט הגדול שאפשר בקלות לסגור את הליגה "המקצוענית" בארץ, ולהחליט שיש פה רק ליגה חובבנית, ולשחק בהתאם (או במילים אחרות, להמשיך לשחק כמו היום), מבלי להשתתף בטורנירים בינ"ל, אלא פשוט לשחק בשביל הכיף.
ככה מתאמנים פה, וככה השחקנים והעסקנים מתייחסים לספורט הזה.
גילי, חזרת מן הים סרדין?
לאן נעלמת?
תגיד לי שאני לא צודק.
תראה את סאגת הפועל, את ביתר, את הנבחרת, את הלוזוניה, הקיזוזים, המגרשים ועוד ועוד, הכל חובבני,הכל שכונה.
זה נראה כאילו מישהו מתקשר ביום שישי לכמה חברים ואומר להם מחר משחקים, תארגנו עוד כמה אנשים וניפגש.