מקינטה - הפעלה ראשונה
- danimili
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1214
- נתן תודות: 148 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
1. אכן, למלא עד תחילת השסתום.
2. לא להדק בכלל, שיהיה מלא ורק ליישר.
3. כאשר שליש מהמים כבר עלו למעלה אתה יכול לכבות כי המקינטה מספיק חמה וזה מונע את שריפת הקפה.
בכל מקרה, אני משאיר עד קצת לפני הסוף כשמתחילים לשמוע את רעש הסיום.
2. לא להדק בכלל, שיהיה מלא ורק ליישר.
3. כאשר שליש מהמים כבר עלו למעלה אתה יכול לכבות כי המקינטה מספיק חמה וזה מונע את שריפת הקפה.
בכל מקרה, אני משאיר עד קצת לפני הסוף כשמתחילים לשמוע את רעש הסיום.
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 974
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 277 פעמים
- יצירת קשר:
- אם תחפש טוב תראה שמוטבע סימון של קו או סימן אחר בדופן מיכל המים
שמסמן את הגובה. בבריקה למשל זה סימן * גדול.
- אין להדק את הקפה.
הקפד שקפה לא יעבור את גובה הסלסילה וששולי הסלסילה (הטבעת האופקית העליונה) נקיים מגרגירי קפה.
(פשוט עבור על הטבעת עם האצבע לניקיון)
- את שני חלקי המקינטה יש להדק די חזק, קשה לתאר במילים כמה...
בצורה כזו שתוכל גם לפתוח אחר-כך. אתה למעשה מהדק כנגד גומיה.
אם תראה שבורח לחץ בין החלקים סימן שלא הדקת מספיק.
- יש לכבות הלהבה ברגע שמתחיל לגלוש קפה. לא זרזיף, אלא גלישה חזקה.
בבריקה זה ברגע שמתחיל לצאת הקרמה עם הרעש האופייני שלה.
- אם זו מקינטה חדשה ומאלומיניום, מומלץ להריץ פעמיים שלוש (כלומר לבצע תהליך הכנה מלא) לפני השתייה הראשונה.
תיהנה
שמסמן את הגובה. בבריקה למשל זה סימן * גדול.
- אין להדק את הקפה.
הקפד שקפה לא יעבור את גובה הסלסילה וששולי הסלסילה (הטבעת האופקית העליונה) נקיים מגרגירי קפה.
(פשוט עבור על הטבעת עם האצבע לניקיון)
- את שני חלקי המקינטה יש להדק די חזק, קשה לתאר במילים כמה...
בצורה כזו שתוכל גם לפתוח אחר-כך. אתה למעשה מהדק כנגד גומיה.
אם תראה שבורח לחץ בין החלקים סימן שלא הדקת מספיק.
- יש לכבות הלהבה ברגע שמתחיל לגלוש קפה. לא זרזיף, אלא גלישה חזקה.
בבריקה זה ברגע שמתחיל לצאת הקרמה עם הרעש האופייני שלה.
- אם זו מקינטה חדשה ומאלומיניום, מומלץ להריץ פעמיים שלוש (כלומר לבצע תהליך הכנה מלא) לפני השתייה הראשונה.
תיהנה
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד

- יצירת קשר:
- אם היו גרגירים במיכל המים/מיכל עליון, בדוק אם הטחינה שלך מתאימה למקינטה.Aner כתב:רשמים...
היה לי קצת גרגירי קפה בתחתית תחתית
לא כל המים מלמטה עלו (כיביתי אולי מוקדם מדי? כיביתי שכבר הייתה כמות די מכובדת של קפה)...
למקינטה צריך טחינה בינונית (גסה יותר) ולא דקה כמו למכונת אספרסו
אם אינך טוחן לבד, בקש טחינה למקינטה, הם אמורים לדעת איזו דרגה לטחון.
- לגבי מים שנשארים במיכל תחתון זה בסדר, אבל תלוי בכמות.
צריכה להישאר כמות קטנה מאוד.
אם נשאר יותר, יכול להיות שהם פשוט לא יצאו וזה אומר או שלחץ בורח או שקפה דק מדי וחוסם.
בבריקה ל-2 כוסות למשל אתה מקבל כ-60 סמ"ק קפה אבל ממלא במיכל כ-90 סמ"ק מים ונשארים במיכל
לאחר החליטה מספר בודד של סמ"ק מים.
צריך להקפיד על כמות מים נכונה במיכל. יצרנים מכובדים מצרפים למכשיר כוס מדידה, לחלופין חפש את הסימן במיכל.
לא ציינת זאת, איזו מקינטה רכשת ?
- אם כיבית כשזרם קפה חזק יצא (ולא זרזיף חלש) - זה בסדר.
בהצלחה
טחנו לי למקינטה, קניתי באילנס
כיביתי שזרם קפה חזק, אני בכל מקרה אכין שוב היום ונראה
שאלה אחרת - איך אפשר לשמור את הקפה הטחון? בשקית לא מסתדר לי...(כשאני מיישר את הקפה במקינטה נשפך החוצה)
חשבתי מיכל ואקום (ואז יש לי גם פתח יחסית גדול לישר לתוכו את הקפה) אבל מקריאה מרופרפת פה הבנתי שדווקא להוציא את האוויר "הורס" את הקפה (אני לא זוכר מה היה בדיוק, משהו על דברים שרוצים לשמור)
שאלה אחרת - איך אפשר לשמור את הקפה הטחון? בשקית לא מסתדר לי...(כשאני מיישר את הקפה במקינטה נשפך החוצה)
חשבתי מיכל ואקום (ואז יש לי גם פתח יחסית גדול לישר לתוכו את הקפה) אבל מקריאה מרופרפת פה הבנתי שדווקא להוציא את האוויר "הורס" את הקפה (אני לא זוכר מה היה בדיוק, משהו על דברים שרוצים לשמור)
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד

- יצירת קשר:
ראשית תמיד רצוי שיהיה קפה טרי, כלומר קנה מינימום שאתה צריך למספר ימים ולא יותר וחדש מלאי כל פעם.Aner כתב:טחנו לי למקינטה, קניתי באילנס
חשבתי מיכל ואקום (ואז יש לי גם פתח יחסית גדול לישר לתוכו את הקפה) אבל מקריאה מרופרפת פה הבנתי שדווקא להוציא את האוויר "הורס" את הקפה (אני לא זוכר מה היה בדיוק, משהו על דברים שרוצים לשמור)...
האויב של הקפה זה אויר ולחות !
ולפיכך, כל אריזה/מיכל ממנה ניתן להוציא אויר (וואקום) תעזור בשמירה. אם אין, אז הבא בתור זה אריזה/מיכל שמונע חדירת אויר.
לגבי שמירה במקרר/פריזר הדעות חלוקות. בכל מקרה אם אתה עושה זאת, לאחת שאתה מוציא מהמקרר/מקפיא, פתח את האריזה רק לאחר שהגיעה לטמפרטורת החדר כדי למנוע ספיגת לחות.
לגבי הבעיה עם עודפי הקפה כשאתה שם בסלסילה, השג כפית לקפה scoop, כל כפית זו מנה= 7 גרם.
בסלסילה ל-2 מנות שמים 2 כפיות שטוחות כאלו. לאחר תרגול קצר תוכל למלא 2 כפיות כאלו בלי שגרגר אחד יצא החוצה. מכיוון ולא דוחסים, כמה מכות עדינות עם האצבע על הסלסילה ישטחו פלוס-מינוס את הקפה וזה ממש מספיק למקינטה.
שיהיה מוצלח הערב
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
בהצלחה בקניית מטחנה...
יש מטחנות פשוטות למקינטה כמו ה orbit
יש מטחנות פשוטות למקינטה כמו ה orbit
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)