עד כמה חשוב לכם ה- BRAND NAME?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
יואלפלרמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 296
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #41 

שבת שלום. רמקול כתב :" יואל אין כאן שום פיספוס. שנינו מיתיחסים לנושא מישתי נקודות מבט שונות. יש שתי דרכים להיתיצב מול הניסיון להגדיר הי אנד. 1. אני בוחן ושואל: לפי ההבנה שלי אלו תכונות חייבות (פחות או יותר) ליהיות בהי אנד? הגעתי לשלושת הפרמטרים שצינתי. אני לוקח מגבר של בורמסטר ובודק, עונה על שלושת הסעיפים? סבבה זה מוצר הי אנד. לוקח מכשיר אחר ורואה שזה לא עומד בקריטריונים שקבעתי, אז זה לא מוצר הי אנד. נידמה לי שדרך כזו להגדיר היא לגיטימית .2. אתה הולך הפוך. אוסף מכשירים שבאינטואיציה או לפי מה שמקובל נקראים הי אנד, בוחן אותם ורואה מה המשותף לכולם. כמובן מה שמשותף להם מגדיר אותם ובהתאם מגדיר מה זה הי אנד. גם דרך זו היא לגיטימית. זה שנגיע להבדלים בנינו לגבי מוצרים מסויימים זה רק הגיוני".
המגברים של Lamm הם מהטובים בעולם, הם נראים רע; קדם המגברים של Aestetix ממש ממש בשפיץ, הם נראים מגוחך. הרמקולים שלי (988) הם מפגע אסתטי. עיצוב שייך לכמה עניינים חשובים ובהחלט יגרמו לכך שמישהו יסרב לקנות משהו שנראה לא מושך. "אני לא אקנה את ההוריקן של ASL", אמר מישהו שנחרד מצורתם העציצית (והוא בהחלט התרשם מהדרך שהם עושים את תפקידם היחיד בחיים: מגבירים מוזיקה). עיצוב במכשיר כזה הוא תוספת – חשובה יותר או פחות לפי הלקוח – הוא לא תנאי לאיכות הייצור או הביצוע המוזיקלי. ויש גם מכשרים שנראים טוב ומרשים ומנגנים לא ממש; לפעמים, יותר קל להשקיע בפלטה עם אורות כחולים מאשר בתכנון מעייף.
בקיצור: אם הבורמיסטר עושה מוזיקה מצוינת, המחיר שלו נכון לגבי יכולתו – תוספת העיצוב מבורכת. אם לא, או שיש מישהו שעושה בכסף הזה יותר טוב (ונראה כמו קופסת נעליים שחורה) או אותה איכות בחצי כסף (ונראה כמו אדנית) – צריך רק לשאול מה עדיף, בשביל מה משלמים כסף, וה חשוב במיוחד (לדעתי הצליל) והרבה פחות (ההופעה). אגב, מכיוון שלדעתי רוב מכשירי האודיו לא ממש מתרוממים בעיצוב (ואני מאוד עדין), וויתרתי על-כך מזמן - ועיצוב זה הרבה יותר מאשר לוח כרום עבה בחזית עם תצוגה דיגיטלית בכתום.
ולגבי הסיווג של METHENY (והתוספת של לוגן) - יפה וטוב, אבל אני מכיר עוד סוג: מי שפשוט אוהב מוזיקה ובנוסף מוכן, יכול ורוצה להשקיע בשיפור האיכות שלה בהופעה ביתית. כלומר: הסוג המוזר הזה מתחיל בכלל ממקום אחר (מוזיקה) ממשיך דרך המכשור/סידור שישרת אותה הכיטוב ומסיים במשהו שמקרב משמעותית את החוויה המוזיקלית לתוך החיים הפרטיים שלו בבית.

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3075
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #42 

יואל,
כמו שכתבתי ניראה לי שאנחנו מציגים שני נקודות מבט לעינין. לי אין בעיה עים נקודת המבט שלך, ואין לי שום בעיה עים זה שיש אנשים שהאסטטיקה חשובה להם פחות.
השילוש שצינתי זו כמובן היתיחסות כללית וכמובן שיש יוצאי דופן, שגם זאת צינתי. כמובן גם שעושים פשרות אים לא כל שלושת הפרמטרים במיטבם.
ה Lamm בעיני ניראה טוב. עיצוב שקט, המנורות והשעונים מוצבים לא צועק אסטטית אלא פשוט במקום. הצבע השחור אופנתי לסוג כזה של מכשירים ולא מפריע לי. האסטטיקה ממשיכה גם בתוך המוצר. הכול מסודר כהלכה ואפילו שאין כאן הרבה p2p הרי המעגלים המודפסים מעידים על איכות.
ל Aestetix יש שתי סדרות, ושניהם בהחלט לטעמי. היופיטר שגם הוא מעוצב בשחור כבד, ובמיוחד הסטורן שבלבן עים לחצנים בצורת הלוגו של החברה משדרים אצילות.
ה988 כמו גם ה 989 הם מכה... לא רק הכיעור אלא גם הפלסטיק הזול בבסיס לא ממש מעידים על מחשבה רבה בתחום האסטטיקה. אבל הטכנולוגיה... והסאונד... :משתחווה: כמו שאמרתי יש יוצאים מין הכלל ויש פשרות...
לא פלא שקוואד מיהרו (יחסית לעצמם) לשחרר את האלקטרוסטטים החדשים. ההבדל בהם הוא בחלקו הגדול בעיצוב. אבל עדיין יש להם מה לילמוד מהאיטלקים...

הסוג המוזר שכתבת עליו בהיתיחסותך לדיברי מטני הוא בדיוק מה שמטני כתב עליו ובעצם אינו סוג אחר. אותם אנשים שרוצים לישמוע מוסיקה וכל אחד בדרכו שלו ולפי אמונתו מנסה להגשים את חלומו. סוג אחר באמת אלו האנשים שלוגן כתב עליהם שמעריצים את המכשיר עצמו. הערצה, מיתוך הבנה עינין וידע רבים, למיבנה הפיזי והאלקטרוני של המוצר. זו היתיחסות לגיטימית לחלוטין.

יואל, דבר נוסף, אפשר ליכתוב אלי גם בגוף שני. אני לא נעלב.

יואלפלרמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 296
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 8 פעמים

עיצוב בגוף שני

שליחה #43 

שלום לרמקול
תודה על הרשות לפנות אל כבודו בגוף שני. כפי שאדוני מבין, לא יאה הדבר בעיני ואף לא נאה, אבל אנסה ככל שאוכל לכתוב בהמונית שכזאת (בררר).
זה בדיוק העניין. מה שנכתב על-יד שני הג'נטלמננים המכובדים, למיטב הבנתי, פשוט אינו כולל את אלו שמגיעים לעסק מהמוזיקה עצמה ורוצים משהו שיביא להם אותה הבייתה - הכי טוב שאפשר, במגבלות.
ולעניין העיצוב. ביחס לאסתטיקס התייחסתי דווקא לסדרה היקרה דווקא (שעולה כפול) ונראית הדבר הכי רחוק ממשהו שמישהו עיצב. עכשיו נשאר לברר רק כשאתה אומר "עיצוב" – למה אתה מתכוון. יש לי שני מגברי הספק בבית – שחורים, דמויי קופסה גדולה, עם כמה כפתורים ומחוון גדול באמצע. זה יעיל, זה לא מציק לעין, זה מרשים (גדול, נפרד – אם זה מה שעושה משהו למרשים). אבל מעוצב? ממש לא. למרק לווינסון יש עיצוב, למיוזיקל פידליטי יש, ל-Lamm אין – וכך גם לרוב(!) המכשירים שיש. עיצוב כולל שימוש מודע, מושכל ושיטתי באלמנטים של קווים, חומר וגוונים. פליניוס SA250 נראה מרשים, עשוי מצוין, מנגן כנ"ל – אבל עיצוב? לשם הם לא הגיעו (ו-Halcro כן). אגב קווד: הדגם החדש הוצג 6 שנים לאחר הקודם, וזה לאחר 50 שנות רמקולים שמנגנים נפלא ונראים זוועה.

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2050
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

Quad

שליחה #44 

ramkol כתב:ה988 כמו גם ה 989 אבל הטכנולוגיה... והסאונד... :משתחווה:
...
עד כדי כך ramkol?
לאחרונה הלכתי לשמוע מס' רמקולים נחשבים, על מנת לחדד את שמיעתי ולקבל רפרנס מול
מה שיש לי בבית, לטובת שידרוג אפשרי באם האוזניים יחליטו.

הסט האחרון ששמעתי היה סט שלם של Quad , רמקולים 989, אצל ניסן מ"פיוז",הגעתי
כרגיל עם מס' דיסקים של ג'אז (זה עיקר המוסיקה שלי) ודיסק אחד קלאסי שהחלטתי לקחת
לראשונה, הדבר הראשון שהיה חריג לי בחדר האזנה היה מרחק הישיבה הקצר והמרווח הקצר
בין הרמקולים שמימילא רחבים מאוד (נפרס מעין מסך מול העניים), ניסיתי להתעלם.
התחלתי להריץ את קטעי הג'אז ו.....כלום, עוד רמקולים, אפילו הערתי לניסן משהו על דיוק
הבמה, דבר שהביא לכיוונון זוית הרמקולים ולשיפור מה.
אמרתי לעצמי, זהו, אני כנראה מקרה אבוד ואז החלטתי לבדוק את העניין עם הדיסק הקלאסי,
שוסטקוביץ' סימ' מס' 5 ו....משהו קרה כאן, תחושה שמולך פרוסה ומנגנת תיזמורת שלמה
בקלילות, מרווחת, מפורטת, כל צליל חלש נשמע, בווליום נמוך, בקיצור חוויה שונה, טובה.
עברתי לחדר האזנה אחר לשמוע אותו קטע בסט אחר, ברררררר.
חזרתי ל Quad על מנת לצאת עם הצלילים הרצויים באוזניים.
חשתי לביתי לשמוע את אותם קטעים, חיפשתי את הצילילם החלשים ברקע, הם היו, אבל
פחות בלטו בווליום נמוך, האם הרגל של האוזן? איכות הסט? פריסת הבמה- תחושה של תזמורת רחבה
היתה פחות מוחשית, אולי גם בגלל המרחק הגדול בהרבה של הרמקולים אצלי?

בקיצור- למנוסים בתחום, האם אכן מצאתי את הסט המוצלח (אני יודע אין מושלם) למוסיקה
קלאסית?

נ.ב נתקלתי במשפט הזה באתר של Quad, ציטוט מ Hi Fi World נראה לי שיש בו משהו-
The Best Late Night Speaker In The World..ever

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3075
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #45 

אהלן zy
מצורף לינק שכתבתי בו דבר מה על קווד.

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... c&start=15

אלקטרוסטטים של קווד דורשים המון תשומת לב בבחירת ההגברה ובמיקומם בחלל חדר ההאזנה. הם חובבים הרבה מרחב מאחורה, מטר וחצי ליפעמים זה מינימום, וגם מרחב לצדדים. 989 הוא רמקול מצוין למוסיקה קלסית, יש הרבה הטוענים שהכי טוב, ואים זה מה שאתה בדרך כלל מאזין לו הרי שווה ליבדוק בדיקדוק את הקווד. הרבה יבחרו במגבר מנורות וכמובן מהליגה העליונה.
מצרף לינק מענין על הקווד:

http://www.quadesl.org/index.html

בטוח שיואל יכול להוסיף מניסיונו עים ה 988. אני אשמח ליקרא.

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2050
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #46 

תודה ramkol על חיזוק תחושתי בעניין יכולתם במוסיקה קלאסית, כפי שרשמתי לא התלהבתי בשמיעה ראשונה של
קטעי ג'אז שהבאתי, למרות שהיו גם קטעי ג'אז שנשמעו מצויין, לדוגמא-סולו פסנתר - Koln concert.
כמובן שקראתי בשקיקה כל מה שנכתב לאחרונה באתר ולא רק, לגביהם.
הסט ששמעתי איתו כלל הגברת מנורות +פרה מנורות+קומפקט כולם של Quad, לדברי ניסן (כמובן יש אינטרס) זה הסט הכי מתאים.
מוסיקה קלאסית, כרגע, אינה הפייבוריטית שלי אבל מי יודע אולי הסט הזה יהפוך אותה לכזו :? (מתחיל לגלגל רעיון של חדר האזנה נוסף, לקלאסי......)
מה שלא הספקתי לשמוע עם הרמקולים זה קטעים קלאסיים יותר "אגרסיביים" לדוגמא פרק 4 באותה סימפוניה 5, התמקדתי בהנאה מפרק 3 הרגוע, מעניין איך הם ישמעו לי שם?

אכן נשמח לקרוא מניסיונו של יואל.
אין לי ספק שאת הקטעים השקטים הם מפיקים מצויין.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”